Mihai Tîrnoveanu: Răspuns pentru Kelemen Hunor, față de noul proiect de lege al autonomiei teritoriale: Problema cu adevărat reală este că toți românii contribuie la buget pentru a le plăti salariile grase de parlamentari celor de la UDMR

De Mihai Tîrnoveanu  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Răspuns pentru Kelemen Hunor, față de noul proiect de lege al autonomiei teritoriale:

Pentru România Mare a plătit cu sânge un întreg popor; pentru asta, plătiți și voi bani la bugetul Țării, da, inclusiv pentru metrou, puțin îmi pasă dacă nu-l folosiți.

Vă puteți plimba pe jos, pe cai ori puteți sta închiși în casele iredentismului vostru, nu e nicio problemă.

Problema cu adevărat reală este că toți românii contribuie la buget pentru a le plăti salariile grase de parlamentari celor de la UDMR.

O altă problemă reală este aceea că UMDR beneficiază de o triplă finanțare, cea de la statul român ca "partid" parlamentar, cea venită din bugetele locale acolo unde ocupă consiliile județene și primăriile și cea din partea statului numit Ungaria, aceste finanțări având ca obiectiv final ruperea teritorială a României.

Mai este încă o problemă cu adevărat reală, partidele sistem din România dau voturi la "alegeri" UDMR pentru ca acestă structură antinatională, anticonstitutională să treacă pragul intrării în Parlament.

Și o altă problemă ar fi că poate unii din Covasna și Harghita nici n-ar fi în stare să ajungă până la București și să-și cumpere un bilet de metrou, pentru că nu cunosc deloc limba română.

* * *

Nota Redacției: Pentru data de 28 decembrie parlamentarii sunt chemați să discute despre trei proiecte de lege prăfuite privind autonomia „ținutului secuiesc” și autonomia „culturală”, în fapt pe criterii etenice

ȘTIREA Digi24: Președintele UDMR, Kelemen Hunor, susține că autonomia teritorială este greșit înțeleasă. El a spus că UDMR și-ar dori ca banii care sunt produși de companii într-o zonă a țării să rămână acolo, nu să vină la București și apoi să fie redistribuiți. Liderul UDMR a explicat că nu înțelege de ce un cetățean din Suceava sau Harghita trebuie să plătească, din impozitele sale, metroul din București.

„Termenul de autonomie în 33 de ani a devenit un cuvânt de care se sperie toată lumea. Oare ce înseamnă? Autonomia universitară ce înseamnă? S-a rupt vreo universitate din România și s-a făcut rachetă spațială? Nu. Deci din acest punct de vedere lucrurile sunt extrem de simple, dar, bineînțeles, fără majoritate nu se poate. Avem un coleg care a anunțat un proiect. Eu n-am văzut proiectul, dar grupul nostru de fiecare dată a susținut, fiindcă e vorba de principiul subsidiarității pentru fiecare comunitate.

Marea majoritate a deciziilor ar trebui să meargă la nivelul autorităților locale, mai puțin cele legate de politica de Securitate, Apărare, Externe. Sunt câteva domenii care...bineînțeles impozite naționale ș.a.m.d. Restul deciziilor ar trebui să meargă la nivelul autorităților locale și ar trebui gestionate de comunitatea locală, fiindcă am văzut acele comunități care gestionează corect treburile și acele autorități care gestionează bine treburile se dezvoltă mult mai repede, mult mai bine.

Finanțarea să se facă exact așa cum se face peste tot în lume. Banii făcuți acolo să rămână acolo, pe de o parte, iar, pe de altă parte, să existe și o redistribuire.

Spuneți-mi și mie, am o întrebare despre bani. Un om din Maramureș, de ce trebuie să plătească Metrorexul în fiecare an cu sute de milioane, care poate că nu va ajunge niciodată din Suceava, din Botoșani sau din Harghita să meargă cu metroul? Plătește metroul pentru bucureșteni. Atunci nu s-a revoltat nimeni din București când 600, 800, 500 de milioane de la bugetul național, din taxele noastre, ale tuturor, se duc la Metrorex.

Deci există acea formulă prin care se pot distribui banii...Se întâmplă parțial. Nu se întâmplă în totalitate. Anumite firme care au o cifră de afaceri de peste 1 milion de euro sau ceva de genul acesta, poate că s-a ridicat plafonul, automat plătesc impozitele în București. Dar de ce? De ce Sectorul 1 trebuie să fie locul unde ajung banii din toată țara? Dacă cineva poate să-mi explice și mie acest lucru. De ce nu rămân la Harghita de la „Borsec”, de ce nu rămân de la „Izvorul Minunilor” în Bihor ș.a.m.d, ca să vă dau doar câteva exemple de la apa minerală. De ce? De ce ajung banii în București? Sau de la telefonie mobilă? Cei care vorbesc la telefon, folosesc cartela, Vodafone, Orange, ce mai folosesc în toată țara, plătesc impozitul în Sectorul 1. La redistribuire nu știu unde ajung banii, fiindcă exact așa cum domnul Boloș a uitat finanțarea pentru 26 de spitale, nu uită să împartă din pix banii”, a declarat Kelemen Hunor, la Digi24.

 

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

ÎMPUȘCAREA LUI TRUMP. TRANSMISIE LIVE:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (0)
Ultima oră

20:57

Un tânăr de doar 26 de ani a murit subit la 13 zile după primirea vaccinului Covid AstraZeneca – Clinica unde s-a vaccinat a recunoscut că nu l-a informat corect cu privire la gravitatea riscului prezentat de “vaccin”

19:06

Pe 16 iulie se împlinesc 970 de ani de la Marea Schisma - Geneza și evoluția Schismei de la 1054

19:00

”970 de ani de când Vestul s-a lepădat de Hristos și a devenit eretic”

18:14

Iohannis a promulgat legea: Supraviețuitorii Holocaustului au prioritate la restituirea imobilelor confiscate abuziv în perioada comunistă

17:04

Realegerea președintelui PE: AUR nu a votat-o pe Roberta Metsola – “Pentru proiecte precum Green Deal, achiziția vaccinurilor, certificatele verzi, războiul din Ucraina, conducerea CE trebuie trasă la răspundere, nu premiată cu alte funcții înalte”

15:53

Sorin Roșca Stănescu: Ostașii din fruntea României

15:33

Normalizarea Crimei: Funcția creează Organul și Propaganda Asasinul

15:21

BAROANE

14:41

Bomba lui Năsui. De ce nu a fost Iohannis la recepția de la Summitul NATO

14:09

Viktor Orban: Donald Trump are ”planuri bine întemeiate” pentru discuțiile de pace dintre Rusia și Ucraina

13:28

Un preot catolic din Irlanda a refuzat să împărtășească un ministru pro-avort. Pe când și la noi?

12:36

Ochiade discromate: Dulcețuri nostalgice din verile de odinioară

12:31

A plecat la ceruri maestrul Dan Zamfirescu, istoric literar, bizantinolog, editor și publicist, unul din doctrinarii naționalismului de dinainte de ’89

12:10

16 iulie: Ziua Marii Schisme. Biserica de la Roma se rupe de Biserica de la Constantinopol

12:00

16 iulie: Sfânta Muceniță Iulia. La Mulți Ani!