Mihai Tîrnoveanu: Programul burselor Români pentru Români continuă: Fiecare copil care merge să învețe în limba română este o baricadă națională

De Mihai Tîrnoveanu  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Programul burselor Români pentru Români este organizat de Asociației Calea Neamului, cu sprijinul grupării Grai Străbun.
 
Ne adresăm elevilor din secțiile și unitățile de învățământ cu predare în limba română din Covasna, Harghita, Mureș și Satu-Mare, cu rezultate bune la învățătură și cu o situație materială nu tocmai strălucită, în contextul în care de-a lungul timpului s-au desființat în aceste județe tot mai multe secții, clase, chiar școli întregi cu predare în limba națională. Scopul acestui demers este oprirea formării unui deșert etnic românesc în Arcul Intracarpatic, care se prefigurează a fi creat atât prin părăsirea de către români a acestui spațiu cât si prin deznaționalizarea lor, în principal prin pierderea limbii române. Încurajăm astfel familiile românești, dar și pe cele mixte să-și înscrie copiii în clasele cu predare în limba română, să nu se mute cu domiciliul în alte județe, într-un cuvânt să rămână pe loc. Fiecare copil care se bucură de acesti bănuți și simte recunostința și dragostea noastră românească, contează. Fiecare copil care merge să învețe în limba română este o baricadă națională, mai ales dacă și învață bine, mai ales dacă dovedește că în pofida unei situații materiale grele, face cinste învățământului în limba română. Fiecare elev contează, căci atunci când nu se îndeplineste numărul necesar, clasele, secțiile sau scolile cu predare în limba națională se desființează. De aceea chiar contează enorm fiecare ”soldat” de pe acest front, de pe acest aliniament al rezistenței naționale. Fiecare bursă devine în acest context o medalie pusă în pieptul lor de românași, o medalie acordată în semn de prețuire de către noi toți.
 
Ungaria investește anual zeci de milioane de euro în învățământul cu predare în limba maghiară din întreaga Transilvanie și nu numai. Sunt sute, poate mii de familii mixte care preferă să-și dea copiii la scoala în limba maghiară, tocmai pentru aceste ajutoare pe care le primesc. Statul român nu face absolut nimic să compenseze acest lucru. Greul ne revine nouă, până când vom avea o clasă politică care își va da seama, că fără sprijin, românii din Covasna și Harghita nu vor putea rezista prea mult acolo. Cine își imaginează că fără Centrul țării, România va supraviețui, se înșeală. Când se rupe țara din mijloc, se pulverizează totul, este o chestiune ce ține de siguranța națională, de o viziune a unei strategii naționale, destul de simplu de înțeles.
 
Bursele Români pentru Români sunt sustinute și prin partenerii noștri media, ActiveNews, redactor-șef, Victor Roncea, Cuvântul liber din Târgu-Mureș prin domnul director Ioan Cismaș, Buletin de Carei, director, Ciută Daniela și Mesagerul de Covasna, director Maria Crețu-Graur.
 
Fondurile se strâng în contul RO77BRDE080SV91101760800 Asociațiea Calea Neamului, destinat burselor și activităților pentru copii și tineri.
 
Ne facem datoria de români, datoria de a îmbrățișa fiecare copil ce va alcătui Generația de mâine. Suntem Români pentru Români, așa cum am pornit în 2014 și mergem împreună cu Dumnezeu înainte pentru Biruința Neamului Românesc.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Grupul Nectarie Protopsaltul - Slavă la Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir (26 oct):

Arhid. Mihail Bucă și Grupul Psaltic TRONOS - Ofrandă Sfântului Cuvios Dimitrie (27 oct):

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (1)
  • Tabără Octavian-Adrian 05.05.2024 10:32
    Știind noțiuni din lupta juridică pe care o faceți, domnule Târnoveanu (eu prefer să rămân anonim sub acest alias), nu pot decât să spun: CHAPEAU.
Ultima oră

00:30

Astăzi e Ziua ta! La Mulți Ani Doamnei cântecului românesc, Corina Chiriac! Portret aniversar și Mărturisiri despre Părintele Arsenie Papacioc - VIDEO

00:10

ȘI PE LIE VEI BIRUI ȘI PENTRU HRISTOS VEI MĂRTURISI! Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir - 26 octombrie

00:05

TREI NAȘTERI MIRACULOASE ÎN ACEASTĂ ZI DE 26 OCTOMBRIE: Mitropolitul Dosoftei acum 400 de ani, Dimitrie Cantemir acum 351 de ani, și Dimitrie Onciul, în 1856

00:00

Mihai Tîrnoveanu: Spre Valea Uzului! Cu Dumnezeu înainte!

23:00

Camelia Suruianu: RUGUL APRINS – simbol al isihasmului românesc

22:22

Pr. Bogdan Florin Vlaicu, emisiune cu dr. Geanina Hagimă, dr. Oana Mihaela Secara, dr. Damian Baciu și dr. Dragoș Dinulescu, despre motivele candidaturii lor ca independenți, proiectele lor și noua carte despre crimele Pfizer – VIDEO LIVE

22:03

UCIDEȚI X-UL LUI MUSK & BLACK OPS PENTRU JFK - ”Centrul pentru Combaterea Urii în mediul Digital” condus de un bolnav de ură ordonă operațiuni secrete murdare pentru înlăturarea lui Robert Kennedy Jr. și a rețelei X a lui Elon Musk

20:48

Prof. Dr. Nicholas Dima: Alegerile din America: Cu cine votam?

19:49

Revoltător: Activiștii LGBT fac un marș chiar de Sfântul Dimitrie pentru a cere legalizarea de urgență a “parteneriatului civil” între persoane de același sex

18:21

TELEFOANELE MOBILE și CANCERUL: Dovezi ale Toxicității Celulare. EXPERIMENT și STUDIU din 2024

17:45

25 octombrie 1944, eliberarea Ardealului de sub ocupația trupelor horthysto-naziste. CAREI, ULTIMA BRAZDĂ!

16:56

Simion și Ciolacu în finală. Ionuț Apahideanu, despre partidele “de dreapta”: Ați rămas setați pe cea mai puțin credibilă linie de atac împotriva lui Simion. Vă meritați soarta

15:00

Ion Cristoiu: Dacă e cu adevărat patriot, Nicolae Ciucă trebuie să renunțe în favoarea Elenei Lasconi

14:14

Elon Musk a devenit donator constant pentru Trump: Suma imensă pe care a donat-o șeful SpaceX

13:32

Andrei Gușă și-a anunțat candidatura la alegerile parlamentare