Mihai Tîrnoveanu: Mihai Eminescu ne spune că cine atacă Biserica Ortodoxă Română numai român nu e. Tocmai de aceea, 21 de rubini sunt 30 de arginți!

De Mihai Tîrnoveanu  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Divizia globalistă de știri, reportaje despre "corupția" din BOR, are acum o forma artistică: filmul ,,21 de rubini".

Atacul profund se dă împotriva Bisericii Ortodoxe Române, iar legitimarea, "intrarea" pe zona conservatoare, se face prin atacul superficial asupra clasei politice care primește comenzi din afară. Scenele care atacă BOR sunt mai bine realizate din punct de vedere artistic, având oarecare emoție, decât cele care "atacă" celalalt aspect, acestea fiind de tip "desen animat", cu un cowboy gonflat, sufocat de ghiuluri și trabucuri. E ca și cum cineva îmi înjură mama și în aceeași narațiune îi critică și  pe niste politicieni. Iar eu trebuie să înghit toată această perversitate? 

Dar de ce taman acum, când tot mai multe parohii ortodoxe din Basarabia trec de la "biserica" rusă, la Biserica Ortodoxă Română, filmul ,,21 rubini" împreună cu regizorul au fost primiți pe covorul roșu la Moscova și premiați de o lojă masonică? Cui folosește mesajul filmului, ce transmite el  enoriașilor basarabeni? Nu vă duceți spre România că este corupția cea mai mare de pe pământ din Biserica Ortodoxă, nu veți putea fi preoți acolo, căci va trebui să plătiți bani grei! Mai bine rămâneți sub jurisdicția Moscovei. Asta este lucrarea. Aceasta este bâta propagandistică a Rusiei mai ales în Basarabia. 

Voi chiar credeți că oficialii de la Kremlin i-au dat importantă lui Ciprian Mega fiind niște corifei ai culturii cinematografice, căzuți în fund pentru un mare act artistic? Sau i-au dat covorul roșu pentru că mesajul filmului este unul care le folosește lor, mai ales în acest context? Ciprian Mega, atât de atent la detalii, nu are scuza că este un prost, dimpotrivă este extrem de inteligent în surparea singurei instituții care mai tine România vie, Biserica Ortodoxă Română. El nu prezintă cazuri izolate de corupție, ci generalizează o imagine a corupției peste toată Biserica Ortodoxă Română, exact la fel cum fac vectorii de propagandă globaliști de la televiziunile oficiale, de zeci de ani încoace. Mega Ciprian devine, astfel, un fel de ,,act artistic" al lui  Cristian Tudor Popescu, fiind nevoie de el pentru ca mesajul împotriva Bisericii Ortodoxe Române să pătrundă în mediile conservatoare din România, acolo unde un Cristian Tudor Popescu nu ar avea acces.  Film interzis? Atât de interzis este încât a fost difuzat la oră de maximă audiență de una dintre cele mai mari tv ale sistemului (parte din el), dar, bineînțeles, reclama de ,,interzis" funcționează. 

21 de rubini nu este un film, 21 de rubini sunt 30 de arginți. 

PS: Am cunoscut, de-a lungul timpului, de zeci de ani încoace, foarte mulți preoți. Aveți cuvântul meu de onoare, cuvântul meu de român, toti preoții pe care i-am întâlnit nu fac parte din "filmul" cu rubinii, ci fac parte din  România, o țară care mai există datorită Bisericii Ortodoxe Române, preoților și călugărilor Ei.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Grupul Nectarie Protopsaltul - Slavă la Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir (26 oct):

Arhid. Mihail Bucă și Grupul Psaltic TRONOS - Ofrandă Sfântului Cuvios Dimitrie (27 oct):

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (6)
  • DanielS 08.05.2024 14:49
    Hristos a inviat!

    Domnule Mihai Tirnoveanu, inca o data ati demonstrat ca simtiti si ganditi romaneste. Autentic romaneste!
    Este prima data cand citesc o opinie despre acest film care exprima si ceea ce si eu am atras atentia: prezentarea acestui film la Moscova este un aspect care trebuie sa ne spuna multe despre acest "film" de propaganda; o Moscova care niciodata nu ne-a fost prietena! Oricum, Romania nu are vecini prieteni, doar Marea Neagra. Si nu prea are prieteni pe nicaieri in lume, doar "parteneri" care nu stiu cum sa faca sa profite cat mai mult de ea. In plus, faptul ca filmul a fost promovat de Realitatea TV, de Gusa si gasca lui, care numai interesele Romaniei nu le servesc, oricat ar spune ei - fatarnic! -, ca sunt cu Romania pe tricou (sic!), este un alt argument care sa ne tina treji si intelepti.
  • Tic 08.05.2024 16:31
    Subscriu!
  • Cronicar Ortodox 08.05.2024 15:43
    Exact. 21 rubini = creșterea salarială de 80 ron/ pacient și alte beneficii ale medicilor din pLandemie = 30 de arginți = prețul vânzării sufletului, bani care nu au fost acceptați înapoi în templu, după sinuciderea lui Iuda
  • Cronicar Ortodox 08.05.2024 15:43
    Hristos a înviat.
  • V.Daniel 08.05.2024 17:13
    Nu vă îngrijorați: Bunul Dumnezeu nu rămâne dator!
    Își vor primi plata toți, fără îndoială!
    Mama mea are o vorbă: nu a uitat Dumnezeu pe nimeni, pe pământ!
    Îi va lua și ii va judeca!
  • Mars.60 Stefan 12.05.2024 16:44
    HRISTOS A INVIAT!

    Efeseni 5:1-14

    1. Fiți dar următori ai lui Dumnezeu, ca niște fii iubiți,
    2. Și umblați întru iubire, precum și Hristos ne-a iubit pe noi și S-a dat pe Sine pentru noi, prinos și jertfă lui Dumnezeu, întru miros cu bună mireasmă.
    3. Iar desfrâu și orice necurăție și lăcomie de avere nici să se pomenească între voi, cum se cuvine sfinților;
    4. Nici vorbe de rușine, nici vorbe nebunești, nici glume care nu se cuvin, ci mai degrabă mulțumire.
    5. Căci aceasta s-o știți bine, că nici un desfrânat, sau necurat, sau lacom de avere, care este un închinător la idoli, nu are moștenire în împărăția lui Hristos și a lui Dumnezeu.
    6. Nimeni să nu vă amăgească cu cuvinte deșarte, căci pentru acestea vine mânia lui Dumnezeu peste fiii neascultării.
    7. Deci să nu vă faceți părtași cu ei.
    8. Altădată erați întuneric, iar acum sunteți lumină întru Domnul; umblați ca fii ai luminii!
    9. Pentru că roada luminii e în orice bunătate, dreptate și adevăr.
    10. Încercând ce este bineplăcut Domnului.
    11. Și nu fiți părtași la faptele cele fără roadă ale întunericului, ci mai degrabă, osândiți-le pe față.
    12. Căci cele ce se fac întru ascuns de ei, rușine este a le și grăi.
    13. Iar tot ce este pe față, se descoperă prin lumină,
    14. Căci tot ceea ce este descoperit, lumină este. Pentru aceea zice: "Deșteaptă-te cel ce dormi și te scoală din morți și te va lumina Hristos".
    .......

    Romani 8:27-39

    27. Iar Cel ce cercetează inimile știe care este dorința Duhului, căci după Dumnezeu El Se roagă pentru sfinți.
    28. Și știm că Dumnezeu toate le lucrează spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, al celor care sunt chemați după voia Lui;
    29. Căci pe cei pe care i-a cunoscut mai înainte, mai înainte i-a și hotărât să fie asemenea chipului Fiului Său, ca El să fie întâi născut între mulți frați.
    30. Iar pe care i-a hotărât mai înainte, pe aceștia i-a și chemat; și pe care i-a chemat, pe aceștia i-a și îndreptat; iar pe care i-a îndreptat, pe aceștia i-a și mărit.
    31. Ce vom zice deci la acestea? Dacă Dumnezeu e pentru noi, cine este împotriva noastră?
    32. El, Care pe Însuși Fiul Său nu L-a cruțat, ci L-a dat morții, pentru noi toți, cum nu ne va da, oare, toate împreună cu El?
    33. Cine va ridica pâră împotriva aleșilor lui Dumnezeu? Dumnezeu este Cel ce îndreptează;
    34. Cine este Cel ce osândește? Hristos, Cel ce a murit, și mai ales Cel ce a înviat, Care și este de-a dreapta lui Dumnezeu, Care mijlocește pentru noi!
    35. Cine ne va despărți pe noi de iubirea lui Hristos? Necazul, sau strâmtorarea, sau prigoana, sau foametea, sau lipsa de îmbrăcăminte, sau primejdia, sau sabia?
    36. Precum este scris: "Pentru Tine suntem omorâți toată ziua, socotiți am fost ca niște oi de junghiere".
    37. Dar în toate acestea suntem mai mult decât biruitori, prin Acela Care ne-a iubit.
    38. Căci sunt încredințat că nici moartea, nici viața, nici îngerii, nici stăpânirile, nici cele de acum, nici cele ce vor fi, nici puterile,
    39. Nici înălțimea, nici adâncul și nici o altă făptură nu va putea să ne despartă pe noi de dragostea lui Dumnezeu, cea întru Hristos Iisus, Domnul nostru.
    .......

    ADEVARAT A INVIAT!
Ultima oră

00:30

Astăzi e Ziua ta! La Mulți Ani Doamnei cântecului românesc, Corina Chiriac! Portret aniversar și Mărturisiri despre Părintele Arsenie Papacioc - VIDEO

00:10

ȘI PE LIE VEI BIRUI ȘI PENTRU HRISTOS VEI MĂRTURISI! Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir - 26 octombrie

00:05

TREI NAȘTERI MIRACULOASE ÎN ACEASTĂ ZI DE 26 OCTOMBRIE: Mitropolitul Dosoftei acum 400 de ani, Dimitrie Cantemir acum 351 de ani, și Dimitrie Onciul, în 1856

00:00

Mihai Tîrnoveanu: Spre Valea Uzului! Cu Dumnezeu înainte!

23:00

Camelia Suruianu: RUGUL APRINS – simbol al isihasmului românesc

22:22

Pr. Bogdan Florin Vlaicu, emisiune cu dr. Geanina Hagimă, dr. Oana Mihaela Secara, dr. Damian Baciu și dr. Dragoș Dinulescu, despre motivele candidaturii lor ca independenți, proiectele lor și noua carte despre crimele Pfizer – VIDEO LIVE

22:03

UCIDEȚI X-UL LUI MUSK & BLACK OPS PENTRU JFK - ”Centrul pentru Combaterea Urii în mediul Digital” condus de un bolnav de ură ordonă operațiuni secrete murdare pentru înlăturarea lui Robert Kennedy Jr. și a rețelei X a lui Elon Musk

20:48

Prof. Dr. Nicholas Dima: Alegerile din America: Cu cine votam?

19:49

Revoltător: Activiștii LGBT fac un marș chiar de Sfântul Dimitrie pentru a cere legalizarea de urgență a “parteneriatului civil” între persoane de același sex

18:21

TELEFOANELE MOBILE și CANCERUL: Dovezi ale Toxicității Celulare. EXPERIMENT și STUDIU din 2024

17:45

25 octombrie 1944, eliberarea Ardealului de sub ocupația trupelor horthysto-naziste. CAREI, ULTIMA BRAZDĂ!

16:56

Simion și Ciolacu în finală. Ionuț Apahideanu, despre partidele “de dreapta”: Ați rămas setați pe cea mai puțin credibilă linie de atac împotriva lui Simion. Vă meritați soarta

15:00

Ion Cristoiu: Dacă e cu adevărat patriot, Nicolae Ciucă trebuie să renunțe în favoarea Elenei Lasconi

14:14

Elon Musk a devenit donator constant pentru Trump: Suma imensă pe care a donat-o șeful SpaceX

13:32

Andrei Gușă și-a anunțat candidatura la alegerile parlamentare