Mihai Tîrnoveanu: Într-o țară ocupată de străini, Dumnezeu încă mai naște români. Pe câmpul de luptă al bătăliei identitare și culturale: Piața Mare, Sibiu - VIDEO

De Mihai Tîrnoveanu  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cel mai puternic omagiu adus memoriei martirilor Horea, Cloșca și Crișan a fost prezența tinerilor din Corul Resurrectio condus de doamna profesoară Gabriela Biea dar și a zecilor de liceeni din Sibiu care au semnat un act de demnitate națională: introducerea Istoriei Românilor ca materie distinctă, cu nume și conținut, în programa școlară.

La Sibiu, caldarâmul Pieței Mari este un front de luptă. Statuia impunătoare a marelui cărturar Gheorghe Lazăr, care domina din punct de vedere simbolic Piața Mare a fost pur și simplu eliminată în 2005, pentru ca Sibiul să poată deveni capitală culturală europeană!!!

Să poată deveni de fapt capitală europenistă, globalistă, nu europeană în adevăratul sens al cuvântului.

Asta înseamnă să dărâmi un simbol cultural național, să-l scoți din centru, sa-l duci la margine, lăsându-l în degradare și să pui în loc statuia, simbolul, ocupantului străin: Samuel von Brukenthal.

Asta înseamnă să faci altă statuie pentru Gheorghe Lazăr, mai mică și mai la colț, care "din întâmplare" de fiecare dată când se produc în centrul orașului diferite festivale, este îngrădita batjocoritor de garduri și toalete ecologice.

Este un mod de lucru, pe care îl regăsim la Oradea, Turda, Cluj-Napoca, Carei, Alba-Iulia.

Sfidarea von Brukenthal este reprezentativă pentru agresiunea anti-identitară împotriva noastră, precum introducerea istoriei evreilor ca materie distinctă și obligatorie în locul Istoriei Românilor. Se "eliberează" de români un spațiu cultural, identitar și nu în cele din urmă etnic, demografic și se înlocuiește cu altceva. Începând cu anul viitor vom avea conform declarațiilor ministrului învățământului, un nou obiect de studiu în programa educațională: „Istoria romilor”, a țiganilor, căci așa se autodenumesc ei. Avem deja pe zona învățământului cu predare în limba maghiară materia „Istoria secuilor”, obiect de îndoctrinare iredentistă maghiară.

Se deschid muzee, vezi Timișoara, în care se prezintă istoria minorităților sexuale, în curând se va studia dacă se păstrează acestă tendință și în manualele școlare, în paralel cu educația sexuală, a se citi, homosexuală de fapt.

Acest stat de ocupație din România, reprezentat de niște păpuși inepte, marionete stupide ale străinătății, are ca unic program de guvernare lichidarea totală a României. Oferă un circ care nu are nici măcar pâine, ci doar o "opoziție" în cea mai mare parte rîncedă, care pendulează între ambasadele Israel-Moscova. Mai urmează vizitele de lucru la ambasada Ungariei sau consulatul de la Cluj a unora care văd "lumina" suveranistă în Viktor Orban, marele "prieten" al României! Mai toată clasa politică se înghesuie, face pe dracu în patru, adică îl multiplică, să ia legitimitate, putere, de undeva, de oriunde din străinătate, numai de la neamul nostru românesc, nu! Fac toti programe minunate pentru popor, dar le dau la semnătură altora. Sunt cercuri de interse care se întrepătrund, dar care par contrare, este o adevărată scenă de teatru absurd pusă în joc, cu actori "buni" și "răi", cu unii gri, de culori incerte, având ca obiectiv final distrugerea națiunilor, a tradițiilor, a firescului.

Aceasta este crunta realitate în care trăim. Dincolo de toată această mașinărie infernală,

Răsare însă din nou și nou același instinct ancestral național în sufletele generațiilor tinere. Acest Răsărit atât de frumos și de puternic nu poate fi mințit, el va răpune în cele din urmă toate planurile ce se urzesc pentru apusul identitar, pentru noaptea națională.

Îl va răpune, pentru că Sfântul Arhanghel Mihail a biruit în Veac, îl va răpune, pentru că Iisus Hristos Mântuitorul a Înviat!

VIDEO:

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

ÎMPUȘCAREA LUI TRUMP. TRANSMISIE LIVE:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (2)
  • Cronicar Ortodox 01.03.2024 21:06
    Amin. Hristos în mijlocul nostru.
  • crazy bobz 02.03.2024 01:18
    Amin! Dumnezeu vede!
Ultima oră

19:32

Luminița Arhire: PARTENERUL STRATEGIC ÎN CAMPANIE PREZIDENȚIALĂ- FAZA PE ATENTATE

17:33

Shannen Doherty, starul din Beverly Hills, a murit la doar 53 de ani

17:32

Fotograful Evan Vucci, omul potrivit, la locul potrivit

16:10

Cei mai importanți ideri mondiali au exprimat solidaritate după tentativa de asasinare a lui Trump

16:01

Doi ani de la Experimentul Philadelphia: Atacul asupra lui Trump a deschis vraiște Porțile Iadului

15:59

Profitând de haosul din America, rușii au început să atace Ucraina cu bombe de trei tone

15:39

Rapperul Wiz Khalifa și-a aprins joint-ul în fața copiilor, la Costinești. VIDEO de la festivalul de drogăngeală Beach, Please!

15:31

De-a prinsa pe cocoțate cu ANI

15:25

OVIDIU PAPADIMA – o Flacără a „GÂNDIRII” românești

15:06

Adrian Onciu: Autorii morali ai tentativei de asasinat

14:15

Rusia, reacție tăioasă la tentativa de asasinat a lui Donald Trump: Mai bine ați finanța poliția americană cu banii pe care îi trimiteți în Ucraina

13:25

Zelenski se declară ”îngrozit” de atentatul împotriva lui Donald Trump

12:35

Conducerea Secret Service, chemată să dea explicații în Parlament după tentativa de asasinat asupra lui Trump

12:13

Un susținător al lui Trump spune că a avertizat Serviciile Secrete despre prezența unui bărbat înarmat cu câteva minute înainte de atac: ”De ce nu l-au scos de pe scenă?”

12:01

Biden condamnă tentativa de asasinat asupra lui Trump și îndeamnă la unitate