Mihai Tîrnoveanu: Cu smerenie, între doi mărturisitori ai vremurilor noastre, Părintele Hariton Negrea, starețul Mănăstirii Petru Vodă și Părintele Amfilohie Brânză, starețul Mănăstirii Sfântul Iacob Hozevitul, Comănești

De Mihai Tîrnoveanu  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Este greu de exprimat în cuvinte misiunea strategică pe care Sfintiile lor o îndeplinesc pentru Ortodoxie și Neam și nu întâmplător și nu ca metaforă folosesc cuvântul ,,strategică". Ei țin Linia de Fier a Moldovei pe aliniamentul înfrățirii versantilor dintre Moldova și Transilvania. Aici sunt trei dimensiuni ale atacului concentric împotriva căruia acești vrednici Părinți împreună cu obștile lor luptă la propriu, prin rugăciune și prezență pe front.

1. Agresiunea globalistă de "robotizare" a omului, prin anularea libertății naționale si individuale. Continuarea politicii bolșevice de suprimare a memoriei Sfinților Închisorilor comuniste și a esenței întregii istorii naționale care este de sorginte creștin-ortodoxă.

2. Agresiunea politicii guvernului de la Budapesta prin conceptul de co-suveranitate în Transilvania și extinderea acestuia în Moldova, până pe zona Ghimes-Făget, Palanca, cu "vârf de săgeată" la Valea Uzului împotriva crucilor Eroilor Armatei Române din Primul Război Mondial.

3. Agresiunea tabarei dinspre Est prin nepomenitori care atacă Biserica Ortodoxă Română, lovind ierahia Bisericii dar nu numai, ci și poporul român. Acest "ultim" atac este de tip război hibrid, fiind potențat de tăvălugul primelor două. Prima dată se bombardează masiv din aer, apoi după ce "terenul" se lasă "gol" se intervin cu trupe de desant. Terenul gol se vrea a fi un popor fără identitate, un popor năucit de lovituri, fără repere, fără rădăcini, fără tărie în credința strămoșească, fără încredere în propria sa Biserică. Și atunci apar substitutele ca fiind "salvatoare", de fapt hienele care cred că suntem morți.

Nu, nu suntem morți, căci așa cum spunea Octavian Goga, cu toate acestea, domnilor, n-am fost învinși!

Nu, nu suntem învinși, căci avem în fruntea noastră Călugări, Preoți! I-am cunoscut, am pus mâna pe hainele lor sfinte în biserici și Mănăstirii, le-am sărutat mâna cu lacrimi de Nădejde în ochi și pe baricadele luptelor din Piața Universității, Piața Victoriei, la Valea Uzului când am apărat Cruci, când am ridicat Cruci! Am fost lângă ei la Sfântu-Gheorghe sau Târgu-Secuiesc când n-am lăsat Inima Țării să moară!

Nu, nu suntem morți, căci am auzit cuvântul lor de foc despre Sfinții și Martirii noștri și am văzut Troițele ridicate de ei, pentru Sfinții și Martirii noștri. Am văzut și simțit curajul, mărturisirea lor din vremurile acestea.

Nu, nu suntem morți și nu avem nevoie de "lecții", singura noastră lecție este aceea predată de mărturisitorii vremurilor noastre care sunt în Biserica Ortodoxă Română, nu în altă parte!

Cu Dumnezeu înainte pentru Biruința Neamului Românesc! 
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

ÎMPUȘCAREA LUI TRUMP. TRANSMISIE LIVE:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (3)
 • CoRin 10.12.2023 16:43
  Asa sa ne ajute Dumnezeu!
 • Briela 10.12.2023 21:34
  ”Cu noi este Dumnezeu,
  Înțelegeți neamuri și vă plecati,
  Căci cu noi este Dumnezeu!”
  Dumnezeu încă mai este cu noi, dar oare până când?
 • INJECTIA FINALA 10.12.2023 22:22
  Călugărul-înțelept care a trăit 104 ani, sfaturi de sănătate: Mâncați zilnic nuci și usturoi, pentru evitarea răcelilor/ Când vă este greu pe suflet, mergeți mult pe jos/ Postul e cel mai mare dar https://www.doctorulzilei.ro/calugarul-intelept-care-a-trait-104-ani-sfaturi-de-sanatate-mancati-zilnic-nuci-si-usturoi-pentru-evitarea-racelilor-cand-va-este-greu-pe-suflet-mergeti-mult-pe-jos-postul-e-cel-mai-mare-dar/
Ultima oră

17:33

Shannen Doherty, starul din Beverly Hills, a murit la doar 53 de ani

17:32

Fotograful Evan Vucci, omul potrivit, la locul potrivit

16:10

Cei mai importanți ideri mondiali au exprimat solidaritate după tentativa de asasinare a lui Trump

16:01

Doi ani de la Experimentul Philadelphia: Atacul asupra lui Trump a deschis vraiște Porțile Iadului

15:59

Profitând de haosul din America, rușii au început să atace Ucraina cu bombe de trei tone

15:39

Rapperul Wiz Khalifa și-a aprins joint-ul în fața copiilor, la Costinești. VIDEO de la festivalul de drogăngeală Beach, Please!

15:31

De-a prinsa pe cocoțate cu ANI

15:25

OVIDIU PAPADIMA – o Flacără a „GÂNDIRII” românești

15:06

Adrian Onciu: Autorii morali ai tentativei de asasinat

14:15

Rusia, reacție tăioasă la tentativa de asasinat a lui Donald Trump: Mai bine ați finanța poliția americană cu banii pe care îi trimiteți în Ucraina

13:25

Zelenski se declară ”îngrozit” de atentatul împotriva lui Donald Trump

12:35

Conducerea Secret Service, chemată să dea explicații în Parlament după tentativa de asasinat asupra lui Trump

12:13

Un susținător al lui Trump spune că a avertizat Serviciile Secrete despre prezența unui bărbat înarmat cu câteva minute înainte de atac: ”De ce nu l-au scos de pe scenă?”

12:01

Biden condamnă tentativa de asasinat asupra lui Trump și îndeamnă la unitate

07:00

Mefistonescu