Mihai Tîrnoveanu: Andrei din Covasna și carnetul lui de note

De Mihai Tîrnoveanu  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ca Andrei, mai sunt încă 70 de copii cu 70 carnete de premiant. Ei sunt din Covasna, Harghita, Mureș, Satu-Mare. Ei nu sunt copii de bani gata, ci au palmele deja muncite în ajutorul părinților prin micile lor gospodării. Nu sunt la scoli sau licee de fițe, cei mai mulți sunt de la țară și țin Țara vie în Inima ei prin faptul că dau viața prin prezența lor învățământului în limba română și nu oricum, ci cu cinste.
 
Toți sunt înscriși in programul Bursele Români pentru Români (cont RO77BRDE080SV91101760800, Asociatia Calea Neamului ). Acești copii nu sunt demni de condescentă, ci sunt demni de recunoștință și de răsplată din partea noastră. Ei dau totul pentru familiile lor și pentru demnitatea noastră de români. Ei nu cer nimic și tocmai de aceea merită măcar puțin din partea noastră, dar acel puțin din partea fiecăruia dintre noi, însumat înseamnă mult pentru ei.  Bursele sunt de 500 lei pentru fiecare elev și sunt acordate de trei sau de două ori pe an, în funcție de suma care se adună în contul destinat burselor și activităților destinate copiilor.
 
De exemplu anul trecut de Crăciun, nu am reușit să dăruim tuturor celor 70 de copii burse. Avem Nădejde însă că în preajma Sfintelor Sărbători ale Paștilor vom reuși cu ajutorul vostru să nu-i mai dezamăgim. Vinovat pentru faptul că în iarna nu au primit toți copiii burse sunt exclusiv eu și îmi asum acest lucru, pentru că nu am muncit destul de mult, nefiind destul de convingător pentru strângerea acestor fonduri. Îmi cer iertare pentru acest lucru copiilor. Pe mulți dintre ei îi cunosc personal, am fost cu ei în acțiunile noastre.
 
Când ne opream în drum spre Valea Uzului, Cluj, București, Odorheiu-Secuiesc etc prin parcările benzinăriilor, îi vedeam cum se așezau la coadă să-și cumpere un suc sau un baton mic de ciocolată, numărându-si leuții pentru asta. Le tot spuneam că le iau eu micile bucurii și de fiecare dată primeam replica lor atât de mare, într-o lume atât de mică: domnu Mihai, ne-ați dat pachetele de drum, avem și noi bănuții noștri! Îi lăsam atunci brusc în pace cu bănuții lor, pentru a se simți și pentru chiar a fi și ei, oameni mari, făcându-mi de treabă cu o cafea pentru a nu vedea copiii cum mi se umezesc ochii de la soarele ce-mi intră în ei, în suflet. 

Avem o bătălie de dus. Avem o bătălie de dus pentru copiii, tinerii din România care sunt mari români în primul rând și dincolo de toate printr-un lucru esențial: caracterul lor, caracterul lor de român.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

ÎMPUȘCAREA LUI TRUMP. TRANSMISIE LIVE:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (0)
Ultima oră

19:32

Luminița Arhire: PARTENERUL STRATEGIC ÎN CAMPANIE PREZIDENȚIALĂ- FAZA PE ATENTATE

17:33

Shannen Doherty, starul din Beverly Hills, a murit la doar 53 de ani

17:32

Fotograful Evan Vucci, omul potrivit, la locul potrivit

16:10

Cei mai importanți ideri mondiali au exprimat solidaritate după tentativa de asasinare a lui Trump

16:01

Doi ani de la Experimentul Philadelphia: Atacul asupra lui Trump a deschis vraiște Porțile Iadului

15:59

Profitând de haosul din America, rușii au început să atace Ucraina cu bombe de trei tone

15:39

Rapperul Wiz Khalifa și-a aprins joint-ul în fața copiilor, la Costinești. VIDEO de la festivalul de drogăngeală Beach, Please!

15:31

De-a prinsa pe cocoțate cu ANI

15:25

OVIDIU PAPADIMA – o Flacără a „GÂNDIRII” românești

15:06

Adrian Onciu: Autorii morali ai tentativei de asasinat

14:15

Rusia, reacție tăioasă la tentativa de asasinat a lui Donald Trump: Mai bine ați finanța poliția americană cu banii pe care îi trimiteți în Ucraina

13:25

Zelenski se declară ”îngrozit” de atentatul împotriva lui Donald Trump

12:35

Conducerea Secret Service, chemată să dea explicații în Parlament după tentativa de asasinat asupra lui Trump

12:13

Un susținător al lui Trump spune că a avertizat Serviciile Secrete despre prezența unui bărbat înarmat cu câteva minute înainte de atac: ”De ce nu l-au scos de pe scenă?”

12:01

Biden condamnă tentativa de asasinat asupra lui Trump și îndeamnă la unitate