Mihai Tîrnoveanu: Acolo unde-i Țara mea

De Mihai Tîrnoveanu  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Acolo unde nu mai sunt români, venim noi, pentru ca Pământul Țării să mai respire încă odată, românește.

Parohia Ortodoxă Baraolt împreună cu Asociația Calea Neamului organizează pe 16 aprilie, în Sâmbăta lui Lazăr, ajunul Floriilor, procesiunea de Florii la Vârghiș, Doboșeni si Baraolt, jud. Covasna. Vă așteptăm!

Cu ramuri de salcie, ne reîntoarcem acolo unde în 2017 am înălțat Troița Românilor, în curtea Bisericii Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil din Vârghiș, ridicată în 1807. La ora 15,30 vom lua parte la slujba Vecerniei împreună cu cei trei sau patru enoriași ortodocși din Vârghiș iar după ce vrednicul părinte Vasile Bobeică va sfinți ramurile de salcie, vom porni în procesiune pâna la Crucea din centrul Vârghișului, ridicată pe locul unde a fost dărâmată de trupele horthyste în 1940, biserica ortodoxă ridicată în 1937. Pornim apoi spre Doboșeni, acolo unde nu mai există niciun creștin ortodox, pentru a ne închina și a lumina cu o lumânare biserica ortodoxă demolată partial în 1940, refăcută odată cu înființarea Episcopiei Ortodoxe a Covasnei și Harghitei de IPS Ioan Sălăjean. Spre seară ajungem la Baraolt, la Biserica Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil unde părintele Vasile ține încă vie flacăra ortodoxiei laolaltă cu cei câțiva enoriași din localitate.

Împreună cu noi vor veni în această procesiune 30 de tineri din Covasna pentru a-i apropia și mai mult de Sfânta Biserică, pentru realiza si mai mult cât de vitală este prezenta lor în bisericile din satele și orașele unde trăiesc.

Cine dorește să ne ajute cu transportul și masa copiilor, este rugat să doneze orice sumă de bani în contul general al Asociației Calea Neamului, RO62BRDE080SV52855930800. Din banii strânși, vom ajuta deasemenea parohiile ortodoxe din Vârghiș și Baraolt.

Reluăm începând cu Sâmbata lui Lazăr, acțiunile pentru Harghita și Covasna, întrerupte parțial de cei doi ani de plandemie, ani în care ne-am concentrat și pe participarea sau coorganizarea protestelor împotriva măsurilor dictatoriale din stările de urgență și alertă, precum si împotriva w@xxinarii obligatorii și certificatului ”verde”. Spun parțial, deoarece în pofida tuturor restricțiilor și amenzilor, am fost prezenți pe ”vechiul câmp de luptă” din Inima Țării, atât de Trianon, 1 Decembrie, 24 Ianuarie, 15 Ianuarie, reușind totodată să ținem flacăra vie la Valea Uzului, să mergem la Sibiu acolo unde memoria martirilor Horea, Cloșca și Crișan este batjocorită de prezența statuii baronului Samuel Brukenthal sau la Cluj-Napoca pentru a comemora victimile Diktatului de la Viena. Ne facem datoria așa cum putem, împreună cu toți românii care ne-au sprijinit prin fondurile trimise în contul Asociației Calea Neamului și prin participarea fizică la acțiuni. Vă suntem extrem de recunoscători pentru tot sprijinul, inclusiv pentru susținerea postărilor noastre de pe internet.

Dragi prieteni, împreună mergem cu Dumnezeu înainte pentru Biruința Neamului Românesc!

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

ÎNTUNECAREA - Planul Diabolic de a întuneca Planeta Pământ prin inginerie climatică

Sfârșitul Umanității așa cum vor artizanii Marii Restări. VIDEO TARDUS:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (0)
Ultima oră

18:40

Pfizer a ales conștient să nu informeze autoritățile de reglementare despre secvența SV40 din vaccinurile Covid – dezvăluie un înalt oficial de la Health Canada

17:40

Trump – Al doilea Pact cu Diavolul: După Covid, Războiul...

17:06

Programul pelerinajului de Florii din București

16:45

Frumoșii tineri care au înfruntat Armata Roșie și moartea cu zâmbetul pe buze. 66 de ani de la martiriul lui Victor Metea, luptător în Grupul Carpatin-Făgărășean al rezistenței armate anticomuniste din Munții Făgărașului (+ 23 aprilie 1958)

15:55

Urmărire ca în filme în Botoșani: Poliția a folosit 61 de gloanțe pentru a opri un tânăr de 25 de ani care nu a oprit la semnalele agenților. Bărbatul a fost stabilizat, dar cu leziuni grave

15:36

Mihai Tîrnoveanu: Vlad Țăranu ne spune că Basarabia este România. Acest nume predestinat a meritat să fie pedepsit pentru că militează pentru reunire?

15:10

Analiza ”Prafului Saharian”: arsenic, bariu, nichel, zinc, fier, aluminiu. Cum au acționat alte state în timp ce oficialitățile din România tac mâlc. Documente de la Institutul de Inginerie Chimică din Bosnia

14:09

Disoluția socială e doar primul pas din agenda globalistă | Bogdan Radu Herzog la Pe Drept Cuvânt #44 cu Florentin Țuca

12:18

Conferința interactivă ”Stop tratatului pandemic OMS: motivații medicale și juridice” la Cluj-Napoca. Invitați: Anca Nițulescu, Geanina Hagimă, Carmen Oțelea, Marina-Ioana Alexandru, Gabriel Marin, Elena Radu

11:59

Ptiu, drace! Joe Biden își face semnul Crucii la un miting pro-avort (VIDEO)

11:52

Presa nu mai ține pasul cu victoriile lui Trump

10:48

Gelu Voican Voiculescu și Petre Roman, la Parchetul General în dosarul Mineriadei. Ion Iliescu va fi audiat acasă

10:41

Politico: SUA au trimis în secret ATACMS cu rază lungă în Ucraina – iar Kievul le-a folosit

09:34

Inepția Zilei. Beatrice Mahler: Masca nu ne ajută la praful saharian. ”Este foarte fin”. Dar în cazul COVID, un virus invizibil, ne-a ajutat, nu?

09:01

”Războiul” antenelor 5G continuă în Brașov. Problema a ajuns în plenul Consiliului Local