Mihai Tîrnoveanu: 100 de icoane au trecut ieri Carpații spre Valea Uzului, de Înălțarea Domnului

De Mihai Tîrnoveanu  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Hristos s-a înălțăt! 100 de icoane au trecut ieri Carpații spre Valea Uzului, de Înălțarea Domnului. Au fost sfințite și dăruite copiilor care i-au cinstit pe eroii români, fiind însoțite de un mesaj: 

Pământul Văii Uzului este udat nu doar de râuri de apă, ci și de râuri subterane de sânge. Acolo, în adâncuri, este sângele Eroilor Armatei Române, care în Primul Război Mondial au apărat trecătorile Carpaților, înfăptuind împreună cu camarazii lor de pe toate fronturile de luptă, Unirea cea Mare de la 1918, România Întreagă și liberă.
 
Acești eroi au învins trupele inamice austro-ungare, așa cum Sfântul Arhanghel Mihail a biruit forțele răului prin puterea dată de Dumnezeu. 

Să purtați în inimile voastre această icoană sfințită pe câmpul de luptă al Văii Uzului.

Să fiți conștienți că prin prezența voastră aici, în apărarea crucilor Eroilor Români, voi duceți mai departe o luptă. 

Să țineți minte, că dacă noi, oamenii mari de astăzi, nu vom putea face din nou România întreaga și liberă, așa cum au făcut-o acești țărani în opinci militare și generalii lor, vă va reveni vouă această misiune, sau poate, într-un efort comun al generațiilor, o vom face împreună!

Așa să ne ajute Dumnezeu!

Înălțarea Domnului, 13 iunie 2024, Cimitirul Internațional al Eroilor Valea Uzului.
 
*

Mulțumim lui Dumnezeu pentru Cerul albastru de la Valea Uzului! Lumina a gonit norii! 100 de copii, cel mai puternic Prezent! 

100 de tineri și-au dat mâna peste Carpați pentru a cinsti jertfa Eroilor Armatei Române. Acesta a fost obiectivul nostru iar el a fost atins! 

Sărutăm mâna vrednicilor preoți, în frunte cu Părintele Amfilohie, care ne-au deschis calea și au oficiat slujba de pomenire pentru eroii căzuți în luptele de la Valea Uzului din Primul Război Mondial, fauritori ai Marii Uniri de la 1918. 

Mulțumim grupurilor care au cântat pentru România, Resurrectio din Moinești, coordonat de Gabriela Biea și însoțit la Valea Uzului de doamna profesoară Mariana Popa și dl. profesor Dan Mănăilă, Avram Iancu, Valea Mare, condus de Gheorghe Samoilă, Florile Zagonului, coordonatori Marin si Dorina Balacean, Piatra Mare din Dobârlău, Mugur de Român din Agăș și fetițelor fam. Muscă, Adelina și Maria, din Vrancea. 

Mulțumim tuturor românilor din țară care au trimis fonduri pentru aceasta acțiune în contul Asociației Calea Neamului! Fără acești oameni deosebiți pe care îi voi mentiona într-o postare aparte, nu am fi reușit să organizăm la acest nivel Ziua Eroilor la Valea Uzului doar prin forțe proprii. Doar împreună suntem o forță capabilă să genereze lucruri frumoase, acțiuni identitare românești în care să mobilizăm cât mai mulți copii, tineri, pentru a sădi în inimile lor muguri de țară. 

Cu Dumnezeu înainte pentru Biruința Neamului Românesc!
 
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

ÎMPUȘCAREA LUI TRUMP. TRANSMISIE LIVE:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (0)
Ultima oră

20:57

Un tânăr de doar 26 de ani a murit subit la 13 zile după primirea vaccinului Covid AstraZeneca – Clinica unde s-a vaccinat a recunoscut că nu l-a informat corect cu privire la gravitatea riscului prezentat de “vaccin”

19:06

Pe 16 iulie se împlinesc 970 de ani de la Marea Schisma - Geneza și evoluția Schismei de la 1054

19:00

”970 de ani de când Vestul s-a lepădat de Hristos și a devenit eretic”

18:14

Iohannis a promulgat legea: Supraviețuitorii Holocaustului au prioritate la restituirea imobilelor confiscate abuziv în perioada comunistă

17:04

Realegerea președintelui PE: AUR nu a votat-o pe Roberta Metsola – “Pentru proiecte precum Green Deal, achiziția vaccinurilor, certificatele verzi, războiul din Ucraina, conducerea CE trebuie trasă la răspundere, nu premiată cu alte funcții înalte”

15:53

Sorin Roșca Stănescu: Ostașii din fruntea României

15:33

Normalizarea Crimei: Funcția creează Organul și Propaganda Asasinul

15:21

BAROANE

14:41

Bomba lui Năsui. De ce nu a fost Iohannis la recepția de la Summitul NATO

14:09

Viktor Orban: Donald Trump are ”planuri bine întemeiate” pentru discuțiile de pace dintre Rusia și Ucraina

13:28

Un preot catolic din Irlanda a refuzat să împărtășească un ministru pro-avort. Pe când și la noi?

12:36

Ochiade discromate: Dulcețuri nostalgice din verile de odinioară

12:31

A plecat la ceruri maestrul Dan Zamfirescu, istoric literar, bizantinolog, editor și publicist, unul din doctrinarii naționalismului de dinainte de ’89

12:10

16 iulie: Ziua Marii Schisme. Biserica de la Roma se rupe de Biserica de la Constantinopol

12:00

16 iulie: Sfânta Muceniță Iulia. La Mulți Ani!