Mihai Floarea: Disidența azi sau Despre polarizarea covidică. Cuvântul Profesorului

De Prof. Mihai Floarea  /  

Viena, 21 noiembrie 2021

Viena, 21 noiembrie 2021

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În loc de moto:
DISIDÉNȚĂ, disidențe, s. f. Deosebire de păreri; dezacord. ♦
(Concretizat) Grup de persoane care prezintă opinie separată
față de majoritate; sciziune ivită în urma separării unui astfel
de grup. Prefectul nu-și mai vede capul de treburi, căci e
aproape să se declare o disidență în partidul local
guvernamental. CARAGIALE, O. II 44.
– Variantă: dizidénță s. f. 
♦♦♦
disidénță s. f. (Folosit cu sens pozitiv după decembrie 1989) ♦
1. Atitudine politică opusă celei oficiale, în special sub
regimurile totalitare; opoziție ◊ „Unii nu făcuseră niciodată
politică decât în măsura în care disidența ca atare fusese o
atitudine politică.” R.lit. 8 XI 90 p. 2. ◊ Disidența lui [a lui
Dorin Tudoran] pe vremea lui Ceaușescu s-a născut din
consecvență.” R.lit. 34/95 p. 1; v. și agent de influență. ♦ 2.
Dezacord ◊ „Mânăstirea Vladimirești [se află] mai demult în disidență
față de conducerea bisericească.” R.l. 11 IX 93 p. 2
[și dizidență] (din fr. dissidence; D. Urițescu CV 4546; DN, DEX, DN3)

Urmăresc îngrijorat lupta înverșunată a oficialităților din România cu o parte majoritară a populației care nu vrea să joace rolul de cobai. Cu toată îndîrjirea motivată de un așa-zis bine colectiv (cum, domnilor, cu forța?! Ce fel de bine mai e acesta?!), deși aflați evident în minoritate, parlamentul, guvernul și președinția, cu angrenajul logistic de care dispun, avansează „pas cu pas", către un totalitarism odios. 

La scrisoarea inițiată de juriștii de la „ActiveNews" semnată și trimisă de mine mi-au răspuns pînă acum, 21 brumar 2021, ora 21, cînd tastez aceste rînduri doar cinci deputați astfel: 

1)Diana Stoica <diana.stoica@cdep.ro>
To:Floarea Mihai
Wed, Nov 10 at 1:07 AM
Bună ziua!

În primul rând vreau să vă mulțumesc că v-ați luat timp să îmi scrieți! Pentru mine, fiecare mesaj din partea oamenilor, a cetățenilor pe care îi reprezint în Parlament, este foarte important.

Am fost aleasă pentru a lua decizii care să ajute România, chiar și atunci când ele sunt mai puțin populare.

Certificatul verde nu aduce noi restricții. Din contră. Acesta reprezintă o modalitate prin care ne putem asigura că îi protejăm pe cei din jurul nostru. Metoda prin care se oferă posibilitatea persoanelor care s-au vaccinat, au trecut prin boală sau au fost testate recent (și astfel nu reprezintă un pericol pentru cei din jur) să beneficieze de măsuri mai puțin restrictive în ceea ce privește normele de siguranță, atât de necesare în aceste vremuri.

Măsurile de siguranță se impun în cazul în care incidența Covid-19 crește peste limita stabilită de Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU). România este, din păcate, în topul țărilor europene în ceea ce privește numărul de persoane infectate și pe penultimul loc la număr de persoane vaccinate.

Vă stau la dispoziție pentru alte gânduri și întrebări.

Cu mulțumiri,
Deputata Diana Stoica

Cabinet Parlamentar Diana Stoica (USR)

2)Cristian Paul Ichim <cristian.ichim@cdep.ro>
To:Floarea Mihai
Wed, Nov 10 at 3:17 AM
Buna ziua. Vă mulțumesc pentru mesaj. Vă asigur că, înainte de a lua o decizie finală pe acest subiect, voi asculta cu atenție opiniile tuturor părților implicate.

Cu respect,
deputat Ichim Cristian-Paul (PLUS)

3) Oana Țoiu <oana.toiu@cdep.ro>
To:Floarea Mihai
Wed, Nov 10 at 3:38 AM
Bună ziua,

Vă mulțumim pentru mesaj și pe această cale confirmăm primirea.
O zi frumoasă în continuare și multă sănătate!

Cabinet parlamentar deputat Oana-Silvia ȚOIU (USR)
Președinta Comisiei pentru muncă și protecție socială

4)George Nicolae Simion <george.simion@cdep.ro>
To:Floarea Mihai
Wed, Nov 10 at 4:07 AM
Alianța pentru Unirea Românilor este ÎMPOTRIVA OBLIGATIVITĂȚII vaccinării!
AUR este singurul partid din România care luptă pentru respectarea libertăților cetățenești.

La votul PLx-ului 393/2021 din Senatul României în privința Certificatului Verde am votat împotrivă, în timp ce celelalte partide au susținut dictatura medicală sau nu au reacționat în privința acestei grave probleme.

Vom vota împotriva oricăror propuneri legislative, care îngrădesc drepturile și libertățile garantate prin Constituție, inclusiv împotriva PLx L454/2021 și PLx L545/2021.

Mai multe detalii aici:
George Simion,
Lider grup parlamentar AUR

5)Sorin Titus Muncaciu sorin.muncaciu@cdep.ro
To:Floarea Mihai
Fri, Nov 12 at 4:48 AM
Sunt doctor Sorin Muncaciu, deputat AUR circumscripția 18 Galați, votez CONTRA: PLx 393/2021, PLx 399/2017, PLx 545/2021.
Mai multe detalii despre votul meu aici:

6)Ciprian Titi Stoica titi.stoica@cdep.ro 
To:Floarea Mihai
Wed, Nov 17 at 11:00 PM
Bună ziua,

Atât eu personal cât și toți ceilalți colegi parlamentari din AUR (Alianța pentru Unirea Românilor) suntem de partea Națiunii, a Credinței, a Familiei și a Libertății și nu vom vota niciodată legi care să îngrădească aceste drepturi și libertăți. Pentru că AUR ține cu românii ! Vă așteptăm luni 15 noiembrie la ora 10:00 în fața Parlamentului să ne susțineți.

Cu deosebită considerație,

Stoica Ciprian-Titi
Deputat AUR Timiș

Ceilalți parlamentari au tăcut și tac în continuare. Au avut destul timp să tasteze măcar că au primit mesajul meu de simplu cetățean. 
De la această realitate plecînd, întrebările încep să curgă: 
Exceptîndu-le pe trei dintre ele, așa cum rezultă din aceste răspunsuri, oare restul „aleșilor" tăcuți mă mai reprezintă, ca ins aparținînd majorității populației? Ce fel de orînduire este aceasta în care vocea oamenilor obișnuiți, dar majoritari, este ignorată flagrant?... 

Am preluat analiza argumentelor unor publiciști adepți ai minorității politice aflate la putere datorată unui avocat cu real talent literar, Florentin Țuca – regăsit și în lista de semnături a scrisorii deschise inițiate de Coaliția pentru Apărarea Statului de Drept  intitulată Scrisoare deschisa catre deputati: NU VOTATI CERTIFICATUL VERDE - nu ajuta la combaterea transmiterii virusului (sic). Eu am fost al 41542-lea cetățean cînd am semnat-o, iar acum văd că ea a strîns 65162 de semnături. 

Alte întrebări legitime prind contur pe marginea acestei atitudini cetățenești: cum se poate justifica democratic desconsiderarea atîtor oameni? Nu cumva ne aflăm deja într-o formă de totalitarism mai insidioasă, mai periculoasă decît cele consemnate istoric în secolul al XX-lea, urmările fiind incalculabile? Nesupunerea civică să fie singura măsură potrivită (căci despre „o nouă revoluție", cum se striga în timpul numeroaselor proteste din capitală nu aș vrea să fie încă vorba)?

Curajul unor deputați, al unor jurnaliști și lideri ai unor asociații și ONG-uri de a exprima public și părerea majorității locuitorilor țării, contrară discursului oficial, am observat că a fost mai întîi ridiculizat și blamat oficial, apoi a fost obstrucționat și în fine chiar sancționat fără ca, pînă în acest moment, justiția să intervină punînd lucrurile la punct în spirit democratic. Așadar, cum altfel decît regim dictatorial poate fi calificat ceea ce ne obligă să trăim de aproape doi ani președinția, parlamentul și guvernul din România sub umbrela așa-zisei „protecții sanitare"?... 

Am repudiat securisto-ceaușismul dinainte de 1990; ca mine, destui au luat  parte la Revoluție riscînd moartea prin împușcare ori strivire de roțile TAB-urilor ori de șenilele tancurilor. Am fost calificați drept „golani", apoi am fost brutalizați și chiar uciși la mineriade de bandele securisto-minerești în numele unei așa-numite „democrații originale"... Trebuie să recunosc însă: pe-atunci, cei din stradă nu eram majoritari. Atunci noi constituiam disidența. Ne-am cîștigat totuși dreptul de a vorbi și scrie liber, de a ne confrunta argumentat părerile în public. De aceea, am socotit libertatea cuvîntului în România un progres necesar după cumplita ideologizare comunistă de aproape cinci decenii, în urma căreia doar vocea oficială trebuia auzită public, restul opiniilor fiind anihilate in nuce, sub amenițarea omniprezentă a securiștilor și activiștilor. Pecetluit cu sîngele jertfelnic al unor tineri în 1989-1990, am considerat acest drept la cuvînt liber un cîștig definitiv. 

Iată însă acum că există creiere (unele chiar admirabil mobilate cultural!) care elaborează senin fraze ce incită fățiș la cenzurarea opiniilor exprimate public contrare discursului oficial și chiar la punerea în aplicare a unor măsuri punitive împotriva noilor „dușmani ai poporului"!... Mă întorc la comentarea a trei asemenea luări de poziție într-o postare preluată de pe blogul propriu a avocatului Florentin Țuca. Îmi fac datoria de a face trimiterile corespunzătoare și aici (am preluat întregul eseu în numărul 30 al revistei „Noul euxin"): https://adevarul.ro/.../alina-mungiu-pippidi.../index.html; https://romanialiterara.com/2021/10/valul-4/ și https://dilemaveche.ro/.../situ.../articol/negationism-covid

Adept convins al dialogului, în special urmînd principiul audiatur et altera pars, m-am străduit să analizez ce-i mînă pe acești semeni minoritari ai mei în luptă.

Frapant e că, abandonînd o parte importantă dintre ideile care-i animau în urmă cu ceva timp și pe care le apărau cu aplomb1, publiciștii în cauză se pretind și astăzi intelectuali „de top", adică nu doar versați, ci (neapărat!) de ascultat, dacă nu chiar de aplaudat. Ciudat e însă că, grație plandemoniei care ne-a divizat dramatic societatea, ei se manifestă brusc eliberați de complexele „dilematice" la care trimitea, bunăoară, „depășitul" René Descartes2 și se declară indignați de îndoielile, șovăielile ori refuzul unor semeni de-ai lor de se lăsa injectați experimental în numele unei așa-zise „responsabilități" sociale. 

Extrag spre exemplificare doar un pasaj al unuia dintre publiciștii în cauză (enunțul cu predicat eliptic și împănat cu paranteze și semne de exclamare patetice s-ar dori „argumentativ"): „O propagandă deșănțată (să nu ne ascundem după deget: criminală!) a unor persoane, între care (atenție!) medici, actori cunoscuți, juriști (o liotă), care și-au împărtășit public, la ore de vârf, nici măcar îndoielile, dar ceritudinile [sic] cu privire la riscurile sau la ineficacitatea vaccinării." 
 
„Propagandă deșănțată" să fie, oare, argumentele medicale venite din partea unor cercetători precum Robert Malone, inventatorul tehnologiei ARNm1, ale Alexandrei Henrion-Code, geneticiană specializată în ARN, ale lui Luc Montagner, laureat Nobel pentru medicină, ale  dr. virusolog Sucharit Bhakdi, ale dr. Vladimir Zelenko din New York, care a tratat cu succes mii de cazuri și ale altor specialiști prestigioși precum Peter McCullough, Margarite Griez-Brisson, cei paisprezece experți semnatari ai scrisorii din prima lună a lui 2021 către hebdomadarul englez de specialitate „The Lancet", medicul german anestezist Rod Kleinstörer4 ș.a.? Să nu-i fi parvenit pînă acum de la niciun prieten sau măcar de la vreun fost student vești despre Declarația Great Barrington semnată de aproape 900.000 de oameni, majoritatea specialiști, sau despre Declarația de la Roma, semnată de peste 10.000 de medici din întreaga lume? Cum se împacă formația intelectuală (re)cunoscută a acestui om cu asemenea dovezi crase de cecitate?...

Oare ochii oficialilor cărora le țin isonul intelectuali din tabăra „vaccinistă" tot închiși vor rămîne spre a nu viziona scenele de război civil și concomitent urechile lor tot astupate vor rămîne să n-audă SOS-ul din Australia tiranizată5? În multe alte țări ale lumii populația a ieșit disperată pe străzi înfuriată de lipsa dialogului, a dezbaterilor libere, a constrîngerilor din ce în ce mai drastice la care recurg guvernele dirijate, parcă, de un nebun scăpat miraculos din cămașa de forță și erijat în politician. Mințile acestor oficiali aflați în minoritate, dar învestiți temporar cu putere politică sînt ținute să nu poată corela „vaccinările sigure" cu morțile (tot sigure!) – în cazul nostru chiar ale unor tovarăși de drum precum Gheorghe Hădărean din Vințu de Jos, consilier local PNL și fost viceprimar al comunei6 și Dorina Cicilia Șerbănescu primărița PNL a comunei Adamclisi din județul Constanța7!...

Dacă ar fi creștini cei care ne conduc (spre neant – bag de seamă!) n-ar putea fi indiferenți la apelul cu o foarte întinsă bibliografie intitulat 50 de medici români atrag atenția asupra unei probleme de etică și conștiință religioasă: Toate vaccinurile anti-Covid distribuite în România au folosit fie în etapele de producere, fie în testarea eficacității lor linii celulare de la COPII AVORTAȚI8. Redau doar o afirmație fără echivoc în această privință: „The PER.C6 cell line is a human embryonic retinal cell line that originally came from the retinal tissue of an 18-week-old fetus that was aborted in 1985." În traducere stilizată: linia celulară PER.C6 provine din retină embrionară umană preluată inițial din țesutul retinian al unui făt de 18 săptămâni care a fost avortat în 1985 (cf. https://cbhd.org/content/coronavirus-vaccine-ethics#7_Consciencious_Objection).

Se pare însă că, asemenea argumentelor medicale, nici argumentele juridice nu valorează mai mult decît o ceapă degerată pentru guvernanți, pentru unii parlamentari și, desigur, pentru onor. președintele țării, fost profesor în care mi-am pus o prostească nădeje, votîndu-l pentru prima legislatură. Îndrăznesc să le redau pe ale unui pledant american, avocatul Ferrara, în favoarea unor oameni amenințați cu șomajul:  

„Fără intervenția instanței, acești profesioniști din domeniul sănătății se confruntă cu pierderea ocupației, a statutului profesional și a posibilității de a găsi de lucru oriunde în statul New York. Totul din cauza unui vaccin legat de avort, pe care nu-l pot primi cu bună-conștiință. […] Niciodată în istoria statului New York, niciodată în istoria lumii, un guvern nu a încercat să impună forțat vaccinarea în masă asupra unei clase întregi de oameni sub amenințarea distrugerii personale și profesionale imediate […] Acesta este doar un alt exemplu al modului în care regimurile Covid sunt complet scăpate de sub control. Instanța judiciară federală are datoria conform Constituției de a pune o cămașă de forță asupra acestei nebunii instituționale."9

Mi-ar fi plăcut să citez și cîteva argumente politice (pornind, spre exemplu, de la recenta și curajoasa declarație a europarlamentarei Christine Anderson), dar mă abțin, ca om definitiv dezamăgit de acest domeniu. 

Mai precizez un aspect: cu dinadinsul n-am enumerat în textul de față nume românești angrenate în disputa covidică, pentru a nu fi acuzat de subiectivitate naționalist-conspiraționistă sau de cine știe ce altă meteahnă cauzatoare de coșmaruri pentru adepții „corectitudinii politice" (desigur, omenește evit și eu situația descrisă în psihologie sub denumirea disonanță cognitivă). 

Era pentru mine de neimaginat înainte de jumătatea lui mărțișor 2020 scindarea între români pe care o constatăm cu toții și abia acum realizez că sintagma pe care am luat-o atunci în rîs „distanțare socială" (propunînd cu naivitate „distanțare fizică") e cea de fapt avută în vedere de instauratorii noii dezordini mondiale! Dezbină și stăpînește redivivus

Se află, așadar, actualmente față-n față două tabere: minoritarii „vacciniști/vaccinați" și majoritarii „nevacciniști/nevaccinați"; minoritarii „responsabili" și majoritarii „iresponsabili",  minoritarii adepți ai tuturor „măsurilor de protecție sanitare" luate de guvernanți și majoritarii care își permit să le pună sub semnul întrebării – deși sînt disprețuiți și jigniți prin tot felul de calificative: „negaționiști", „conspiraționiști", „analfabeți", ce mai încoace-ncolo: „noi dușmani ai poporului", care trebuie cît mai repede scoși în afara legii, anihilați biologic (prin constrîngerea de a nu se aproviziona alimentar din anumite magazine) și economic (prin desfacerea contractelor de muncă dacă refuză „vaccinarea" ori testările periodice pe cheltuiala lor) sau chiar întemnițați. O, ce bune ar fi fost acum lagărele de muncă staliniste, de odinioară – nu-i așa, doamnelor și domnilor minoritari ce sînteți susținuți și stipendiați oficial pentru a promova ideologia totalitaristă dictată de la „Marele centru"?...

În privința poziției medicilor, am mari îndoieli că le vor rămîne încă multă vreme tuturor adormite conștiințele, cu toate că există Ordonanța de urgență nr. 3 din 15 ian 2021 cu prevederi (recunosc: amețitoare pentru veșnicul bugetar cum am fost și am rămas!) precum: [...] „Articolul 3 (1) Pentru activitatea prestată în cadrul centrelor de vaccinare împotriva COVID-19 personalul medico-sanitar și registratorii medicali, cu excepția personalului delegat sau detașat, beneficiază de plată pentru timpul efectiv lucrat la un tarif orar diferențiat în baza contractului de prestări servicii, după cum urmează: a) 90 lei/oră pentru medici; b) 45 lei/oră pentru asistenți medicali; c) 20 lei/oră pentru registratorii medicali. (2) Medicii de familie cu liste proprii, aflați în relații contractuale cu casele de asigurări de sănătate în vederea informării, programării la vaccinare, monitorizării și raportării reacțiilor adverse pentru persoanele aflate pe listele proprii, beneficiază de un tarif pe serviciu după cum urmează: a) pentru primii 50% din numărul total al persoanelor înscrise pe lista proprie, eligibile la vaccinare: 30 lei/serviciu; b) peste pragul de 50,001% din numărul total al persoanelor înscrise pe lista proprie, eligibile la vaccinare: 50 lei/serviciu; c) peste pragul de 60,001% din numărul total al persoanelor înscrise pe lista proprie, eligibile la vaccinare: 60 lei/serviciu.[...] (4) Pentru administrarea vaccinului de către medicii de familie aflați în relații contractuale cu casele de asigurări de sănătate, în cabinetele proprii [...], tariful este de 40 de lei/inoculare. 5) Pentru administrarea vaccinului de către medicii de familie aflați în relații contractuale cu casele de asigurări de sănătate, la domiciliul persoanei [...], tariful este de 60 de lei/inoculare. [...] Pentru administrarea vaccinului de către medicii de specialitate, în cadrul furnizorilor de servicii medicale de specialitate din ambulatoriul pentru specialități clinice, inclusiv ambulatoriul integrat al spitalelor [...], tariful este de 40 de lei/inoculare"10

Cîntărind definițiile din dicționare pe care le-am ales drept moto al acestor considerații, aș provoca pe cititori să încerce un răspuns întrebării: care dintre cele două tabere aflate astăzi față în față ar mai reprezenta disidența?

Cine va avea cîștig de cauză în cele din urmă nu mă pot pronunța: nu sînt analist politic și nici prezicător. Pot doar să mă rog Creatorului să întărească pe susținătorii ADEVĂRULUI care asigură LIBERTATEA conferită ab initio fiecărei ființe umane.  

București, 21brumar 2021                                                                                                           Mihai Floarea
_________________________________________________________________
 
1. Unuia dintre aceștia nu numai că i-am urmărit în tinerețe cursurile și i-am citit cu interes cronicile, dar chiar l-am urmat politic în intervalul 1991-1994, din acea inerție naivă, dar arzătoare ce mă făcuse să alerg bezmetic și pe străzile însîngerate ale sfîrșitului lui 1989!

2. Dubito, ergo cogito; cogito, ergo sum.








Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Înmormântarea Părintele nostru Justin Pârvu

Ioan Alexandru de Paști în Piața Universității

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (7)
  • hannah 23.11.2021 03:35
    A fi "intelectual de top" nu atrage dupa sine si calitatea de OM. Si un computer poate fi considerat un intelectual, pentru ca are inmagazinata in el o cantitate uriasa de informatii, nu? De asemenea a fi intelectual nu inseamna a fi si intelept si dupa cum se vede, in cazul celor mentionati ca fiind "intelectuali de top" ei doar apartin intelectualismului.
    (intelectualism sn [At: CĂLINESCU, E. O. II, 147 / Pl: (rar) ~e / E: intellectualisme] 1 Doctrină potrivit căreia procesele afective și voliționale se reduc la cele intelectuale. 2 Concepție potrivit căreia intelectul este capabil de a înțelege lumea. 3 Doctrină care reduce actul moral la cunoaștere, considerând că înțelegerea binelui implică săvârșirea lui).
    Se pare ca in multe cazuri intelepciunea omului simplu o depaseste pe cea a scolitului in scoli pretioase, ceea ce-i asigura de multe ori si protectia instinctiva, comparativ cu "las ca stiu eu ce fac, ca doar sunt citit" -ul celor se semetesc pentru ca au scoala.
    Deci "Scoala vietii" o poate plezni pe doamna "Scoala pretioasa", chiar si prin simplul fapt ca isi recunoaste neputinta in fata lui Dumnezeu. Cati mari intelectuali infatuati credeti ca-si pleaca genunchii in fata lui Dumnezeu si recunosc ca au gresit si ca sunt necunoscatori? Pe ei senzatia de beatitudine data de impresia a tot cunoasterii nu-i lasa sa vada si altceva decat pe ei insisi.
    De aceea toti cad in pacatul indiferentei fata de aproapele lor, de aici si atitudinea ostila fata de semeni si lipsa empatiei fata de suferinta altora.
    Ca si betia banului si betia cunoasterii poate duce la condamnarea semenilor, cauza a ceea ce se intampla acum peste tot in lume. Pentru elite Dumnezeu sunt ei insisi, deci ei considera ca ne pot hotara soarta, noua, "nemernicii ce trebuie sa incasam serurile, pentru a ajunge cat mai curand compost" (dupa cum spunea un criminal mondial, cica intelectual). Rog a nu se generaliza ceea ce am scris aici! Si eu fac parte dintre intelectuali, dar caut sa pastrez masura si sa recunosc ca uneori "nu ma ridic nici pana la genunchiul broastei". A fi umil nu inseamna a fi prost si incult, trebuie doar sa stii cand sa o faci si in fata cui sa o faci. (vezi umilinta in fata lui Dumnezeu).
  • Mihai Floarea 23.11.2021 10:36
    Erata: Rog a se corecta exclamare în propoziția (enunțul cu predicat eliptic și împănat cu paranteze și semne de exclamție patetice s-ar dori „argumentativ“). Vă cer scuze și vă mulțumesc pentru înțelegere.
  • Enya 23.11.2021 12:14
    Despre USR, PLUS, PNL, PSD, UDMR si toate celelalte partide care au existat si exista in parlament nu mai are rost sa comentez: tradatori ce ar trebui sa putrezeasa pe viata in inchisori (in alte tari sau alte vremuri ar fi fost spanzurati in piata publica pentru tradare nationala)!

    Despre AUR si impostura acestora vreau eu sa discut pentru ca in articol a fost pus un email de la papitoiul simion care induce in eroare romanii!

    NU mai e valabil ce au votat AUR si simion in septembrie!!!!!!!

    Fac o paranteza, de fapt votul lor din septembrie a facut parte dintr-un scenariu din culise, in care serviciile care au creat aceat partid le-au dat indicatia: "votati prima data impotriva, ca oricum nu conteaza votul de acum, ci cel din noiembrie/decembrie, ca sa putem apoi sa le demonstram mereu romanilor si sa le inchidem gura ca v-ati luptat pentru ei". S-a stiut inca de la inceput ca votul din septembrie nu e relevant si nici nu va afecta drumul catre adoptarea certificatului verde!!!

    Deci, domnilor postaci si securisti de aici care mai veniti cu acest argument in comentarii: nu mai e valabil ce au votat simion si AUR in septembrie! Pozitia lor actuala, pe fata, este PRO CERTIFICAT NAZIST!

    Pe 16 sau 17 noiembrie 2021, in comisia din senat care supune la vot certificatul asa-zis verde, simion si AUR au adus amendamente nazipass (adaugiri si completari), adica AU VALIDAT SI SUSTINUT ADOPATAREA CERTIFICATUL NAZIST!!!! Punct!! Mai mult, au cerut si amenzile cele mai mari, intre 50.000 si 100.000 lei!

    https://m.adevarul.ro/news/politica/partidele-relaxeaza-conditiile-privindcertificatul-verde-vrea-recunoasterea-testelor-arata-prezenta-anticorpilor-1_6198af0b5163ec4271bf9770/index.html


    AUR este PARTIDUL PANDEMIEI!

    Simion si AUR sunt falsii opozanti!

    AUR a fost creat special chiar inainte de declansarea "pandemiei" pentru a acumula incredere, a insela si apoi a amagi un numar cat mai mare de opozanti ai plandemiei, cand de fapt pe la spate ei indeplinesc agenda Noii Ordini Mondiale!!!!!

    Scopul lor este sa-si insele sustinatorii intr-un mod mascat, meschin, perfid in felul urmator:
    - sa le dea speranta ca cineva lupta impotriva vaccinarii obligatorii, iar oamenii, in acest fel, sa nu se ridice, sa nu protesteze, sa nu iasa in strada, sa-si puna sperantele doar in partid, timp in care, pe la spate (total opus fata de ce declara simion pe facebook si e mail-uri), ei de fapt sa indelineasca elementul cheie, VACCINUL, in aceasta agenda a Apocalipsei!!!!!


    "Nu pot sa aud ceea ce-mi spui pentru ca imi urla atat de tare ceea ce faci!"
  • Enya 23.11.2021 12:14
    Pentru completari, cititi comentariile de la acest link:

    https://www.activenews.ro/stiri/EUROPA-IA-FOC-Protest-anti-Nazi-Pass-cu-35.000-de-mii-de-oameni-reprimat-violent-la-Bruxelles.-Olanda-iar-in-flacari.-In-Austria-manifestantii-pasnici-anti-lockdown-au-umplut-centrul-Linz-ului-pana-la-refuz-dupa-protestul-de-la-Viena-170875
  • Enya 23.11.2021 12:15
    Trebuie sa pricepeti, fratilor, ca noi acum traim un razboi silentios, care nu este al 3-lea razboi mondial, ci RAZBOIUL FINAL, iar in acest context, cu atat mai mult trebuie sa realizati ca suntem si vom fi mai mintiti si manipulati ca niciodata de aceste lichele, acesti nenorociti tradatori din parlament si guvern nu numai ai neamului nostru, ci ai umanitatii!!!
  • Enya 23.11.2021 14:02
    Ieri, un domn IOANEA (pro AUR), a postat acest mesaj venit din partea lui AUR/simion:

    "Ca sa nu mai fie loc de speculatii si interpretari, celor interesati va transmit pozitia AUR vis-a-vis de nazipass: 

    "AUR se va opune certificatului votand oricum impotriva legii, indiferent de amendamente. 

    Ele au fost depuse totusi pentru cateva motive:
    1.- AUR e singurul partid care va vota inpotriva, deci sansele sa treaca sunt mari, de aceea o forma mai putin nazista de lege ar salva locul de munca al multor romani
    2.- o testare de anticorpi si mai ales de imunitate celulara ar demonstra (științific) nivelul real de imunitate, trebuie învinși cu armele lor, nu cu negaționism
    3.- e important sa fie legat de incidență, pentru a nu fi o stare permanentă, iar pe de alta parte având in vedere imunitatea naturala e putin probabil sa mai avem valuri cu incidenta mare.
    4.- valabilitatea vaxului trebuie limitata la 6 luni, cum zic si toate studiile. Astfel se vor prinde si ei ca nu te poti ințepa la infinit
    5.- chiar daca legea trece si fara amendamentele AUR, macar avem constiinta impacata ca am incercat sa mai salvam ce se poate." 

    Sper ca s-a inteles..."


    Haideti sa luam pe rand aceste MIZERII.

    1. "... o forma mai putin nazista de lege ar salva locul de munca al multor romani".

    Asa lupta un patriot? Da, daca e doar "patriot"!

    Cu alte cuvinte, nu va omoram prin taierea gatului, ci prin spanzurare! E bine asa, simion? Asa "lupti" tu pentru romani? Un patriot adevarat isi da si viata pentru un tel, in nici un caz nu face compromisuri! Stii de ce? Pentru ca tu nu faci "compromisuri" ca n-ai avea incotro, ca ai fi singur prin parlament (sunteti cu totii tradatori si slujiti aceluiasi sistem si aceleiasi oculte sataniste, deci nu sunteti "tu" si "ei", manipulatorule fara constiinta, ci faceti parte din aceeasi gasca!, doar in teatrul de papusi care e dat la televizor din parlament intrati in niste roluri, insa cum se inchide camera si in special dupa aceea in culise, vi se impart rolurile de pro si contra in functie de zile, scandaluri, legi ce trebuie votate), tu de fapt indeplinesti agenda pentru ADOPTAREA CERTIFICATULUI NAZIST!

    Trebuia sa fii impotriva pana la sfarsit, indiferent de urmari si consecinte, indiferent daca votul tau nu conta!!!!!

    Votul tau si al AUR trebuia sa fie CONTRA CERTIFICAT NAZIST pana la sfarsitul sfarsiturilor!!!!! Dar pentru ca rolul tau e unul marsav, impotriva romanilor, atunci vii cu explicatii mizerabile, care ii insulta pe toti romanii!

    2. In primul rand nu e nici un negationism, nu e nici un virus/covid dovedit stiintific, nu se fac autopsii etc. Asta cu negationismul este o alta spalare de creier stalinista, fix la fel cum e cu "teoria conspiratiei"!

    In al doilea rand, atata timp cat tu, simion, nu umbli la cauza (sa-i fortezi intr-un proces in instanta pe politicieni si medici sa demonstreze stiintific existenta inexistentului sars-cov2/covid), nu arati decat ca esti parte a problemei, a agendei plandemiei si ca nu vii cu absolut nimic in plus fata de cum ar trebuit sa vina unul care lupta cu adevarat impotriva acestei dictaturi naziste medicale fara precedent!!

    Practic ce faci tu, simion, este: cum va e mai bine (alegeti!): fara o mana sau fara un picior?

    Ce anticorpi, ma, ce bazaconii stiintifico-fanstastice, ce vrajeli cu imunitate celulara si toate rahaturile??!...

    EU NU AM NEVOIE SA-MI JUSTIFIC SANATATEA SAU LIPSA EI!

    NICI O FIINTA UMANA NU TREBUIE SA-SI JUSTIFICE SANATATEA SAU LIPSA EI in fata nimanui, de fapt, a dictatorilor!!!!!

    Tot ce facti voi este impotriva Constitutiei! Sunteti tradatori de neam si de tara din moment incalcati Constitutia!

    3. Nu e nici un val, impostorule, este o telenovela diabolica pe care ati facut-o ca fiind realitate, valul 1 sezonul 1 al telenovelei, valul 2 sezonul 2 al telenovelei etc.

    Atata timp cat voi validati existenta inexistentului sars-cov2/covid (si nu-i dati in judecata pe politicienii si medicii care au instaurat nazismul medical bazat pe ceva ce nu exista, sa fie fortati sa demonstreze existenta acestui virus inexistent), nu faceti decat sa veniti cu elucubratii suplimentare pseudo-medicale (asimptomatic, pre-asimptomatic, imunitate, anticorpii qourului, imunizati, neimunizati, vaxxuri etc) de care va folositi ca sa spalati creierul permanent, permanent, permanent pentru ca oamenilor sa le intre in cap ca exista virusul sars-cov2/covid!!! O minciuna repetata de suficiente ori devine adevar!

    4. ... "valabilitatea vaxxului sa fie limitata la 6 luni."...

    Tot ce ai spus la punctul 4 este o strategie securista imputita care evident ca se vede cu ochiul liber ca nu numai ca nu rezolva nimic, dar valideaza instaurarea DICTATURII ABSOLUTE!!

    5. "...macar avem constiinta impacata ca..."

    Nu numai ca tu nu ai nici o constiinta si esti doar un papitoi manevrat, dar prin acest punct vrei sa transmiti ideea de deznadejde, ca nu se mai poate face nimic, ca oricum suntem neputinciosi si ca oricum n-avem nici o modalitate prin care sa oprim acest lucru, si atunci haide sa ne resemnam si, cel mai important, si de fapt aici intervine rolul tau, e ca NOI SA NU FACEM NIMIC (ca "faci" tu pentru noi), tu ne duci fix in acelasi punct al agendei Marii Resetari!!

    In loc sa opresti abuzul asta, ca nu ne lasa sa intram in magazine, tu vii si spui "hai sa fie raul cel mai bun"! Pe baza caror legi nu ma lasa pe mine sa intru in magazin? Pentru asta trebuie sa lupti tu, nu sa adaugi si sa completezi certificatul nazist pe care il votezi! Tu de fapt votezi pe fata, ametindu-ne pe noi ca ai adaugat amendamente doar ca sa ne faci jugul mai usor de suportat! Realizezi cum ne prostesti pe fata, impostorule? Cum mai indraznesti sa spui ca esti impotriva, cand tu de fapt Il VOTEZI???

    In acest context, si cu explicatiile si comentariile mele, sa inteleaga toata lumea ca acest partid numit AUR plin de mascarici nu este nici un opozant, luptand pentru normalitatea adevarata, ci este PARTIDUL PRO PANDEMIE, PARTIDUL PRO DICTATURA NAZISTA MEDICALA, creat special cu aceasta misiune!

    Cine isi pune sperantele in AUR si nu face nimic ca sa stopeze inaintarea acestei agende cumplite, nu face decat sa lase timpul sa treaca, fix ceea ce isi doresc AUR, PNL, PSD, UDMR, USR, PLUS etc, astfel incat ei sa instaureze toate nenorocirile astea fara ca noi sa mai putem face ceva!

    Desi se poate face "ceva" oricand, cu toate legile adoptate date cu tot!!!!!

    Ar trebui sa-i resetam NOI pe ei, sa defecam pe toate legile lor anticonstitutionale si date numai si numai impotriva noastra si sa ne lase dracului in pace sa ne vedem de vietile noatre, ca nu e nici un covid, nici un virus, nimic noi, titul e la fel cum a fost dintotdeauna pe pamant!!!!
  • Enya 23.11.2021 14:08
    Traim intr-o minciuna, iar tot ce vor sa faca AUR si cu toti ceilalti, pe langa instaurarea nazipass si tot ce va mai fi rau dupa aceea, este sa se invarta in jurul cozii, verbal, prin declaratii, pentru ca ceea ce ii intereseaza in mod deosebit, in afara de nazipass, este sa ne spele creierul cu manipulare, indoctrinare, minciuna repetata la nesfarsit cum ca exista calul troian numit covid!

    Fara covid si asa-zisul test PCR, nu ar fi putut forta niciodata oamenii sa se vaxxeze!!! De-aceea nu vor sa scoata la iveala aceasta minciuna (inexistenta covidului) pentru ca asta este temelia cu structura de lut care tine in picioare aceasta farsa si aceasta teroare numita covid, delta covid si toti verisorii lui covid, că să nu credeti ca nu vor mai veni si cu altii!

    Pentru ca noi le permitem ca prostii si ne incredem in AUR, "pompi", avocati de succes, doctorite de ochi, trusturile media "opozante" FARA SA GANDIM!

    Orice persoana publica, vedeta etc care apare si zice ca "e doar o raceala usoara", e de fapt pro dictatura sau parte a problemei.
  1. Mama tuturor Teoriilor Conspirației validată de "Știință": "EI sunt printre NOI" – Între Mântuitorul Cosmic și Putiniștii Galactici

  2. A fost odată o fată frumoasă... și vaccinată: Anca Molnar

  3. Legebetizarea și țiganizarea spațiului public. Mădălin Pribu: PLAY COLD, STAY CHILL!

  4. 135 de ani de la asasinarea lui Mihai Eminescu. MARTOR OCULAR: ”Mâna îmi era plină de sânge”. Eminescu a cântat “Deșteaptă-te, Române!” cu câteva clipe înainte de a muri și a strigat ”România liberată!” când a fost internat

  5. Pentru prima oară de la începutul războiului, Putin și-a prezentat condițiile de pace cu Ucraina

  6. Dr. John Campbell avertizează că vaccinurile tradiționale vor fi actualizate pentru a conține periculoasa tehnologie ARNm. Moderna pregătește vaccinul combinat Covid/gripă, cu ARNm - VIDEO

  7. Mărturia medicului care a primit creierul lui Eminescu: Mutilarea și profanarea moaștelor acestui martir nu a fost românească. Prof. Constantin Barbu: Eminescu a fost ucis pentru Transilvania și credința ortodoxă. DOCUMENTE: Interogatoriul și Autopsia

  8. Mihai Eminescu a murit pe 16 iunie 1889, nu pe 15. Chipul de Hrist al Românului Absolut, chinuit și răstignit pe Golgota Neamului Românesc și întâlnirea cu Duhovnicul Neamului, Părintele Justin Pârvu

  9. Victorie în instanță contra Ministerului Justiției - După 70 de ani s-ar putea afla unde se află osemintele lui Iuliu Maniu

  10. Marine Le Pen promite expulzarea străinilor care susțin o „ideologie totalitară” în Franța - VIDEO

Ultima oră

23:10

Pr. Ioan Istrati: Despre Eminescu nu poți gândi decât în două cu lacrimi

22:00

ADEVĂRUL DESPRE ROMÂNUL ABSOLUT: MIHAI EMINESCU - MĂRTURIE DESPRE MINE ÎNSUMI. Mărturisesc: Vladimir Beliș, Dimitrie Vatamaniuc, Ion Filipciuc, Theodor Codreanu, Nae Georgescu, Ilie Bădescu, Mihai Ungheanu, PF Patriarh Teoctist

21:00

OPERA POLITICĂ a Românului Absolut, disponibilă tuturor online într-un portal unic: Mihai-Eminescu.Ro. Academia Română și NeamUnit oferă și aplicația gratuită Mihai Eminescu - Întreaga Operă

20:20

Istoria celor patru fotografii cunoscute ale lui Eminescu și primul film documentar despre Românul Absolut, realizat în 1914. GALERIE FOTO / VIDEO

19:45

George Simion: "Am luat decizia de a candida pentru funcția de Președinte al României!"

19:19

Pentru prima oară de la începutul războiului, Putin și-a prezentat condițiile de pace cu Ucraina

18:00

30 DE ANI de ZIUA și o anchetă celebră: LIICHEANU

17:00

Prof. Ilie Bădescu: 15-16 Iunie – Ziua nașterii în Cer a Dreptului Eminescu. ”De din vale de Rovine/ Grăim, Doamnă, către Tine…”

16:00

Moarte subită în fotbal la doar 26 de ani: Matija Sarkic, portarul naționalei Muntenegrului. Tot azi, a murit la 54 de ani, "după o scurtă boală", Kevin Campbell, fost atacant pentru Arsenal

14:41

Luminița Arhire: DESPRE LIICEANU sau O DEZAMĂGIRE CU DAMF DE „BOIS D’ARGENT”, DE LA DIOR

13:30

Mărturia medicului care a primit creierul lui Eminescu: Mutilarea și profanarea moaștelor acestui martir nu a fost românească. Prof. Constantin Barbu: Eminescu a fost ucis pentru Transilvania și credința ortodoxă. DOCUMENTE: Interogatoriul și Autopsia

12:30

Jurnalistul Ion Spânu scoate la lumină secretele privind Asasinarea lui Eminescu. ActiveNews publică în premieră extrase din volumul reputatului jurnalist, noua ediție

11:33

Mihai Eminescu a murit pe 16 iunie 1889, nu pe 15. Chipul de Hrist al Românului Absolut, chinuit și răstignit pe Golgota Neamului Românesc și întâlnirea cu Duhovnicul Neamului, Părintele Justin Pârvu

11:00

135 de ani de la asasinarea lui Mihai Eminescu. MARTOR OCULAR: ”Mâna îmi era plină de sânge”. Eminescu a cântat “Deșteaptă-te, Române!” cu câteva clipe înainte de a muri și a strigat ”România liberată!” când a fost internat

08:00

15 iunie: Sf. Proroc Amos; Sf. Mc. Isihie; Fericiții Augustin și Ieronim