Mascarada Rachetei din Polonia – Misterul de adâncește: Cine era să declanșeze Al III-lea Război Mondial?

De Adrian Pătrușcă  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Când reporterul James LaPorta a fost singurul găsit vinovat și sancționat pentru știrea AP despre rachetele „rusești” din Polonia, a fost limpede că era doar un Țap Ispășitor. Un nou episod jenant din „Mascarada Rachetei”.

Nu a durat mult până când au apărut și dovezile.

LaPorta a fost concediat de AP pentru că a publicat știrea că racheta căzută pe 15 noiembrie în Polonia ar fi aparținut Rusiei.

El cita un „înalt oficial american din serviciile de informații”.

Dacă știrea era adevărată, situația ar fi fost de o gravitate excepțională: putea fi considerată o agresiune a Rusiei la adresa unui stat NATO.

Acest lucru putea duce la activarea Articolului 5 din tratatul Alianței, privind apărarea colectivă, ceea ce însemna un conflict direct și deschis între NATO și Rusia.

Cu alte cuvinte, Al Treilea Război Mondial. Riscul unui Armageddon nuclear.

Informația AP a fost preluată fără o minimă verificare de presa din lumea întreagă și de mulți lideri politici.

Cu gaz turnat peste foc din toate părțile, lucrurile păreau că se rostogolesc cu repeziciune spre un deznodământ tragic.

Cu atât mai mult cu cât evenimentul din Polonia se produsese în timpul unui summit G20, la care erau adunați toți liderii importanți ai lumii. Mai puțin Putin.

Un moment strategic pentru cineva care ar fi dorit extinderea cu orice preț a războiului.

Volodimir Zelenski a contribuit masiv la răspândirea falsului, susținând neabătut, timp de aproape 24 de ore, că racheta nu aparținea Ucrainei, ci Rusiei.

(Ulterior, nu a avut nici măcar minima decență să prezinte formal scuze pentru dezinformare. A bâiguit doar că nu mai știe nici el care e adevărul.)

Numai reținerea liderilor americani și polonezi a făcut posibilă evitarea unui război mondial.

După ce situația explozivă a fost aplanată, AP a publicat o erată și a anunțat concedierea lui James LaPorta, unul dintre cei doi co-semnatari ai știrii.

Nimeni altcineva nu a mai fost găsit vinovat, în ciuda faptului că, la o agenție de asemenea calibru, o știre este aprobată la câteva niveluri de decizie.

Cu atât mai mult când e vorba de o știre care poate declanșa un război mondial.

Iată, însă, că publicația Semafor a intrat în posesia mesajelor de pe Slack ale lui LaPorta cu redacția AP. Care dovedesc nevinovăția totală a acestuia. Și culpa monumentală a șefilor săi.

Șirul mesajelor începe cu LaPorta care transmite în redacție un „pont” de la un „înalt oficial din serviciile de informații SUA” care fusese „verificat de Ron Nixon”.

Ron Nixon este unul din vicepreședinții Associated Press.

Editoarea Lisa Leff l-a întrebat pe LaPorta, subalternul ei, dacă agenția poate difuza știrea, în ciuda faptului că exista o singură sursă.

Reglementările interne ale AP cer ca informațiile anonime să se bazeze pe cel puțin două surse.

LaPorta a răspuns:

„Întrebarea depășește nivelul meu de competență a deciziei.”

 

Un alt reporter AP, Vanessa Gera, a propus difuzarea știrii:

„Nu îmi imaginez că un oficial din serviciile secrete ale SUA s-ar putea înșela.”

Leff îl întreabă pe LaPorta dacă are „posibilitatea de a redacta rapid știrea”.

Acesta răspunde:

„Nu, mă aflu la doctor cu o programare. Ce v-am transmis este tot ceea ce știu în acest moment.”

În acest moment, Leff și Gera decid să difuzeze știrea, cu acordul Zeinei Karam, care este directoare adjunctă de știri pentru Europa.

Pe scurt, LaPorta, un fost membru al Corpului de Pușcași Marini, a fost concediat pentru că a transmis în redacție un pont de la o sursă verificată de vicepreședintele agenției. Și care s-a opus la difuzarea știrii neconfirmate.

Ulterior, el a primit ordin să nu comenteze evenimentul:

„Mi-ar plăcea să comentez despre această poveste, dar AP mi-a dat ordin să nu o fac.”

Un alt lucru bizar este că știrea a fost semnată de LaPorta împreună cu un alt reporter, John Leicester. Or, acesta din urmă nu apare deloc în toată discuția de mai sus.

Pe de altă parte, vicepreședintele AP, Ron Nixon, a declarat că nu a știut că sursa „verificată” de el a fost cea citată în știrea despre racheta din Polonia.

The Epoch Times afirmă că agenția ar fi luat și alte măsuri disciplinare, dar nimeni nu știe care sunt acestea.

Singurul păgubaș rămâne deocamdată James LaPorta, țapul ispășitor.

Și totuși marele mister persistă:

Cine este „înaltul oficial american din serviciile de informații” care era să arunce lumea în aer?

Și încă o întrebare-cheie:

A fost vorba de o eroare monumentală sau s-a încercat INTENȚIONAT împingerea NATO în război?

Dacă a doua variantă este adevărată, atunci este clar că vom mai asista la astfel de tentative.

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Sfârșitul Umanității așa cum vor artizanii Marii Restări. VIDEO TARDUS:

Gheorghe Becali: VACCINUL E LEPĂDARE! Toți cei care au împins la vaccinare trebuie să facă mai mult

Dan Puric despre Identitate la Librăria Sophia - Conferințele Familia Ortodoxă

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (2)
  • Radu Comsuta 24.11.2022 15:19
    "The deep state" a fost cel care era cât p'aici să arunce lumea în a treia conflagrație mondială. Fake news media e controlată total de Deep State.

    Apropo e o scenă singulară dar foarte, foarte importantă în documentarul prezentat de ActiveNews, "Watch the water". La un moment dat invitatul îl întreabă pe reporter, "tu crezi că mass-media e total controlată" la care reporterul, "fără discuție, absolut...", și răspunsul acesta vine de câteva ori același, la insistențele celui intervievat.

    Sigur a fost știrea dată în mod intenționat distorsinată. Ce n-a făcut vaccinul poate face un război nuclear. Numai că acolo nu mai poți controla cine trebuie și cine nu, să moară. Acolo Dumnezeu e la butoane. Domnul să ne aibe în pază că lumea a încăput pe mâinile unor nebuni care se joacă cu un chibrit pe lângă un butoi de pulbere. Lumea întreagă e butoiul de pulbere.
  • Eugen Stanescu 24.11.2022 16:39
    Domnilor, nu era vorba doar de al treilea război mondial. Federația Stelară, Klingonienii și Borg și erau și ei pe fază gata să atace Maica Rusie; tot ce le lipsea era un pretext.
  1. Sfârșitul Umanității așa cum vor artizanii Marii Restări. Să nu-i lăsăm! DOCUMENTAR VIDEO TRADUS

  2. "Revoluția” pro-viață a Părintelui Nicolae Tănase evocată de Ziarul Lumina al BOR. "Salvarea națiunii poate veni numai de la femei, care sunt dătătoare de viață. Însă bărbații au marea responsabilitate de a ocroti mamele"

  3. Un miliard de dolari pentru primul Studio de film fără influențe woke. Elon Musk a pus banii jos pentru Mel Gibson! Cu ce alți actori și producători a bătut palma CEO-ul Tesla. ACTUALIZARE

  4. Au inventat o nouă cauză a morții subite – bolul de mâncare. Cum au fost prinși cu minciuna. O femeie din Sibiu și un bărbat din Brașov au ajuns la spital în stare gravă după ce s-au “înecat cu mâncare”. Femeia făcuse AVC iar bărbatul a murit

  5. Scriitorul Constantin Barbu a fost primit în Academia Scientiarum et Artium Europaea din Salzburg - Corespondență din Austria

  6. Iohannis în postură perfectă de chelner la Seul. FOTOGRAFIA ZILEI

  7. În Japonia a avut loc o conferință de presă majoră despre procesele în care mai multe victime solicită despăgubiri pentru vătămările grave în urma vaccinării COVID-19 – VIDEO

  8. ZiuaNews: Părintele și regizorul Ciprian Mega îl contrează dur pe Medvedev chiar la Moscova: ”Românii nu doar că sunt o națiune, dar sunt un popor vechi, teafăr de multă vreme în conștiința europeană”. Ce a zis despre Ciolacu

  9. De ziua lui Gigi Becali: ”VACCINUL E LEPĂDARE! Toți cei care au împins la vaccinare trebuie să facă mai mult, pentru a fi iertați.” VIDEO

  10. Monseniorul Viganò: Legătura dintre Asasinarea lui JFK și Biserica Paralelă

Ultima oră

01:00

24 aprilie: Sfinții Ierarhi Ilie Iorest, Simion Ștefan și Sava Brancovici, mitropoliții care au apărat credința ortodoxă în Transilvania cu prețul libertății

23:45

"Revoluția” pro-viață a Părintelui Nicolae Tănase evocată de Ziarul Lumina al BOR. "Salvarea națiunii poate veni numai de la femei, care sunt dătătoare de viață. Însă bărbații au marea responsabilitate de a ocroti mamele"

23:30

Scriitorul Constantin Barbu a fost primit în Academia Scientiarum et Artium Europaea din Salzburg - Corespondență din Austria

23:00

Sfârșitul Umanității așa cum vor artizanii Marii Restări. Să nu-i lăsăm! DOCUMENTAR VIDEO TRADUS

22:07

În Japonia a avut loc o conferință de presă majoră despre procesele în care mai multe victime solicită despăgubiri pentru vătămările grave în urma vaccinării COVID-19 – VIDEO

20:54

Pfizer și Moderna au început la Londra bătălia juridică privind brevetele pentru tehnologia din “vaccinurile” Covid - Moderna susține că a brevetat tehnologia ARNm între 2010 și 2016, cu mult înaintea pandemiei COVID-19

20:30

Papirusurile de la Herculaneum dezvăluie locul în care a fost înmormântat Platon

19:31

Au inventat o nouă cauză a morții subite – bolul de mâncare. Cum au fost prinși cu minciuna. O femeie din Sibiu și un bărbat din Brașov au ajuns la spital în stare gravă după ce s-au “înecat cu mâncare”. Femeia făcuse AVC iar bărbatul a murit

18:00

De ziua lui Gigi Becali: ”VACCINUL E LEPĂDARE! Toți cei care au împins la vaccinare trebuie să facă mai mult, pentru a fi iertați.” VIDEO

17:00

Raport al guvernului britanic: Rata de decese este mai mare la tinerii vaccinați Covid cu 4 doze – au un risc cu 318% mai mare să moară decât cei care nu au primit vaccinul. Studii

16:10

ZiuaNews: Părintele și regizorul Ciprian Mega îl contrează dur pe Medvedev chiar la Moscova: ”Românii nu doar că sunt o națiune, dar sunt un popor vechi, teafăr de multă vreme în conștiința europeană”. Ce a zis despre Ciolacu

16:08

"Găsit mort, fără urme de violență". Moartea subită l-a găsit pe un tânăr de 21 de ani pe o stradă din Orăștie

16:00

Iulian Rusanovschi: Lansarea cărții “Războiul Monumentelor” din Basarabia are loc și la București, miercuri, 24 aprilie, ora 16.00, la Fundația Titulescu. Vă așteptăm!

15:18

Claudia Marcu: Energia verde a leșinat

14:26

Un miliard de dolari pentru primul Studio de film fără influențe woke. Elon Musk a pus banii jos pentru Mel Gibson! Cu ce alți actori și producători a bătut palma CEO-ul Tesla. ACTUALIZARE