Marius Mioc: Judecătoria sector 5 București anulează amenzile primite de mine în 21 decembrie 2021 la mitingul de la București

De Marius Mioc  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Am mai relatat pe acest blog că, după participarea mea la adunarea de protest din 21 decembrie 2021 de la București, am fost amendat de Jandarmerie pentru 2 lucruri: nepurtarea măștii și faptul că am participat la un protest unde se adunaseră mai mult de 200 de persoane, cît era limita maximă de participanți la adunări publice decretată sub pretextul primejdiei covid.

– Cu prilejul Anului Nou, Jandarmeria îmi trimite o nouă amendă. Pentru mitingul din 21 decembrie 2021 de la București (video)

– Plîngerea mea împotriva amenzilor primite în 21 decembrie 2021 la București. Definirea juridică a „idealurilor revoluției din decembrie 1989” prevăzute în Constituție, cerută cu prilejul acestei plîngeri

– Procesul pentru amenda din 21 decembrie 2021, amînat după sesizarea Curții Constituționale. Raportul Jandarmeriei: „Stabilirea identității contravenientului s-a făcut prin metode specifice”

La adunarea de protest respectivă fusesem remarcat și de niște reporteri ai Al Jazeera, cu care am discutat și care m-au menționat într-un articol pe care l-au publicat: Al Jazeera despre protestul de la București din 21 decembrie 2021 (linc).

În 2022 procesul s-a suspendat, deoarece am arătat instanței că într-un alt proces fusese contestată hotărîrea de guvern care prelungise starea de alertă. Pînă la urmă, acel proces s-a sfîrșit cu anularea hotărîrii de guvern: ÎCCJ anulează una din hotărîrile de guvern prin care se prelungise starea de alertă, în procesul început de Aurelian Popa (linc). Aurelian Popa, care a obținut anularea hotărîrii de guvern cu prelungirea stării de alertă, este pe lista candidaților AUR la viitoarele alegeri europarlamentare.

Ca urmare, am cerut reluarea procesului meu. În 29 februarie judecătoria sectorului 5 mi-a dat cîștig de cauză și a anulat amenzile care îmi fuseseră date. Citez de pe portalul instanțelor (linc):

Solutia pe scurt: Admite plângerea contravențională formulată de petentul petentul MIOC MARIUS REMUS, (date), în contradictoriu cu intimata Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București, cu (date). Anulează procesul – verbal de constatare și sancționare a contravențiilor seria JO numărul 0613016 întocmit la data de 21.12.2021, întocmit de intimata Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București. Dispune exonerarea petentului de la plata amenzii în cuantum de 1.000 lei, aplicată prin procesul – verbal contestat. Obligă pe intimată să plătească petentului suma de 871,90 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată. Cu drept de apel în termen de 30 zile de la comunicare, cererea urmând a fi depusă la Judecătoria Sectorului 5 București. Pronunțată prin punerea soluției la dispoziția părților prin intermediul grefei instanței astăzi, 29.02.2024.

Motivarea nu am primit-o încă, dar bănuiesc că e legată de anularea prelungirii stării de alertă prin procesul lui Aurelian Popa. În ceea ce privește amenda pentru nepurtarea măștii, la ea se aplică și o hotărîre a Curții Constituționale care a stabilit că obligația de purtare a măștii în aer liber e neconstituțională.

Cheltuielile de judecată care mi se restituie sînt în principal costul deplasărilor mele la București. Soluția e de primă instanță, jandarmeria are dreptul teoretic să facă apel, dar nu cred că îl va face, căci în condițiile hotărîrii judecătorești de anulare a prelungirii stării de alertă nu prea are șanse de cîștig. Judecătoarea a fost o femeie tînără, botnițară (în 2022, cînd deja măștile nu mai erau obligatorii, ea purta mască la ședința de judecată; felul de femei pe care le mai abordez cu replica „să știți că numai persoanele urîte mai au obligația să poarte mască”, dar ei nu i-am spus asta; la reluarea procesului n-a mai purtat mască, semn că s-a maturizat).

Scorul proceselor mele cu jandarmeria e 6-2, adică din 8 amenzi contestate în instanță s-au anulat 6. Ăsta a fost singurul proces cu jandarmeria din București, celelalte au fost cu jandarmeria din Timișoara.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Monahul Filotheu – Cuviosul Arhim. Justin Pârvu și Sfinții Primului Sinod Ecumenic

România – Ukraina 3-0

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (3)
  • Gabiu 04.03.2024 10:47
    Si daune morale pentru stresul provocat de abuzul autoritatilor ? Pe cand procese pe persoana fizica contra celor care au scris acele amenzi ilegale si imorale ? Cat o sa se mai ascunda functionarii de stat sub umbrela institutiilor ?
  • @yrpr 04.03.2024 11:23
    Felicitari!
  • Rusi 05.03.2024 18:14
    Bravo! Asa trebuie sa procedeze toti.
Ultima oră

19:02

Conferință organizată de ASCOR Timișoara - Biofizicianul Virgiliu Gheorghe: “Efectele stresului pentru sănătatea biologică, psihologică și duhovnicească a omului contemporan”

17:43

Revoltător: Câțiva tineri cu icoane au fost ridicați și amendați de jandarmeria LGBT din Cluj pentru că protestau pașnic față de marșul “mândriei” homosexuale. George Simion: “Mai ai voie să fii creștin în România?”

15:36

Gestul teatral al lui Duda și Al III-lea Război Mondial

15:30

Armata Română nu vrea să trimită sistemul Patriot către Ucraina

13:50

Interviul care a trecut neobservat în presă. Aleksandar Vucic: ”Europa va fi în război în cel mult trei sau patru luni. Ne verificăm stocurile de petrol, făină și zahăr”

13:33

Bombă pe scena politică din Franța! Macron ar putea activa articolul 16

12:21

România preia comanda NATO în Marea Mediterană

12:07

Istoria Neamului ale Țasta de la Vădastra (XV): "Copereți-o, fi a dlacu, copereți-o!" - Apariția chiloților în sat

12:06

Dan Bittman la ”Pe Drept Cuvânt”: Nu aveam de niciunele, dar nu renunțam la visele noastre. Nu renunțăm la luptă! Merită să mori pentru libertate! - VIDEO

11:44

Ședință crucială în Coaliție. Reprezentanții PSD și PNL stabilesc data alegerilor prezidențiale

11:31

BBC: Locuitorii din Gaza sunt condamnați la ”o moarte lentă”: trăiesc între gunoaie, printre șerpi și câini vagabonzi

10:29

Moment amuzant între Vladimir Putin și Kim Jong Un: Nu s-au putut înțelege care să intre primul în limuzină

09:34

ȘOC ÎN RUGBY! Starul neozeelandez Connor Garden-Bachop a murit subit la 25 de ani

09:18

Moarte subită în comunitatea ortodoxă din Austria. Consilierul parohial Iacob Andreca a murit la numai 50 de ani

08:55

A apărut numărul 1 din acest an al revistei semestriale ”Brașovul și eroii neamului românesc”