Marele Duhovnic al Ortodoxiei de la Marea Neagră, categoric pentru Mitropolia Tomisului. Părintele Arsenie Papacioc alături de IPS Teodosie: Eu am militat pentru Mitropolie! Înaltpreasfințite, Dobrogea și Sf. Andrei vă așteaptă de 2000 de ani! VIDEO 2004

De Victor Roncea  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un asemenea Cuvânt cum este cel din înregistrarea de mai jos, rostit de sfântul Părinte Arsenie Papacioc, mare Duhovnic al Ortodoxiei, ar trebui să-i facă pe toți cârtitorii, fie că sunt de insectar, ca căpușa Patriarhiei, Vasile Bănescu, fie că sunt chiar membri ai Sfântului Sinod, să devină susținători entuziaști ai Mitropoliei Tomisului și să primească mesajul de dincolo de timp al vrednicului de pomenire Părinte ca pe o ascultare, „o angajare”, cum spune chiar Sfinția Sa.

Părintele Arsenie Papacioc, un sfânt al închisorilor bolșevice, propus la canonizare, este INCONTESTABIL pentru orice român-ortodox, indiferent de rangul său ierarhic sau de nivelul smereniei de mirean în post și rugăciune.

Trei zile de post și rugăciune (contestate de cei pe care-i arde postul și rugăciunea)? O săptămână! O săptămână se cerea în adresarea către marele Duhovnic - invocându-se pilda Mutării Muntelui, în cadrul conferinței de la Constanța de acum 20 de ani, din 2004, pe când blândul și aprigul Părinte Arsenie avea 90 de ani iar IPS Teodosie doar 48, dar căruia, încă de atunci, Arhimandritul de la Techirghiol îi dă ascultare publică să reactiveze Mitropolia Tomisului.

IPS Teodosie fusese ales de doar trei ani, din 21 februarie 2001 - s-au împlinit luna aceasta 23 de ani - drept Arhiepiscop al Tomisului, și, de-abia venit, deja avusesere loc descoperiri importante - de mari sfinți! - sub păstorirea sa.

La 15 august 2001, chiar de Adormirea Maicii Domnului, are loc scoaterea miraculoasă la lumină a moaștelor celor mai vechi martiri din România - Sfinții Mucenici Epictet și Astion, martirizați la 290, sub Dioclețian, în Scythia Minor, Dobrogea noastră. Sfintele lor moaște au fost descoperite la Halmyris și apoi au fost aduse și depuse atunci spre închinare în Catedrala arhiepiscopală din Constanța. Părintele Arsenie se referă la ei. Sunt martiri ai lui Hristos cu 35 de ani înainte de marele Sinod de la Niceea, la care avea să participe și urmașul lor întru credință,  Mitropolitul Marcus al Tomisului.

Invidia, răutatea, bolile demonice de care suferă unii pseudo-intelectuali de bucătărie, mișunători turbați la dezinsecția venită prin alegeri dintr-un apartament în altul al vreunui vremelnic președinte de stat sau de partid, crează în jurul unui subiect altfel pur, de Istorie a României și Ortodoxiei românești, o mâzgă groasă, fetidă, maculând cu reflexia sufletului lor întunecat o dorință sfântă pentru orice român-ortodox, nedecăzut din statutul lui, cum sunt degenerații vânduți care roiesc ca ciorile vopsite peste Dealul Patriarhiei: recunoașterea unui drept istoric.

Un act care aduce și consfințește întâietatea României apostolice în Europa și în întreaga lume ortodoxă.

Noi nu insistăm; istoria o strigă. Istoria nefalsificată.

Și nu o spunem noi. O spune Părintele Arsenie Papacioc, marele Duhovnic de la Marea Neagră al Ortodoxiei române.

Dacă nici de unul dintre înainte văzătorii cu duhul și marii mărturisitori și pătimitori pentru credința strămoșească nu mai ascultăm, atunci e clar de unde vine împotrivirea.

Mai clar de atâta nu se poate!

Ascultați înregistrarea, citiți transcrierea, judecați și rugați-vă, mai ales pentru ca sufletele lor să iasă din ghearele satanei și să lase deoparte ura și orgoliile, pentru România.

IPS Teodosie alături de Părintele Arsenie și marele Duhovnic alături de Arhiepiscopul Tomisului - VIDEO:

IPS Teodosie, citind un bilet trimis din sală: Mi s-a dat sugestia să vă ajut:

„Preacuvioase Părinte, vin vremuri tulburi pentru țară.

Aș aminti doar trei probleme:

[Unu:] Nenorocirea prin care s-a aruncat asupra noastră programul Dracula Land (în traducere „Țara Răului”)...

Doi: Nenorocirea din Apuseni cu Roșia Montană, unde munți, sate, biserici, vestigii milenare vor fi rase pentru un pumn de aur... tot câțiva arginți;

Trei: Faptul că încă nu s-a revenit la statutul de Mitropolie a Dobrogei, deși a fost cea dintâi... 

Se pot rezolva acestea toate ca în pilda mișcării Muntelui? Nu putem ține cu toții o săptămână de post și apoi rugăciuni și cu spovedanie și împărtășanie - [ca] sa se indrepte acestea?”

Părintele Arsenie: Dragii mei, eu sunt și eu nedumerit de aceste lucruri, dar nu sunt în explicațiile noastre și in socoteala Lui Dumnezeu.

În ce privește Mitropolia Dobrogei, eu am militat pentru așa ceva, cu Mitropolia de-aici. Aici au fost primii pași  grozavi pentru creștinarea părții asteia din Europa, începând cu România.

Aici, în Dobrogea, Înaltpreasfintia Sa, care a revenit  - și eu am spus lucrul ăsta în multe părți - a răscolit nițel Dobrogea asta și a găsit părți din Cer în ea! Cu sfinți!

Asta nu e puțin. 

De ce în altă parte a țării s-a făcut mitropolie fără marile merite care le-a avut Dobrogea? 

Când a venit Înaltpreasfinția Sa aicea i-am dat o carte scrisă de mine pentru că era tipărită sub binecuvântarea Inaltpreasfinției Sale. Și i-am scris așa - să mă iertați:

Dobrogea și Sfântul Andrei vă așteaptă de 2000 de ani! 

Am vrut, prin aceasta, să încurajez lucrurile, să și angajăm!”.

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Vlad Țăranu, elevul prigonit pentru Basarabia, la ActiveNews:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (5)
 • Rodica BACIU 27.02.2024 10:57
  Minunat ca a aparut aceasta inregistrare acum!
  Nu mai este niciun motiv pentru a nu se infiinta Mitropolia Tomisului!

  Decat forta raului care lucreaza prin unii oameni, acelasi rau care nu suporta canonizarea Sfantului Arsenie al Ardealului, Sfintilor din inchisorile comunistilor, Sfantului Nil Dorobantu!

  Parintele Elpidie a spus ca Sfanta Maica Parascheva impreuna cu parintele Iustin Parvu cu parintele Arsenie Boca si cu sfinti din inchisori (pe care parintele nu i-a putut recunoaste) sunt ocrotitorii romanilor de pretutindeni in vremurile grele care vin. Sa-i rugam sa ajute si sa-i lumineze pe sinodali ca sa faca cele ce sunt in voia lui Dumnezeu!
 • IC XC NI KA 27.02.2024 11:31
  Să nu uităm că acest cuvânt al sfântului părintelui nostru Arsenie Papacioc a fost rostit DUPĂ ce a fost respinsă solicitarea Arhiepiscopiei Tomisului de a deveni Mitropolie din 2003!

  Deci, cu atât mai mult are importanță cuvântul pr. Arsenie rostit în 2004!

  Potrivit comunicatului Cancelariei Sfântului Sinod, din data de 09.02.2024, la pct. 1, avem: “Solicitarea Arhiepiscopiei Tomisului de a deveni Mitropolie a fost DISCUTATĂ și RESPINSĂ în ședința din 4-5 martie 2003 a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, prezidată de Patriarhul Teoctist.

  Și la pct. 3 al aceluiași comunicat se arată:

  “De aceea, încălcarea ordinii statutare a Bisericii și tulburarea păcii din viața Bisericii și a societății prin acte de răzvrătire, indisciplină și presiune publică vor fi înscrise pe ordinea de zi a viitoarei ședințe a Sfântului Sinod.

  https://basilica.ro/comunicat-de-presa-problema-ridicarii-arhiepiscopiei-tomisului-la-rang-de-mitropolie/

  Oare se poate spune despre dragul nostru sfânt părinte Arsenie că, în 2004, deci după ce Sfântul Sinod a respins în 2003 solicitarea Arhiepiscopiei Tomisului de a deveni Mitropolie, a încălcat ordinea statutară a Bisericii și a tulburat păcea din viața Bisericii și a societății prin acte de răzvrătire, indisciplină și presiune publică, susținând în continuare această solicitare?
  Nu cred.

  Și tot așa, nu cred că poate fi vorba de vreo încălcare, tulburare, răzvrătire etc, a ÎPS Teodosie care poartă până la ÎNFĂPTUIRE, cuvântului Părintelui Arsenie și al păstoriților săi.

  Și, dacă s-a putut susține în 2004 de către Părintele Arsenie, la modul arătat: “să încurajez lucrurile, să și angajăm!”, atunci cu atât mai mult se poate susține această doleanță pe parcursul a celor 20 de ani trecuți de atunci și până acum, și câți or mai îngădui Bunul Dumnezeu, PÂNĂ LA ÎMPLINIREA acestei dorințe-doleanță, pentru care, în prezent, se aduc NOI dovezi - înscrisuri/documente.

  Doamne, miluiește.
 • coategoale 27.02.2024 20:05
  Hristos ne indeamna sa citim semnele vremii adica a istoriei
  deoarece Dumnezeu vorbeste unui neam prin insasi istoria sa

  Amu judecati si singuri traseul elitelor romanesti de la 1919 incoace,
  fara umbra de pocainta pentru un pomelnic lung de tradari
  care a inceput cu schimbarea calendarului iulian

  Vai noua ca s-a implinit scriptura cu sarea care si-a pierdut saratura
  si cu cea din Matei 11 cu 17
  V-am cântat din fluier, și n-ați jucat
 • Ioan Nicolae 28.02.2024 09:53
  Și așa Bănescu conduce BOR, prin declarațiile pe care le face… și P. F. Daniel îi permite, deci este clar… așa că eu propun ca P. F. Daniel să-i cedeze locul lui Bănescu…
  Să vă fie clar cei din conducerea BOR, poporul dorește reactivarea Mitropoliei Tomisului. Doamne ajută!
 • Ioan Nicolae 28.02.2024 10:20
  P. F. Daniel conduce exact ca și Iohanis, nu-i pasă de ceea ce dorește poporul, nu iubește poporul, sau îl iubește tot atât de mult cat îl iubește și Iohanis…
  Doamne iartă-ne și ajută-ne!
Ultima oră

20:20

CJ Hopkins: Miliția Gândirii, în acțiune - Congresul pentru Palestina, organizat la Berlin, epicentrul “democrației” europeane, a fost suprimat de ”Poliția pentru Combaterea Urii!”

19:30

Un profesor le scrie colegilor săi de la liceul George Barițiu din Baia Mare: Rușine, Domnilor Profesori! Scuipați-vă de trei ori pe zi. Dați-vă pumni! Dați-vă cu capul de pereți, doar s-o îndura Dumnezeu să vă dea un grăunte de minte. PENTRU VLAD ȚĂRANU!

18:26

Doliu în lumea muzicii de petrecere: S-a stins din viață Adriana Avramovici, supranumită “Piranda de la Timișoara”

17:41

Eșec?! Nici vorbă: Atacul Iranului este un Semn că s-a schimbat Lumea!

16:52

Sydney: Episcop, cunoscut pentru poziția fermă împotriva vaccinurilor Covid, a fost atacat cu cuțitul în timpul unei slujbe. Incidentul vine după ce sâmbătă a avut loc un alt atac violent cu cuțitul, în care au fost ucise șase persoane - VIDEO

15:55

Valerian Stan: De când sunt încârdășite la guvernare, PSD și PNL s-au dovedit pasive în mod premeditat în a aduce în țară fugarii condamnați pentru fapte grave de corupție

15:22

Sfidarea românilor la Carei. Primarul udemerist Kovacs menține inscripția cu strofa din imnul Ungariei în fața primăriei

14:21

Johnson & Johnson continuă să lanseze pe piață produse cu impact nociv asupra sănătății copiilor. După pudra de talc cancerigenă și după șamponul de păr pentru bebeluși contaminat cu azbest, a lansat siropul mortal, pentru piața din Africa

14:00

Mărturia celebrului medic cardiolog Aseem Malhotra, fost vaccinist, ștearsă de YouTube: Tatăl meu a murit în urma unui atac de cord pentru că AMBULANȚELE ÎNTÂRZIAU DELIBERAT în astfel de cazuri. Testimony delivered in the Helsinski District Court - ENG

13:20

Cutremur în lumea interlopă: Costel Corduneanu, zis Ștefan cel Mare al Moldovei, s-a stins din viață la numai 54 de ani

13:00

Capturile Conspiraționiste ale Zilei. Lemne de foc doar pentru dulăi

12:30

Zoe Dantes: Când te întorci din morți!

11:20

”Ochi pentru ochi, dinte pentru dinte”. Israelul promite să se răzbune după atacul Iranului

11:05

Dronele iraniene lansate sâmbătă seara au fost doborâte și de avioanele Typhoon staționate în România

09:30

Sute de mii de japonezi au ieșit în stradă împotriva Tratatului OMS privind pandemiile - VIDEO