Marele Duhovnic al Ortodoxiei de la Marea Neagră, categoric pentru Mitropolia Tomisului. Părintele Arsenie Papacioc alături de IPS Teodosie: Eu am militat pentru Mitropolie! Înaltpreasfințite, Dobrogea și Sf. Andrei vă așteaptă de 2000 de ani! VIDEO 2004

De Victor Roncea  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un asemenea Cuvânt cum este cel din înregistrarea de mai jos, rostit de sfântul Părinte Arsenie Papacioc, mare Duhovnic al Ortodoxiei, ar trebui să-i facă pe toți cârtitorii, fie că sunt de insectar, ca căpușa Patriarhiei, Vasile Bănescu, fie că sunt chiar membri ai Sfântului Sinod, să devină susținători entuziaști ai Mitropoliei Tomisului și să primească mesajul de dincolo de timp al vrednicului de pomenire Părinte ca pe o ascultare, „o angajare”, cum spune chiar Sfinția Sa.

Părintele Arsenie Papacioc, un sfânt al închisorilor bolșevice, propus la canonizare, este INCONTESTABIL pentru orice român-ortodox, indiferent de rangul său ierarhic sau de nivelul smereniei de mirean în post și rugăciune.

Trei zile de post și rugăciune (contestate de cei pe care-i arde postul și rugăciunea)? O săptămână! O săptămână se cerea în adresarea către marele Duhovnic - invocându-se pilda Mutării Muntelui, în cadrul conferinței de la Constanța de acum 20 de ani, din 2004, pe când blândul și aprigul Părinte Arsenie avea 90 de ani iar IPS Teodosie doar 48, dar căruia, încă de atunci, Arhimandritul de la Techirghiol îi dă ascultare publică să reactiveze Mitropolia Tomisului.

IPS Teodosie fusese ales de doar trei ani, din 21 februarie 2001 - s-au împlinit luna aceasta 23 de ani - drept Arhiepiscop al Tomisului, și, de-abia venit, deja avusesere loc descoperiri importante - de mari sfinți! - sub păstorirea sa.

La 15 august 2001, chiar de Adormirea Maicii Domnului, are loc scoaterea miraculoasă la lumină a moaștelor celor mai vechi martiri din România - Sfinții Mucenici Epictet și Astion, martirizați la 290, sub Dioclețian, în Scythia Minor, Dobrogea noastră. Sfintele lor moaște au fost descoperite la Halmyris și apoi au fost aduse și depuse atunci spre închinare în Catedrala arhiepiscopală din Constanța. Părintele Arsenie se referă la ei. Sunt martiri ai lui Hristos cu 35 de ani înainte de marele Sinod de la Niceea, la care avea să participe și urmașul lor întru credință,  Mitropolitul Marcus al Tomisului.

Invidia, răutatea, bolile demonice de care suferă unii pseudo-intelectuali de bucătărie, mișunători turbați la dezinsecția venită prin alegeri dintr-un apartament în altul al vreunui vremelnic președinte de stat sau de partid, crează în jurul unui subiect altfel pur, de Istorie a României și Ortodoxiei românești, o mâzgă groasă, fetidă, maculând cu reflexia sufletului lor întunecat o dorință sfântă pentru orice român-ortodox, nedecăzut din statutul lui, cum sunt degenerații vânduți care roiesc ca ciorile vopsite peste Dealul Patriarhiei: recunoașterea unui drept istoric.

Un act care aduce și consfințește întâietatea României apostolice în Europa și în întreaga lume ortodoxă.

Noi nu insistăm; istoria o strigă. Istoria nefalsificată.

Și nu o spunem noi. O spune Părintele Arsenie Papacioc, marele Duhovnic de la Marea Neagră al Ortodoxiei române.

Dacă nici de unul dintre înainte văzătorii cu duhul și marii mărturisitori și pătimitori pentru credința strămoșească nu mai ascultăm, atunci e clar de unde vine împotrivirea.

Mai clar de atâta nu se poate!

Ascultați înregistrarea, citiți transcrierea, judecați și rugați-vă, mai ales pentru ca sufletele lor să iasă din ghearele satanei și să lase deoparte ura și orgoliile, pentru România.

IPS Teodosie alături de Părintele Arsenie și marele Duhovnic alături de Arhiepiscopul Tomisului - VIDEO:

IPS Teodosie, citind un bilet trimis din sală: Mi s-a dat sugestia să vă ajut:

„Preacuvioase Părinte, vin vremuri tulburi pentru țară.

Aș aminti doar trei probleme:

[Unu:] Nenorocirea prin care s-a aruncat asupra noastră programul Dracula Land (în traducere „Țara Răului”)...

Doi: Nenorocirea din Apuseni cu Roșia Montană, unde munți, sate, biserici, vestigii milenare vor fi rase pentru un pumn de aur... tot câțiva arginți;

Trei: Faptul că încă nu s-a revenit la statutul de Mitropolie a Dobrogei, deși a fost cea dintâi... 

Se pot rezolva acestea toate ca în pilda mișcării Muntelui? Nu putem ține cu toții o săptămână de post și apoi rugăciuni și cu spovedanie și împărtășanie - [ca] sa se indrepte acestea?”

Părintele Arsenie: Dragii mei, eu sunt și eu nedumerit de aceste lucruri, dar nu sunt în explicațiile noastre și in socoteala Lui Dumnezeu.

În ce privește Mitropolia Dobrogei, eu am militat pentru așa ceva, cu Mitropolia de-aici. Aici au fost primii pași  grozavi pentru creștinarea părții asteia din Europa, începând cu România.

Aici, în Dobrogea, Înaltpreasfintia Sa, care a revenit  - și eu am spus lucrul ăsta în multe părți - a răscolit nițel Dobrogea asta și a găsit părți din Cer în ea! Cu sfinți!

Asta nu e puțin. 

De ce în altă parte a țării s-a făcut mitropolie fără marile merite care le-a avut Dobrogea? 

Când a venit Înaltpreasfinția Sa aicea i-am dat o carte scrisă de mine pentru că era tipărită sub binecuvântarea Inaltpreasfinției Sale. Și i-am scris așa - să mă iertați:

Dobrogea și Sfântul Andrei vă așteaptă de 2000 de ani! 

Am vrut, prin aceasta, să încurajez lucrurile, să și angajăm!”.

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Înmormântarea Părintele nostru Justin Pârvu

Primul film documentar despre Mihai Eminescu

Mihai Eminescu - Marturie despre mine însumi

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (5)
  • Rodica BACIU 27.02.2024 10:57
    Minunat ca a aparut aceasta inregistrare acum!
    Nu mai este niciun motiv pentru a nu se infiinta Mitropolia Tomisului!

    Decat forta raului care lucreaza prin unii oameni, acelasi rau care nu suporta canonizarea Sfantului Arsenie al Ardealului, Sfintilor din inchisorile comunistilor, Sfantului Nil Dorobantu!

    Parintele Elpidie a spus ca Sfanta Maica Parascheva impreuna cu parintele Iustin Parvu cu parintele Arsenie Boca si cu sfinti din inchisori (pe care parintele nu i-a putut recunoaste) sunt ocrotitorii romanilor de pretutindeni in vremurile grele care vin. Sa-i rugam sa ajute si sa-i lumineze pe sinodali ca sa faca cele ce sunt in voia lui Dumnezeu!
  • IC XC NI KA 27.02.2024 11:31
    Să nu uităm că acest cuvânt al sfântului părintelui nostru Arsenie Papacioc a fost rostit DUPĂ ce a fost respinsă solicitarea Arhiepiscopiei Tomisului de a deveni Mitropolie din 2003!

    Deci, cu atât mai mult are importanță cuvântul pr. Arsenie rostit în 2004!

    Potrivit comunicatului Cancelariei Sfântului Sinod, din data de 09.02.2024, la pct. 1, avem: “Solicitarea Arhiepiscopiei Tomisului de a deveni Mitropolie a fost DISCUTATĂ și RESPINSĂ în ședința din 4-5 martie 2003 a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, prezidată de Patriarhul Teoctist.

    Și la pct. 3 al aceluiași comunicat se arată:

    “De aceea, încălcarea ordinii statutare a Bisericii și tulburarea păcii din viața Bisericii și a societății prin acte de răzvrătire, indisciplină și presiune publică vor fi înscrise pe ordinea de zi a viitoarei ședințe a Sfântului Sinod.

    https://basilica.ro/comunicat-de-presa-problema-ridicarii-arhiepiscopiei-tomisului-la-rang-de-mitropolie/

    Oare se poate spune despre dragul nostru sfânt părinte Arsenie că, în 2004, deci după ce Sfântul Sinod a respins în 2003 solicitarea Arhiepiscopiei Tomisului de a deveni Mitropolie, a încălcat ordinea statutară a Bisericii și a tulburat păcea din viața Bisericii și a societății prin acte de răzvrătire, indisciplină și presiune publică, susținând în continuare această solicitare?
    Nu cred.

    Și tot așa, nu cred că poate fi vorba de vreo încălcare, tulburare, răzvrătire etc, a ÎPS Teodosie care poartă până la ÎNFĂPTUIRE, cuvântului Părintelui Arsenie și al păstoriților săi.

    Și, dacă s-a putut susține în 2004 de către Părintele Arsenie, la modul arătat: “să încurajez lucrurile, să și angajăm!”, atunci cu atât mai mult se poate susține această doleanță pe parcursul a celor 20 de ani trecuți de atunci și până acum, și câți or mai îngădui Bunul Dumnezeu, PÂNĂ LA ÎMPLINIREA acestei dorințe-doleanță, pentru care, în prezent, se aduc NOI dovezi - înscrisuri/documente.

    Doamne, miluiește.
  • coategoale 27.02.2024 20:05
    Hristos ne indeamna sa citim semnele vremii adica a istoriei
    deoarece Dumnezeu vorbeste unui neam prin insasi istoria sa

    Amu judecati si singuri traseul elitelor romanesti de la 1919 incoace,
    fara umbra de pocainta pentru un pomelnic lung de tradari
    care a inceput cu schimbarea calendarului iulian

    Vai noua ca s-a implinit scriptura cu sarea care si-a pierdut saratura
    si cu cea din Matei 11 cu 17
    V-am cântat din fluier, și n-ați jucat
  • Ioan Nicolae 28.02.2024 09:53
    Și așa Bănescu conduce BOR, prin declarațiile pe care le face… și P. F. Daniel îi permite, deci este clar… așa că eu propun ca P. F. Daniel să-i cedeze locul lui Bănescu…
    Să vă fie clar cei din conducerea BOR, poporul dorește reactivarea Mitropoliei Tomisului. Doamne ajută!
  • Ioan Nicolae 28.02.2024 10:20
    P. F. Daniel conduce exact ca și Iohanis, nu-i pasă de ceea ce dorește poporul, nu iubește poporul, sau îl iubește tot atât de mult cat îl iubește și Iohanis…
    Doamne iartă-ne și ajută-ne!
  1. Dispărută de la Crăciun, Prințesa Kate, lovită de cancer la 42 de ani, și-a făcut prima reapariție - VIDEO

  2. Pentru prima oară de la începutul războiului, Putin și-a prezentat condițiile de pace cu Ucraina

  3. O știre care lipsește cu desăvârșire din întreaga mass-media: ”Opriți Genocidul! - Miting și Marș la București pentru eliberarea Palestinei de sub ocupația Israelului” - VIDEO

  4. Mitul Eternității pe Internet a murit – Trecutul este în pericol!

  5. 16 iunie: 11 ani de la trecerea la Domnul a sfântului Părinte Justin Pârvu de la Mănăstirea Petru Vodă. ”Vor veni vremuri în care numai cei ce vor simți harul lui Dumnezeu vor putea distinge binele de rău. Cu mintea omenească va fi cu neputință de ales”

  6. A fost odată o fată frumoasă... și vaccinată: Anca Molnar

  7. Prăznuirea Voievodului Ortodoxiei Românești, Părintele Justin de la Petru Vodă - 11 ani de la înveșnicire. FOTO-REPORTAJ și OMAGIU VIDEO

  8. 135 de ani de la asasinarea lui Mihai Eminescu. MARTOR OCULAR: ”Mâna îmi era plină de sânge”. Eminescu a cântat “Deșteaptă-te, Române!” cu câteva clipe înainte de a muri și a strigat ”România liberată!” când a fost internat

  9. Mama tuturor Teoriilor Conspirației validată de "Știință": "EI sunt printre NOI" – Între Mântuitorul Cosmic și Putiniștii Galactici

  10. Mărturia medicului care a primit creierul lui Eminescu: Mutilarea și profanarea moaștelor acestui martir nu a fost românească. Prof. Constantin Barbu: Eminescu a fost ucis pentru Transilvania și credința ortodoxă. DOCUMENTE: Interogatoriul și Autopsia

Ultima oră

14:35

Klaus dispărut în ceață. S-a supărat ca văcarul pe satul planetar

14:20

Petru Romoșan: Alegerile anticipate din Franța

13:55

Dialoguri de Duminică. Pr. Dan Bădulescu la Calea spre Mântuire: LIBERTATEA OMULUI ȘI LUCRAREA DUHULUI SFÂNT ÎN CREAȚIE. Politică, alegeri, război… Credință când? - VIDEO

12:59

Mitul Eternității pe Internet a murit – Trecutul este în pericol!

12:00

Rugăciunea lui Iisus. Duminica a șaptea după Înviere, a Sfinților Părinți de la Niceea. ÎPS Bartolomeu Anania: Diavolul lucrează - după persecuția din exterior a început persecuția din interior și s-au ivit ereziile, adică abaterile de la dreapta credință

01:10

16 iunie: 11 ani de la trecerea la Domnul a sfântului Părinte Justin Pârvu de la Mănăstirea Petru Vodă. ”Vor veni vremuri în care numai cei ce vor simți harul lui Dumnezeu vor putea distinge binele de rău. Cu mintea omenească va fi cu neputință de ales”

00:30

16 iunie: Sfântul Ierarh Martir Neofit Cretanul, Mitropolitul Țării Românești; Sf. Ier. Tihon, Episcopul Amatundei; Sf. Sfințit Mc. Marcu, Episcopul Apoloniadei

23:45

Dispărută de la Crăciun, Prințesa Kate, lovită de cancer la 42 de ani, și-a făcut prima reapariție - VIDEO

23:28

Prăznuirea Voievodului Ortodoxiei Românești, Părintele Justin de la Petru Vodă - 11 ani de la înveșnicire. FOTO-REPORTAJ și OMAGIU VIDEO

23:10

Pr. Ioan Istrati: Despre Eminescu nu poți gândi decât în două cu lacrimi

22:35

O știre care lipsește cu desăvârșire din întreaga mass-media: ”Opriți Genocidul! - Miting și Marș la București pentru eliberarea Palestinei de sub ocupația Israelului” - VIDEO

22:00

ADEVĂRUL DESPRE ROMÂNUL ABSOLUT: MIHAI EMINESCU - MĂRTURIE DESPRE MINE ÎNSUMI. Mărturisesc: Vladimir Beliș, Dimitrie Vatamaniuc, Ion Filipciuc, Theodor Codreanu, Nae Georgescu, Ilie Bădescu, Mihai Ungheanu, PF Patriarh Teoctist

21:30

O zi întreagă de manifestări omagiale pentru Eminescu în Arhiepiscopia Tomisului - VIDEO

21:00

OPERA POLITICĂ a Românului Absolut, disponibilă tuturor online într-un portal unic: Mihai-Eminescu.Ro. Academia Română și NeamUnit oferă și aplicația gratuită Mihai Eminescu - Întreaga Operă

20:20

Istoria celor patru fotografii cunoscute ale lui Eminescu și primul film documentar despre Românul Absolut, realizat în 1914. GALERIE FOTO / VIDEO