Manuela Hărăbor spulberă filmul lui Ciprian Mega, ”21 de rubini”: ”O mizerie neo-marxistă. Mă întreb de ce nu apare în film cel care a tăiat și a spânzurat în ultimii ani în interiorul BOR-ului și care încă nu a fost înlăturat, respectiv Vasile Bănescu”

De Cronicar  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În două comentarii pe care le-am întâlnit astăzi pe Facebook actrița Manuela Hărăbor spulberă producția preotului-regizor Ciprian Mega.

Tot astăzi, după difuzarea filmului în spațiul public, s-au pronunțat asupra filmului prezentat recent la Festivalul de Film de la Moscova și Profesorul Ilie Bădescu și Părintele Călin Sămărghițan, recenzii publicate de ActiveNews.

Redăm comentariile actriței Manuela Hărăbor:

Primul comentariu este făcut la postarea relativ apreciativă a publicistului Eduard Dumitrache:

Hristos a înviat! Îmi pare rău că trebuie să te contrazic. Este un film extrem de prost realizat, fără un fir epic logic, cu personaje caricariturizate la maxim și fără rost, cu situații neverosimile, cum e cea de la restaurant cu Patriarhul, Președintele, șeful SRI (bănuiesc că ar fi vrut să fie Coldea) și Michi americanul de la CIA, cu erori majore de timp, cu episoade ale unor personaje care nu se leagă unele de altele. Și ar mai fi multe de spus, dar mă lasă nervii. Este o mizerie neo-marxistă.

Atacul asupra Bisericii Ortodoxe se regăsește în agenda progresistă, bănuiesc că nimeni nu mai are niciun dubiu. Faptul ca s-a filmat în două etape spune multe. La scenariul inițial, filmat acum 5-6 ani, s-a adăugat anul trecut o așa zisă continuare, care nu face decât să amplifice lipsa de coerență a întregului film. Mai mult decât atât, pentru această a doua parte filmată anul trecut, cu actori de talia lui Anthony Delon și Mickey Rourke, finanțarea a fost extrem de mare. Nu se întreabă nimeni de unde au venit banii? Și încă un argument.

Dacă tot se vrea o radiografie a corupției și a jocurilor de putere, mă întreb de ce nu apare în film cel care a tăiat și a spânzurat în ultimii ani în interiorul BOR-ului și care încă nu a fost înlăturat, respectiv purtătorul de cuvânt, Vasile Bănescu.

Cât despre monologul domnului Vișan ce să mai spun. Este discursul dumnealui personal cu care ne-a obișnuit, lipit în film ca nuca în perete.” (foto-captură mai jos)

Într-un alt comentariu, de la postarea lui Dan Chitic, artista reiterează, ceva mai pe scurt, cele deja afirmate mai sus:

„O mizerie neo-marxistă. Și un film ratat din punct de vedere cinematografic, extrem de prost realizat. Denigrarea Bisericii Ortodoxe face parte din agenda progresistă. Faptul ca s-a filmat în două perioade de timp, acum 6 ani si anul trecut, pe un nou scenariu ce se dorea o continuare a celui inițial, spune multe.

Finanțarea importantă a venit anul trecut, nici nu mă întreb de unde, pentru că este evident. Personal mi-e rușine că m-am lăsat păcălită sa fac parte din distribuție.”

 

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (9)
  • INJECTIA FINALA 08.05.2024 01:12
    Nu l'am văzut...


    Maestre dragă, am urmărit cu atenție interviul. Filmul pr Cristian MEGA (make Europe great again?!) , prin expunerea lui în satrapia lui Putin, sare din categoria cinema în cea de glonț , de vehicul militar, de armă nucleară.
    E ușor de imaginat în spatele ecranului pe care rulează filmul, atrocitățile războiului actual din Ucraina.
    Filmul ăsta e proiectat pe o mare de sânge. Același lucru s'ar întâmpla dacă ar participa la un festival de cinema în Israel, acum, când Gaza e o baltă de sânge, un carnagiu.
    E absolut imposibil să faci abstracție de contextul războiului în care pier, sălbatic, mii , sute de mii de nevinovați.
    Cum tu, un preot Român, al , să ataci corupția din biserică și să îndrăznești să prezinți "capodopera" în spațiul super corupt al lui kirill, generalul KGB, binecuvantatorul tancurilor și trupelor ce aveau să masacreze inocenți.
    Ai fost primit, Părinte, ca o creatură bizară, un propagandist al morții, te'a primit însuși țarul cel roșu, cu mâinile înmuiate în sângele Rușilor, Cecenilor, Musulmanilor din Orient, jurnaliștilor, opozanților.
    I'ai oferit ceasul oprit (de grozăvia măcelului?) unui măcelar de popoare, și inima 'ți nu s'a cutremurat de oroare?
    Ai dat mâna cu un ucigaș, l'ai privit în ochi, i'ai zâmbit unui despot crud, necruțător și sufletul tău creștin ce'a simțit?
    E clar că considerentele acestea te lasă rece, găsești justificări războiului, poți să trăiești și să slujești în biserică fără probleme de constiintă.

    E adevărat că Dl Vișan, masonul de grad înalt, te acompania și-ți șoptea poate cele dulci...

    SA NU UCIZI! E PORUNCĂ DUMNEZEIASCA, SFINȚIA TA!
    Poate de aceea, instinctiv, maestrul Cristoiu prefera apelativul de Dl regizor și nu de Părinte...
    Pt viitorul film, dacă vei mai face, poate ar fi bine să zugrăvești tabloul apocaliptic al unei conștiințe sacerdotale netulburata de sângele copiilor masacrați...
    Ce înseamnă un film în raport cu viața unui mort, sfartecat de bombe, fie el un frate Rus, ortodox sau musulman, o soră Ucraineană, un tânăr Român trimis de Zdrelenski la abator...
    Lupta pt pace, pt stoparea războaielor e datoria oricărui creștin.
    Știm miza planetară din Ucraina, războiul cumplit între dracii din NATO., UE și diavolii kremlinoizi, masacru prin interpuși ce riscă să aprindă o conflagrație atomică.
    Ataci corupția eclesiala, pe bună dreptate, și ești orb la oceanul de sânge din apropierea noastră?

    Dumnezeul păcii și al dragostei să'ți dea minte, Părinte, să te ferești de vărsătorii de sânge!
  • Alex TG 08.05.2024 01:37
    Corectie!
    Nu Vasile Basescu ci Vasile Banescu.
  • oportun 08.05.2024 05:45
    Este Patriahul un securist cu acte in regula
    Un baiat de baiat bine instruit ?
    Pt ce o aburiti ?
  • Alex Postelnicu 08.05.2024 03:21
    Doamna Harabor n-a inteles filmul , acum fiecare dupa posibilitati .Dar as putea sa-i lamuresc cumva chestia cu Banescu. Dupa revolutie , tata a fost cativa ani seful SRI intr-un judet iar eu am avut ocazia sa-i observ anturajul si as putea spune ca Banescu are toate caracteristicile unui ofiter cu grad inalt, iar daca dansa crede ca prea cumva Daniel e sef pe acolo se inseala , probabil ii da raportul lui Vasile lunar, daca nu saptamanal
  • Andri 08.05.2024 04:58
    Bine zis
  • Mihai_T 08.05.2024 08:58
    Oameni buni, înseamnă că e groasă rău cu filmul ăsta. Gândiți-vă că doamna Hărăbor chiar a jucat în film, și tot îl consideră prost. Ce vreți mai mult ? Și jos pălăria pentru Manuela Hărăbor, dacă a avut curajul să zică de film că e prost.
  • Ctin Ctin 08.05.2024 11:35
    Hristos a Inviat!
    Pantecul Desfranatei a fost ok o carticica pe care nu o citeste publicul larg, deci sa zicem.. Dimineata care nu se va sfarsi a fost ok, sa zicem ..un adevar, emotii etc..
    Dar filmul asta chiar a fost de cacao! (Ca sa ma cenzurez)
    Oricum ce a avut de spus a spus..nu trebuia sa mai continue pe acest subiect..plus ca rufele murdare se spala jn familie..
    Daca vezi un rahat pe jos il acoperi sa nu calce si altu in el/sau il cureti..Nu il iprastii sa vada cat mai multa lume caci pe langa faptul ca se intinde murdaria mai si pute!

    Doamne ajuta!
  • Maria888 09.05.2024 00:30
    “Spune Bisericii”. Foarte multi dintre noi au inteles gresit acest indemn. Cand avem o neintelegere cu fratele, ii spunem tot ce vrem. Dar, daca el nu asculta, atunci folosim acest pasaj (din Evanghelie) – “spune Bisericii” si facem cunoscute si altora greselile fratelui si chiar ajungem pana la aceea ca le publicam in reviste si in ziare. Dar Staretul (Paisie Aghioritul) se amara si nu voia ca fratii – caci noi suntem frati intru Hristos – sa povesteasca altora, si sa se defaimeze unul pe altul. El intotdeauna spunea ca in orice caz nu trebuie, cand un frate vede o murdarie, sa strige, ca si altii s-o vada si sa afle despre ea. Crestinul intelept se straduieste s-o acopere cu orice pret, ca sa n-o observe si altii: si aceasta nu trebuie sa se intample doar pana la un moment anumit, ca dupa aceasta sa descoperi murdaria – deoarece ea, probabil, este si in suflet si sufletul e condus de ea – pentru ca dragostea pe toate le acopera.
    Evanghelia spune si spune fara vreo limitare: nu scrie “de cateva ori” sau “pana la o anumita limita”, ci toate le acopera, toate le rabda … s.a.m.d. Daca cineva descopera, el nu procedeaza dupa Duhul lui Dumnezeu si Duhul nu da roadele Sale, pentru ca rodul Duhului este dragostea, bucuria, pacea, indelunga rabdare, milostenia, bunatatea …
    Acum, referitor la “spune Bisericii”, trebuie sa stim ca Biserica nu este identica cu toata lumea si daca cineva vrea sa respecte corect porunca trebuie sa-si expuna gandul – cand crede ca este corect – duhovnicului si, daca e vorba de un lucru destul de important, duhovnicul trebuie sa transmita episcopului. Astfel intelege Biserica acest pasaj evanghelic. Dar daca cineva procedeaza altfel si publica pentru toata lumea, atunci acesta nu respecta porunca. Porunca glasuieste “spune Bisericii”, nu zice “spune intregii lumi”, ca sa auda adeptii altor religii, ereticii, paganii s.a.m.d., caci astfel turnam apa la moara lor. Pentru ca ascultatorii sa se incredinteze de cele spuse in aceasta problema, staretul a povestit urmatorul caz:
    “In Egipt, alaturi de locul unde, pe timpuri, s-au nevoit mari parinti, traia un frate care a cazut in pacat si tinea in chilia sa o femeie. Treptat, vestea rea despre acest frate s-a raspandit in acel loc. Asadar, cand localnicii au aflat despre viata lui cea rea, s-au adunat si au hotarat sa mearga la el si sa-l alunge. Dar, prin Pronia lui Dumnezeu, acolo s-a intamplat sa fie episcopul Avva Amon. Deci, ei cu totii s-au dus la avva si l-au rugat sa-i insoteasca, pentru a alunga fratele. Avva Amon nu s-a lasat mult rugat. Cand fratele a vazut gloata care se apropia, a ascuns femeia intr-un vas de lut si a acoperit-o. Episcopul, intrand, a observat femeia, imediat s-a apropiat, s-a asezat pe vasul de lut si a poruncit sa caute peste tot pana cand o vor gasi. Peste un timp, oamenii i-au spus lui avva Amon ca nu au gasit-o si atunci avva i-a dojenit:
    - Vedeti ce ati facut? Pe nedrept ati judecat pe fratele, spunand ca la el este o femeie. Mergeti in sat si altadata sa nu va mai uitati la ce fac altii si sa nu mai judecati!
    Dupa plecarea locuitorilor avva a coborat de pe vas si, cu toate ca el reprezenta “Biserica”, cu mult tact i-a spus fratelui intre patru ochi:
    - Frate, ingrijeste-te de mantuirea ta!
    Astfel procedeaza cei care au Harul Duhului Sfant.”
    (Ieromonah Hristodulos, Σκεύος εκλογής – “Vasul ales”)
  • INJECTIA FINALA 09.05.2024 21:59
    Davinci

    Hristos a Inviat, frate!

    Multumim pt lista preoților,
    victime ale regimului comunist.
    Da, lor, marturisitorilor și mucenicilor din temnițele comuniste, le trebuie dedicate eforturile celor mai mari artiști din țară, din toate domeniile de activitate.
    Așa se va îndrepta societatea românească, așa se vor trezi multe conștiințe, mai ales tinerii, puternic hipnotizați de tot ce varsă Oculta pe toate canalele.

    Acțiunea masoneriei în România este absolut devastatoare.
    De la corupția generalizată, la șantaj, de la otrăvirea alimentelor , a mediului, la medicamentele chimice toxice, la debilitarea fizică, culturală, morală, spirituală, masoneria e pe toate fronturile. I'am văzut la treabă, din răsputeri, la plandemia de ieri, sunt și acuma la cârmă , să șteargă a Vieții urmă, diavoli ucigași, din umbră.

    Mână în mână cu securitatea, masoneria răvășeste toată normalitatea, dă peste cap ordinea socială firească, șantajează ierarhia BOR, zguduie din temelii istoria, tradițiile, trecutul, prezentul și chiar viitorul nației noastre.

    Diavoli impielițați , intunecați , animați
    Doar de distrugere, de moarte, ahtiați
    De putere, de bani, de slavă deșartă,
    Ei, cu toți sataniștii din Oculta Poartă!

    Dar Grădina română e păzită de Dumnezeu și de Maica Lui!
Ultima oră

23:30

SATANISME pe față la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris. Cina cea de Taină cu TRANSSEXUALI - FOTO/VIDEO

23:00

Părintele Mihail Săsăujan îl pune la punct pe prolectultistul Alexandru Florian în cazul Sfântului Mărturisitor Dumitru Stăniloae: ”Elie Wiesel” aplică manipulator o metodă lipsită de profesionalism care ”convine ideii otrăvite” a autorilor înșelători

22:00

MĂRTURISITORII: Cum a plecat la Domnul sfântul neomartir Constantin Oprișan (26 iulie 1959). MĂRTURII

21:00

Dan Radovici: ROMÂNIA SCUFUNDATĂ. Opinie Invitat ActiveNews: "Nici o șansă să (mai) pocnească vestita mămăligă românească!"

19:30

UN DRAM DE NORMALITATE: Comunicatul Mănăstirii Petru Vodă despre Șoșoacă - ”cel mai firesc gest al ultimelor luni”. REVISTA PRESEI

18:47

Fapte, informații, date și... cifre: Dan Cristian Turturică, PDG al TVR, și-a mărit salariul brut la 42.000 lei/luna (5000 EURO NET)

17:55

BĂIEȚII CU FUSTIȚE. Luminița Arhire: O ”FEREASTRĂ OVERTON” LA NOI ÎN OGRADĂ

16:40

”Cine conduce SUA?” Acad. Eugen Mihăescu: De dragul DEMOCRAȚIEI

15:44

Senatorii AUR Ionuț Neagu și Andrei Dârlău solicită declararea premierului Ungariei, Viktor Orban, drept persoană INDEZIRABILĂ în România. Măsura ar atrage automat expulzarea extremistului antiromân de la Băile Tușnad

14:45

Mihai Tîrnoveanu: Viktor Orban și-a început descălecarea în România în uniforma de husar a criminalilor de români

13:50

ÎNCĂ UN PROFESOR HOMOSEXUAL VIOLATOR DE COPII! Acuzat de viol și abuz homosexual asupra unor minori, pederastul Sorin Spineanu Dobrotă, profesor la Liceul de elită Sf. Sava, a fost pus doar sub control judiciar. E un propagandist homosexualist notoriu

13:31

Jocurile sunt făcute: Obama o sprijină pe Kamala (VIDEO)

12:23

e-Factura B2C: Fiecare român ar putea avea un cod pentru cumpărături

12:05

Jocuri Olimpice incendiare - Franța acuză: "Atac masiv pentru paralizarea Căilor Ferate"

11:35

Carmen Iohannis, ținută de 5.000 de euro, la Paris - FOTO