MARȘUL ROMÂNILOR LA CLUJ ȘI TURDA - Duminică, 28 august, la comemorarea Diktatului de la Viena. Mihai Tîrnoveanu: Precizări despre „antiglobalistul” vaccinist Viktor Orban

De Mihai Tîrnoveanu  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Duminică, 28 august, Asociația Calea Neamului împreună cu Societatea Avram Iancu organizează la Cluj-Napoca manifestări prilejuite de împlinirea a 82 de ani de la Dictatul de la Viena. Împreună cu noi vor fi asociațiile Frăția Ortodoxă Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, condusă de Dan Ciprian Grăjdeanu, Comunitatea Identitară coordonată de Codrin Goia din Cluj-Napoca și Grupul Resurrectio dirijat în cântec românesc de doamna profesoară Gabriela Biea din Moinești, jud. Bacău, o prezență nelipsită de la manifestările din Valea Uzului.

Manifestările încep la ora 12 în curtea Bisericii din Deal cu Hramul Sfintei Treimi (str. Bisericii Ortodoxe) cu Parastasul pentru martirii români omorâți în timpul Dictatului de la Viena, continuînd apoi cu Marșul Românilor care va trece prin locurile simbolice ale luptei identitare naționale din Cluj-Napoca, anume Grupul Statuar Horea, Cloșca și Crișan și monumentul Voievodului Mihai Viteazu.

În Piața Avram Iancu din centrul orașului, punctul final al marșului, începând de la ora 14, se va desfășura adunarea publică prin cântec și cuvânt românesc.

După încheierea programului de la Cluj, ne vom îndrepta către Turda, pentru a protesta împotriva intenției incalificabile a Primăriei, de a muta statuia Eroului Național Avram Iancu din centrul orașului, undeva în spatele unei biserici catolice.

Această decizie a primarului este atât ilegală, nefiind adoptată de consiliul local, cât mai ales trădătoare, având ca scop întinarea memoriei lui Avram Iancu, un model exemplar de luptă națională.

Cele două acțiuni de la Cluj șiTurda sunt legate firesc, urmărind a fi un scut în calea ștergerii reperelor rezistenței noastre împotriva ocupației străine a Transilvaniei. Tinem vii aceste pagini de istorie, de luptă și suferință, în memoria colectivă a poporului, tocmai pentru a învăța din ele cum să ne împotrivim și de ce să ne împotrivim actualelor atacuri din ce în ce mai agresive și bine coordonate venite din partea celor care atentează la integritatea teritorială a României, punctual, vizându-se Art.1 din Constituția statului român. Interesele generale ale ideologiei globaliste de diluare până la dispariție a specificului național, de rupere cu mâna „corectitudinii politice” a unor file definitorii din istoria națională din manualele educației tinerilor se potențează perfect cu interesele Ungariei care urmăresc retrasarea granițelor din timpul Dictatului de la Viena, deocamdată printr-un așa zis concept de co-suveranitate, ”coafat” pentru a fi mai ușor digerabil, prin investiții strategice pe zona economică, educațională, religioasă și sportivă, ultima nefiind deloc de neglijat.

Discursurile „conservatoare” venite de la Budapesta au rolul de a diminua, prin captarea simpatiei unor anumite energii românești, reacția națională față de obiectivul primordial al guvernului ungar, anume cel menționat mai sus.

Spre exemplu, cu ocazia „universității” de la Tușnad și nu numai, premierul Ungariei în discursul său atinge unele probleme reale privitoare la familie, diferite valori atacate de globalism, dar încheie cu punctul lui propriu:

„Patria trebuie să rămână împreună: Transilvania și celelalte zone locuite de maghiarii din Bazinul Carpaților trebuie să rămână împreună”. Omul a spus extrem de clar care este misiunea guvernului de la Budapesta.

Unii români conservatori s-au făcut că nu aud, aplaudând prestația lui Viktor Orban, inclusiv jignirile aduse de el la adresa românilor care au afișat banerul „Ceva este etern: Transilvania, pământ românesc”.

Este posibil ca pentru acești conservatori din România, Transilvania să nu conteze prea mult. Curios mai este faptul că nu contează pentru ei nici că în Ungaria lui Viktor Orban, „antiglobalistul”, vacciinarea a fost obligatorie pentru câteva categorii profesionale, Ungaria fiind campioană în acest sens, folosind mai toată gama de vaxx de pe piața mondială, inclusiv din Rusia și China, cât și, bineînțeles și cea din UE - pentru că altfel nu erau valabile „pașapoartele e vaccinare” europene. Aparent e o altă discuție, dar cam totul se leagă.

Pentru cine nu uită ce a însemnat ocupația maghiară în România, pentru cine nu tace, pentru cine nu trădează, avem câteva versuri scrise de un om care a fost gata să moară pentru țară, de un un român care s-a ridicat prin Hristos de pe targa morții:

„Avem Ardealul sfânt, pâmântul răstignirii,/ Cu tunuri sfârtecat de cel viclean; /Avem ierarhii sfinți, pe Iancu și martirii,/ Pe Horia tras pe roată pentru neam.

Azi iarăși te-au suit vrăjmașii tăi pe cruce,/ Ardeal cu trei culori împodobit;/ Scriind deasupra vina ta cu sânge, / Aceea că, ortodoxia ai iubit”.

Un Ideal dă naștere unui stat, iar acesta este puternic în măsura păstrării lui, căci niciodată nu a fost invers, niciodată un stat nu a generat un Ideal.

Libertatea de a fi român este sfântă.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews

Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

Top 5 autori
ActiveNewsTV

MOARTE SUBITĂ - FILMUL DOCUMENTAR, TRADUS ÎN ROMÂNĂ

MOARTE SUBITĂ ȘI ÎN ROMÂNIA:

REMEMBER PLANDEMIA: „COLEGII” DE LA REALITATEA PLUS AU CERUT ARESTAREA ȘI ELIMINAREA NOASTRĂ. ALEXANDRA PĂCURARU FEAT VASILE BĂNESCU:

Ion Cristoiu: TOPUL CIOCLILOR APOCALIPTICI și Învingatorii lor între care și ActiveNews

O ALTĂ OPINIE: E timpul să-i băgăm pe toți acești nenorociți la închisoare. Nu iertăm nimic! Au omorât oameni!

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (0)

Sprijină ActiveNews ca site-ul să poată continua mai departe lupta pentru ceea ce a avut mai scump poporul nostru peste veacuri: Țara, Credinţa şi Libertatea!

ActiveNews și noi, jurnaliștii lui, îl mărturisim pe Dumnezeu, pentru că-L iubim şi ne încredem în El. ActiveNews crede în România, în ceea ce am fost şi am putea fi ca popor.

ActiveNews este un site deținut în totalitate de acționari români. Dar de fapt ActiveNews este deţinut de fiecare cititor.

Dacă crezi în ceea ce credem și noi, sprijină ActiveNews ca acesta să poată lupta in continuare, pentru Adevăr, pentru România!

Susține ActiveNews


  1. LISTA TUTUROR VACCINIȘTILOR DIN ROMÂNIA. O inițiativă a cititorilor ActiveNews

  2. AU CERUT ARESTAREA ȘI ELIMINAREA NOASTRĂ pentru că devoalam Minciuna Covid. Acum vor amnistie și ne dau lecții de antivaccinism. Să nu uităm să iubim Cioclii Plandemiei: Alexandra Păcuraru și Vasile Bănescu la REALITATEA PLUS. VIDEO

  3. Dacă doriți să revedeți: Propagandă vaccinistă cu vedete, acum ascunsă de Ministerul Sănătății. Joacă: Victor Rebengiuc, Oana Pellea, Medeea Marinescu, Andreea Căpâlnă Moldovan, Pr. Francisc Doboș, Adi Despot și Irina Nistor. Bonus: Anca Alexandrescu

  4. Studiu halucinant: Nevaccinații sunt scoși vinovați de Sindromul Morții Subite

  5. MIRAREA CIOCLILOR APOCALIPTICI. Cititorii ActiveNews despre LISTA VACCINIȘTILOR: Probabil așa se mirau și naziștii când a fost deschis procesul de la Nuremberg. Tic-Tac...

  6. Până la urmă a murit: India s-a rugat în van pentru actrița Aindrila Sharma, de 24 de ani, cu cheaguri de sânge în creier. Zbor întrerupt: un pilot a decedat. Rapper mort în somn. Italiancă căzută la pământ, polițist american și un activist, morți subit

  7. A VENIT BOMBA: Documente oficiale demonstrează că Anthony Fauci și Bill Gates sunt responsabili pentru dezvoltarea virusului COVID-19 într-un biolaborator. CRONOLOGIA FAPTELOR

  8. Nemaivăzut! În China se scandează pe străzi: Jos Xi Jinping! Jos Partidul Comunist! (VIDEO)

  9. VIDEO: DIN CE ÎN CE MAI MULȚI ROMÂNI MOR SUBIT. AUTORITĂȚILE TAC. Christa Todea Gross: NU Există Sindromul Morții Subite!

  10. Marius Mioc: O persoană inteligentă (medic de meserie) care a dat ortul popii recent. Minim 3 doze, deci va ajunge în rai

Ultima oră

21:30

Povestea de Seară și Rugăciunea către Maica Domnului - Istorioara cu Tâlc la ActiveNews plus Ghicitoarea Serii. Povești pentru copii spuse de copii. AUDIO

21:10

Un profesor emerit de la Universitatea Kyoto avertizează că miliarde de vieți ar putea fi în pericol din cauza vaccinurilor anti-Covid. Prof. Dr. Sucharit Bhakdi spunea același lucru. VIDEO

20:55

Două cutremure slabe azi în România dar unul mai neobișnuit, în zona lacului Amara, la o adâncime de doar 8 km

20:03

Semne de Pace? - Biden este gata să discute cu Putin despre Sfârșitul Războiului – Build Back Better în Poligonul de Încercare Ucraina

20:00

Tânărul medic stomatolog Iulian Juncănaru a murit subit în urma unui infarct

19:25

CDC și CNCAV au mințit cu privire la faptul că miocardita provocată de vaccinuri este o problemă minoră: Un studiu german dovedește că 20% din morțile subite sunt cauzate de miocardită

19:05

După ce Zelenski a interzis Biserica Ortodoxă Rusă și SBU a percheziționat biserici și mănăstiri din Regiunea Transcarpatia, Biserica Ortodoxă Română este întrebată de CASD cum ajută credincioșii români din zonă

18:50

Părintele Benedict Cuciureanu a murit subit la numai 56 de ani. Cel mai probabil a decedat în urma unui infarct

17:40

Gafă sinistră: Ciucă l-a botezat pe părintele Cleopa - Cleopatra. Tăpălingeclanțele de la G4Media au schimbat repede Cleopatra cu Cleopa

17:30

Câteva ambasade ucrainene din Europa susțin că au primit pachete care conțin ochi de animal

17:14

Senatorul Rand Paul: Fauci are mâinile pline de sânge... A provocat moartea a 7 milioane de oameni... Nu va scăpa! (VIDEO)

16:50

Brad William Henke, actorul din serialul Orange is the New Black a murit în somn la vârsta de 56 de ani

16:30

Cum se mai promovează vaccinul anticovid la Viena. Primăria postează videoclipuri cu o persoană în costum de vaccin care îi atacă pe cei nevaccinați. VIDEO

16:10

NUMĂRUL DECESELOR CREȘTE: 93 de medici canadieni COMPLET VACCINAȚI au MURIT SUBIT - În acest moment, este o mușamalizare. Și este o neglijență criminală. FOTO/ VIDEO

15:51

Șeful diplomației spaniole, vaccinat regulamentar, a fost testat pozitiv la Covid-19, după ce a dat mâna cu toți oficialii europeni la întrunirea NATO de la București. Sorin Roșca Stănescu: Sunt foarte curios ce reprezentanți au contractat boala