Luminița Arhire: TO BE OR NOT TO BE „COOL”... THAT IS THE QUESTION!

De Luminița Arhire  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


MOTTO: „Atacul inexplicabil care a avut loc ieri la Liceul Ion Creangă din Capitală, a deschis, se pare, o cutie a Pandorei cu mai multe sertare (!!!, n.n.) în fața opiniei publice din România. Situația învățământului din România sau drepturile și libertățile pe care le au elevii sau profesorii sunt întoarse pe toate părțile de aproape 24 de ore, însă mai departe de asta avem DOUĂ VICTIME (i-auzi! n.n.): ELEVUL ATACATOR și PROFESOARA ATACATĂ. Apropiații îl descriu drept un băiat «retras», ușor depresiv, și cu pasiune declarată pentru desenele animate japoneze, violente. Dintr-un mesaj transmis pe grupul de WhatsApp al clasei reiese că adolescentul și-ar fi premeditat fapta. Înainte de oră, adolescentul le-a spus colegilor săi că profesoara de 26 de ani ar merita să fie ucisă de el.” ( MEDIAFLUX. ro, 6 aprilie 2023)
..........................................................................................
Nu, nu și nu... să nu-l certăm pe adolescentul care a încercat să-i ia gâtul profesoarei de japoneză. Să-l respectăm. Să-l ducem la psiholog. Să-i dăm terapie cu polonicul și să-i explicăm, pe îndelete, de ce nu-i frumos ca elevii să-și înjunghie profesoarele. Să nu-l exmatriculăm. Să-l facem doar să înțeleagă de ce anume e greșit să fii supărățel și să vii cu cuțitul la școală, pregătit să-l „exersezi” pe jugulara unei profesoare care ar fi în stare -ce aberație și ce crimă!- să-ți dea un test neanunțat. Să fim blânzi cu elevul, că el „dăcât” a greșit. Și, poate, dacă-i luăm o troti’ nouă, o șaorma cu de toate și-i spunem , mângâindu-l pe cap, că nu el, ci societatea e de vină, se-ndreaptă!

Să-l tundem chel, în schimb, pe Dan Negru și să-l chemăm să vină cu părinții la cancelarie. Că a scris nește cuvinte aspre de te-ngrozește prin mizeria lor și-ți face pielea de găină pe antebraț! Așa zice domnul Marcel Bartic, un prof „cool” la rupere... Cine-i Marcel Bartic? E ăl de persiflează la greu neamul românesc și ne zice de la obraz că ce istorie de cacao a avut nația din care face și dânsul parte!

Zău, domnu’ Marcel... eu nu știu ce emisiuni face Dan Negru pe-acolo, prin televiziune. Divertismentul televizat nu m-a mai interesat deloc după ianuarie 1990 și asta pentru că umorul a murit și a fost dus la groapă, cu marș funebru cântat de fanfară și cu alai, încă din acel ianuarie. În schimb, am citit ce-a scris Dan Negru, anticipând tema „elev care și-a înjunghiat profesoara de japoneză”. I-auziți „mizeriile” pe care le-a găsit Marcel Bartic în reprobabilul text al lui Dan Negru:

„Azi, elevii nu mai pot fi exmatriculați ! De la 1 septembrie au dat legea. Degeaba campaniile anti-drog din zilele astea dacă profesorul e îngenuncheat de un derbedeu. Exmatriculați loazele din școli ! Redați-le puterea profesorilor ! Azi profesorii umblă-n vârful picioarelor să nu-i deranjeze pe elevi. Profesorul care-i spune unui elev că-i prost ajunge breaking news la televiziuni. Cică spunându-i adevărul, elevul poate să cadă in depresie. Cirezile de proști sunt protejate de lege! Azi, regulile din școli sunt ca cele dintr-un azil de bolunzi și in locul doctorilor sunt profesorii care umblă-n vârful picioarelor să nu-i tulbure pe bolnavi. Rousseau avea dreptate: «copilul ajunge, după educația primită, pedeapsă sau răsplată!»...” (Dan Negru, 3 aprilie 2023, pe pagina lui de FACEBOOK)

Domnu’ Bartic, dragă, crede-mă... și eu am fost uluită... Dan Negru susține acolo, în mod aberant, că în școli există unii derbedei... Cică și loaze... și proști există, zice dânsul. Da’ eu nu cred că se poate, că doar nici derbedei, nici loaze, nici proști nu sunt pe pământ, ci numai oameni cu bun-simț și cu un IQ cantitativ superior! Cred că dacă ar exista ceea ce, evident, nu există, s-ar vedea încă din școală. Or, așa ceva...

Ia să vedem cum combate profesorul Bartic „mizeriile” scrise de Dan Negru:

„Dan Negru face ce știe el mai bine. Speculează fricile și limitele intelectuale ale spectatorilor lui. Îl doare fix în tur de efectele MIZERIILOR pe care le varsă in spațiul public. Dar când vezi că cei mai mulți dintre cei zece mii (zece mii!), leșinați de admirație la MIZERIA aia de postare, sunt cadre didactice, abia acum te apucă spaima. Indivizi care urăsc, pur și simplu, copiii. Aroganți, agresivi, agramați, pătrunși de-o autosuficiență bolnavă, cu un limbaj chinuit și împiedicat, nostalgici după epoci istorice în care autoritatea profesorului se măsura după numărul de palme după cap pe care le încasa copilul. Nu, de data asta nu domnu’ Dan Negru e problema. Aia mare. N-a făcut altceva decât să ne arate câți de Dani Negri sunt la catedră. Aia e problema pe care o avem.” (4 aprilie 2023, EDUCAȚIE PRIVATĂ. ro, Marcel Bartic, vedetă a sistemului de învățământ privat)

Nici nu știu cum să-i spun mai pe ocolite domnului Marcel Bartic că între timp nu mai sunt zece mii ci douăzeci și șase de mii de admiratori. Așadar, există niște nenorociți de profesori „aroganți, agresivi, agramați, pătrunși de-o autosuficiență bolnavă” și „care urăsc, pur și simplu, copiii”, nu ca dânsul care e modest, blând, doldora de gramatică în căpățână, aflat într-o continuă dorință de perfecționare și care, atunci când își râde de bruma de patriotism care a mai rămas în țara asta, e pur și simplu adulat de elevi!

Așadar, de ce ar avea nevoie copiii secolului XXI de noțiunea de „autoritate”, nu-i așa, înainte de a se angaja la o multinațională unde vor afla, nu mă îndoiesc, ce-i iaște aceea? Autoritatea a dispărut, după 1990, și din familie, și din școală, fiind extirpată ca o tumoare malignă. În schimb, de când s-a produs extirparea, avem elevi care se trag de șireturi cu profesorii lor cei „cool”, în timp ce îi reclamă pe antipaticii și anacronicii de profesori care nu le permit acest tip de familiaritate. Hărțuirea profesorului în clasă a devenit un fapt divers și-atât. La fel și practica de a-l scoate din sărite pe omul de la catedră până când acela, exasperat, izbucnește... un bun prilej de a-l filma cu telefonul și de a-l da, pac! la Răsboiu!

Întrebarea mea, singura de altfel, este: are efecte benefice acest tip de educație asupra copiilor și, în final, asupra societății? Adică... sunt ei mai instruiți, au mai mult discernământ, dispun de o cultură generală mai bogată, sunt mai politicoși, mai înțelepți, mai cultivați, mai apți pentru a activa într-un domeniu, mai pregătiți pentru viață, mai conștienți decât cei care-au făcut școala în celălalt regim, de „tristă amintire”, cum se spune, adică atunci când elevii nu-și înjunghiau profesoarele? Iar dacă nu, atunci la ce anume ne folosește nouă că este „cool” domnul profesor de istorie Marcel Bartic?
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (7)
  • Pseudonimm 10.04.2023 09:26
    Impecabil!!
  • Enya 10.04.2023 10:36
    Cum se numeste parintele care isi “vaccineaza” de bunavoie propriul copil?

    https://www.facebook.com/gabi.bartic/posts/10158598677892285


    Si care (impreuna cu sotia la fel de "progresista") a jucat un rol cumplit in campania de injectare cu cancer si moarte alaturi de dr. vacci si demonizata dimofte, influentand mii si zeci de mii de oi proaste care acum poate ca isi traiesc ultimele rasuflari ale vietii??

    PROCESUL COVIDULUI INEXISTENT

    nu-i va ierta pe golanii si eroii care au facut GENOCID 2020-2023, dar nici pe propagandisti! Nici unul nu va scapa, mai devreme sau mai tarziu!
  • IC XC NI KA 10.04.2023 11:26
    Exmatricularea rezolvă problema?! Sau îngroașă rândurile loazelor/derbedeilor ..cu ei ce facem?

    Bineînțeles ca exmatricularea TREBUIE să existe, că dacă ar exista elevul știe ce-l așteaptă .. Dar să știe!

    Posibilitatea exmatriculării face diferența ..în bine, nu exmatricularea în sine.

    Doamne, ajută!
  • FlorinG 10.04.2023 15:49
    Nivelul educatiei romanesti de astazi este la pamant. Exact asa cum s-a dorit de mintile bolnave din occident.
    Se face mare caz ca elevii de astazi sunt geniali din nastere, foarte bine pregatiti, ambitiosi si cu dorinta de a invata.
    Cu exceptia a catorva mii de elevi eminenti, majoritatea elevilor de azi sunt puturosi, prosti, vulgari si violenti.
    Se pare ca era gresit, cand pe vremea lui Ceausescu, daca nu rupeai culegerile de probleme de matematica, nu luai note bune. Era gresit cand auzeai pe neasteptate "scoateti o foaie de hartie, dam lucrare de control".
    Acum, nu se mai dau teme pentru acasa ca "stresati copiii", zic chiar parintii lor. Nu se mai dau note de corigenta ca "deprimati copiii si se sinucid". Nu mai ai voie sa-i spui prostului ca e prost, puturosului ca e puturos, vulgarului ca e o javra de maidan. Pai unde sunt elevii aia geniali, puternici si ambitiosi? Ca vad ca de fapt sunt niste speriati agramati. Cine a mai auzit sa te anunte cand dai test? Pai in viata reala esti anuntat? Ce o sa faca la servici acesti speriati cand seful le va cere sa faca rapid o lucrare? Lesina?
    Mda, referitor la cazul elevului cu parul lung si mintea scurta. Un copil introvertit (numit gresit "linistit") este mai periculos decat unul care se agita mereu. Pentru ca cel linistit explodeaza brusc si cu o cruzime enorma, alimentata de o subcultura violenta occidentala sau orientala. Solutia? O pedeapsa exemplara aplicata elevului care se dorea criminal. Trebuie dat un semnal puternic de zero toleranta fata de violenta. Si apropo... de cand este voie cu briceagul la scoala? Ce mai urmeaza? O bazooka?
  • Tic 10.04.2023 19:21
    Eu nu am auzit de nici un atentat făcut cu vreo culegere sau cu vreo gazetă de mate sau fizica și chimie. Și slava Domnului ca lucram cu valizele pt olimpiade. Și nici cu vreo carte de lecturi suplimentare. Dar ce-i drept nu aveam timp de depresii, ca erau locurile limitate la facultăți! Iar în liceele industriale și scoli profesionale se cereau alte calități.
  • Mirela M. 11.04.2023 10:16
    Acest domn Bartic, are copii? Stie ce se întâmpla in școlile de azi? Stie ca un copil trebuie educat acasa si daca acest lucru nu se întâmpla este problema de viitor al copilului? Un profesor poate invata copilul si eventual complecteaza putin la educația, dar nu poate face "minuni" cu un copil 'bolnav", "dezechilibrat", fara respect fata de părinți, bunici, profesori. Acest domn stie ceva sa faca afara de a scrie prostii pe calculator?
  • Monteverdi 11.04.2023 16:34
    Unul dintre foștii mei elevi, am aflat de la o colegă de cancelarie, avusese o tentativa de omor și drept pedeapsă a fost transferat la alt liceu. Altul avea două infracțiuni la activ și continua să vină la școală. O profesoară cam de 1,80 m a fost amenințată de un elev, de față cu toată clasa. Peste două zile, unchii cu mutre de interlopi au venit în școală și au amenințat-o și ei. Altă profesoară a fost amenințată de un elev de la liceul unde preda că va fi aruncată sub roțile trenului. Alta, care are cam 1,77 metri, a fost și ea amenințată de mama unui elev de la școala generală unde preda că va fi asasinată dacă respectivul nu va obține notă de trecere. Un fost elev, clasa a șasea, a cerut taxă de protecție unui coleg din clasa a șaptea. Un profesor a fost lovit în tâmplă cu un bulgăre de zăpadă, în timpul pauzei, de un elev. Altul a fost lovit în ochi, tot cu un bulgăre de zăpadă, tot de un elev. Și multe altele !
Ultima oră

23:30

SATANISME pe față la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris. Cina cea de Taină cu TRANSSEXUALI - FOTO/VIDEO

23:00

Părintele Mihail Săsăujan îl pune la punct pe prolectultistul Alexandru Florian în cazul Sfântului Mărturisitor Dumitru Stăniloae: ”Elie Wiesel” aplică manipulator o metodă lipsită de profesionalism care ”convine ideii otrăvite” a autorilor înșelători

22:00

MĂRTURISITORII: Cum a plecat la Domnul sfântul neomartir Constantin Oprișan (26 iulie 1959). MĂRTURII

21:00

Dan Radovici: ROMÂNIA SCUFUNDATĂ. Opinie Invitat ActiveNews: "Nici o șansă să (mai) pocnească vestita mămăligă românească!"

19:30

UN DRAM DE NORMALITATE: Comunicatul Mănăstirii Petru Vodă despre Șoșoacă - ”cel mai firesc gest al ultimelor luni”. REVISTA PRESEI

18:47

Fapte, informații, date și... cifre: Dan Cristian Turturică, PDG al TVR, și-a mărit salariul brut la 42.000 lei/luna (5000 EURO NET)

17:55

BĂIEȚII CU FUSTIȚE. Luminița Arhire: O ”FEREASTRĂ OVERTON” LA NOI ÎN OGRADĂ

16:40

”Cine conduce SUA?” Acad. Eugen Mihăescu: De dragul DEMOCRAȚIEI

15:44

Senatorii AUR Ionuț Neagu și Andrei Dârlău solicită declararea premierului Ungariei, Viktor Orban, drept persoană INDEZIRABILĂ în România. Măsura ar atrage automat expulzarea extremistului antiromân de la Băile Tușnad

14:45

Mihai Tîrnoveanu: Viktor Orban și-a început descălecarea în România în uniforma de husar a criminalilor de români

13:50

ÎNCĂ UN PROFESOR HOMOSEXUAL VIOLATOR DE COPII! Acuzat de viol și abuz homosexual asupra unor minori, pederastul Sorin Spineanu Dobrotă, profesor la Liceul de elită Sf. Sava, a fost pus doar sub control judiciar. E un propagandist homosexualist notoriu

13:31

Jocurile sunt făcute: Obama o sprijină pe Kamala (VIDEO)

12:23

e-Factura B2C: Fiecare român ar putea avea un cod pentru cumpărături

12:05

Jocuri Olimpice incendiare - Franța acuză: "Atac masiv pentru paralizarea Căilor Ferate"

11:35

Carmen Iohannis, ținută de 5.000 de euro, la Paris - FOTO