Luminița Arhire: ROTISORUL GUVERNAMENTAL

De Luminița Arhire  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Se ia una bucată PESEDEU, nu prea slabă, ci, așa... mai grăsuță și se taie cu atenție, din aproape in aproape (ca la blatul de tort) pipăind mereu cu mâna stângă grosimea stratului decupat (sa nu fie prea gros, dar nici sa nu-l perforăm). Folosim un cuțit Vasile Blaga, cunoscut ca „bun organizator” și-atât, care execută, din această pricină, destul de stângaci tăietura în PESEDEUL dolofan:

„Am ajuns ospătari la guvernare, iar PNL este strict o anexă a PSD-ului... Dacă pui 7 din 9 miniștri lângă un stâlp, până și activiștii PNL salută mai repede stâlpul decât pe ministru. Nu-i știe nimeni!” (Vasile Blaga, 6 aprilie 2023, la VILA LAC).

Întoarcem PESEDEUL cu 180 de grade pe masă, dar nu-l batem cu ciocanul pentru șnițele, ci folosim un Ilie Bolojan pentru frăgezit:

„Puteți să-mi faceți orice, dar nu mă faceți PSD-ist, că eu nu pot, asta chiar nu pot!... PNL-ul a fost doar o anexă a PSD-ului la guvernare, iar acest lucru trebuie să se schimbe!!!” (Ilie Bolojan, VILA LAC, 6 aprilie 2023)

Condimentăm bine PESEDEUL pe ambele fețe, presărându-l din belșug cu sare, piper negru măcinat și boia (paprika) de pe limba dulce a lui Bode:

„Dacă există dorința PSD să schimbăm protocolul, am solicitat reducerea numărului de ministere și rediscutarea tuturor portofoliilor de la zero!” (Lucian Bode, 19 mai 2023)

Atenție mare! În acest moment al exercițiului culinar, este previzibil ca un fost „Șef la cuțite”, cu părul vâlvoi și ochii plafonați, să încerce să vă pună în preparatul la care lucrați... puțin excrement:

„Aș vrea întâi să avem o evaluare a acestei relații cu PSD, și vom vedea cu toții atunci că nu merită să mergem mai departe cu această cooo... coa... coaliție, ci să refacem guvernarea pe dreapta... ăsta ar fi fost mandatul...” (Florin Cîțu, declarație pe 17 mai 2023)

Nu fiți îngrijorați... un alt fost „Șefuț la cuțite” se va repezi ca un vultur, va înhăța bucata de rahat și îi va adăuga, deasupra, un ardei iute, roșu, după care o va așeza frumos înapoi pe planșeta de lucru a lui Cîțu (cel care a fost retrogradat la tranșări...). Astfel, fostul premier liberal nu va mai avea în față un excrement simplu, vulgar, ci un ultra-elaborat rahat cu moț, după cum ne și mărturisește Cătălin Drulă, bucătar eliminat din concurs, mai demult, de către însuși Vasilică Cîțu:

„E absolut... e ca cineva care are un moment de nebunie, distruge o cameră, aruncă toate bibelourile pe jos, sparge tot și după se întreabă «ce am făcut dom'ne, aici, cum am putut să fac asta?». Cam în situația asta e Florin Cîțu pentru că a contribuit absolut esențial și fundamental și majoritar la scoaterea USR de la guvernare și la aducerea PSD la guvernare.” (Cătălin Drulă, șefuț în chicineta USR, 17 mai 2023)

Și, desigur, scoateți ventilatorul din dreptul lui Cîțu dacă nu vreți să aveți rahat în toată bucătăria!

În continuare, dumneavoastră vedeți-vă de treabă... Ungeți cu usturoi și cu unt topit bucata de PESEDEU peste care, din greșeală, ați scăpat niște Rareș Bogdan, cu iz de varză de Bruxelles (cam încinsă, ce-i drept):

„Sunt extrem de hotărât să-mi depun candidatura pentru poziția de vicepremier la rotativa guvernamentală, în cadrul Biroului permanent național al partidului, în cadrul partidului, cu un singur amendament – ca în cazul în care va dori această poziție de vicepremier în Guvern după 25 mai din partea PNL domnul Ilie Bolojan sau domnul Emil Boc, voi face un pas în lateral. Altfel, voi concura pentru această poziție cu oricare dintre colegii mei din conducerea Partidului Național Liberal. (…) Dacă este cazul voi prelua și un portofoliu din Guvern pe care îl consideră colegii mei mai greu” (Rareș Bogdan, 6 aprilie 2023)

Pentru atenuarea mirosului de varză de Bruxelles, folosiți un păhărel de Ciucă-al nost, care, sigur, e inodor, incolor și insipid întotdeauna, dar, de! altceva mai bun n-aveți la îndemână:

„Am văzut oameni care se propun pentru mai multe funcții deodată. Asta am văzut-o doar la avioanele multirol”. (Nicolae Ciucă, făcând mișto de Rareș Bogdan pe 19 aprilie 2023)

Puneți pe rotisor. Din când în când stropiți preparatul cu ceva Turcan:

„După cum arată sondajele, nu doar PNL a scăzut în încredere, pentru că mulți votanți ai PNL au fost nemulțumiți de această alianță cu PSD, oarecum nefirească și pe care nimeni, mai ales dintre cei care eram la vârf în momentul alegerilor nu puteam să o anticipăm, și, de asemenea, dacă nu există rezultate în această coaliție, care să fie privite cu înțelegere și promovate ca atare, oamenii nu resimt într-un fel lucrurile bune care se fac...” (Raluca Turcan, 18 mai 2023)

Și, gata! Dacă a ieșit ceva, serviți cu muștar! Dacă nu, dați pe gât, rapid, un Boc mic.

Și nu disperați. Gândiți-vă că puțin mai departe de dumneavoastră, în aceeași încăpere, e și echipa cealaltă, cu o halcă de PENELEU ușor înfierbântat pe planșeta de lucru. Cu care ăia chiar că nu știu ce să facă.
................................................................................................
P.S.: Iar așa, dacă doriți și o nuanță exotică a preparatului numai bun de pus pe rotisor, e bine să știți că pe UDEMEREU, dacă s-a lipit, n-a reușit nimeni până acum să-l desprindă de vreo fantezie culinară ce s-a executat vreodată pe masa de lucru guvernamentală!!! 
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Pr. Bogdan Florin Vlaicu, dialog cu Ileana Bauer, doctor în teologie ortodoxă, monahul Filotheu Bălan și Prof. Florin Popescu, despre calculul datei Sfintelor Paști:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (2)
 • Dorel Timpa 23.05.2023 15:14
  Pesedeeee = peneleeeee = aceeași mizerieeeeee !!!
 • Brick 23.05.2023 17:52
  De acord cu dumneavoastra, insa nu inteleg aparenta corectitudine politica fata de udemere, eternul parazit al guvernarii postdecembriste. Sau udemereul arbitreaza rotativa si nu e voie sa fie deranjat?
 1. Manuela Hărăbor spulberă filmul lui Ciprian Mega, ”21 de rubini”: ”O mizerie neo-marxistă. Mă întreb de ce nu apare în film cel care a tăiat și a spânzurat în ultimii ani în interiorul BOR-ului și care încă nu a fost înlăturat, respectiv Vasile Bănescu”

 2. Premierul Slovaciei a fost împușcat de un progresist - transportat de urgență la spital - FOTO/VIDEO. Robert Fico s-a exprimat adeseori împotriva Ucrainei lui Zelenski și a războiului susținut de NATO și a respins Tratatul OMS și ”Circul Covid”. UPDATE

 3. Pr. Călin Sămărghițan: ”21 de rubini” al lui Ciprian Mega

 4. Filmul lui Ciprian Mega, apărat cu năduf de NEPOMENITORI, schismaticii anti-BOR. Ce cred simplii ortodocși: Filmul este o interferență a zonelor demonice. Un preot nu ar trebui să fie regizor. Trebuie să aleagă: Dumnezeu sau Mamona?

 5. Noua Ordine Mondială: Marea ofensivă din septembrie (I) - Accelerarea Agendei 2030

 6. Scandal monstru la Eurovision. Reprezentanta ”non-binară” a Irlandei a făcut un show satanist care i-a pus pe fugă chiar și pe fani

 7. Cel mai controversat și discutat film al momentului: 21 DE RUBINI - VIDEO INTEGRAL

 8. Elena Dulgheru: ”21 de rubini” - tabloul social este dominat de nedreptate, din care cu greu se străvede o firidă de speranță și de har izbăvitor

 9. Parlamentarii germani propun ca dronele rusești să fie doborâte de pe teritoriul României

 10. Politicianul german homosexual Martin Neumaier s-a filmat cum linge toaletele publice și se unge cu fecale pe față - VIDEO Bizar

Ultima oră

23:03

Un palestinian creștin-ortodox oferă detalii despre calvarul pe care îl îndură creștinii din Gaza - “Există o intenție clară de anihilare a poporului palestinian” - VIDEO

22:33

Pr. Bogdan Florin Vlaicu, dialog cu Ileana Bauer, doctor în teologie ortodoxă, monahul Filotheu Bălan și Prof. Florin Popescu, despre calculul datei Sfintelor Paști, semnificația sărbătorii Învierii, manifestările lui Hristos cel Înviat – VIDEO LIVE

22:19

DNA, primele precizări despre dosarul care l-ar viza pe Nicușor Dan. Reacția primarului Capitalei

21:02

Scrisoare spre știința prim-ministrului Marcel Ciolacu și către ministra Învățământului Ligia Deca - Despre rectorul plagiator Dan Marcel Iliescu de la Universitatea Ovidius din Constanța

20:32

Focuri de armă la granița României cu Ucraina: Un bărbat care încerca să treacă ilegal granița către România a fost împușcat în cap

19:38

Dr. Ana Mihalcea prezintă o descoperire a doctoriței Geanina Hagimă: Un document oficial al SUA - “Armele biologice reprezentate de bacterii modificate genetic producătoare de amiloid pot explica cheagurile imense” la injectați

17:35

Cum se simte Florin Piersic. Ce mesaj a transmis marele actor prin medici - “O să spună lucrurile pe care nu le-a spus până acum”

15:45

Vladimir Putin susține că Rusia nu a refuzat niciodată să negocieze cu Ucraina: ”Au aruncat acordurile noastre la coșul de gunoi”

14:57

De ce un Guvern Mondial ar fi Sfârșitul Lumii

14:25

Parteneriat Opoziția: Dincolo de aparențe – conflictul din Ucraina

13:18

Președintele Slovaciei: Robert Fico a scăpat de moarte "la mustață"

12:42

Declarația comună a președinților Federației Ruse și Republicii Populare Chineze

10:37

Proprietarii de vehicule electrice spun că mașinile lor îi îmbolnăvesc - o șoferiță susține că Tesla i-a provocat sângerări nazale, dureri corporale și căderea părului

10:21

Caravana Patrioți în Europa, organizată de AUR pentru prezentarea candidaților la alegerile din 9 iunie, a ajuns, joi, în Alba Iulia

09:14

Israelul anunță că trimite trupe suplimentare în Rafah și intensifică operațiunile militare