Luminița Arhire: RETROSPECTIVA ANULUI 2023 (X). LUNA OCTOMBRIE: Războiul din Ucraina se mută în Israel

De Luminița Arhire  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pe 3 octombrie președintele Klaus a participat, „la invitația președintelui SUA, Joe Biden, la o nouă rundă de consultări politice în format restrâns cu lideri globali aliați, în contextul continuării conflictului militar declanșat de Federația Rusă împotriva Ucrainei”. Consultările s-au desfășurat sub bine-cunoscuta deviză prezidențială: „În momentul în care primim informări, le citim și ne considerăm informați...”

Pe 3-4 octombrie a venit muntele la Mahomed... adică a venit Fondul Monetar Internațional să vadă care mai e treaba prin România. Ne-au lăsat nedumeriți... cum naiba?... șeful misiunii FMI pentru România, Kees Martijn, a declarat: „România NU ARE NEVOIE de asistență financiară de la FMI și nu este nevoie de creșterea TVA”. Zău? O, tempora! Unde ești tu, Jeffrey Franks, cu pantofii tăi găuriți în talpă, pe care scria „austeritate maximă, băieți”!? Ei, nici FMI nu mai e ce-a fost odată...

În altă ordine de idei, se vede treaba că anul 2023 a fost unul mult prea încărcat pentru Klaus al nostru; pe 5 octombrie președintele a fost nevoit să meargă în Spania, la Summitul Comunității Politice Europene, având ca temă centrală Ucraina... ce ghinion! să prindă el așa niște evenimente planetare în timpul mandatelor sale...! Solemn, Klaus a declarat acolo „că securitatea ne preocupă pe toți”... apoi a vorbit despre energie, mediu și prevenirea schimbărilor climatice, acestea fiind neliniștile lui din ultima vreme!

Numai că, din dimineața zilei de 7 octombrie 2023, situația internațională suferă o contorsiune cumplită: Hamas lansează în zori un atac terorist de amploare împotriva Israelului. Tiruri de rachete, pulverizarea gardului de frontieră dintre Gaza și Israel, în puncte cheie, și pătrunderea pe teritoriul israelian, simultan -pe uscat, pe mare și pe calea aerului, cu parapanta -totul se întâmplă rapid. Și masacru... apoi peste 100 de oameni luați ostatici și deveniți „monedă de schimb”... Planeta face atac de cord. Nu mai respiră. Războiul din Ucraina devine dintr-o dată un amănunt, căci banii, principala proteină cu care se hrănesc războaiele, trebuie să se mute deja altundeva. Răspunsul israelian este năpraznic. Fâșia Gaza, cu cei 2 000 000 de locuitori, începe să se micșoreze periculos. Iar în scurt timp, așa micuță și supraaglomerată cum ajunge, se trezește și bombardată, și fără mâncare, și fără medicamente, și fără energie electrică... iar catastrofa umanitară e pe drum... Palestinienii din Fâșia Gaza sunt prinși într-un țarc, cum erau și până acum, însă cu toate porțile închise. Dar sunt și jurnaliști români care ne spun că nu-i nicio pagubă dacă Fâșia dispare cu totul, dacă face implozie cu cei 2 000 000 de palestinieni ai ei, cu tot, deoarece: „Știți cum arată Gaza? Ca o adunătură de Ferentari și Rahove în deșert. În Gaza nu crește nimic, nu există agricultură, nici industrie, orașele sunt niște aglomerări de blocuri jupuite și murdare, cu gunoaie covor printre ele.” Cristian Tudor Popescu e numele jurnalistului și dânsul e „crucișător al presei”, de profesie...

Pe Klaus, evenimentele teribile îl surprind în Portugalia, într-o vizită de stat... cum vizita a fost între 6 și 9 octombrie și cum pe 6 octombrie încă nu se întâmplase nimic în Israel, președintele a făcut „o prezentare axată pe provocările cu care se confruntă Uniunea Europeană în contextul agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei.” A doua zi, mai nimeni nu s-a mai gândit la asta. Nici la cât de „răvășitoare” a fost doamna Carmen în poza oficială a cuplului prezidențial român în compania președintelui portughez Marcelo Rebelo de Sousa...

Pe 9 octombrie Ministerul Român al Afacerilor Externe a condamnat în mod ferm atacurile împotriva populației israeliene.

Pe 10 octombrie președintele Klaus îl primește, la Palatul Cotroceni, pe Olodimir Elenski, aflat în vizită oficială în România. „Ne dorim o relație bilaterală bazată pe încredere și valori comune, cu o viziune pe termen lung și axată pe proiecte concrete în beneficiul cetățenilor noștri și al întregii regiuni.” Președintele ucrainean, care mai mult ne-a ignorat de când a început războiul la el acasă, uitând de multe ori să amintească și de România când mulțumea unuia și altuia, pare că simte de data asta o răsuflare fierbinte în ceafă și, având nevoie să-și găsească noi prieteni, își aduce aminte că: „...România ne-a acordat sprijin și militar, și umanitar. Suntem recunoscători pentru solidaritatea dumneavoastră”. La finalul vizitei, președintele ucrainean urma să țină un discurs în fața plenului reunit al Camerelor Parlamentare. Nu l-a mai ținut... unii au spus că din motive de Șoșoacă-Diana-cea-cu-poalele-puse-n cap... Eu cred, însă, că dintr-o dată situația internațională răvășită de atacul Hamas nu l-a încurajat pe Elenski să mai stea la taclale în România și i-a tăiat cheful de fraze patriotarde, rostite cu vocea aceea gâjâită, inconfundabilă. Dintr-o dată, prioritățile s-au schimbat...

Neobosit, pe 11 octombrie președintele Klaus merge în Ungaria, la invitația doamnei Katalin Novák. S-a vorbit de Spațiului Schengen și de „o cooperare constructivă, pragmatică și transparentă cu Ungaria, în vederea dezvoltării de proiecte de interes comun”, în timp ce toată lumea se gândea la Orientul Mijlociu... În aceeași zi Parlamentul României adoptă Declarația privind atacurile teroriste îndreptate împotriva Statului Israel și a populației civile. Ceva urât de tot plutește în aer, deasupra Fâșiei Gaza unde e -chiar și-acolo, ce să vezi!-populație civilă.

Reprezentanța Comisiei Europene în România lansează, pe 16 octombrie, o nouă platformă online dedicată combaterii dezinformării, "trUE - Adevărul gol-goluț". Vezi să nu! Cine ne propune nouă „adevărul gol –goluț”? Aceeași Europă care introduce cenzura și ne vinde gogoși, fățiș, de câte ori interesele conducătorilor ei -la vedere sau din umbră- o cer?

Pe 19 octombrie România anunță că trimite în Fâșia Gaza „asistență internațională cu titlu gratuit constând în produse alimentare și articole de cazarmament”, deoarece acolo lucrurile se complică. Se complică rău de tot. Iar în sânul populațiilor de pretutindeni începe să răzbată o rumoare care amenință să se reverse pe străzi, ca o viitură -în multe locuri se și revarsă. Simpatia și compasiunea pentru victimele israeliene pare să se topească, pe măsură ce Fâșia Gaza devine un morman de ruine fumegând. Lucian Mândruță abandonează „corectitudinea politică” în praful uliței, și scrie, pe 21 octombrie, pe pagina lui de FACEBOOK: „...Am ajuns în punctul în care am păreri atât de incorecte politic încât nici nu le mai pot scrie pe facebook. Va trebui să ne cunoaștem personal, să bem o cafea și să vă zic ce cred despre conflictul din Orientul Mijlociu. Deși e posibil să nu merite efortul, sunt conștient și de asta...”

Netulburat, Julien Dacian Cioloș declară, la Strasbourg, pe 18 octombrie că este „interesat de o candidatură în alegerile prezidențiale” și crede că „rolul președintelui în următorii ani va fi unul cheie, atât în interior, cât și la nivel european, unde urmează să se ia decizii care vor influența pe termen lung UE”. Fără să facem vreun sondaj... cam ce procent credeți că ar lua nenea ăsta „cinstit și onest” la prezidențialele din 2024?

Pe 21 octombrie, Rareș Bogdan, cu o acuitate înspăimântătoare a observației, depistează, în sânul PNL-ului, candidatul ideal la prezidențiale: „Partidul are azi un candidat la prezidențiale. E Nicolae Ciucă. E foarte bun Nicolae Ciucă. A evoluat enorm în ultimele luni. Am fost în diverse locuri cu Nicolae Ciucă, și-n țară, și-n diaspora. E uman. Omul ăsta e uman și e sincer. Ce știe face și răspunde, ce nu știe, spune: «Domnule, lăsați-mă să mă informez». Nu e atotștiutor, nu e arogant, nu e corupt. E un om de bun simț.” Dacă ar fi fost Orban șeful PNL-ului, ar fi spus aceleași lucruri despre el. Dacă ar fi fost Cîțu, la fel... dacă ar fi fost Pavel Popescu sau Violeta Vijulie, tot așa...

Pe 31 octombrie, primarul Capitalei, Nicușor Dan, ne anunță cu mândrie că proprietara bucății retrocedate din parcul IOR din Capitală a fost amendată cu 35 de milioane de euro (!!!, n.n.) „pentru că a schimbat destinația spațiului verde care i s-a retrocedat”. Poliția Locală a dat această colosală amendă doamnei Mariei C., în vârstă de 88 de ani, care deține în acte bucata de teren contestată. Doamna o va plăti eșalonat, desigur, din pensie...

(va urma) - Toate Episoadele, AICI
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (3)
  • Radu Comsuta 14.01.2024 20:31
    „România NU ARE NEVOIE de asistență financiară de la FMI și nu este nevoie de creșterea TVA”
    Pentru că românii sunt sclavii buni, buni de lucru, conștincioși, se mulțumesc cu puțin, au și o anduranță la suferință și știu să meargă mai departe, nu urlă în gura mare de se aude până pe lună după DREPTURI, și pentru asta nu incendiază mașini sau devalizează magazine. Prin urmare sunt sclavii perfecți din coroana oricărei dinastii globaliste. De aia ne vânează și alți tirani mai mici de-alde Orban să lucrăm pe plantația lui că oferă condiții mai bune. În nici un caz nu trebuie scăpați din mână că profitul pe care l-ar genera munca inteligentă, conștincioasă le-ar oferi mult profit și ar crește imediat bunăstarea i-ar ei ar trăi bine și mulțumiți. Nu, în boul care trage trebuie dat mai departe cu biciul, iar ce crează ca profit trebuie trimis ca ajutoare să acopere găurile negre din imperiu unde sunt niște trântori prăpădiți și troglodiți, dar vezi că imperiul are niscai interese p'acolo. Sunt paraziții necesari care trebuie ajutați chiar dacă sunt foarte costisitori și dăunători. Și când om fugi noi, poporul ales, afară de pe plantația tiranului faraon, ce-o să se facă atunci? Să rămână cu paraziții lui și să-l mănânce de viu. Să-i aducă ăia plus valoare.

    - ”Răspunsul israelian este năpraznic”:...PALESTINIENII SUNT ANIMALE, NU SUNT OAMENI. Ăsta a fost năpraznicul și șocantul lor argument. Prin urmare ovreimea are tot dreptul din lume să SE APERE de hoardele de ANIMALE dezlănțuite din țarcul numit și Fășia Gaza. Bravos, neică, și vă mai mirați de ce toată lumea s-a coalizat cu palestinienii. Pentru că voi îi considerați pe alții ANIMALE dar voi vă credeți cineva mare, deosebit, cu aură pe cap. Și același regim îl puneți în orice țară are nenorocul să vă deschidă porțile și să vă primească ca să nu-i acuzați de antisemitism, că deh aveți drepturi. Și când te gândești că se mai găsesc încă idioți utili care să strige, ”slavă...”. Fiv-ar de rușine neamul!
  • Mars.60 Stefan 14.01.2024 21:42
    ...si ce facem cu $oro$ o\ /reiul bo2gor si ong-urile lui din Romania, aparate de politia "romana" inarmata modern, pentru vanatoare... ca in Franta lui Macrou ?
  • Mielu' 15.01.2024 02:54
    Raportul/concluzia fmi nu e decat o ciozvarta aruncata Griveiului guvernamental roman, care a dat "totul pt front"-ul vecinului (posibil si pe alte fronturi mai putin cunoscute noua) cand Stapanul Inelelor se lupta cu marea inflatie si are nevoie de sprijinul jivinelor proxy.
    Ne-au aratat ca "fapta buna" Stapanul nu o uita, pana la prima proba contrarie de nesupunere.
    Intelegeti?
  1. SATANISME pe față la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris. Cina cea de Taină cu TRANSSEXUALI - FOTO/VIDEO - UPDATE: A fost cântat și imnul globalismului

  2. În ce limbă bate "inima României" la Jocurile Olimpice de la Paris? – Fără pic de respect pentru "Team Romania"

  3. Clipul sinistru cu repetițiile pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024: Ritual ocult satanist și programare predictivă - VIDEO

  4. Dan Radovici: ROMÂNIA SCUFUNDATĂ. Opinie Invitat ActiveNews: "Nici o șansă să (mai) pocnească vestita mămăligă românească!"

  5. ”Cine conduce SUA?” Acad. Eugen Mihăescu: De dragul DEMOCRAȚIEI

  6. BĂIEȚII CU FUSTIȚE. Luminița Arhire: O ”FEREASTRĂ OVERTON” LA NOI ÎN OGRADĂ

  7. Părintele Mihail Săsăujan îl pune la punct pe prolectultistul Alexandru Florian în cazul Sfântului Mărturisitor Dumitru Stăniloae: ”Elie Wiesel” aplică manipulator o metodă lipsită de profesionalism care ”convine ideii otrăvite” a autorilor înșelători

  8. UN DRAM DE NORMALITATE: Comunicatul Mănăstirii Petru Vodă despre Șoșoacă - ”cel mai firesc gest al ultimelor luni”. REVISTA PRESEI

  9. ÎNCĂ UN PROFESOR HOMOSEXUAL VIOLATOR DE COPII! Acuzat de viol și abuz homosexual asupra unor minori, pederastul Sorin Spineanu Dobrotă, profesor la Liceul de elită Sf. Sava, a fost pus doar sub control judiciar. E un propagandist homosexualist notoriu

  10. Cardul european digital de vaccinare va fi lansat în septembrie – Cinci țări vor pilota noul instrument. Din 2026 va fi adoptat în toate statele membre ale UE

Ultima oră

13:42

Ochiade discromate: Capela Sturdza din Baden-Baden – o bijuterie ortodoxă

08:00

27 iulie: Sfântul Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon, ocrotitorul medicilor cinstiți și fără de arginți

23:30

SATANISME pe față la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris. Cina cea de Taină cu TRANSSEXUALI - FOTO/VIDEO - UPDATE: A fost cântat și imnul globalismului

23:00

Părintele Mihail Săsăujan îl pune la punct pe prolectultistul Alexandru Florian în cazul Sfântului Mărturisitor Dumitru Stăniloae: ”Elie Wiesel” aplică manipulator o metodă lipsită de profesionalism care ”convine ideii otrăvite” a autorilor înșelători

22:00

MĂRTURISITORII: Cum a plecat la Domnul sfântul neomartir Constantin Oprișan (26 iulie 1959). MĂRTURII

21:00

Dan Radovici: ROMÂNIA SCUFUNDATĂ. Opinie Invitat ActiveNews: "Nici o șansă să (mai) pocnească vestita mămăligă românească!"

19:30

UN DRAM DE NORMALITATE: Comunicatul Mănăstirii Petru Vodă despre Șoșoacă - ”cel mai firesc gest al ultimelor luni”. REVISTA PRESEI

18:47

Fapte, informații, date și... cifre: Dan Cristian Turturică, PDG al TVR, și-a mărit salariul brut la 42.000 lei/luna (5000 EURO NET)

17:55

BĂIEȚII CU FUSTIȚE. Luminița Arhire: O ”FEREASTRĂ OVERTON” LA NOI ÎN OGRADĂ

16:40

”Cine conduce SUA?” Acad. Eugen Mihăescu: De dragul DEMOCRAȚIEI

15:44

Senatorii AUR Ionuț Neagu și Andrei Dârlău solicită declararea premierului Ungariei, Viktor Orban, drept persoană INDEZIRABILĂ în România. Măsura ar atrage automat expulzarea extremistului antiromân de la Băile Tușnad

14:45

Mihai Tîrnoveanu: Viktor Orban și-a început descălecarea în România în uniforma de husar a criminalilor de români

13:50

ÎNCĂ UN PROFESOR HOMOSEXUAL VIOLATOR DE COPII! Acuzat de viol și abuz homosexual asupra unor minori, pederastul Sorin Spineanu Dobrotă, profesor la Liceul de elită Sf. Sava, a fost pus doar sub control judiciar. E un propagandist homosexualist notoriu

13:31

Jocurile sunt făcute: Obama o sprijină pe Kamala (VIDEO)

12:23

e-Factura B2C: Fiecare român ar putea avea un cod pentru cumpărături