Luminița Arhire: RETROSPECTIVA ANULUI 2023 (VIII). LUNA AUGUST: Ceatalchioi, Gheboasă, Declic, Fălcoi, Prigojin, Arafat, Crevedia, Licuricii mari și mici

De Luminița Arhire  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pe 3 august, primarul Tudor Cernega din comuna Ceatalchioi, județul Tulcea, povestește la DIGI 24: „Localnicii confirmă mai mulți că dronele au trecut în linie dreaptă pe deasupra locuințelor din Ceatalchioi. Teama e foarte mare.” Absolut fără nicio legătură cu cele de mai sus, tot pe 3 august „prim-ministrul Marcel Ciolacu a avut, la Palatul Victoria, o întrevedere cu ambasadorul SUA în România, Kathleen Kavalec, discuțiile vizând identificarea de noi modalități de întărire și aprofundare a Parteneriatului strategic bilateral” iar Ministerul Apărării Naționale s-a grăbit să ne asigure că „până la acest moment, nu au fost identificate elemente concrete care să probeze ipoteza că părți dintr-o dronă implicată în atacurile executate marți de Federația Rusă împotriva infrastructurii portului ucrainean Izmail au căzut accidental pe teritoriul României.”

Pe 4 august mergem la UNTOLD să-l ascultăm pe Gheboasă și, dacă nu pricepem subtilitățile artistului, e bine să citim ce scrie distinsa jurnalistă expertă în lirism contemporan de la DC NEWS, Anca Murgoci, despre arta rafinată a acestuia... adică versurile „Ooo, ce țigancă frumoasă / Cum dă din gă**ză / Filme de groază...” nu sunt „chiar capodoperă”, dar ar putea fi asimilate cu așa ceva până la urmă... dacă nu suntem prea exigenți!

Numai că pe 6 august, e musai să ne întoarcem în comuna Ceatalchioi-sat Plauru, deoarece la locul incidentului despre care MApN ne-a spus că n-a avut loc, dând interviuri cui vrei și cui nu vrei, erau sătenii și autoritățile locale, iar reporterimea patriei fotografia bucățile de dronă din toate pozițiile, măsurând craterul format și transmițând în direct pe la televiziunile care se întreceau în a spori isteria! Silit de această realitate brutală, Ministerul Apărării din România a confirmat că bucăți dintr-o dronă rusească folosită la atacurile împotriva portului Izmail, aflat la 250-300 de metri peste brațul Chilia, au fost descoperite pe teritoriul românesc. Și oficialii noștri le-au spus rușilor să nu se mai repete, că altfel...

Pe 8 august, Parchetul General a dat publicității rechizitoriul întocmit de procurorii militari prin care au fost trimiși în judecată 16 ofițeri și subofițeri din Jandarmerie, printre care șefii dispozitivului de intervenție la protestul din 10 august 2018. Spicuim: „Intervenția în forță a jandarmilor împotriva întregii mase a protestatarilor din Piața Victoriei în data de 10 august 2018, după ora 23.11, a fost nelegală și nejustificată, iar folosirea de către forțele de ordine a unor dispozitive din dotare - bastoane de cauciuc, scuturi de protecție, spray-uri lacrimogene, grenade de mână cu efect acustic și iritant lacrimogen, pulverizatoare de capacitate mărită și cartușe – POATE FI considerată drept un tratament «inuman» și «degradant»...” Rechizitoriul e frumos, emoționant... parcă-ar fi scris de Rareș Bogdan. Eu îmi doresc să exportăm echipa aceasta de procurori, pentru investigații, în Franța -ca să ancheteze dacă nu cumva și acolo răspunsul polițiștilor la protestele „vestelor galbene” o fi fost disproporționat... și în Canada -să constate dacă a fost legal să le fie poprite camionagiilor protestatari conturile din bănci... și în Olanda -să spună dacă e bine cum au combătut forțele de ordine protestele crescătorilor de vite... așa mă gândesc. Că și pe-acolo ar avea ce să scrie în rechizitorii...

Pe 10 august, DNA-ul, șucărit, a introdus la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) o cale extraordinară - recursul în casație- în procesul în care Elena Udrea și Ioana Băsescu au scăpat de condamnări ca urmare a prescrierii faptelor, în legătură cu finanțarea campaniei electorale a lui Traian Băsescu la alegerile prezidențiale din 2009. Hai măi, DNA, măi... nu mă emoționa în halul acesta... dar tu lupți, dragă, până la ultimul cartuș și ultima picătură de sânge, ca-n filmele cu Sergiu Nicolaescu! Parcă văd, acum-acum, că Înalta Curte începe să scâncească: „Nu trage, dom’ Semaca! Sunt eu, Lăscărică!”

Fiind 10 august, Comunitatea DECLIC a planificat un amplu protest în Piața Victoriei din Capitală, „în amintirea represiunii sângeroase din seara de 10 august 2018, pentru a cere să li se facă dreptate celor care au avut de suferit atunci în urma intervenției jandarmilor”. Au venit douăzeci de protestatari sau treizeci, nu i-am numărat pe toți... Și când vă spuneam că nu mai primesc băieții bani pentru proteste, poate că nu m-ați crezut.

În aceeași zi , însă, citesc în presă o știre de la AFP care mă terifiază: „O nouă dovadă conform căreia viața pe Marte era posibilă în trecutul îndepărtat: roverul Curiosity a descoperit mărturii ale unei clime ciclice, cu anotimpuri uscate și umede alternante, un mediu similar celui de pe Pământ și, prin urmare, propice apariției organismelor vii, conform unui studiu publicat miercuri”. Aha, îmi zic, deci, nici ei n-au reușit... adică nici ei n-au fost atenți la flatulențele bovinelor marțiene, și-au alimentat OZN-urile cu combustibili fosili în neștire, fără să le pese, au mâncat vițeluși-verzi până n-au mai putut și nu s-au interesat de emisii, și-au tras centrale individuale, huzurind, în loc să mai pună o haină pe ei și n-au colectat gunoiul diferențiat. Așadar, e real! O să ajungem ca marțienii, să umblăm din galaxie-n galaxie, bătând din planetă-n planetă, că poate ne primește cineva!

Pe 11 august, deputatul USR de Timiș, Nicu Fălcoi, a declarat apăsat: „USR ar intra la guvernare, dar DOAR DACĂ VA AVEA PRIM-MINISTRU. USR nu se ferește de greu, dar pentru aceasta ar trebui să aibă și decizia în mână. Nu am stabilit cine ar putea fi acest prim-ministru. Sunt mai multe persoane, începând cu Cătălin Drulă (...)” I-auzi, dragă! Trebuie să vă spun, cetățeni, că întrebarea dumneavoastră, care mi-a bubuit în urechi din toate punctele cardinale, e perfect legitimă: „Da’ cine mama dracului e Fălcoi ăsta, de la Timiș, ca să facă el guverne?” La fel m-am întrebat și eu... și mă mir că nu s-a întrebat și Fălcoi însuși!

Și-acum: v-am promis că o să aflați dacă Prigojin a „scăpat nevătămat” după puciuleț, sau nu... Ei bine, pe 23 august, avionul cu care călătorea liderul Wagner a avut o scurtă crampă stomacală și s-a prăbușit. În aceste condiții, vă spun așa: dacă nu aflăm în următorii ani că Evgheni Prigojin trăiește fericit pe insula unde s-au stabilit Elvis Presley și familia Ceaușescu, înseamnă că nu, n-a scăpat nevătămat din regretabilul accident de avion. Nici chiar Putin, prietenul lui, n-a mai avut nicio speranță și a vorbit despre el la trecut chiar de pe 24 august, adică era așa de trist încât nici n-a mai așteptat, săracul, concluziile Comisiei de Investigații, din 27 august, comisie care a stabilit, cică fără dubii, că una dintre victimele accidentului e chiar celebrul „chef la cuțite” și kalașnikoave!

Pe 26 august se petrece dezastrul de la Crevedia: o explozie urmată de un incendiu puternic se produce la o stație GPL din localitatea Crevedia... o tragedie cu 6 morți și peste 50 de răniți, 8 case distruse complet și multe altele avariate. Dar exact așa cum iarna ne ia pe nepregătite, lăsându-ne stupefiați că e posibil să ningă în ianuarie-februarie, așa și acest al nu-știu-câtelea-incendiu ne lasă muți de uimire iar ISU, harnic, năvălește cu controalele peste acest „las’ că merge și așa!” generalizat...

Pe 31 august, STIRILE PRO TV ne anunță că dispar licuricii. Oh... nu vă speriați, este vorba doar despre licuricii cei mici, din pădure... căci ne-am interesat și LICURICIUL CEL MARE zice că se simte bine, că e mai democrat ca oricând, că întărește flancu’ estic și că mult-așteptata contraofensiva ucraineană pare O.K. și a făcut „progrese notabile". Deocamdată...

(va urma) - Toate Episoadele, AICI
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Sfârșitul Umanității așa cum vor artizanii Marii Restări. VIDEO TARDUS:

Gheorghe Becali: VACCINUL E LEPĂDARE! Toți cei care au împins la vaccinare trebuie să facă mai mult

Dan Puric despre Identitate la Librăria Sophia - Conferințele Familia Ortodoxă

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (0)
Ultima oră

23:37

"Revoluția” pro-viață a părintelui Nicolae Tănase. "Salvarea națiunii poate veni numai de la femei, care sunt dătătoare de viață. Însă bărbații au marea responsabilitate de a ocroti mamele"

23:00

Sfârșitul Umanității așa cum vor artizanii Marii Restări. Să nu-i lăsăm! DOCUMENTAR VIDEO TRADUS

22:07

În Japonia a avut loc o conferință de presă majoră despre procesele în care mai multe victime solicită despăgubiri pentru vătămările grave în urma vaccinării COVID-19 – VIDEO

20:54

Pfizer și Moderna au început la Londra bătălia juridică privind brevetele pentru tehnologia din “vaccinurile” Covid - Moderna susține că a brevetat tehnologia ARNm între 2010 și 2016, cu mult înaintea pandemiei COVID-19

20:30

Papirusurile de la Herculaneum dezvăluie locul în care a fost înmormântat Platon

19:31

Au inventat o nouă cauză a morții subite – bolul de mâncare. Cum au fost prinși cu minciuna. O femeie din Sibiu și un bărbat din Brașov au ajuns la spital în stare gravă după ce s-au “înecat cu mâncare”. Femeia făcuse AVC iar bărbatul a murit

18:00

De ziua lui Gigi Becali: ”VACCINUL E LEPĂDARE! Toți cei care au împins la vaccinare trebuie să facă mai mult, pentru a fi iertați.” VIDEO

17:00

Raport al guvernului britanic: Rata de decese este mai mare la tinerii vaccinați Covid cu 4 doze – au un risc cu 318% mai mare să moară decât cei care nu au primit vaccinul. Studii

16:10

ZiuaNews: Părintele și regizorul Ciprian Mega îl contrează dur pe Medvedev chiar la Moscova: ”Românii nu doar că sunt o națiune, dar sunt un popor vechi, teafăr de multă vreme în conștiința europeană”. Ce a zis despre Ciolacu

16:08

"Găsit mort, fără urme de violență". Moartea subită l-a găsit pe un tânăr de 21 de ani pe o stradă din Orăștie

16:00

Iulian Rusanovschi: Lansarea cărții “Războiul Monumentelor” din Basarabia are loc și la București, miercuri, 24 aprilie, ora 16.00, la Fundația Titulescu. Vă așteptăm!

15:18

Claudia Marcu: Energia verde a leșinat

14:26

Un miliard de dolari pentru primul Studio de film fără influențe woke. Elon Musk a pus banii jos pentru Mel Gibson! Cu ce alți actori și producători a bătut palma CEO-ul Tesla. ACTUALIZARE

14:11

România scrie istorie! Aur la Campionatul Mondial de Robotică din Texas

14:00

TRANSMISIE ÎN DIRECT: Dan Puric la Conferințele Familia Ortodoxă de la Librăria Sophia, despre Identitatea Națională: TREZEȘTE-TE, POPOR ROMÂN!