Luminița Arhire: PUTEA SĂ FIE ALTCUMVA... DA, DANIEL MORAR, DACĂ TE PUBLICA LIICEANU MAI DEVREME...

De Luminița Arhire  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Măi dragă Liiceanu Gabriel, să nu mai faci d-astea, zău, că-mi provoci bulversare... și mă „confuzezi” și mă stupefiezi „la maxim”! Cum să publici tocmai dumneata, la neprihănita-ți editură HUMANITAS, opera de maturitate a lu’ avocat Daniel Morar care, ca orice om cu mandatul încheiat la CCR, deci cu o dulce liniște-n suflet, gândindu-se la pensia babană ce i se cuvine, scoate de sub fese „o literatură de sertar” de ne indignează pe toți!
 
Căci cartea „PUTEA SĂ FIE ALTCUMVA” este aproape subversivă în ceea ce privește perioada istorică a patriei -atât de dragă ție- pe când se derula democrația prezidențială fără cusur a lui Petrov-„ați-fost-la-înalțimea-unei-bune-părți-a-intelectualității-din-țara-asta-ceea-ce-înseamnă-tocmai-că-s-au-recunoscut-cu-valorile-lor-în-activitatea-dumneavoastră” (citat din Gabriel Liiceanu), la Parchetul General funcționa ca un tanc doamna Codruța-„care-prin-comportamentul-ei-devine-aproape-o-abstracție-de-slujire-este-însăși slujirea!” (citat din Gabriel Liiceanu) iar la DNA era însuși domnul scriitor Daniel Morar, cu care, orișicât, te-ai mai intersectat, dragă, pe la târguri de carte, căci dânsul a evidențiat cât de rectiliniu a fost și-n alte opere literare.  

Iată ce publică, însă, în 2022 despre ÎNSĂȘI SLUJIREA, cu o impertinență ieșită din comun, domnul avocat Daniel Morar:   

„Atitudinile ei erau lipsite de onestitate profesională”.... „Alegea să manipuleze”... „Kovesi trebuia să plece pentru că a răsturnat paradigma unei justiții penale normale, implicând serviciile secrete în activitatea judiciară și susținând senin că acest lucru este firesc.”... „Cei care gândeau altcumva erau blamați, amenințați, și, în final, cercetați penal sau chiar arestați”... „Am avut o discuție aprinsă cu Kovesi, la telefon, în care i-am reproșat că încheiase protocolul fără să mă consulte și, mai ales, că angaja Ministerul Public într-o colaborare nepermisă de lege”... „Eu mă străduiam să țin SRI cât mai departe de activitatea judiciară, iar Codruța Kovesi și Gabriela Scutea îi atribuiau, cu voia lor, competențe în cercetarea penală, pe care legea nu i le conferea”, etc. (citate din „PUTEA SĂ FIE ALTCUMVA”, operă literară de Daniel Morar, lansată în 11 decembrie 2022)  

Poate că domnul Gabriel nu a citit cu „atenție și preocupare” ceea ce a scris domnul Daniel...  că altfel, nu văd cum! Doar nu pot eu să cred că s-a rupt lanțul de iubire dintre Gabriel și „numărul 46 la balerini”, iar tata lu’ editura HUMANITAS, de bunăvoie și nesilit de nimeni, publică aceste... aceste... nici nu știu cum să le spun... grozăvii despre doamna pentru care dumnealui și-a deplasat prețiosul fund, uns cu pomezi fine, până hăt! în Parlamentul European, ca să le spună și ălora că: 

„Printr-un fericit concurs de împrejurări, de peste 10 ani a apărut Direcția Națională Anticorupție, condusă în ultimii 4 ani de Procurorul General al cărei... al cărui nume a devenit faimos în Europa, Laura Codruța Kovesi!!!” (22 martie 2017)

Ei, dar ce să zic... „viața-i complicată și are un caracter complex”, asta așa, ca să-l citez pe Bogdan Chireac. Marile iubiri au un parfum perfect, însă vin și se duc. În schimb, banii n-au miros și e mai bine să vină decât să se ducă! Așa că, dacă „vinde” numele lui Daniel Morar, să fie primit, cu critici la adresa doamnei „însăși slujirea”, cu tot!!!

Oricum, ea rămăsese ultima care nu l-a dezamăgit încă pe badea Liiceanu...  poate era și timpul să se-ntâmple! 
..................................................................................
P.S. Cartea lui Daniel Morar are 688 de pagini. Morar și-a terminat mandatul de judecător al CCR pe 16 iunie 2022 și a lansat cartea în 11 decembrie 2022... Întrebare: când oare s-a apucat să o scrie, ca să aibă, totuși, evenimentele „proaspete” în memorie? Și când s-o fi prins dânsul ce face Kovesi la DNA?  Spre exemplu, de când a știut că: „...acei care gândeau altcumva (decât Codruța&Coldea, n.n.) erau blamați, AMENINȚATI, și, în final, CERCETAȚI PENAL SAU CHIAR ARESTAȚI”? N-ar fi fost bine să ne zică din 2009 -2012, pe când derula acele convorbiri telefonice fierbinți cu doamna? N-ar fi fost frumos să nu mănânce materie maronie în 2012, când a „informat”-o pe europarlamentara Monica Macovei că s-au fraudat la Referendumul de demitere a lui Petrov până la 15% voturi în fiecare secție, ajungându-se la circa un milion de voturi fraudate, la care a mai pus și Monica Macovei -de! suflet mare, inimă darnică!- de la ea, circa 500 000 în discursul din Parlamentul European? Nu de alta, dar la finalul celebrului proces, din cele 1,5 milioane de fraude, au mai rămas vreo 800...

( Nu cumpăr cartea, dar vă spun că o puteți achiziționa cu 89,00 de lei. Și, dacă o luați, vă rog să-mi spuneți și mie ce scrie în capitolul SUSPENDAREA PREȘEDINTELUI ȘI ANCHETAREA REFERENDUMULUI, de la pag. 492 până la pag.510. Un scurt rezumat, atât. Mulțumesc anticipat.)
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Pr. Bogdan Florin Vlaicu, dialog cu Ileana Bauer, doctor în teologie ortodoxă, monahul Filotheu Bălan și Prof. Florin Popescu, despre calculul datei Sfintelor Paști:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (0)
  1. Manuela Hărăbor spulberă filmul lui Ciprian Mega, ”21 de rubini”: ”O mizerie neo-marxistă. Mă întreb de ce nu apare în film cel care a tăiat și a spânzurat în ultimii ani în interiorul BOR-ului și care încă nu a fost înlăturat, respectiv Vasile Bănescu”

  2. Premierul Slovaciei a fost împușcat de un progresist - transportat de urgență la spital - FOTO/VIDEO. Robert Fico s-a exprimat adeseori împotriva Ucrainei lui Zelenski și a războiului susținut de NATO și a respins Tratatul OMS și ”Circul Covid”. UPDATE

  3. Filmul lui Ciprian Mega, apărat cu năduf de NEPOMENITORI, schismaticii anti-BOR. Ce cred simplii ortodocși: Filmul este o interferență a zonelor demonice. Un preot nu ar trebui să fie regizor. Trebuie să aleagă: Dumnezeu sau Mamona?

  4. Noua Ordine Mondială: Marea ofensivă din septembrie (I) - Accelerarea Agendei 2030

  5. Pr. Călin Sămărghițan: ”21 de rubini” al lui Ciprian Mega

  6. Politicianul german homosexual Martin Neumaier s-a filmat cum linge toaletele publice și se unge cu fecale pe față - VIDEO Bizar

  7. Scandal monstru la Eurovision. Reprezentanta ”non-binară” a Irlandei a făcut un show satanist care i-a pus pe fugă chiar și pe fani

  8. Cel mai controversat și discutat film al momentului: 21 DE RUBINI - VIDEO INTEGRAL

  9. Elena Dulgheru: ”21 de rubini” - tabloul social este dominat de nedreptate, din care cu greu se străvede o firidă de speranță și de har izbăvitor

  10. Parlamentarii germani propun ca dronele rusești să fie doborâte de pe teritoriul României

Ultima oră

23:03

Un palestinian creștin-ortodox oferă detalii despre calvarul pe care îl îndură creștinii din Gaza - “Există o intenție clară de anihilare a poporului palestinian” - VIDEO

22:33

Pr. Bogdan Florin Vlaicu, dialog cu Ileana Bauer, doctor în teologie ortodoxă, monahul Filotheu Bălan și Prof. Florin Popescu, despre calculul datei Sfintelor Paști, semnificația sărbătorii Învierii, manifestările lui Hristos cel Înviat – VIDEO LIVE

22:19

DNA, primele precizări despre dosarul care l-ar viza pe Nicușor Dan. Reacția primarului Capitalei

21:02

Scrisoare spre știința prim-ministrului Marcel Ciolacu și către ministra Învățământului Ligia Deca - Despre rectorul plagiator Dan Marcel Iliescu de la Universitatea Ovidius din Constanța

20:32

Focuri de armă la granița României cu Ucraina: Un bărbat care încerca să treacă ilegal granița către România a fost împușcat în cap

19:38

Dr. Ana Mihalcea prezintă o descoperire a doctoriței Geanina Hagimă: Un document oficial al SUA - “Armele biologice reprezentate de bacterii modificate genetic producătoare de amiloid pot explica cheagurile imense” la injectați

17:35

Cum se simte Florin Piersic. Ce mesaj a transmis marele actor prin medici - “O să spună lucrurile pe care nu le-a spus până acum”

15:45

Vladimir Putin susține că Rusia nu a refuzat niciodată să negocieze cu Ucraina: ”Au aruncat acordurile noastre la coșul de gunoi”

14:57

De ce un Guvern Mondial ar fi Sfârșitul Lumii

14:25

Parteneriat Opoziția: Dincolo de aparențe – conflictul din Ucraina

13:18

Președintele Slovaciei: Robert Fico a scăpat de moarte "la mustață"

12:42

Declarația comună a președinților Federației Ruse și Republicii Populare Chineze

10:37

Proprietarii de vehicule electrice spun că mașinile lor îi îmbolnăvesc - o șoferiță susține că Tesla i-a provocat sângerări nazale, dureri corporale și căderea părului

10:21

Caravana Patrioți în Europa, organizată de AUR pentru prezentarea candidaților la alegerile din 9 iunie, a ajuns, joi, în Alba Iulia

09:14

Israelul anunță că trimite trupe suplimentare în Rafah și intensifică operațiunile militare