Luminița Arhire: ”NOUĂ ASOCIAȚII MARI/ CALFE ȘI ZIDARI/ ȘI CU BARTIC ZECE/ CARE LE ȘI-NTRECE”

De Luminița Arhire  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


MOTTO: „Organizatorii protestului consideră că orice încercare de a îngrădi accesul tinerilor la informație și orice tentativă de a le încălca dreptul de a fi respectați, indiferent de rasă, naționalitate, etnie, vârstă, gen, categorie socială, convingere politică sau religioasă, orientare sexuală, identitate de gen, abilități fizice sau mentale sau caracteristici personale, reprezintă un act de cenzură și demonstrează o atitudine discriminatorie -lucruri de netolerat într-o societate modernă.” (EDUCAȚIE PRIVATĂ, ro, 25 martie 2023)
...............................................................................................................
Pe 25 martie 2023, în fața sediului Guvernului României, 9 organizații non-guvernamentale au protestat sub sloganul: „România educată, nu discriminată”.
 
Protestul s-a dorit o reacție la scrisoarea înaintată ministrului Educației, Ligia Deca, prin care Patriarhia Română și celelalte culte religioase din România au transmis, printre altele, că promovarea „diversității sexuale” în școală este „total abuzivă și nocivă” iar „ideologia de gen” care descrie ca normalitate „transgenderismul” este, de fapt, o „artificială construcție ideatică”. Asta le-a părut intolerabil protestatarilor!

Eu însă mi-am pus întrebarea firească: totuși, de ce aceste teme, sensibile, să zicem, doresc protestatarii să fie livrate prin școală? Că doar e plin de materiale cu conotațiile respective peste tot în afara școlii: filme, spectacole de teatru, literatură, site-uri specializate, activism, etc.!!! Probabil, zic, pentru că așa e cel mai simplu și cel mai sigur. Pentru că așa stau sub girul autorității. Pentru că așa copiii pot vorbi în pauze despre una-alta, plecând de la o bază de cunoștințe „predate”, iar nu auzite pe stradă. Pentru că așa sună cel mai convingător. Pentru că așa e cel mai ușor de pătruns în mintea lor. Pentru că asta a fost metoda și în celelalte țări unde „progresismul” a presat și a mers strună! Astfel, Grădinița, Școala și Universitatea devin, încet, pepiniere pentru OMUL DE TIP NOU, iar „omul de tip nou”, care nu știe ce înseamnă ROGVAIV, dar știe ce semnifică acest spectru coloristic când îl pune pe pancarda de protest, va asigura o masă de manevră foarte utilă în viitor.

Despre ce mai e vorba în condamnabila scrisoare ne explică Marcel Bartic, profesor de istorie, știți, cel cu demitizarea istoriei României, cel care face mișto de clipele de grație ale neamului iar pentru această bășcălie sinistră, prin care copiii află că fac parte dintr-o națiune de doi lei, iar nu dintr-o națiune de „pui de lei”, este chiar adorat de cursanți. Religia la bac, bat-o vina! e problema domnului Bartic:

„De ce vor cultele religie la bac? Nu, n-are legătură cu credința și trăirile spirituale. Nici cu discriminarea. Nu. Are legătură cu DORINȚA DE PUTERE. Cu prezervarea CONTROLULUI asupra societății românești prin intermediul celui mai sensibil punct al ei: copiii. De ce? Pentru a-și asigura, și pe mai departe, un adevărat imperiu mediatic, sute de firme si afaceri care nu plătesc taxe la stat, o altă CATEDRALĂ DE NEAM PROST (!!!!, n.n.) făcută din bani publici și politicieni la degetul mic.”(EDUCAȚIE PRIVATĂ. ro, 14 martie 2023)

Vedeți, spune el acolo, cu titlu generic, CULTELE, dar, de fapt, dacă citim textul, către Biserica Ortodoxă e orientat arătătorul său cu unghie lungă și ascuțită.

Vă spuneam că la protestul din fața Guvernului au participat 9 organizații non-guvernamentale de care poate că ați mai auzit: Asociația ACCEPT, Asociația E-Romnja, Asociația Mame pentru Mame, Asociația MozaiQ, Asociația Supra, Centrul FILIA, Centrul Euroregional pentru Inițiative Publice, Consiliul Național al Elevilor și Federația Părinților și Aparținătorilor Legali din România... Să vedem cu ce anume se ocupă aceste organizații, care, fără îndoială, au și banii necesari pentru a se ocupa...

„Asociația ACCEPT este prima organizație neguvernamentală de drepturile omului din România care apară și promovează drepturile LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, persoane transgender) la nivel național.” (extras de pe pagina organizației)

„E-Romnja este o organizație non-profit înființată în iulie 2012 de către un grup de activiști feminiști, romi și neromi.” (extras de pe pagina organizației)

„Asociația MosaiQ: Suntem una dintre principalele organizații comunitare care se adresează persoanelor LGBTI din România. Scop: Consolidarea, sprijinirea și reprezentarea comunităților LGBTQIA+ (lesbiene, gay, bisexuali, trans, queer, intersex, asexuali) din România prin programe care vin în întâmpinarea nevoilor acestora.” (extras de pe pagina asociației)

„Asociația SUPRA: În contextul în care în România discriminarea celor diferiți, în loc să scadă, crește, iar serviciile atât de necesare nu sunt furnizate de autorități decât în mică măsură, ne-am adunat laolaltă și am decis să schimbăm lucrurile atât cât ne stă în putere, ca Asociație.” (extras de pe pagina asociației)

„Centrul FILIA este o organizație feministă care face auzite vocile femeilor prin lucru direct în comunități și activități de advocacy, activism și sensibilizare, studii și analize.” (extras de pe pagina organizației)

„Euroregional Center for Public Initiatives”... La ăștia mi-a fost mai greu să-mi dau seama cu ce se ocupă dar deviza de pe pagina lor este: „Vreau educație sexuală în școli! Tu?” iar printre acțiunile cele mai reprezentative am găsit: „Nu te prezenta la referendum! Iubirea aproapelui nu se votează prin referendum. Stai acasă!” Așadar, dânșii s-au folosit în sloganul de mai sus fără jenă de exemplul biblic al „iubirii aproapelui” pentru ca să țină lumea acasă la Referendumul pentru redefinirea familiei, dar, altfel, văd că ies indignați în stradă pentru mai puțină religie în școli... păi, cum, măi băieți? Atunci, de unde să învețe copiii treaba cu „iubirea aproapelui”?

„Consiliul Național al Elevilor” este o structură independentă, ce menține o poziție neutră față de orice cult religios, asociație religioasă, partid sau formațiune politică, acționând exclusiv în interesul elevilor. Unul dintre cele mai semnificative avantaje ale CNE este REȚEAUA VASTĂ ce ajunge până la firul ierbii, existența unui consiliu școlar al elevilor ÎN FIECARE UNITATE DE ÎNVĂȚĂMÂNT FIIND OBLIGATORIE.” (de pe pagina de prezentare a consiliului). Eu i-aș spune, mai curând, pepinieră de „cadre”, dar mi-e teamă că nu vor înțelege copiii apt-combatanți din consiliile cu existență OBLIGATORIE (!!!, n.n.) la ce anume mă refer. Las’ că vor afla ei... Cred că și „Federația Părinților și Aparținătorilor Legali din România” tot la „coloratură ” servește.

Și, în fine, ce-i mai dulce am lăsat la urmă:

„Asociația Mame pentru Mame”... condusă de doamna aceea care naște acasă deoarece n-are încredere în sistemul sanitar românesc, Ana Măiță. Totuși, se pare că în unele proceduri medicale doamna Măiță are încredere cu trup și suflet, căci pe pagina asociației se lăfăie cu drag următoarele îndemnuri:

„Dragă viitoare mamă, știai că infecția COVID-19 în sarcină poate să provoace nașterea prematură a bebelușului tău? Să cauzeze moartea bebelușului în uter? Da, chiar și dacă tu nu ai niciun simptom. Acum știi. Cu un singur gest PERICOLUL DISPARE (nu mai spune, dragă..., n.n). Vaccinul este SIGUR ȘI EFICIENT în fiecare moment al sarcinii. Acum știi! Vaccinează-te în timpul sarcinii!” (ASOCIAȚIA MAME PENTRU MAME)

Doamna Măiță, cea care lansează acest îndemn pe pagina sa, este de profesie traducător-interpret de neo-greacă... dar și ambasadoare a vaccinării în Europa!

Și iar mă întreb... se ocupă aceste organizații, cu excepția celor formate din părinți și elevi, și care cred că au fost cooptate tocmai pentru ca să nu se vadă cioara vopsită, de sistemul de educație din România? Sau ce legătură au aceste asociații, organizații și consilii cu ceea ce se predă în școli? Păi, teoretic, n-ar avea! Practic, însă, din nou, a câta oară? se forțează la greu intrarea prădătorului în satul adormit, rămas de-atâta vreme fără câini!

Lumea de peste un deceniu va deveni, cred, un spațiu irespirabil pentru cei care, asemenea mie, au cunoscut normalitatea și tihna unei vieți așezate, cu idealuri lipsite de extravaganță și posibil de a fi atinse: copilărie fericită cu mama și tata, școală, familie, prieteni, mentori, profesie, viață spirituală, înțelegere și, la sfârșit, împăcare. Din fericire, însă, pentru cele 9 organizații de mai sus, noi, cei intrați pe coridorul care de-acum se îngustează accelerat, nu mai avem cine știe de aer de respirat! Și nici timp nu prea mai avem.
.........................................................................................................
P.S. Se pare că vaccinul „sigur și eficient” nu a fost, în realitate, testat pe gravide înainte de a fi oferit pe pagina doamnei Măiță viitoarelor mămici. Iată:

„În al patrulea trimestru al anului 2021, înscrierea a fost oprită în studiul deoarece până în septembrie 2021 vaccinurile COVID-19 au fost recomandate de către organismele de recomandare aplicabile (de exemplu, ACIP în SUA) pentru femeile gravide în toate țările participante/planificate și, ca urmare, rata de înscriere (pentru testare, n.n.) a scăzut semnificativ. Având în vedere scăderea numărului de înscrieri, studiul a avut O DIMENSIUNE INSUFICIENTĂ a eșantionului pentru a evalua obiectivul primar de imunogenitate. (...) .” (fragment din răspunsul companiei Pfizer la întrebările dr. Maryanne Demasi despre studiul efectelor vaccinului anti-COVID 19 asupra femeilor gravide)
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Pr. Bogdan Florin Vlaicu, dialog cu Ileana Bauer, doctor în teologie ortodoxă, monahul Filotheu Bălan și Prof. Florin Popescu, despre calculul datei Sfintelor Paști:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (5)
 • INJECTIA FINALA 30.03.2023 20:49
  Luminițo, soro draga, pentru spiritele luminate, precum al dumitale, strălucind în întunericul actual și luminând calea celor rătăciți, adormiți, manipulați, nu există coridor ce se îngustează , ci doar oceanul muzical al tinereții veșnice în Lumina Cerească.

  Să ne trăiești, surioara!
 • Enya 30.03.2023 23:50
  Cat de frumos si sensibil ati scris!...

  Si sa si radem putin de ma-maita din articol. Eram cu un prieten pe o banca in parc si barfeam țățește tot ce trecea in 2 si 4 picioare prin fata noastra. Si la un moment dat raman cu gatul sucit in partea dreapta: venea, pe tocuri, o matahala de barbata, o femela pe care am recunoscut-o imediat pentru ca tradatorii si mizeriile umane au un sertar special in creierasul meu care nu le da voie sa fie uitate, a trecut prin fata noastra ca un uragan, iar cand mi-am intors gatul catre stanga, a intepenit si pe partea ailalta: in fata ochilor mi se infatisa cel mai perfect spate IMENS barbatesc care ar fi trebuit sa fie pe un mascul, nu pe aratarea aia pe tocuri ce facea pe femeia. I-am spus prietenului ca daca doar sufla aia catre mine, m-ar fi deplasat cam de o palma pe banca... Va spun, nu cred c-am mai vazut un asa hibrid de femela... Aroganta e putin spus, era pur si simplu scabroasa. Cand ma uitam la ea, o vedeam cerand vaccinarea fortata printr-o isterie la microfon de neoprit si retraiam furia si frustrarea de atunci. Doamne apara si pazeste de asemenea scapari ale Naturii!
 • INJECTIA FINALA 01.04.2023 18:39
  ENYA, surioara, multumesc.

  Mi'era dor sa va citesc.
  Sper ca sunteti bine, sanatoasa si voioasa.
 • Enya 01.04.2023 20:20
 • INJECTIA FINALA 01.04.2023 23:55
  ❤️
 1. Manuela Hărăbor spulberă filmul lui Ciprian Mega, ”21 de rubini”: ”O mizerie neo-marxistă. Mă întreb de ce nu apare în film cel care a tăiat și a spânzurat în ultimii ani în interiorul BOR-ului și care încă nu a fost înlăturat, respectiv Vasile Bănescu”

 2. Premierul Slovaciei a fost împușcat de un progresist - transportat de urgență la spital - FOTO/VIDEO. Robert Fico s-a exprimat adeseori împotriva Ucrainei lui Zelenski și a războiului susținut de NATO și a respins Tratatul OMS și ”Circul Covid”. UPDATE

 3. Filmul lui Ciprian Mega, apărat cu năduf de NEPOMENITORI, schismaticii anti-BOR. Ce cred simplii ortodocși: Filmul este o interferență a zonelor demonice. Un preot nu ar trebui să fie regizor. Trebuie să aleagă: Dumnezeu sau Mamona?

 4. Noua Ordine Mondială: Marea ofensivă din septembrie (I) - Accelerarea Agendei 2030

 5. Pr. Călin Sămărghițan: ”21 de rubini” al lui Ciprian Mega

 6. Politicianul german homosexual Martin Neumaier s-a filmat cum linge toaletele publice și se unge cu fecale pe față - VIDEO Bizar

 7. Scandal monstru la Eurovision. Reprezentanta ”non-binară” a Irlandei a făcut un show satanist care i-a pus pe fugă chiar și pe fani

 8. Cel mai controversat și discutat film al momentului: 21 DE RUBINI - VIDEO INTEGRAL

 9. Elena Dulgheru: ”21 de rubini” - tabloul social este dominat de nedreptate, din care cu greu se străvede o firidă de speranță și de har izbăvitor

 10. Parlamentarii germani propun ca dronele rusești să fie doborâte de pe teritoriul României

Ultima oră

23:03

Un palestinian creștin-ortodox oferă detalii despre calvarul pe care îl îndură creștinii din Gaza - “Există o intenție clară de anihilare a poporului palestinian” - VIDEO

22:33

Pr. Bogdan Florin Vlaicu, dialog cu Ileana Bauer, doctor în teologie ortodoxă, monahul Filotheu Bălan și Prof. Florin Popescu, despre calculul datei Sfintelor Paști, semnificația sărbătorii Învierii, manifestările lui Hristos cel Înviat – VIDEO LIVE

22:19

DNA, primele precizări despre dosarul care l-ar viza pe Nicușor Dan. Reacția primarului Capitalei

21:02

Scrisoare spre știința prim-ministrului Marcel Ciolacu și către ministra Învățământului Ligia Deca - Despre rectorul plagiator Dan Marcel Iliescu de la Universitatea Ovidius din Constanța

20:32

Focuri de armă la granița României cu Ucraina: Un bărbat care încerca să treacă ilegal granița către România a fost împușcat în cap

19:38

Dr. Ana Mihalcea prezintă o descoperire a doctoriței Geanina Hagimă: Un document oficial al SUA - “Armele biologice reprezentate de bacterii modificate genetic producătoare de amiloid pot explica cheagurile imense” la injectați

17:35

Cum se simte Florin Piersic. Ce mesaj a transmis marele actor prin medici - “O să spună lucrurile pe care nu le-a spus până acum”

15:45

Vladimir Putin susține că Rusia nu a refuzat niciodată să negocieze cu Ucraina: ”Au aruncat acordurile noastre la coșul de gunoi”

14:57

De ce un Guvern Mondial ar fi Sfârșitul Lumii

14:25

Parteneriat Opoziția: Dincolo de aparențe – conflictul din Ucraina

13:18

Președintele Slovaciei: Robert Fico a scăpat de moarte "la mustață"

12:42

Declarația comună a președinților Federației Ruse și Republicii Populare Chineze

10:37

Proprietarii de vehicule electrice spun că mașinile lor îi îmbolnăvesc - o șoferiță susține că Tesla i-a provocat sângerări nazale, dureri corporale și căderea părului

10:21

Caravana Patrioți în Europa, organizată de AUR pentru prezentarea candidaților la alegerile din 9 iunie, a ajuns, joi, în Alba Iulia

09:14

Israelul anunță că trimite trupe suplimentare în Rafah și intensifică operațiunile militare