Luminița Arhire: KHMERIȘORII ROȘII

De Luminița Arhire  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


MOTTO: „De aceea copiilor le era acordată o atenție specială, ei puteau fi modelați mai ușor (...). În fermele colective copiii trăiau separați de adulți si erau învățați să îi urască. (...) Școlile au fost închise, cărțile găsite erau arse și cunoașterea unei limbi străine putea aduce deseori moartea. Persoanele care purtau ochelari erau agresate și uneori omorâte, ochelarii fiind percepuți ca fiind specifici intelectualilor.” (ZIARE. com, 20 noiembrie 2010, GENOCIDUL CAMBODGIAN)

De când au făcut ochi dar, mai ales, de când i-a votat lumea, useriștii au dovedit că de făcut, nu știu să facă... și-atunci au hotărât că e mai bine să se-apuce de stricat, ca să aibă totuși o activitate. Zis și făcut... înarmați cu târnăcoape adecvate, cu tesle, lopeți și roabe, apt-combatanții useriști s-au apucat de dărâmat. 

Întâi au pus ochii pe Institutul de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului... Vlad Alexandrescu, userist de vază, dar și Liiceanu Gabriel, agent electoral pentru USEREU, au lansat în spațiul public micile torpile care erau numai bune pentru stimularea exploziei finale:

„Deci totul este un flaps, un ornament penibil......la halul de sărăcie în care se află România în clipa de față, asta miroase a șușanea, pur și simplu. Nu este o oportunitate ca 36 de cercetători, contabili experți, să aibă 750 de mii de euro leafă anual (suma avansată de Liiceanu este o minciună gogonată, așa cum vom vedea mai departe, n.n.) pentru a cerceta... vagul, neantul...” (Gabriel Liiceanu, DIGI 24, 9 iulie 2020).
...și:
„...(Institutul) nu face nimic. Este o entitate parazit, o sinecură, care este autointitulată Institut de Cercetare, dar nu are nicio treabă cu cercetarea.” (Vlad Alexandrescu, DIGI 24, 9 iulie 2020)

Trec peste faptul că Vlad Alexandrescu nu știe că sinecura este o funcție, nu un institut... și remarc direct că pe această temă Liiceanu Gabriel este perfect de acord cu Vlad Alexandrescu, cel pe care-l compara cu Dinu Păturică și-l făcea tăiței în celebra epistolă de despărțire de GDS din noiembrie 2019. În ampla flecăreală a celor doi cu reporterii DIGI 24, sumele cheltuite cu salariile cercetătorilor Institutului LEVANT se umflă amețitor, fără a avea vreo bază reală. Atât că pentru informațiile false preluate în reportajul DIGI 24 -„Institutul din România care promovează pacea în lume cu salarii anuale totale de peste 500.000 euro”, postul de televiziune a fost sancționat de CNA pe 3 iunie 2021, cu somație publică, realitatea din actele contabile dovedindu-se mai tare ca arsura din ficații lui Vlad Alexandrescu & Co. 

Ușor excitată de gândul că Institutul de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului  va fi desființat, Clotilde Armand, useristo-primărița-Sector1-singura-bebelus-alb-din-Guadelupa, a și pus ochii pe clădire: 

„Am trecut astăzi pe lângă o clădire situată la câțiva metri de Arcul de Triumf. Clădirea se numește Institutul Levantului. În perioada în care România era condusă de Dragnea a fost înființat acest Institut de Studii Avansate a Culturii și Civilizației Levantului condus de fostul președinte al României - dl. Emil Constantinescu. Ce face această instituție?! Nimeni știe. Se știe doar că instituția plătește salarii anuale de peste 500 de mii de euro. Pentru ce?!

Să revenim însă la școli. Având în vedere deficitul unităților de învățământ din Sectorul 1, propun să preluăm noi clădirea în care funcționează în prezent Institutul Levantului și să o transformăm într-o școală.” (Clotilde Armand, pe pagina ei de FACEBOOK, 28 februarie 2021)

Iulian Bulai (îl știți, ăla care s-a fotografiat în chiloți, pe un cal care părea atât de trist... expertul în împletit baloane, dragă...) a înfierat același institut în Camera Deputaților, spunând: 

„Noi nu considerăm oportună această instituție pe bani publici. Acești bani au mers pe salarii foarte mari, pe deplasări, pe diurne, pe sindrofii, pe tot felul de activități care nu au nicio legătură cu ideea de Levant. E trist că salariații din această instituție câștigă fără să facă nimic concret pentru cercetare mai mult decât cercetătorii de la Academia Română. Nu este corect.” ( MEDIAFAX, 10 iunie 2020)

Totuși, Camera Deputaților, insensibilă, nu a aprobat desființarea institutului, trăgându-i lui Bulai șaua de sub fund și lăsând-o pe Clotilda cu buza ușor umflată... 

Apoi a venit rândul Academiei Oamenilor de Știință din România... desființarea ei fiind tot inițiativa USEREULUI:

„Intervenția noastră are legătură cu Academia Oamenilor de Știință cu organizația aceasta care de la înființare până acum nu a produs EFECTIV nimic. Bugetul organizației A AJUNS undeva la 10 milioane de lei, AJUNGÂND ca anul trecut să aibă finanțarea tăiată (!!!, n.n.). În primul rând sunt senator, nu deputat -apreciam dacă doamna Andronescu s-ar fi informat mai bine- (așa da, dă-i la temelie!!!, n.n.) în al doilea rând  eu nu pot să merg pe povestea asta cu continuatoarea Academiei înființată (corect, „înființate”, n.n.) în anii... în anii 30, pe aceeași idee (!!!, n.n.) mă gândesc că poate găseau o Academie pe timpul lu Burebista pe care o continuau acuma (!!!, n.n.) după două mii de ani de zile. Asta-i EFECTIV o sinecură, înființată acuma câteva zeci de ani făcută doar pentru că cei care nu aveau loc în Academia Română și-au făcut jucăria lor... și-au luat jucăriile și s-au dus la scara lor” (Cristinel-Gabriel Berea, senator USR, în emisiunea  SUBIECTIV, 24 iunie 2021)

Se vede că nici kmerișorul roșu userist Cristinel-Gabriel Berea nu știe că sinecura e o funcție, nu o asociație. Sau poate că așa îi învață pe ei acolo, la partid. Nici n-are rost să știe . El e „dăcât” doctor în Marketing; teza cu care a devenit doctor Cristinel al nostru are titlul „Studiul trăsăturilor de inteligență emoțională specifice persoanelor implicate în negocieri din România”. Cu toate astea, nici o umbră de inteligență emoțională nu se citește pe chipul plat al lui Cristinel („…există un cuvânt de modă veche care definește toate calitățile pe care le reprezintă inteligența emoțională, și anume CARACTER…”, fragment din cartea INTELIGENȚA EMOȚIONALĂ, Daniel Goleman, 1996).
 
Căci, precum majoritatea useriștilor cu blazon parlamentar, și Cristinel crede că lumea a început cu el iar societatea trebuie să se rotească după înțelepciunea sa precum tournesol-ul  după soleil. De aceea, ca orice „limbricul-principesei”, sau... mă rog, cum era vorba aceea... dânsul se simte „bazat” să se tragă de șireturi cu orice om de știință dar și cu Dumnezeu, dacă este nevoie! 
Și toate acestea deoarece, hei!  CIOCU' MIC, POPOR, CĂ ACUM SUNTEM NOI LA PUTERE!!!

Ce să mai spun? Păi, să spun așa... Teme-te, Românie, de aceia care, neștiind  să construiască ceva, învață doar să mânuiască târnăcopul și pickamerul. Și nu te bucura să economisești niscaiva firfirei din asta... căci din ceea ce a fost clădire frumoasă, construită cu grijă și gânduri bune, cu înflorituri și stucaturi pe frontoane și cu mușcate în ferestre, doar un morman de moloz va rămâne...

P.S. Aceiași băieți care se-ngrijesc de banii dumneavoastră demolând ce-au făcut alții, kmerișori roșii de rit nou, strălucit reprezentați la vârf de Ghinea Cristian, s-au gândit, pe de altă parte, că ar putea finanța din celebrul Plan de Reziliență și Redresare, cu vreo 100 de milioane ce coco niște onegheuri (vorba lui Klaus) bune, de omenie, care au niște idei pe placul lor ...
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Pr. Bogdan Florin Vlaicu, dialog cu Ileana Bauer, doctor în teologie ortodoxă, monahul Filotheu Bălan și Prof. Florin Popescu, despre calculul datei Sfintelor Paști:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (3)
 • adria 28.06.2021 18:38
  Institutul de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului (cu 36 de posturi) este un pitic pe lângă CNCD (cu 69 de posturi ocupate din 96 !!)
  Organigrama CNCD (Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării): https://www.cncd.ro/wp-content/uploads/2021/05/Organigrama-CNCD-2021.pdf
 • Arcas 28.06.2021 22:37
  Vaai, dar cum îndrăzniți să spuneți că onorabilul cncd este o instituție care toacă banii publici degeaba când sunt atâtea persoane discriminate în țara noastră de nu mai poate dl AC de grija lor încât nu doarme noaptea și a pierdut și în greutate!
 • Din Nou 1376 30.06.2021 01:24
  USERISTII astia nu vin de la KHMERII ROSII, ci sunt o ultima expresie a alienarii, indobitocirii si ticalosirii societatii romanesti dupa acapararea Romaniei de catre mafia capitalista globala in decembrie 1989! GLOBALISTII si 'oamenii' lor au crescut copiii si au imbecilizat societatea romaneasca dupa decembrie 1989!
 1. Manuela Hărăbor spulberă filmul lui Ciprian Mega, ”21 de rubini”: ”O mizerie neo-marxistă. Mă întreb de ce nu apare în film cel care a tăiat și a spânzurat în ultimii ani în interiorul BOR-ului și care încă nu a fost înlăturat, respectiv Vasile Bănescu”

 2. Premierul Slovaciei a fost împușcat de un progresist - transportat de urgență la spital - FOTO/VIDEO. Robert Fico s-a exprimat adeseori împotriva Ucrainei lui Zelenski și a războiului susținut de NATO și a respins Tratatul OMS și ”Circul Covid”. UPDATE

 3. Pr. Călin Sămărghițan: ”21 de rubini” al lui Ciprian Mega

 4. Filmul lui Ciprian Mega, apărat cu năduf de NEPOMENITORI, schismaticii anti-BOR. Ce cred simplii ortodocși: Filmul este o interferență a zonelor demonice. Un preot nu ar trebui să fie regizor. Trebuie să aleagă: Dumnezeu sau Mamona?

 5. Noua Ordine Mondială: Marea ofensivă din septembrie (I) - Accelerarea Agendei 2030

 6. Scandal monstru la Eurovision. Reprezentanta ”non-binară” a Irlandei a făcut un show satanist care i-a pus pe fugă chiar și pe fani

 7. Cel mai controversat și discutat film al momentului: 21 DE RUBINI - VIDEO INTEGRAL

 8. Elena Dulgheru: ”21 de rubini” - tabloul social este dominat de nedreptate, din care cu greu se străvede o firidă de speranță și de har izbăvitor

 9. Parlamentarii germani propun ca dronele rusești să fie doborâte de pe teritoriul României

 10. Politicianul german homosexual Martin Neumaier s-a filmat cum linge toaletele publice și se unge cu fecale pe față - VIDEO Bizar

Ultima oră

23:03

Un palestinian creștin-ortodox oferă detalii despre calvarul pe care îl îndură creștinii din Gaza - “Există o intenție clară de anihilare a poporului palestinian” - VIDEO

22:33

Pr. Bogdan Florin Vlaicu, dialog cu Ileana Bauer, doctor în teologie ortodoxă, monahul Filotheu Bălan și Prof. Florin Popescu, despre calculul datei Sfintelor Paști, semnificația sărbătorii Învierii, manifestările lui Hristos cel Înviat – VIDEO LIVE

22:19

DNA, primele precizări despre dosarul care l-ar viza pe Nicușor Dan. Reacția primarului Capitalei

21:02

Scrisoare spre știința prim-ministrului Marcel Ciolacu și către ministra Învățământului Ligia Deca - Despre rectorul plagiator Dan Marcel Iliescu de la Universitatea Ovidius din Constanța

20:32

Focuri de armă la granița României cu Ucraina: Un bărbat care încerca să treacă ilegal granița către România a fost împușcat în cap

19:38

Dr. Ana Mihalcea prezintă o descoperire a doctoriței Geanina Hagimă: Un document oficial al SUA - “Armele biologice reprezentate de bacterii modificate genetic producătoare de amiloid pot explica cheagurile imense” la injectați

17:35

Cum se simte Florin Piersic. Ce mesaj a transmis marele actor prin medici - “O să spună lucrurile pe care nu le-a spus până acum”

15:45

Vladimir Putin susține că Rusia nu a refuzat niciodată să negocieze cu Ucraina: ”Au aruncat acordurile noastre la coșul de gunoi”

14:57

De ce un Guvern Mondial ar fi Sfârșitul Lumii

14:25

Parteneriat Opoziția: Dincolo de aparențe – conflictul din Ucraina

13:18

Președintele Slovaciei: Robert Fico a scăpat de moarte "la mustață"

12:42

Declarația comună a președinților Federației Ruse și Republicii Populare Chineze

10:37

Proprietarii de vehicule electrice spun că mașinile lor îi îmbolnăvesc - o șoferiță susține că Tesla i-a provocat sângerări nazale, dureri corporale și căderea părului

10:21

Caravana Patrioți în Europa, organizată de AUR pentru prezentarea candidaților la alegerile din 9 iunie, a ajuns, joi, în Alba Iulia

09:14

Israelul anunță că trimite trupe suplimentare în Rafah și intensifică operațiunile militare