Luminița Arhire: KAFKA, PE ÎNȚELESUL LUI TUDOR CHIRILĂ

De Luminița Arhire  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


MOTTO: „Deci suntem în Kafka. Aflăm că ministerul justiției propune un prag de 9000 de lei până la care e liber să ciordești ca funcționar public fără răspundere penală. Cum motivează suma? Și dacă se poate 9000 de lei, de ce nu s-ar putea 9 lei? Sau 0,90 de bani? Bătaia de joc continuă. Asta e țara pe care o lăsăm copiilor noștri. Lăsăm copiilor noștri o țară care nu le aparține. Tăcem și niște nulități mediocre cu pensii nesimțite care probabil că n-ar putea să-și câștige existența muncind în regim privat se agață de banii ăștia nemeritați cu o disperare care te lasă fără glas. Am ajuns la mâna unor netrebnici fără scrupule. Și nu suntem în stare să spargem drobul de sare. Ziua de azi e miercurea neagră a lui 2023. Să disprețuiești în halul ăsta poporul care te plătește, echivalează cu genocidul.” (Tudor Chirilă, 30 martie pe pagina lui de FACEBOOK) 
................................................................................................
Păi, hai să vedem cum e cu poporul „care te plătește”... sau, mai curând, CARE PLĂTEȘTE...

Așa cum s-a dovedit în ultimii ani, infracțiunea de „abuz în serviciu” dar și cea de „instigare la abuz în serviciu” reprezintă ceva extrem de nebulos în tânăra noastră democrație. Aceste infracțiuni  nu înseamnă „ciordeală”, așa cum scrie Chirilă, ci pot însemna orice altceva susceptibil de a trimite la pușcărie un lider care enervează statul de drept! De exemplu, să luăm cazul lui Liviu Dragnea care a luat 3 ani și jumătate de „cantonament” pentru că două dudui nu s-au dus la serviciu ci au prestat la partid, fiind plătite în acest timp de o instituție publică la a cărei conducere nu era, evident, dânsul! Aici acuzația de „instigare la abuz în serviciu” nu a însemnat că Liviu Dragnea ar fi „ciordit” ceva, ci s-a formulat în trena declarației unei doamne cum că liderul PSD avea un „ascendent moral” asupra ei  și de aceea a făptuit dânsa ceea ce a făptuit, iar „onorata instanță”, credulă la maximum, a lăcrimat din greu la această declarație...

Pentru 5 000 de euro, adică 25 000 de lei, „instigatorul” la abuz în serviciu Liviu Dragnea a luat 42 de luni de pușcărie... Cât costă o lună de „răcoare” în România? Păi, numai cazarea și masa cam 1000 de lei, dar, dacă punem și cheltuielile cu personalul ajungem la o prea-frumoasă sumă de 3 000 de lei... adică 126 000 de lei pentru întreaga perioadă de recluziune. Cine plătește felicitările, masa și dansul? După cum bine zice Chirilă, poporul, desigur! Deci, recuperăm de la infractor 25 000 de lei și plătim boierește pedeapsa ăluia cu 126 000 de lei! Avantaj, poporul, care dă cu larghețe 101 000 lei pentru ca să se poată răcori aruncând cu suluri de hârtie igienică în duba cu infractor la pachet!

Toți ipocriții ăștia la „doi lei grămada”, adică Tudor Chirilă, Ramona Ursu, Gabriel Diaconu, ziariștii de la G4 MEDIA, Mircea Marian, Grigore Cartianu și alții ca ei, nu cred că n-au înțeles că abuzul în serviciu nu este „ciordeală”, așa cum frumos se exprimă Chirilă, deoarece s-a dovedit că  justiția din România încadrează la „abuz în serviciu” multe fantezii erotice și eroice ale DNA-ului; pe de altă parte, prejudiciul se cam recuperează, nu ca în cazul altor infracțiuni boierești când rămâne numai pe hârtie ca să aibă cu ce se lăuda doamna Codruța la Bruxelles. De ce se recuperează? Deoarece sumele nu sunt astronomice -o sumă de 9 000 de lei, adică 1 800 de euro fiind ușor de recuperat... Ei, de-asta și spuneam că alta-i situația cu prejudiciile din dosarele „grele”, unde zecile de milioane de coco aprind imaginația poporului, dar cam atât, că de ajuns în visteria statului nu vor ajunge vreodată!  

Sigur, se-ntâmplă și cazuri, cum a fost cel al lui Adrian Năstase când „onorata instanță” i-a dat „infractorului” peste una sută mii de dolari, încăpățânându-se să spună că-s ai lui și trebuie musai să-i primească!... în timp ce Adrian Năstase susținea cu obstinație: „ba nu, mulțumesc, nu-mi aparțin!” 

Pe scurt, fostul consul al României în China, Ioan Păun, martor-cheie al acuzării în „Dosarul Zambaccian”, pentru care ex-premierul a mers  „în cantonament” în ianuarie 2014 (pedeapsa a fost de 4 ani de închisoare cu executare),  a predat cu grăbire procurorilor DNA Lucian Papici și Mariana Alexandru, suma de 118 650 dolari, susținând că i-ar fi primit de la Adrian Năstase și Dana Năstase. Că banii despre care Ioan Păun susținea că au fost primiți ca mită între anii 2002 și 2004 erau, de fapt, tipăriți de Trezoreria Statelor Unite ale Americii în 2005-2006, adică la vreo 2-3 ani distanță de la comiterea așa-zisei infracțiuni, conform seriilor de pe bancnote, nu a emoționat pe nimeni. Nici amănuntul că banii au fost prezentați, conform LUJU. ro,  în „...12 teancuri de bancnote a câte 100 și 50 dolari,  legați cu banderole ale Rezervei Federale a SUA (!!!, n.n.) și nu ale vreunei bănci comerciale... asta în condițiile în care Trezoreria SUA nu pune bani direct în circulație, ci doar prin intermediul băncilor comerciale” nu, nu... nici acesta nu a produs vreo uimire „onoratei instanțe”. Cine a plătit? Păi, dacă nu erau banii lui Adrian Năstase, nici ai lui Ioan Păun, și nici ai altcuiva, dar i-au fost atribuiți cu încăpățânare fostului premier al României, cine oare o fi plătit? Vorba lui Chirilă, poporul! Iată:

„Procurorii DNA l-au îmbogățit pe Adrian Năstase cu dolarii din dosarul ZAMBACCIAN care au fost tipăriți după ce s-a dat pretinsa mită. Adrian Năstase: «Cu privire la suma de 118.650 USD menționez că, deși pe tot parcursul procesului penal am arătat instanței de judecată că aceasta nu îmi aparține, instanța a înțeles să mi-o atribuie»...” (LUJU. ro, 7 iulie 2015)

O să-mi spuneți că, așa cum au fost prezentați, curați-curăței, cu banderola Rezervei Federale a SUA, probabil că banii nu aparțineau nici statului român, ci unor băieți cu ochi albaștri de peste ocean, profund interesați într-o acțiune de compromitere a marcantului lider politic român... O să vă răspund că doar nu ne putem închipui că ăia nu și-au recuperat banii de la fraierii noștri care n-au știut nici măcar că trebuie să ceară, de ochii lumii, niște parai cu serii din 2002- 2004! 

Dar nu ne mirăm, căci suntem, totuși, în Kafka, așa cum se tânguie Tudor Chirilă. Numai că, se pare,  contează și de care parte a lui Kafka te afli, ca să spun așa: contează dacă ești Gregor Samsa și mâine- poimâine face doamna Ursula făină din trupul tău cu înveliș chitinos, dacă ești Josef K. și-atunci procesul în statul de drept numit România nu ți se poate încheia decât odată cu obștescul sfârșit sau dacă ești pur și simplu K. și asta înseamnă că, indiferent ce-ai face, nu vei ajunge niciodată la Castel...
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Pr. Bogdan Florin Vlaicu, dialog cu Ileana Bauer, doctor în teologie ortodoxă, monahul Filotheu Bălan și Prof. Florin Popescu, despre calculul datei Sfintelor Paști:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (9)
 • Tic 01.04.2023 18:20
  Va rog din suflet nu ii mai publicați fotografia ăstuia!
  Zmucitul și zbanghiul asta îmi produce coșmaruri de chiar ma cred în Kafka!
  Apropos abuz în serviciu:el a primit bani pt popularizarea "vaxx! Ce suma a primit pt aceste serviciu, el nefiind nici biolog, nici medic, deci recomandările lui se pot încadra la abuz în" serviciu"?
 • Cristian Zoica 01.04.2023 22:33
  Vă mărturisesc un vis de-al meu:
  Visez să mă duc la "Vocea României" și să se întoarcă doar Chirilă. Iar eu să zic "Nu, mulțumesc" și să las microfonul să îmi cadă din mână.
 • Sdv 02.04.2023 02:35
  :))))
  Sa ne anuntati si pe noi daca se va intampla momentul pt ca asa ceva nu e de pierdut.
  Oricum, superb vis!
 • Dumitru Lazar 02.04.2023 08:39
  Bravo madam , apara hotii politruci preferati pina la final !
 • Arcas 02.04.2023 23:25
  Lasă că îi aperi tu pe hoții de import! Că cei de pe plan local îți put! Pe când cei de import, la costum Boss și mirosind a Gucci, ii treci direct la oameni cinstiți!
 • Dumitru Lazar 02.04.2023 08:42
  Sa plingem hotii care ne jecmanesc , bravooooooooooooooooooooo !
 • Arcas 02.04.2023 23:33
  Cam puțină pricepere! Nu apără nimeni pe nici un hoț! Sunt remarcate niște detalii care sunt ascunse și care fac diferența, într-un caz, între vinovăție și nevinovăție! Dacă A. Năstase era vinovat, în cazul în care a fost condamnat, de ce nu au venit cu proba/probele vinovăției și au fabricat, prost, probe! Asta nu înseamnă că probele fabricate profesionist, dar tot pentru a înfunda un nevinovat, ar putea fi scuzate!
 • nfudulu@yahoo.com 02.04.2023 17:33
  Ziaristii astia ai nostri nu mai pot scrie articole cu un limbaj simplu si clar astfel sa se poata intelege in totalitate ce vor sa spuna in articolul respectiv?
 • Arcas 02.04.2023 23:57
  Păi, în cazul de față, nu! E nevoie și de o minimă cultură generală! Se poate câștiga, cultura generală, și citind astfel de articole! Altfel, s-au inventat tabloidele pentru care să nu te ostenesti prea tare ca să pricepi!
 1. Manuela Hărăbor spulberă filmul lui Ciprian Mega, ”21 de rubini”: ”O mizerie neo-marxistă. Mă întreb de ce nu apare în film cel care a tăiat și a spânzurat în ultimii ani în interiorul BOR-ului și care încă nu a fost înlăturat, respectiv Vasile Bănescu”

 2. Premierul Slovaciei a fost împușcat de un progresist - transportat de urgență la spital - FOTO/VIDEO. Robert Fico s-a exprimat adeseori împotriva Ucrainei lui Zelenski și a războiului susținut de NATO și a respins Tratatul OMS și ”Circul Covid”. UPDATE

 3. Filmul lui Ciprian Mega, apărat cu năduf de NEPOMENITORI, schismaticii anti-BOR. Ce cred simplii ortodocși: Filmul este o interferență a zonelor demonice. Un preot nu ar trebui să fie regizor. Trebuie să aleagă: Dumnezeu sau Mamona?

 4. Noua Ordine Mondială: Marea ofensivă din septembrie (I) - Accelerarea Agendei 2030

 5. Pr. Călin Sămărghițan: ”21 de rubini” al lui Ciprian Mega

 6. Politicianul german homosexual Martin Neumaier s-a filmat cum linge toaletele publice și se unge cu fecale pe față - VIDEO Bizar

 7. Scandal monstru la Eurovision. Reprezentanta ”non-binară” a Irlandei a făcut un show satanist care i-a pus pe fugă chiar și pe fani

 8. Cel mai controversat și discutat film al momentului: 21 DE RUBINI - VIDEO INTEGRAL

 9. Elena Dulgheru: ”21 de rubini” - tabloul social este dominat de nedreptate, din care cu greu se străvede o firidă de speranță și de har izbăvitor

 10. Parlamentarii germani propun ca dronele rusești să fie doborâte de pe teritoriul României

Ultima oră

23:03

Un palestinian creștin-ortodox oferă detalii despre calvarul pe care îl îndură creștinii din Gaza - “Există o intenție clară de anihilare a poporului palestinian” - VIDEO

22:33

Pr. Bogdan Florin Vlaicu, dialog cu Ileana Bauer, doctor în teologie ortodoxă, monahul Filotheu Bălan și Prof. Florin Popescu, despre calculul datei Sfintelor Paști, semnificația sărbătorii Învierii, manifestările lui Hristos cel Înviat – VIDEO LIVE

22:19

DNA, primele precizări despre dosarul care l-ar viza pe Nicușor Dan. Reacția primarului Capitalei

21:02

Scrisoare spre știința prim-ministrului Marcel Ciolacu și către ministra Învățământului Ligia Deca - Despre rectorul plagiator Dan Marcel Iliescu de la Universitatea Ovidius din Constanța

20:32

Focuri de armă la granița României cu Ucraina: Un bărbat care încerca să treacă ilegal granița către România a fost împușcat în cap

19:38

Dr. Ana Mihalcea prezintă o descoperire a doctoriței Geanina Hagimă: Un document oficial al SUA - “Armele biologice reprezentate de bacterii modificate genetic producătoare de amiloid pot explica cheagurile imense” la injectați

17:35

Cum se simte Florin Piersic. Ce mesaj a transmis marele actor prin medici - “O să spună lucrurile pe care nu le-a spus până acum”

15:45

Vladimir Putin susține că Rusia nu a refuzat niciodată să negocieze cu Ucraina: ”Au aruncat acordurile noastre la coșul de gunoi”

14:57

De ce un Guvern Mondial ar fi Sfârșitul Lumii

14:25

Parteneriat Opoziția: Dincolo de aparențe – conflictul din Ucraina

13:18

Președintele Slovaciei: Robert Fico a scăpat de moarte "la mustață"

12:42

Declarația comună a președinților Federației Ruse și Republicii Populare Chineze

10:37

Proprietarii de vehicule electrice spun că mașinile lor îi îmbolnăvesc - o șoferiță susține că Tesla i-a provocat sângerări nazale, dureri corporale și căderea părului

10:21

Caravana Patrioți în Europa, organizată de AUR pentru prezentarea candidaților la alegerile din 9 iunie, a ajuns, joi, în Alba Iulia

09:14

Israelul anunță că trimite trupe suplimentare în Rafah și intensifică operațiunile militare