Luminița Arhire: GENERALUL ELEVATEI ARMATE LIBERALE

De Luminița Arhire  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Generale, generale... de ce vrei dumneata neapărat să te faci de cacao? Doar pentru că te-a trimis partidul la înaintare? Cred că doamna Dăncilă e cel puțin intrigată, acum, când te-aude vorbind. Mai știi cum ziceau cetățenii despre dânsa că e „analfabetă” și că e „marioneta lui Dragnea”? Nu te văzuseră încă, generale... nu apăruseși încă dumneata, falnic, avându-l în dreapta pe  tiriplicul care nu ia prizonieri, ăla fiind atent ca nu carecumva să spui vreo prostie mai mare decât poate el însuși să spună! Secvențele conferinței de presă -sau ce-o fi fost aceea- din 30 octombrie 2021 mi-au amintit de celebrele imagini cu Ludovic Orban și Ion Ștefan-Grindă, când cel din urmă, cu o gestică admirabilă „traducea” discursul șefului... numai că, de astă dată, în rolul lui Ion Ștefan-Grindă erai dumneata, ditamai generalul cu patru stele pe burtă...
 
Observam, cu tristețe, cum te micșorai ca să devii compatibil cu pseudo-premierul Cîțu, care e șefu’ pe linie de partid și remarcam cum răspunzi șovăielnic, pentru ca nu cumva să te mustre și să te pună în discuția „organizației de bază”. Ce spectacol! Și iată rolul dumitale în acest spectacol: 

„Bună ziua ammm... depus la... ăăă... Parlamentul României- Camera Deputaților și Senat programul de guvernare și lista cabinetului... doresc să menționez că programul de guvernare esteee... CENTRALIZAT (!!!, n.n.) pe ceea ce înseamnă măsurile de primă urgență... este CENTRAT, scuzați-mă... pe măsurile de primă urgență ce trebuie luate la nivelul guvernului pentru aaaa... rezolva criza pandemică, de asemenea este o altă prioritate, cea legată de creșterea prețurilor la energie, gaze naturale, prețurile ăăă... la alimente, iar cea de-a treia este foarte bine articulată (!!!, n.n.) la Programul Național de Redresare și Reziliență care a fost aprobat de curând, a fost operaționalizat și în felul acesta doresc să menționez că la nivelul fiecărui capitol (!!!, n.n.) din programul de guvernare sunt cuprinse măsurile de reformă  șiii... de asemenea am extras ăăă... partea de esență (!!!, n.n.) din PNDR pentru a constitui anexele care dau reperele temporale ale activității  (!!!, n.n.) oricărui minister astfel încât să putem ăăă ... să avem un grafic de timp (!!!, n.n.) cu ce avem de realizat (!!!, n.n.)... Sigur, sunt măsuri care vor fi implementate la nivelul cabinetului și de asemenea sunt măsuri care trebuie foarte bine acordate împreună cu legislativul (!!!, n.n.) astfel încât să putem să beneficiem în procent de sută la sută de finanțarea prin PNRR (!!!, n.n.) ...” 

Deci... nicio idee... niciun „andrisant”... nicio coerență... nicio brânză... 

Și, din ce în ce mai sfios, din ce în ce mai nesigur, cu un cabinet de tot râsul care o „reșapează” pe Gorghiu Alina și îl „consolidează” pe Vîlceanu Dan la Finanțe, executiv defilând mândru cu cocoașa-pe-val a lui Tătaru Nelu la Sănătate, cu veșnica Turcan la Muncă, mai proaspătă ca oricând la cei 28 de anișori ai ei și cu virilul Florin Roman, la Economie, promițător viitor ministru al cărui fizic înfășurat în prosop, cu pectoralii la vedere, face deliciul FACEBOOK-ului, premierul-general Ciucă se pregătește de o cădere spectaculoasă în Parlament... doar dacă nu cumva, inspirat de Halloween-ul românesc, PESEDEUL lui Dâncu îl va „reevalua” în noaptea asta. Să-l reevalueze, zic, pe acesta, care vorbește așa: 

„Doresc de asemenea să menționez că structura  ăăă... ăăăă... programului de guvernare este modificată exact (!!!, n.n.) pe aceste priorități- primul capitol este cel cu măsurile... cel legat de ministerul Sănătății cu măsurile pe sănătate, cel de-al doilea este cel legat de energie și ulterior ăăă... ăăă... vin celelalte ministere(!!!, n.n.). Ăăăă... sunt foarte încrezător că prin acest program de guvernare putem într-adevăr să continuăm ceea ce s-a realizat și doresc să fac mențiunea că practic programul de guvernare nu este unul nou (!!!, n.n.), că am analizat tot ceea ce s-a realizat din vechiul program ăăă... și am asigurat partea aceasta  de continuitate și coerență (!!!, n.n.) împreună cu PNRR-ul... În acest moment, sigur, nu putem să fim nerealiști și să nu luăm în seamă calculul matematic (!!!, n.n.) dar prin acest demers doresc încă o dată să subliniez (!!!, n.n.) că deși nu s-a ajuns la o înțelegere și la o punere de acord la nivelul partidelor politice, prin votarea acestui guvern este soluția (!!!, n.n.) prin care se câștigă timp astfel încât să poată să continue negocierile (!!!, n.n.) și să ăăă... reușească ăăă... să găseacă liniile de comunalitate (!!!, n.n.) în ceea ce privește ăăă... ăăăă... ăăă... acordul sau un pact politic (!!!, n.n.) și ăăă... eu sunt convins și fac apel la tot ceea ce înseamnă (!!!, n.n.) responsabilitatea tuturor membrilor ... membrilor Parlamentului, avem nevoie de stabilitate, avem nevoie de soluții pentru a depăși această situație de criză (!!!, n.n.). Și sunt convins, nu vreau să dramatizez(!!!, n.n.), dar sunt convins că dacă vrem cu adevărat să vedem realitatea (!!!, n.n.) e suficient să privim la televizor (!!!, n.n.) și să vedem ce se întâmplă în unitățile de primiri-urgență.”

Ați prins tâlcul? Ați simțit fiorul logicii prim-ministeriale? Ați urmărit frumusețea exprimării? 

Bravo! Așa, da! Atunci, sesizați, compatrioți, evoluția spectaculoasă a societății și, mai ales, a retoricii politicii românești, din ultimii 20 de ani, să zicem? Dacă n-ați sesizat-o încă, vă mai dau o mostră, extrasă din aceeași conferință de presă din 30 octombrie 2021 : 

„Dați-mi voie să subliniez încă o dată că am avut un mandat, am respectat întrutotul acest mandat și voi continua  să îl respect... am discutat cu... în timpul negocierilor (!!!, n.n.) astfel încât să găsim aceste linii de acomodare (!!!, n.n.) și de înțelegere pe  ceea ce înseamnă votarea unui program (!!!, n.n.), a unui proiect care să vină să rezolve problemele cu care se confruntă cetățenii țarii (!!!, n.n.), și... ăăă... toate celelalte chestiuni fac parte din discuțiile care au avut și sunt convins că vor continua să aibă loc (!!!, n.n.)  ... Este modul în care eu privesc (!!!, n.n.)  și modul în care eu solicit parlamentarilor români să voteze acest guvern (!!!, n.n.). Aceasta este motivul în care cred că putem să găsim o soluție (!!!, n.n.) pentru a depăși această situație. Cred că este foarte important să subliniez că o primă anexă la acest program sunt măsurile încadrate foarte bine în timp (!!!, n.n.) pe care guvernul urmează să le ia pentru a putea să ne concentrăm (!!!, n.n.) pe rezolvarea problemelor din sănătate și desigur încă  o anexă care se referă la măsurile create pentru criza energetică. (!!!, n.n.)”

Magistrală expunere! Fenomenală! Se încadrează la „lucruri fantastice îi așteaptă pe români”... care români chiar că nu se puteau aștepta ca un premier desemnat să se exprime în așa hal! 

În acest timp, Viorica Dăncilă, concentrată, cu o cută între sprâncene și cu pixul de culoare roșie în mână, tocmai îi face corectura pe text generalului Ciucă... Dar cetățenii vigilenți care altădată vânau cu sarbacana fiecare cuvânt al doamnei consilier la BNR, nu văd nici cea mai mică formulare jenantă în discursul de mai sus, considerând că e doar „un răutăcism”  din partea lu’ Veorica în evaluarea unui discurs briant care se „centralizează” pe binele românilor, urmărind liniile de „comunalitate” între conducerea ca la armată și exprimarea ca la ciclul primar... 

P.S. Toate „extrasele” sunt din conferința de presă (30 octombrie 2021) a premierului nominalizat Ciucă Nicolae, general de profesie, liberal prin vocație și cuvântător din nefericire...
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Pr. Bogdan Florin Vlaicu, dialog cu Ileana Bauer, doctor în teologie ortodoxă, monahul Filotheu Bălan și Prof. Florin Popescu, despre calculul datei Sfintelor Paști:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (3)
 • OMAGA 01.11.2021 11:46
  Parafrazandul-l pe Nicolae Guta: Trece guvernul Ciuca, pica guvernul Ciuca, semintele acelasi gust are!
 • Barba-albastra 01.11.2021 11:47
  Este exemplul perfect de cultura specifica celor care ajung in varf, in toate domeniile, care ajung sa ne conduca, sau, mai grav, sa ne spuna ce si cum sa facem. Sa ne gandim la specialistii care au vorbit si ne-au sfatuit pe toata perioada asta de un an si ceva....la fel de analfabeti ca si domnul general..... fiecare pe domeniul lui.... Si acest domn se va ocupa de viitorul nostru.....
 • radu oanta 05.11.2021 07:39
  Perntru mine cel putin, devine o enigma tot mai mare, descalificarea morala a membrilor PNL, odata cu trecerea timpului si "adancirea" in guvernare. Suma erorilor facute devine tot mai mare. De ce oare?.inca mai uluitoare imi pare atitudinea parca lipsita de discernamant a "majoritatii" constiutite in jurul UNUIA DINTRE CEI MAI PENIBILI membri ai sai, la teribilul Congres al PNL.Ea este depasita numai de ambitia acestui "presedintele PNL", ajuns in starea de a face orice, neavand altceva de facut. A devenit si el un fel de presedinte " de tara", care din cand in cand,trebuie sa se bage si el in seama. Un fel de Branzovenescu a lui Caragiale, un tip care pare sa-si fie pierdut "uzufructul ratiunii". ceea ce atrage oprobiul public si asupra sustinatorilor lui. Asa ceva devine greu de inteles, in afara interesului financiar asteptat. Cine s-a insinuat oare in mintea lor?.
  P.S.
  Sa fie vorba oare, despre acelasi "duh rau" care bantuie ecvident, "Casa Poporului si pe alesii lui" ?...
 1. Manuela Hărăbor spulberă filmul lui Ciprian Mega, ”21 de rubini”: ”O mizerie neo-marxistă. Mă întreb de ce nu apare în film cel care a tăiat și a spânzurat în ultimii ani în interiorul BOR-ului și care încă nu a fost înlăturat, respectiv Vasile Bănescu”

 2. Premierul Slovaciei a fost împușcat de un progresist - transportat de urgență la spital - FOTO/VIDEO. Robert Fico s-a exprimat adeseori împotriva Ucrainei lui Zelenski și a războiului susținut de NATO și a respins Tratatul OMS și ”Circul Covid”. UPDATE

 3. Pr. Călin Sămărghițan: ”21 de rubini” al lui Ciprian Mega

 4. Filmul lui Ciprian Mega, apărat cu năduf de NEPOMENITORI, schismaticii anti-BOR. Ce cred simplii ortodocși: Filmul este o interferență a zonelor demonice. Un preot nu ar trebui să fie regizor. Trebuie să aleagă: Dumnezeu sau Mamona?

 5. Noua Ordine Mondială: Marea ofensivă din septembrie (I) - Accelerarea Agendei 2030

 6. Scandal monstru la Eurovision. Reprezentanta ”non-binară” a Irlandei a făcut un show satanist care i-a pus pe fugă chiar și pe fani

 7. Cel mai controversat și discutat film al momentului: 21 DE RUBINI - VIDEO INTEGRAL

 8. Elena Dulgheru: ”21 de rubini” - tabloul social este dominat de nedreptate, din care cu greu se străvede o firidă de speranță și de har izbăvitor

 9. Parlamentarii germani propun ca dronele rusești să fie doborâte de pe teritoriul României

 10. Politicianul german homosexual Martin Neumaier s-a filmat cum linge toaletele publice și se unge cu fecale pe față - VIDEO Bizar

Ultima oră

23:03

Un palestinian creștin-ortodox oferă detalii despre calvarul pe care îl îndură creștinii din Gaza - “Există o intenție clară de anihilare a poporului palestinian” - VIDEO

22:33

Pr. Bogdan Florin Vlaicu, dialog cu Ileana Bauer, doctor în teologie ortodoxă, monahul Filotheu Bălan și Prof. Florin Popescu, despre calculul datei Sfintelor Paști, semnificația sărbătorii Învierii, manifestările lui Hristos cel Înviat – VIDEO LIVE

22:19

DNA, primele precizări despre dosarul care l-ar viza pe Nicușor Dan. Reacția primarului Capitalei

21:02

Scrisoare spre știința prim-ministrului Marcel Ciolacu și către ministra Învățământului Ligia Deca - Despre rectorul plagiator Dan Marcel Iliescu de la Universitatea Ovidius din Constanța

20:32

Focuri de armă la granița României cu Ucraina: Un bărbat care încerca să treacă ilegal granița către România a fost împușcat în cap

19:38

Dr. Ana Mihalcea prezintă o descoperire a doctoriței Geanina Hagimă: Un document oficial al SUA - “Armele biologice reprezentate de bacterii modificate genetic producătoare de amiloid pot explica cheagurile imense” la injectați

17:35

Cum se simte Florin Piersic. Ce mesaj a transmis marele actor prin medici - “O să spună lucrurile pe care nu le-a spus până acum”

15:45

Vladimir Putin susține că Rusia nu a refuzat niciodată să negocieze cu Ucraina: ”Au aruncat acordurile noastre la coșul de gunoi”

14:57

De ce un Guvern Mondial ar fi Sfârșitul Lumii

14:25

Parteneriat Opoziția: Dincolo de aparențe – conflictul din Ucraina

13:18

Președintele Slovaciei: Robert Fico a scăpat de moarte "la mustață"

12:42

Declarația comună a președinților Federației Ruse și Republicii Populare Chineze

10:37

Proprietarii de vehicule electrice spun că mașinile lor îi îmbolnăvesc - o șoferiță susține că Tesla i-a provocat sângerări nazale, dureri corporale și căderea părului

10:21

Caravana Patrioți în Europa, organizată de AUR pentru prezentarea candidaților la alegerile din 9 iunie, a ajuns, joi, în Alba Iulia

09:14

Israelul anunță că trimite trupe suplimentare în Rafah și intensifică operațiunile militare