Luminița Arhire: DESPRE STABILITATE ȘI ALTE ALEA

De Luminița Arhire  /  

Sursa Foto: Caramiciu George/ DC News

Sursa Foto: Caramiciu George/ DC News

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


MOTTO: „Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, digeră cu greu înfrângerea și încearcă pe toate căile să întoarcă rezultatele. În jurul miezului nopții, Clotilde Armand se afla la ambasada SUA din București, ne-au precizat surse politice. Conform surselor, Clotilde Armand a denunțat o fraudare masivă a alegerilor la Sectorul 1 și nu numai. Clotilde Armand a stat mai mult de 3 ore în interiorul ambasadei SUA, acolo unde a vorbit despre procesul electoral și a căutat sprijin extern în lupta sa.” (ȘTIRI PE SURSE. ro, 12 iunie 2024)   
..................................................................................
Clotilda, Clotilda... de unde ai știut, dragă, că alegerile pierdute se pot câștiga la „masa verde” a ambasadei Marelui Licurici? De unde? Că am fost și surprinsă... să se mai fi întâmplat așa ceva și altădată în România și de aceea ai simțit dumneata că-i „calea bătătorită” și ai pus mâna streașină la ochi poate-poate-l zărești în depărtare pe Philip Gordon, ăla, știi, asistentul secretarului de stat Hillary Clinton în 2012, cel care a hotărât și la Referendumul de demitere a Petrovului cine are dreptate: Petrov sau cele 7 400 000 de votanți. Fiind total imparțial, mai țineți minte?
„E un test. De aceea sunt aici (…) Vrem să ajutăm România să treacă acest test. Nu este în interesul României să pice acest test.” (Philip Gordon, 14 august 2012)

România nu a picat testul, ci pocinogul s-a soluționat pozitiv, și, evident, Petrov ne-a ciuruit: ra-ta-ta-ta-ta! după care, ușor șifonat de cele 7 400 000 de flegme aplicate pe chelie, s-a întors, bine fezandat, la Cotroceni. Pe de altă parte, doar nu ne putem imagina că a avut vreo legătură cu întorsătura destinului și ambasadorul  Mark Gitenstein, de exemplu, cel care, chestionat asupra acelor împrejurări, a răspuns cu franchețea-i caracteristică: 

„Aceste lucruri nu au nimic... Nu au legătură cu Traian Băsescu. Au de-a face cu impunerea statului de drept și cu respectarea propriilor legi. (...) În SUA, nu-l poți demite pe președintele țării decât dacă e în mod formal pus sub acuzare de Camera Reprezentanților, judecat în Senat și demis. În peste 230 de ani, noi n-am făcut asta niciodată în SUA. Și știți de ce? Persoana e aleasă într-un anumit an și își duce la bun sfârșit mandatul. E o chestiune importantă pentru stabilitatea poziției. Și asta e o problemă de STABILITATE.” (Mark Gitenstein, 4 noiembrie 2012) 
Așa a zis Gitenstein la vremea aceea. Că tot „STABILITATEA” se clama și atunci, și tot cu lămâie multă ni se servea.  

Numai că, dragă Clotilda, între timp a curs ceva apă pe Dunăre, și, din eleva repetentă a Europei, aia cu temele veșnic nefăcute, de ștergeau toate țările civilizate ale lui Bogdan Chireac cu dânsa pe jos,  România este azi o premiantă și o darnică ce nu s-a mai pomenit, dispusă ca din sărăcia ei să dea sisteme Patriot la tot cartierul! Ei, s-a schimbat treaba. Ce să facă ambasadoarea, cum să te pună iar pe tron, când STABILITATEA înseamnă astăzi cu totul altceva decât a însemnat în 2009... în 2012... în 2016... și în alți ani de referință ai istoriei recente? 

Clotilda , Clotilda... mă uit la tine și mă gândesc cam cu câtă încredere și cu cât optimism te-ai dus la ambasadă, și cam cu ce coadă-ntre picioare, măturând asfaltul pe care atâta vreme l-ai văduvit de-o igienizare sănătoasă, te-ai întors, dragă, de-acolo! 

D-aia zic... în România numai șobolanii sunt prietenoși ca-n Franța, da-n rest, nimic... râul-ramul, îi e prieten numai lui Ciucă&Ciolacu, iară ție... dușman este! A! și să nu uit! I-am zis și Monicăi Macovei, pe când vedea dânsa, de-aproape, cum arată „onorata instanță”...  și lui Coldea&Dumbravă, în drum spre semnătura săptămânală pentru controlul judiciar... și lui Petrov, pe când se căra din casa de protocol, cu vaca gonflabilă și calul de lemn pus peste ea... și sper ca, în curând, să-i spun și lui Klaus, când s-o redeschide dosarul „primei doamne”: Dumnezeu nu bate cu parul, băieți! Dumnezeu e foarte atent și găsește el mijloace mai subtile ca să le rezolve, până la urmă, pe toate cele!
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Despre arestarea lui Mihai Eminescu - Românul Absolut la Pe Drept Cuvânt cu Florentin Țuca și Nae Georgescu

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (5)
 • Bizzu 13.06.2024 16:30
  De geniu... am râs cu lacrimi! :-))
 • Dorel Timpa 13.06.2024 18:07
  Clotita e iar nemulțumită
  Că e furata iar și iar
  Și hitz , dădu ea din copita
  Și ambasada o spurca cu amar
  Je veux la primărie
  Tu nu-ntrlegi, de pușcărie vreau sa scap
  Și șobolani, gunoaie, ambuteiaje
  Eu vreau sa dau la București în dar
 • vasile grozav 13.06.2024 20:26
  Și s-a dus și s-a dus cu coada între coapse și a stat asa cu ea satisfăcută de coada la alegeri, după care si-a ridicat coada și a întrat cu ea în Ambasada SUA. Ambasadoarea auzind de gestul Clotildei a zis: o duhoare de dihor a infectat Ambasada. Deschideți larg ferestrele sa iasă mirosul de mitocani. La auzul acestei fraze, atașatul cultural al lui Ciuca pe lângă ambasadoare a exclamat entuziasmat: sa nu-mi spuneți ca l-ati citit pe Nicolae Filimon? Ambasadoare a tacut o vreme insta bila strangulata, după care a cuvantat: când ești sobolan recunosti mirosul de SIDA. Atașatul s-a aplecat înainte și s-a arcuit, după care a para sit arheolohic cu fosile progresiste și imperia liste electorale măsluite pentru UDMR, a luat-o pe Clotilda de sub brat și a rugat-o sa meargă împreună la groapa de gunoi a istorie recente ca sa se hrănească cu statutul de sluga osoasa a regimului super democratic American, sănătos tun de 14 mm și alte arme de distrugere în masa, casa și salariu minim garantat pe economi. Salvați președintele Bideu din negura uitării. Folosiți salvatoare de 18 ANI, costumate în ținută epocii fara puditati.
 • Dumitru 8915 14.06.2024 08:48
  ... se pare ca , am auzit eu doi oameni care vorbeau , vanga danga a prezis ... , ambasada asta are program nonstop ? , in iepoca androidelor nimeni nu vede ? raresel spune ca dupa renumarare individa a pierdut 20 voturi , pai acea comisie care a numarat nu-i penala ? reprezentantul usrlbgbtist a semnat p.v. ?
 • Dorel Timpa 14.06.2024 19:10
  Baba Vanga dormea la ora aia cînd

  clătita era la ambasada, ce crezi, că ea lucra zi lumina?
Ultima oră

19:12

Comisia Europeană: Transportatorii ucraineni nu mai pot fi opriți nici la vamă, nici în trafic

17:41

Armata israeliană a măcelărit peste 70 de oameni nevinovați în incercarea de a-l ucide pe fostul comandant Hamas - VIDEO ȘOCANT

17:22

Kievul recunoaște că a încercat să-l asasineze pe Vladimir Putin

15:45

Zuckerberg se dă bine pe lângă Trump: I-a scos toate restricțiile de pe Facebook și Instagram

14:35

Andrei Gușă: Festivalurile de drogangeală ca proiect de țară în România. CSAT? O glumă proastă!

14:23

Misiunea de pace 5.0 - Viktor Orban s-a întâlnit cu Donald Trump

14:04

Klaus Iohannis în zece ani de mandat nu a vizitat niciodată românii năpăstuiți din teritoriile ilegal ocupate de Ucraina după 1944 supuși unei barbare deznaționalizări

13:30

Brejnevul nostru, Pravda noastră, Uniunea Sovietică a noastră...

12:53

Poveste de coșmar pentru doi părinți din Elveția: Statul le-a luat fiica pentru că au refuzat să-i aprobe tranziția de gen

12:32

Ciolacu, afirmație misterioasă: ”Dacă dl. Iohannis ajunge prim-ministru, sunt convins că are un plan”

12:21

Luminița Arhire: O FRUNZĂ DE SALATĂ PE PLATOUL CU SINECURI

12:12

"Ai bască? - N-ai bască?" - Paul Gabriel Andrei: Iarăși e iureș

12:02

Iulian Capsali: CANONIZARILE NU SUNT TREABA ORICĂRUI BEZMETIC

11:55

Mihai Tîrnoveanu: Când Dumnezeu este incorect politic, intervine Institutul Ellie Wiesel!

11:48

Ierarhi români și bulgari la noua sărbătoare a Sf. Dimitrie cel Nou: Îi cerem să păzească Bisericile și popoarele noastre