Luminița Arhire: DE LA „CIIINEEE EESTEEE GENERAAALUUUL?” LA „CIIINEEE EESTEEE NESIIIMȚITUUUL?” -SAU IMPLOZIA UNEI FRUMOASE POVEȘTI DE DRAGOSTE

De Luminița Arhire  /  

Foto: Andreea Tincu / FB

Foto: Andreea Tincu / FB

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


MOTTO: „A fost omologată unitatea de măsură a nesimțirii: Iohannis-ul.” (Ludovic Orban, 9 martie 2023)
..............................................................................................
 
Torcând ușor ca un pisoi care numai ce a mâncat un pachețel de WHISKAS („pachețelul WHISKAS -libertate în fiecare zi!” de la compania americană Mars, Incorporated), BOEING-ul s-a oprit în fața porții uneia dintre cele șapte ... pardon, șase... pardon, cinci au mai rămas... case ale distinșilor săi pasageri, cei doi Iohannis, din orașul municipiu reședință de județ, Sibiu. Pilotul, priceput, n-a dărâmat, la aterizare decât vreo opt locuințe alăturate. În rest, situația a fost sub control. Doar doamna Carmen a întârziat un pic, căci nu prea era hotărâtă dacă la rochița roz-bombonea să asorteze panglicuța aurie, cu fundă, de la ultimul pachet de praline pe care i l-a adus Klaus al ei tocmai, hăt! de la București, sau șnurul la fel de auriu, al draperiei din sufragerie. Până la urmă dilema estetică s-a rezolvat favorabil -a se vedea fotografia...
 
Aflăm din STIRI PE SURSE. ro că dintre cele 26 de călătorii cu avionul ale cuplului prezidențial, 19 au avut astfel de escale la Sibiu. Lucru firesc, zic! Că doar nu era să se deplaseze doamna Carmen până la București, cu așa un trafic infernal pe Valea Oltului! Așadar, modelul „m-a luat avionul de-acasă, dragă!” pare a fi destul de popular în mandatele înnădite ale președintelui Iohannis.
 
Atât că utilizarea Boeing-ului pe post de „taxiu” l-a supărat peste măsură pe domnul Ludovic Orban, care a decis, de pe 9 martie 2023 să măsoare capacitatea nesimțirii publice în „iohanniși-deadweight”!
 
Cum însă orice forță de reacție se poate bucura, în mod firesc, de o forță simetrică de contrareacție, din rândul intelectualilor de bun-simț a țâșnit ca o rachetă Javelin domnul Alex Stefănescu, critic și istoric literar, care a scris așa:
 
„VĂ CER IERTARE, DOMNULE PREȘEDINTE KLAUS IOHANNIS, în numele meu, al soției mele și al altor intelectuali de bun-simț (care mai există, să știți, în România) pentru meschinăria și mahalagismul cu care diverși comentatori critică sau consideră chiar un scandal faptul că ați mers cu un avion de lux în Japonia. În loc să salute extraordinarul succes pe care îl reprezintă această vizită, cu consecințe faste pentru dezvoltarea țării noastre, ei discută despre costul unui bilet de avion. Nu este prima dată când vă scotocesc prin buzunare, când măsoară lungimea fustei soției dv. sau când scriu batjocoritor despre sportul pe care îl preferați. Ar fi păcat să vă pierdeți entuziasmul cu care v-ați angajat în modernizarea României din cauza acestei mitocănii.” (Alex Ștefănescu, 8 martie 2023, pe pagina lui de FACEBOOK)
 
„Costul unui bilet de avion”, un mizilic, deci... 500 000 de euro zice ȘTIRI PE SURSE. ro că ar fi costul ACESTUI „bilet de avion”... dar dacă măsurăm și lungimea fustei doamnei Carmen, eu zic că face!
 
Și totuși... ce tristă e epuizarea unei frumoase povești de dragoste între doi titani ai politicii liberale din pricina unui „bilet de avion”! Drumul de la:
 
„Cine tace și face? Iohannis! Cine comunică mai bine când tace decât pălăvragiul de Ponta când vorbește? Iohannis! Cine provoacă fiori și insomnii lui Ponta care are cearcăne în ochi? Iohannis! Cine e generalul pentru care merita să ne sacrificăm fiecare minut, picătură de energie și strop de sudoare? Iohannis! Cine e cel care va ajunge președintele României? Iohannis!!! (aplauze furtunoase prelungite, ovații, alte manifestări entuziaste ale poporului... n.n.)” (conform B1 TV. ro, 11 septembrie 2014, în campania pentru prezidențiale)
... la:
 
„A fost omologată unitatea de măsură a nesimțirii: Iohannis-ul.” (Ludovic Orban, 9 martie 2023, pe pagina lui de FACEBOOK)
 
...a trecut prin:
 
„E un tip de om politic care diferă de marea majoritate a oamenilor care fac politică, nu e foarte vorbăreț. E un om care dacă spune ceva, se ține de cuvânt, activitatea de la Sibiu îi oferă o carte de vizită bună. Este omul lucrului bine făcut”, (Ludovic Orban, conform ZIARE. com, 28 iunie 2014)
 
...și prin:
 
„Viitorul sună bine pentru România și pentru Europa. Mulțumită eforturilor deosebite duse de domnul președinte Iohannis, România va beneficia în următorii ani de sume de care nu a beneficiat niciodată, aproape 80 de miliarde de euro.” (Ludovic Orban, conform DIGI FM. ro, 21 iulie 2020)
 
...și prin:
 
„Suntem mândri de președintele nostru. Președintele este garantul unității și stabilității naționale. Președintele Iohannis este cel care salvat imaginea României ȋn lume, ȋntr-o perioadă ȋn care alții făceau tot posibilul de a ne duce la periferia lumii civilizate.”(Ludovic Orban, 18 noiembrie 2020, pe pagina lui de FACEBOOK)
 
...și prin:
 
„Astăzi se împlinește un an de la victoria lui Klaus Iohannis în alegerile prezidențiale. Colaborarea dintre Guvernul liberal și Klaus Iohannis reprezintă garanția implementării planului național de dezvoltare.” (Ludovic Orban 24 noiembrie 2020, pe pagina lui de FACEBOOK)
 
...și prin:
 
„Vă mărturisesc că după 1 ianuarie nu mai înțeleg nimic din tot ce a făcut Iohannis. Nu mai înțeleg nimic. De multe ori am senzația că parcă a fost înlocuit cu o sosie.” (Ludovic Orban, conform STIRILE PRO TV. ro, 4 octombrie 2021)
 
...și prin:
 
„Vinovatul principal pentru această criză este Klaus Iohannis. Ambiția bolnavă de a controla numirea procurorilor și ambiția de neînțeles de a impune cu forța la conducerea PNL un om care nu beneficiază de încredere, care a provocat criza, un om care nu mai avea nicio șansă de a fi învestit ca prim-ministru sunt cauzele care au dus la această criză” (Ludovic Orban, conform ALEPH NEWS. ro, 20 octombrie 2021)
 
...și prin:
 
„Avem un președinte care a luat-o complet razna, care parcă a uitat că este președintele României. Se comportă ca un turist străin care se află în România, ignorându-și complet obligațiile pe care le are față de cetățenii români și acționând împotriva interesului României, în mod evident” (Ludovic Orban, conform DIGI 24. ro, 1 noiembrie 2021)
Un trist sfârșit, zic, pentru Ludovic Orban, sfârșit marcat de un sfâșietor „dă-mi scrisorile-napoi (dar și pupăturile-n cur, că poate-mi mai trebuie în viitor...”)!!!
 
Și totuși... ce mare noroc pentru viața publică românească este ca pe locul lăsat liber al fiecărei pătimașe ventuze fesiere care s-a consumat deja într-o deznădăjduită dezamăgire, să se găsească oricând un intelectual public, dotat cu bun-simț, care să depună o altă sărutare mai apăsată, mai cleioasă, mai aderentă! Și ce profundă bucurie intelectuală este să constatăm că pentru domnul Alex Ștefănescu tranziția de la popoul lui Băsescu Traian („Domnule Traian Băsescu, m-aș bucura să vă fiu de folos, cu mijloacele de care dispun, în tot ceea ce faceți pentru țara noastră. Am citit mii de cărți și poate ceea ce am învățat din ele se va dovedi la un moment dat util în sprijinirea acțiunilor dv. Dar dacă tot ceea ce am citit nu ajută la nimic, contați măcar pe faptul că sunt un om masiv și la nevoie pot funcționa ca body-guard!”) la posteriorul lui Iohannis este una „de catifea”, lină, fără urmă de zguduiri și procese de conștiință!
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Conferință în direct Familia Ortodoxă: CE ESTE BĂRBATUL DE AZI

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (4)
 • siBemol14a 12.03.2023 09:23
  Domnul diriginte-turist este într-o dilemă existențială. După ce a dat note elevilor ascultați: Luminița Arhire - 10; Ludovic Orban - 4; Alex Ștefănescu - 3, când să noteze absența lui Klaus Iohannis constată că ceva e-n neregulă. Dacă, totuși, nu-i treaba lui să dea note, de ce le-a dat ? (fără a mai pune la socoteală nerăspunsul la întrebarea Caareee-i treabaaa meaaaa ?)
 • Bizar 12.03.2023 09:57
  Proiectul Veritas O'Keefe Reborn
  James O'Keefe dezvăluie conspirația guvernamentală de a încadra cetățenii la protestul din 6 ianuarie.
  Asta nu a vrut @Project_Veritas să vezi când m-au înlăturat. #6 ianuarie a fost o configurație. O lucrare cu cadru.
  Nancy Pelosy " Shoot to kill......"
  Cortez :"....Joe nu am nimic sa iti spun ...." ( taci din gura )
  Tot Cortez : " Nu imi pasa de ce erau acolo, violenta ,non violenta nu conteaza .Nu putem sa ii lasam sa scape nevinovati pe cei care au fost acolo. "

  https://twitter.com/i/status/1634523728104108033
 • Kmil Km Kirsten 12.03.2023 19:33
  Mie unuia, comentariul lui Alex Ștefănescu mi se pare de o ironie fină. Nu esti chiar sigur dacă vorbește serios sau râde de tine. Inclin spre ultima variantă. Pe mine m-a amuzat.
 • Floreas 13.03.2023 00:06
  Interventia de lingau al lui Alex. Stefanescu este fara echivoc. Lingau a fost in regimul dinainte de '89, lingau a fost pe vremea turnatorul betiv Petrov. Lipsa de coloana a acestui limbric este congenitala!
 1. Statul Paralel se clatină din temelii: Florian Coldea și Dumitru Dumbravă audiați 14 ore la DNA. Fostul șef SRI ar fi primit șpagă sute de mii de euro ca să aranjeze un dosar deschis de prietena lui, Laura Kovesi, la EPPO. ACTUALIZARE: CONTROL JUDICIAR

 2. Petiție inițiată de doi tineri juriști basarabeni din Chișinău către autorități privind Tratatul pandemic OMS: “Cum putem accepta puterea unei astfel de organizații criminale? Oficialii care promovează interesele OMS sunt trădători de stat”

 3. EMANUIL GOJDU ȘI-A CONCEPUT FUNDAȚIA PE O PERIOADĂ DE 200 DE ANI. Ce prevedea pentru perioada 2021-2071

 4. Dar cine este Klaus Schwab, noul consort al ONU?

 5. Un pacient afectat de un malpraxis grav a câștigat procesul împotriva Institutului "Marius Nasta" DUPĂ 9 ANI! A rămas fără plămân după ce a fost operat de cancer, deși avea TBC. Medicul care a efectuat operația a scăpat nevinovat

 6. Un obstetrician-ginecolog dezvăluie cifre alarmante privind numărul de avorturi spontane. “Rata avorturilor spontane a fost de 80% în studiile Pfizer. Ei știau asta.” Și în România se înregistrează o situație mai puțin obișnuită

 7. Denunțătorul lui Florian Coldea, acuzații explozive: “Am depus peste 20 de înregistrări la DNA. Mi-au spus că o să-mi explodeze o bombă în față, că ei conduc România, că nu-mi dau seama cu cine mă pun”

 8. Referate extrem de interesante la Simpozionul de azi de la Mănăstirea Sâmbăta PROTEJAREA VIEȚII ȘI SĂNĂTĂȚII, O PRIORITATE A FEDERAȚIEI PRO VITA

 9. Soluția Casei Regale pentru unirea imediată a Basarabiei cu România

 10. Ecaterina Andronescu, sabotată la alegerile de la Academia Oamenilor de Știință din România: ar fi întârziat 5 minute cu depunerea candidaturii. Controversata Doina Banciu vrea să ajungă șefa AOSR, manevrată din umbră de actualul președinte, Adrian Badea

Ultima oră

01:00

Referate extrem de interesante la Simpozionul de azi de la Mănăstirea Sâmbăta PROTEJAREA VIEȚII ȘI SĂNĂTĂȚII, O PRIORITATE A FEDERAȚIEI PRO VITA

00:10

24 mai: Sfântul Cuvios Simeon cel din Muntele Minunat aflat cu moaște sfinte în România, dăruite de însuși Ștefan cel Mare și Sfânt Mănăstirii Neamț - cea mai veche inscripție păstrată de la Atletul lui Hristos. FOTO

23:00

EMANUIL GOJDU ȘI-A CONCEPUT FUNDAȚIA PE O PERIOADĂ DE 200 DE ANI. Ce prevedea pentru perioada 2021-2071

22:32

Petiție inițiată de doi tineri juriști basarabeni din Chișinău către autorități privind Tratatul pandemic OMS: “Cum putem accepta puterea unei astfel de organizații criminale? Oficialii care promovează interesele OMS sunt trădători de stat”

21:20

SFINȚII EROI ANTICOMUNIȘTI - PR. AMFILOHIE BRÂNZĂ ȘI MAICA STAREȚĂ JUSTINA BUJOR ÎNTR-O CONFERINȚĂ ASCOR LA BRAȘOV, VINERI, 24 MAI, ORELE 18.30

21:01

Sorin Gheorghe Suciu: Lancrăm - Sebeș, impresii la cald

20:33

Un pacient afectat de un malpraxis grav a câștigat procesul împotriva Institutului "Marius Nasta" DUPĂ 9 ANI! A rămas fără plămân după ce a fost operat de cancer, deși avea TBC. Medicul care a efectuat operația a scăpat nevinovat

20:00

Ecaterina Andronescu, sabotată la alegerile de la Academia Oamenilor de Știință din România: ar fi întârziat 5 minute cu depunerea candidaturii. Controversata Doina Banciu vrea să ajungă șefa AOSR, manevrată din umbră de actualul președinte, Adrian Badea

19:20

Un obstetrician-ginecolog dezvăluie cifre alarmante privind numărul de avorturi spontane. “Rata avorturilor spontane a fost de 80% în studiile Pfizer. Ei știau asta.” Și în România se înregistrează o situație mai puțin obișnuită

18:30

A început conferința și lansarea numărului din mai al Revistei Familia Ortodoxă, la Librăria Sophia - “Bărbatul și tatăl în epoca postidentitară”, unde sunt invitați Pr. Constantin Trăistaru și psihologul Irina Petrea-Sullivan – VIDEO LIVE

17:46

Denunțătorul lui Florian Coldea, acuzații explozive: “Am depus peste 20 de înregistrări la DNA. Mi-au spus că o să-mi explodeze o bombă în față, că ei conduc România, că nu-mi dau seama cu cine mă pun”

17:10

Istoria Neamului ale Țasta de la Vădastra, județul Olt, fost Romanați (I): "Să nu uitați, nepoții mei!"

17:07

În plin scandal privind cererea de arestare a lui Netanyahu și recunoașterea Palestinei, Israelul intră puternic și ucide zeci de palestinieni: atac dur în ultimele ore - VIDEO

15:50

NOVA TV: Atenție la afacerile UDMR în județul Harghita!

14:45

Candidaturile de la București ale PNȚ Maniu - Mihalache, blocate și azi, timp de 23 de zile. Declarația lui Valerian Stan