Luminița Arhire: Categoria: ”Și eu am fost un dobitoc, precum CTP-ul, dar mi-e mai greu să recunosc...”! Astăzi: Bogdan Chireac

De Luminița Arhire  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


MOTTO: „Îmi doresc foarte mult ca al doilea mandat al președintelui Klaus Iohannis să nu se asemene sub nicio formă cu primul mandat. În 2014, când l-am votat, îmi doream să fie succesorul lui Carol I. Așa îmi doream eu atunci. Iohannis e neamț, Carol I era tot neamț. Credeam că Iohannis va aduna România, ne va face precum Germania.  Acum, are ocazia, pentru că are încrederea poporului român, a fost votat cu 67%, să marcheze de o manieră substanțială istoria României, precum au făcut-o regii și familia regală, care au condus această țară până la lovitura de stat a comuniștilor împreună cu sovieticii. Prin urmare, Klaus Iohannis are toate caracteristicile, toate! Are inclusiv porți deschise din Germania și până la Administrația Trump, chiar dacă Germania și SUA nu se înțeleg. Ei bine, Klaus Iohannis este bine venit în ambele țări!” (Bogdan Chireac, 21 decembrie 2019) 
.......................................................................................
Păi, nu? El n-a observat cum e Klaus, nici la început, în 2014, când l-a votat căci-deoarece-fiindcă i se părea că aduce cu Carol I... nici pe la mijloc de mandat, când restul poporului a priceput, în sfârșit, că râma convoiului prezidențial de pe Valea Oltului nu e o chestiune accidentală, ci o realitate săptămânală implacabilă... nici după cinci ani de inepție prezidențială  plenară -când mută, când vorbitoare-, adică la sfârșitul primului mandat. Și, deoarece n-a observat, l-a mai lăudat o dată, că, de! are porțile deschise în occident, fără ca Bogdan Chireac să se sinchisească de evidența că ne trăgea curentul pe toți prin atâtea uși deschise! N-a observat... ce poți să faci? Altfel, e un analist fin de tot, te-ngroapă în finețuri!

La fel cum n-a observat că Iohannis nu-i Carol I, Bogdan Chireac n-a observat nici șmecheria cu vaccinurile... Că el a crezut sincer în știință... și, mai ales în banii pentru publicitatea la vaccinul „sigur și eficace” a crezut, care îmi imaginez că erau... cum să spun... ceva mai palpabili decât descoperirile cercetătorilor englezi. De aceea, cu un ton măsurat, de om înțelept, și cu voce gravă ne-a spus ce ne așteaptă: 

„Toată Europa are certificatul, mai puțin România. Nu există soluții colective anti-COVID în țara noastră, cu regret spun asta. Cine ARE ȘCOALĂ să se ferească, să meargă să se vaccineze, să își facă doza booster, să aibă mască, să păstreze toate măsurile necesare, cine nu... o să avem iar 25 de mii de decese, îmi este foarte teamă și valul care urmează acum.” (14 decembrie 2021, la ROMÂNIA TV)

Mai știți care era treaba cu „certificatul” de culoare verde? Păi, fără el, adică fără dovada că bicepsul tău a făcut cunoștință nemijlocită cu acul seringii, nu puteai intra mai nicăieri: nici la teatru, nici la mall, nici la operă, nici în universitate, nici la birou... chipurile, ca să nu „contaminezi”... și, în plus, trebuia să arăți că-ți pasă, să fii cetățean responsabil. Sigur, ulterior s-a observat că fără vaccin sau cu vaccin, oricum dădeai ștafeta CORONA cam cu aceeași viteză și cu același spor. Și că nici pe tine însuți nu prea te protejai... deoarece puteai să iei toate tulpinile în freză, tot așa, nediscriminatoriu, cu vaccin sau fără... Și s-a mai observat că după ce a mai scăpat lumea de COVID s-a pornit o epidemie inexplicabilă de „moarte subită”, pe care specialiștii o analizează atent în prezent, cât să poată trage concluzia că nu are absolut nicio legătură cu vaccinarea! 

Tot pe 14 decembrie 2021 Bogdan Chireac a fost întrebat la România TV dacă, până la sfârșitul anului, în România ar putea să fie introdus certificatul verde OBLIGATORIU LA LOCUL DE MUNCĂ și analistul a dat glas întregii sale frustrări că nu se va întâmpla asta:

„Eu cred că nu. Pur și simplu nu au reușit să se organizeze, să cadă de acord, nu știu DE CE LE E TEAMĂ DE ELECTORAT, că ELECTORATUL VA MAI FI CONSULTAT PESTE 3 ANI , LA VOT!!!”.

I-auzi ce minunăție! Așadar, călcați-i în picioare, băgați-le certificatul pe gât, obligați-i pe catârii ăștia de români să se înțepe, că mai aveți alegeri abia peste trei ani și oamenii uită până atunci!

Astăzi, același Bogdan Chireac ne explică, sfătos, din studiourile televiziunilor de știri că în România „a fost mai lejer” (da, a fost, pentru că, din fericire, nu lua dânsul decizii iar cei care luau decizii au observat reticența mută a populației pentru serul descoperit peste noapte și atât de apreciat de marele analist):

„Nu cred că România a făcut mai multe greșeli decât alte state puternic dezvoltate. Să nu uităm că Marea Britanie s-a vaccinat cu un ser care n-a fost acceptat de români, acela inventat de Astra Zeneca împreună cu Universitatea Oxford. Era cel care asigura cea mai mică imunitate, 60-70%. Practic tot fostul Imperiu Britanic s-a vaccinat cu așa ceva. În privința restricțiilor, să știți că nu România a fost campioană, nici pe departe! Față de Italia și alte state, în România a fost lejer. Acum după război, sigur, se arată mulți viteji, dar nimeni nu știa cum evoluează această pandemie. S-a vaccinat Joe Biden cu Moderna, Klaus Iohannis cu Pfizer, toți francezii, britanicii, cancelarul Germaniei...” (DC NEWS. ro, 03.12.2023) 

Nu, nu... nu „după război se arată mulți viteji”, nu așa... au fost destui viteji fix în timpul „războiului” care și-au exprimat deschis îndoielile și reticențele. Și au luat poșete-n cap exact de la Bogdan Chireac, care, nu-i așa? e om „cu școală”!

Apoi, cum s-a fâsâit pandemia, a venit deranjamentul din Ucraina, un bun motiv pentru Bogdan Chireac să ne explice din nou cum stau lucrurile: 

„Rusia este într-o poziție imposibilă în acest moment, la fel cum este și liderul irațional de la Kremlin. Campania militară s-a împotmolit, e un dezastru pentru Rusia, iar sancțiunile economice au prăbușit Rusia pur și simplu: de la monedă, până la lipsa produselor de larg consum, la lipsa de produse de înaltă tehnologie. Rusia este în genunchi acum. Cu aceste lucruri spuse s-a trecut la negocieri și vestea bună a fost că s-a anunțat că, o dată cu încetarea focului, ceea ce e de la sine înțeles, în două săptămâni s-ar ajunge la un acord de pace Rusia -Ucraina. (...) Este evident că Șoigu și toți ofițerii ruși de nivel superior și-au dat seama de înfrângerea catastrofală din Ucraina. E un dezastru militar din toate punctele de vedere, un eșec al serviciilor de informații rusești de toate felurile.(...) Ucraina poate rezista probabil pe timp nelimitat cu sprijin occidental.” (Bogdan Chireac pentru DC NEWS, 29 Martie 2022)
În ce măsură și această analiză lucidă a rezistat timpului, puteți judeca și singuri, cetățeni... 

Cu toate astea, netulburat, omul „își dă cu presupusul” mai departe, pe toate temele posibile, emite judecăți de valoare, apoi zice că de! asta e! mai greșește omul și e normal să mai schimbe narativul din mers! 

El este, potrivit WIKIPEDIA, „jurnalist și om de afaceri (...) și apare la diverse televiziuni în calitate de analist de politică externă sau analist politic”. Iar întrebarea care rămâne ca un damf înecăcios în urma acestei caracterizări este aceasta: când își dă cu părerea, ritos, pe la diferite televiziuni, ce anume este Bogdan Chireac: JURNALIST, ANALIST POLITIC, „MORSĂ COMPETENTĂ” sau, pur și simplu, OM DE AFACERI?
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (7)
  • Adrian Dan 07.12.2023 13:42
    Bravo Luminița! În sfârșit este pocnit peste bot acest marsuin sfătos și omniprezent.
  • Mars.60 Stefan 07.12.2023 14:32
    Foarte bun articol, felicitari, stimata doamna LUMINIȚA ARHIRE!
    Ca sa raspund la intrebare, in primul rand Bogdan Chireac este un mare shmeker. Sub aparentza lui de jurnalist atoatecunoscator nu se ascunde decat un cinic si lacom afacerist. Nu pot sa uit fanatismul si cinismul criminal cu care facea o propaganda deshantzata provaccinare, alaturi de alti 2 mascarici, "profesorul" Pieleanu si Gelu Visan, in toate studiourile TV unde apareau trio. Pe plan jurnalistic nu prea are valoare deloc, cel mult il pot asemui cu Baronul Munchausen si povestile lui imaginare si trasnite. Daca vreti sa stiti ce nu se va intampla niciodata din ceea ce spune, ascultati "morsa competenta".
  • Wolf Edmond 07.12.2023 17:59
    Eu mă uit prin DC News, publicație al cărei tartor e Bogdan Chireac, cam o dată la 1-2 luni și de fiecare dată îmi vine să vomit când citesc lingușeala fățișă a celor care publică acolo. Cred că ku-rul guvernului român și al prezidentului sunt de un alb imaculat de la atâta limbăreală marca DC News. Cât privește globaliștii, ei bine nu e loc mai călduț pentru ei în afara DC News. Oricum își răsucește Bogdan Chireac vorba în dosul acestora, tot confortabil de bine se simt. Tipul nu are rușine, nu are simțul ridicolului, nu se jenează. Pentru el sunt buni doar banii și persoanele ori organizațiile care îi au și îi dau lui aceșt bani.
  • IC XC NI KA 07.12.2023 18:00
    E de plâns, fraților, e de toată mila și el, și cei care îl găzduiesc în emisiuni și cei care se uită în gura ..orbului.
    Și e și de rugat ..pentru toți, spre deșteptare, spre ‘vedere’.

    “Lăsații pe ei; sunt călăuze oarbe, orbilor; și dacă orb pe orb va călăuzi, amândoi vor cădea în groapă.” Matei 15,14

    Doamne, miluiește.
  • Radu Comsuta 07.12.2023 20:37
    Exelentă demascare!
  • Rusi 08.12.2023 17:50
    Bogdan Chireac este un fel de CTP, dar mai mic.
  • Radu Comsuta 08.12.2023 21:06
    :)))) și cu o fața mai umană !
  1. În ce limbă bate "inima României" la Jocurile Olimpice de la Paris? – Fără pic de respect pentru "Team Romania"

  2. SATANISME pe față la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris. Cina cea de Taină cu TRANSSEXUALI - FOTO/VIDEO

  3. Clipul sinistru cu repetițiile pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024: Ritual ocult satanist și programare predictivă - VIDEO

  4. Dan Radovici: ROMÂNIA SCUFUNDATĂ. Opinie Invitat ActiveNews: "Nici o șansă să (mai) pocnească vestita mămăligă românească!"

  5. ”Cine conduce SUA?” Acad. Eugen Mihăescu: De dragul DEMOCRAȚIEI

  6. Părintele Mihail Săsăujan îl pune la punct pe prolectultistul Alexandru Florian în cazul Sfântului Mărturisitor Dumitru Stăniloae: ”Elie Wiesel” aplică manipulator o metodă lipsită de profesionalism care ”convine ideii otrăvite” a autorilor înșelători

  7. BĂIEȚII CU FUSTIȚE. Luminița Arhire: O ”FEREASTRĂ OVERTON” LA NOI ÎN OGRADĂ

  8. UN DRAM DE NORMALITATE: Comunicatul Mănăstirii Petru Vodă despre Șoșoacă - ”cel mai firesc gest al ultimelor luni”. REVISTA PRESEI

  9. ÎNCĂ UN PROFESOR HOMOSEXUAL VIOLATOR DE COPII! Acuzat de viol și abuz homosexual asupra unor minori, pederastul Sorin Spineanu Dobrotă, profesor la Liceul de elită Sf. Sava, a fost pus doar sub control judiciar. E un propagandist homosexualist notoriu

  10. Senatorii AUR Ionuț Neagu și Andrei Dârlău solicită declararea premierului Ungariei, Viktor Orban, drept persoană INDEZIRABILĂ în România. Măsura ar atrage automat expulzarea extremistului antiromân de la Băile Tușnad

Ultima oră

23:30

SATANISME pe față la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris. Cina cea de Taină cu TRANSSEXUALI - FOTO/VIDEO

23:00

Părintele Mihail Săsăujan îl pune la punct pe prolectultistul Alexandru Florian în cazul Sfântului Mărturisitor Dumitru Stăniloae: ”Elie Wiesel” aplică manipulator o metodă lipsită de profesionalism care ”convine ideii otrăvite” a autorilor înșelători

22:00

MĂRTURISITORII: Cum a plecat la Domnul sfântul neomartir Constantin Oprișan (26 iulie 1959). MĂRTURII

21:00

Dan Radovici: ROMÂNIA SCUFUNDATĂ. Opinie Invitat ActiveNews: "Nici o șansă să (mai) pocnească vestita mămăligă românească!"

19:30

UN DRAM DE NORMALITATE: Comunicatul Mănăstirii Petru Vodă despre Șoșoacă - ”cel mai firesc gest al ultimelor luni”. REVISTA PRESEI

18:47

Fapte, informații, date și... cifre: Dan Cristian Turturică, PDG al TVR, și-a mărit salariul brut la 42.000 lei/luna (5000 EURO NET)

17:55

BĂIEȚII CU FUSTIȚE. Luminița Arhire: O ”FEREASTRĂ OVERTON” LA NOI ÎN OGRADĂ

16:40

”Cine conduce SUA?” Acad. Eugen Mihăescu: De dragul DEMOCRAȚIEI

15:44

Senatorii AUR Ionuț Neagu și Andrei Dârlău solicită declararea premierului Ungariei, Viktor Orban, drept persoană INDEZIRABILĂ în România. Măsura ar atrage automat expulzarea extremistului antiromân de la Băile Tușnad

14:45

Mihai Tîrnoveanu: Viktor Orban și-a început descălecarea în România în uniforma de husar a criminalilor de români

13:50

ÎNCĂ UN PROFESOR HOMOSEXUAL VIOLATOR DE COPII! Acuzat de viol și abuz homosexual asupra unor minori, pederastul Sorin Spineanu Dobrotă, profesor la Liceul de elită Sf. Sava, a fost pus doar sub control judiciar. E un propagandist homosexualist notoriu

13:31

Jocurile sunt făcute: Obama o sprijină pe Kamala (VIDEO)

12:23

e-Factura B2C: Fiecare român ar putea avea un cod pentru cumpărături

12:05

Jocuri Olimpice incendiare - Franța acuză: "Atac masiv pentru paralizarea Căilor Ferate"

11:35

Carmen Iohannis, ținută de 5.000 de euro, la Paris - FOTO