Luminița Arhire: CU „SPATE” ȘI FĂRĂ „SPATE” ÎN OGRADA DOAMNEI PIPPIDI

De Luminița Arhire  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Așa cum deja v-ați prins, desigur, timp de niște ani buni, Alina Mungiu-Pippidi a fost „tati” și „mami” pentru niște băieți cu viitorul de aur la purtător. Căci ROMÂNIA CURATĂ a fost o puierniță confortabilă pentru cei „selectați să ne conducă”! În ultimii ani, însă, doamna Pippidi, cu o frustrare de amantă părăsită care-și găsește alinarea dar și răzbunarea în dezvăluirea secretelor de budoar, ni-i descoperă pe „acoperiți”, pe repudiații numai buni să fie dezmoșteniți și ne povestește niște nasoale despre dânșii... numai că-i cam târziu, zic, deoarece dumnealor nu mai sunt puișorii golași, urâți și lacomi, cu puful crescut aiurea pe ei, piuind non-stop în căutare de notorietate și pe care i-a hrănit dânsa, ci sunt ditamai curcanii înfoiați care fac, fără să se tulbure, legea în ogradă!...

Doamna Pippidi îi cunoaște pe „copilași” pentru că i-a crescut la generosul său piept. Și nu există femeie mai mămoasă și mai de bună-credință decât dânsa... Atât că acum doamna Pippidi ne spune ceea ce dânsa știa de peste 20 de ani, dar a ținut secret, în numele acelei toleranțe superbe a omului elevat: „...ei, lasă, să nu fim răi și să le dăm o șansă micuților selectați de o mână nevăzută, pentru fapte mari, adică pentru a scrie istorie în România tuturor posibilităților!”.

Cum vă spuneam însă, începând de prin 2016 și culminând pe 24 iulie 2021, cu un text de o neverosimilă sinceritate, doamna Pippidi își tot revine, periodic, și ni-i prezintă cam așa:

„Sunt o categorie cu totul specială, Ciprian Ciucu și Cristian Ghinea au fost amândoi studenți și am văzut de la 20 de ani cum Ciprian, deși era cu noi la SNSPA și noi nu eram în tabăra care era prietenă cu Cotroceniu’, atunci, Ciprian a mers să lucreze la Cotroceni de student. Cristi Ghinea a luat locul Elenei Ștefoi la Dilema, Elena plecase ca ambasador în diplomație, dar plecase că era Andrei Pleșu ministru.

În câteva luni, Elena s-a întors înapoi, ea fondase revista. Mă credeți că Elena n-a mai putut intra înapoi? Micul și obscurul Cristian Ghinea care avea 21 de ani și a cărui limbă română era în curs de perfecționare…Deci ăștia erau oameni care erau foarte puternici, care aveau un spate extraordinar la vârsta de 20-21 de ani. Trebuie înțeles un pic că unii oameni au SPATE, unii oameni NU AU SPATE”.

Ia te uită ce interesant! Deci băieții ăștia doi -și numai ei, căci sunt mulți cei care-au jucat leapșa pe ouate în ograda lui Pippidi- aveau SPATE! Alina Pippidi nu ne spune însă ce anume înseamnă acest „spate”... poate că junele Ciucu aveau un văr mai forțos, din provincie, care putea să-i ia la bătaie pe ăia care-l supărau? Poate Ghinea Cristian era dotat cu vreo mătușă, mai influentă, pricepută să-i deschidă niște uși? Că mai mult de-atât... imposibil! Adică IM-PO-SI-BIL să fie o creație colectivă a unor instituții cu ochi albaștri, cu cozile împletite pe sub scaune cu niște ONEGHE-uri de omenie, mai mult sau mai puțin sorosiste!

Pepiniera a fost SNSPA... un fel de „Ștefan Gheorghiu”-al nost'! Cadrele -de nădejde!... printre ele aflându-se și doamna Pippidi, iar absolvenții -„oamenii noi” ai regimului de largă respirație democratică! Și iată cum „meandrele concretului” s-au îmbinat fericit cu „sinergia faptelor” din care au rezultat Ghini, Ciuci și Polițeni!

Mă întreb, când îi pregătea pentru viață, oare doamna Pippidi nu se întreba, în mod legitim, ce „spate” are fiecare și ce fel de balauri hămesiți hrănește dumneaei cu cronțonele ideologice, pentru ca să-i facă mari și să ajungă să ne conducă pe noi, deși sunt făcuți INTEGRAL, dar, INTEGRAL! din vorbe?

Traseul educațional și profesional al gemenilor Ghinea&Ciucu este atât de asemănător încât par „frații Petreuș”, puii aceia de GOSTAT băgați câte doi într-o pungă, așa de strâns încât nu știai cui îi aparține aripa și al cui este copanul slăbănog! Tot „specialiști”, tot „experți” (a fi expert în România, astăzi, e o modalitate elegantă de a tăia frunza la Canis lupus familiaris), tot „traineri”, tot „marketing și comunicare”, tot relații cu presa, tot „societate civilă”, tot „monitorizare”, tot „strategii”, tot Republica Moldova, tot funcții plătite gras, tot editorialiști la DILEMA VECHE...

Ei au făcut parte, încă de când erau în scutecele SNSPA, dintr-o lume paralelă cu lumea în care ceilalți cetățeni români se străduiau să învețe, să se descurce, să-și facă un viitor, să supraviețuiască... Ei au fost ALEȘI de altcineva, în afara oricărei proceduri de selecție oneste, căci a fost doar o problemă simplă, cum ar spune doamna Pippidi, de SPATE!

Iar în consolidarea acestui SPATE, talentata doamna Pippidi a fost mai mult decât participantă, a fost COMPLICE.
..........................................................................................................
P.S. V-am oferit traseul „norocosului domn Ghinea” într-un articol anterior. Acum vă ofer și traseul celuilalt „frate Petreuș” urmărit de șansă, respectiv Ciprian Ciucu:

EDUCATIE SI FORMARE
1996 -2000- Diplomă de Licență, Școala Națională de Studii Politice și Administrative, Facultatea de Științe Politice
2000 -2001- Diplomă de Studii Aprofundate Disciplinele, Master, Politici Publice și Integrare Europeană, Școala Națională de Studii Politice și Administrative

EXPERIENTA PROFESIONALA ȘI ANGAJATORI
Februarie 1999- Martie 2000- Coordonator programe, Centrul Regional de Formare Continuă pentru Administrația Publică Locală- București, Agenția Națională pentru Sprijinirea Inițiativelor Tinerilor
Martie 2000- Februarie 2001- Specialist relații publice, Președinția României
Septembrie 2001- Februarie 2002- Responsabil relații cu presa, Oficiul Național de Cadastru Geodezie și Cartografie
Noiembrie 2002- Aprilie 2003- Referent de specialitate (expert integrare europeană), Consiliul Economic și Social
Mai 2003- Mai 2007, Manager de Relații Publice și Marketing, Centrul Educația 2000
Noiembrie 2005- Noiembrie 2006- Expert comunicare, Cambridge Education Ltd,
Martie 2008- Noiembrie 2008, Formator-Expert senior pe termen scurt, Ministerul Educației
Mai 2007- Mai 2009- Director de marketing și comunicare, Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC)
Iunie 2008- Ianuarie 2009- Formator Activități și responsabilități principale în educație
Martie 2009- Noiembrie 2009- Trainer și expert monitorizare și evaluare de planuri strategice și politici publice
Mai 2009- Iunie 2016- Expert politici publice
August 2016- Ianuarie 2017- Trainer / Expert cheie integrare european- administrație publică, afaceri europene, Georgia- România și Moldova- România
August- Decembrie 2017- Lead trainer expert, Republica Moldova
Ianuarie- Februarie 2018- Trainer în domeniul reformei Administrației Publice, Kosovo
Aprilie- Iulie 2018- Expert senior privind dezvoltarea capacităților de programare, Kosovo
August 2016- Noiembrie 2018- Expert, Școala Națională de Științe Politice
Decembrie 2018- Noiembrie 2019- Expert în creșterea capacității administrative, Republica Moldova
Decembrie 2019- Președinte al Agenției Naționale a Funcționarilor Publici, angajator Guvernul României 
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Pr. Bogdan Florin Vlaicu, dialog cu Ileana Bauer, doctor în teologie ortodoxă, monahul Filotheu Bălan și Prof. Florin Popescu, despre calculul datei Sfintelor Paști:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (2)
 • Arcas 29.07.2021 00:56
  Cadre de nădejde!
 • Elina 29.07.2021 12:32
  Despre ce vorbim? pipidi e o voma! Si cei patronati de ea, ce pot fi?
 1. Manuela Hărăbor spulberă filmul lui Ciprian Mega, ”21 de rubini”: ”O mizerie neo-marxistă. Mă întreb de ce nu apare în film cel care a tăiat și a spânzurat în ultimii ani în interiorul BOR-ului și care încă nu a fost înlăturat, respectiv Vasile Bănescu”

 2. Premierul Slovaciei a fost împușcat de un progresist - transportat de urgență la spital - FOTO/VIDEO. Robert Fico s-a exprimat adeseori împotriva Ucrainei lui Zelenski și a războiului susținut de NATO și a respins Tratatul OMS și ”Circul Covid”. UPDATE

 3. Filmul lui Ciprian Mega, apărat cu năduf de NEPOMENITORI, schismaticii anti-BOR. Ce cred simplii ortodocși: Filmul este o interferență a zonelor demonice. Un preot nu ar trebui să fie regizor. Trebuie să aleagă: Dumnezeu sau Mamona?

 4. Noua Ordine Mondială: Marea ofensivă din septembrie (I) - Accelerarea Agendei 2030

 5. Pr. Călin Sămărghițan: ”21 de rubini” al lui Ciprian Mega

 6. Politicianul german homosexual Martin Neumaier s-a filmat cum linge toaletele publice și se unge cu fecale pe față - VIDEO Bizar

 7. Scandal monstru la Eurovision. Reprezentanta ”non-binară” a Irlandei a făcut un show satanist care i-a pus pe fugă chiar și pe fani

 8. Cel mai controversat și discutat film al momentului: 21 DE RUBINI - VIDEO INTEGRAL

 9. Elena Dulgheru: ”21 de rubini” - tabloul social este dominat de nedreptate, din care cu greu se străvede o firidă de speranță și de har izbăvitor

 10. Parlamentarii germani propun ca dronele rusești să fie doborâte de pe teritoriul României

Ultima oră

23:03

Un palestinian creștin-ortodox oferă detalii despre calvarul pe care îl îndură creștinii din Gaza - “Există o intenție clară de anihilare a poporului palestinian” - VIDEO

22:33

Pr. Bogdan Florin Vlaicu, dialog cu Ileana Bauer, doctor în teologie ortodoxă, monahul Filotheu Bălan și Prof. Florin Popescu, despre calculul datei Sfintelor Paști, semnificația sărbătorii Învierii, manifestările lui Hristos cel Înviat – VIDEO LIVE

22:19

DNA, primele precizări despre dosarul care l-ar viza pe Nicușor Dan. Reacția primarului Capitalei

21:02

Scrisoare spre știința prim-ministrului Marcel Ciolacu și către ministra Învățământului Ligia Deca - Despre rectorul plagiator Dan Marcel Iliescu de la Universitatea Ovidius din Constanța

20:32

Focuri de armă la granița României cu Ucraina: Un bărbat care încerca să treacă ilegal granița către România a fost împușcat în cap

19:38

Dr. Ana Mihalcea prezintă o descoperire a doctoriței Geanina Hagimă: Un document oficial al SUA - “Armele biologice reprezentate de bacterii modificate genetic producătoare de amiloid pot explica cheagurile imense” la injectați

17:35

Cum se simte Florin Piersic. Ce mesaj a transmis marele actor prin medici - “O să spună lucrurile pe care nu le-a spus până acum”

15:45

Vladimir Putin susține că Rusia nu a refuzat niciodată să negocieze cu Ucraina: ”Au aruncat acordurile noastre la coșul de gunoi”

14:57

De ce un Guvern Mondial ar fi Sfârșitul Lumii

14:25

Parteneriat Opoziția: Dincolo de aparențe – conflictul din Ucraina

13:18

Președintele Slovaciei: Robert Fico a scăpat de moarte "la mustață"

12:42

Declarația comună a președinților Federației Ruse și Republicii Populare Chineze

10:37

Proprietarii de vehicule electrice spun că mașinile lor îi îmbolnăvesc - o șoferiță susține că Tesla i-a provocat sângerări nazale, dureri corporale și căderea părului

10:21

Caravana Patrioți în Europa, organizată de AUR pentru prezentarea candidaților la alegerile din 9 iunie, a ajuns, joi, în Alba Iulia

09:14

Israelul anunță că trimite trupe suplimentare în Rafah și intensifică operațiunile militare