Luminița Arhire: ”CRONICA UNEI MORȚI ANUNȚATE”

De Luminița Arhire  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sigur că Alexei Navalnâi ar fi putut rămâne într-o țară din vest, unde să-și scrie memoriile și să țină conferințe despre țara sa de baștină, să fie folosit corespunzător de către propaganda ineptă de-acolo și să-și bea liniștit ceaiul rusesc, fără NOVICIOK, în fiecare zi.
 
Dar, dintr-o rațiune anume, dintr-un impuls admirabil sau dintr-o pornire de rebel ce nu dorește să se oprească, a ales să se întoarcă, știind că va fi arestat și că numai bine nu-i va fi în pușcărie. Poate că spera într-o mișcare populară de susținere mai amplă. Și, din păcate pentru el, nu a fost așa...

Moartea lui, în închisoare, este, de aceea, un eveniment tragic însă nu șocant, pentru că, într-un fel sau altul, ni se susură în urechi de multă vreme că asta se va întâmpla.
 
Propagandei vestice inepte moartea acestui om îi vine „mănușă”... e prilej pentru ca Ursula... pentru ca Biden... pentru ca Stoltenberg... pentru ca toți ăștia să răsufle ușurați că s-a întâmplat, în sfârșit... căci, oh, ce dracului, ei așteaptă de atâta vreme! Și vom vedea defilând pe ecran, în zilele ce vor urma, toate ipocriziile occidentale patentate. Iar moartea lui Alexei Navalnîi se va goli de conținut, și, încet-încet, va deveni un soclu fără de care nu se mai poate înălța, din PET-uri și vorbe goale, mitul democrației din „lumea liberă”. Căci în lumea „narativului oficial”, să nu ne facem iluzii, sentimente nu există.

Așa că o să vedem și o să auzim multe...

Ca de obicei însă, ANTENA 3 CNN va primi, cred, titlul de campioană a relatărilor stupide. O știristă cu fața lungă și un rictus de durere îndelung studiat pe obraz ne-a anunțat, în zori, că Alexei Navalnâi a trecut prin tortura supremă în închisoare: era trezit în fiecare dimineață, la ora 5:00, cu melodia „SUNT RUS (YA RUSSKIY)!”, cântată de un admirator al lui Putin! Și, pentru ca să ne cutremurăm cu-adevărat de această atrocitate fără seamăn, ne-a dat și o secvență cu un băiat blond și frumos, cu crucea pe piept, cântând înfierbântat în ovațiile unui uriaș public dezlănțuit!
 
Nu pot să-i bănuiesc pe cei de la ANTENA 3 CNN că ar avea, în mod subtil, simțul umorului... dar de stupiditate pot să-i bănuiesc, pentru că au probat-o de prea multe ori! Păi, dacă șlagărul acelui băiat arătos e tortura cea mare, pot și eu să mă-ntreb: oare cum se prezintă torturile mai mici? Și mi-e teamă că vom mai auzi tâmpenii de-astea, rostite de Gâzi și de Radu Tudori cu moace îndurerate, care nu înțeleg că moartea e o ușă închisă și vor folosi artileria grea a „smulgătoarelor de lacrimi” calificate.

Iar tragicul Alexei Navalnâi va deveni astfel, într-un mod incalificabil, un „mort util” din care hienele de presă se vor hrăni o vreme.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Interviu cu Părintele Nicolae Tănase de după conferința ASCOR Constanța care a ”scandalizat” presa progresistă anticreștină și pe purtătorul ei de cuvânt:

De ce nu trebuie semnat Tratatul pandemic al OMS:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (3)
 • vasile grozav 18.02.2024 16:57
  S-a întors convins de serviciile liciriciului și aliaților sai. Poate, poate ieșea ceva. Și a ieșit ce a mai putut sa iasă, tot în interesul lor. Acum cu toți sunt în doliu. Au sufletele înecate în lacrimi și inima îndure rata la imobil cu 3% dobânda. Ce trist. Sa exploatezi moartea unui om în interes personal și sa faci din demagogie, ostentație și siretenie un subiect care sa induioseze mințile hrănite cu democrația Occidentului aflat în putrefacție.
  PS. De mâine Cătălina Porumbelu va fi emblema postului A3. Porumbelul pacii ce aduce ramura de măslin și o oferă cu tot ceremonialul manipulării idolului iubitorilor de licurici, Radu a lui Tudor și a lui Bideu.
 • Gabi 3458 18.02.2024 18:23
  Moartea lui Navalnii poate avea o multime de cauze, de la novociok-2 la vaxinul eficient si sigur (cred ca toti detinutii l-au incasat, volens-nolens), trecand prin sculatul la ora 5,00 (cum ma sculam si eu in tinerete, cand faceam naveta). Si pentru un spion poate fi o tortura, intr-adevar, sa asculte zilnic cantece patriotice (asa cum si eu le-as pune din sculare in culcare unora ca ciolaxu - cioloxu-joianu-kacitu, rafilianul, etc, etc.) Dar ma indoiesc ca l-a matrasit Putin, fix acum, in cel mai prost moment pentru el.
 • crazy bobz 18.02.2024 23:42
  https://telegra.ph/Bombele-nucleare-din-cosmos-ale-ru%C8%99ilor-%C8%99i-moartea-lui-Navalny-opera%C8%9Biunile-psihologice-americane-o-iau-complet-razna-02-18
 1. CNSAS a declanșat procedura de verificare a lui VASILE BĂNESCU. Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei refuză să-și ofere datele instituției care cercetează trecutul său în raport cu Securitatea. DOCUMENT EXCLUSIV

 2. Interviu cu Părintele Nicolae Tănase de după conferința ASCOR Constanța care a ”scandalizat” presa progresistă anticreștină și pe purtătorul ei de cuvânt. IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, despre lucrarea de la Valea Plopului - VIDEO

 3. Israelul s-a răzbunat pentru atacul iranian din noaptea de 13-14 aprilie. Explozii în apropierea sitului nuclear de la Isfahan

 4. Progresistul sterp de la Patriarhie vs Tatăl a 500 de copii sau Mamona vs Dumnezeu. De ce Lumina de pe pieptul Părintelui Nicolae Tănase nu poate fi întinată de nici un Bănescu

 5. ASCOR Constanța, despre afirmațiile “scandaloase” ale Pr. Nicolae Tănase: “Discursul trebuie analizat în complexitatea conferinței pe care a susținut-o și nu într-o formă trunchiată”. Progresistul Vasile Bănescu a pierdut cea mai bună ocazie să tacă

 6. Orwell a prezis Războiul Permanent de astăzi

 7. Răspunsul Părintelui Nicolae Tănase la acuzele nefondate ale goarnelor progresiste

 8. Amendamentul Marjorie: Orice Congresmen care votează ajutoare pentru Ucraina să fie înrolat în armata lui Zelenski

 9. Directorul CIA: Ucraina va pierde războiul până la sfârșitul anului

 10. Producătorii români sunt discriminați în țara lor! Consiliul Concurenței, aliatul corporațiilor străine – Lidl, Penny, Auchan, Metro, Carrefour, Mega Image, Profi

Ultima oră

15:14

Adrian Onciu: A doua diversiune ”suveranistă” pentru propulsarea lui Geoană la Cotroceni

14:40

PSD era să cadă din lac în drogat. Marcel Ciolacu: Negoiță să stea pe sectorul lui

13:42

Un renumit medic malaezian și-a cerut scuze public pentru că a recomandat vaccinul anticovid în perioada pandemiei: ”Vă rog să mă iertați. Sunt incapabil să vă ajut financiar, dar vă pot oferi sfaturi medicale”

13:41

Noua Utopie climatică: Se pregătește scoaterea la mezat a Planetei – munți, păduri, câmpii, ape...

11:40

Jurnalista Cristina Leordeanu sare în apărarea Părintelui Nicolae Tănase: ”Să vedem ce scrie în cartea vieții celor care îl atacă. Si care n-au construit pentru alții nici măcar un coteț”

11:15

Răspunsul Părintelui Nicolae Tănase la acuzele nefondate ale goarnelor progresiste

10:29

Descoperire uluitoare: Manuscrise ale lui Emil Cioran, niciodată publicate, aduse la București. 100.000 de euro, prețul de pornire a licitației

10:08

Producătorii români sunt discriminați în țara lor! Consiliul Concurenței, aliatul corporațiilor străine – Lidl, Penny, Auchan, Metro, Carrefour, Mega Image, Profi

09:53

La Dubai a plouat într-o zi cât într-un an. Cele mai abundente precipitații din ultimii 75 de ani - VIDEO

09:42

Directorul CIA: Ucraina va pierde războiul până la sfârșitul anului

08:30

Progresistul sterp de la Patriarhie vs Tatăl a 500 de copii sau Mamona vs Dumnezeu. De ce Lumina de pe pieptul Părintelui Nicolae Tănase nu poate fi întinată de nici un Bănescu

08:28

Israelul s-a răzbunat pentru atacul iranian din noaptea de 13-14 aprilie. Explozii în apropierea sitului nuclear de la Isfahan

08:00

19 aprilie: Sfântul Cuvios Ioan de la Lavra Veche; Sfântul Sfințit Mucenic Pafnutie

23:35

Monahul Filotheu Bălan: O nouă comoară psaltică paisiană: Triodul Paisian vol. 1

23:05

Doamna Galina Răduleanu, fostă deținută politic, despre puterea Postului în închisoare - Cum posteau și cum se nevoiau mărturisitorii în temniță, care deja îi supunea la foamete și chinuri greu de imaginat?