Luminița Arhire: Baconschi, rafinatul băutor de cafea mocca

De Luminița Arhire  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


MOTTO: „Am povestit încântat despre «cumpărăturile» făcute la cafegiul Gheorghe Florescu. Ei bine, fiți totuși FOARTE ATENȚI cu acest negustor. Am luat un ibric (175 ron) și el mi-a pus mieros în brațe și o pungă de cafea. Nu scria prețul nici pe pachet, nici în mica vitrină de la Bookfest. Azi văd, consultându-mi contul, că distracția a costat… 745 RON. Am bănuit că e o «eroare» a casierei lui Florescu și l-am sunat, ca să-mi restituie cel puțin 500 de ron. Ca să aflu că, neîntrebat și fără să mă pot informa transparent, mi-a vândut, chipurile, 200 grame din (citez) «CEA MAI SCUMPĂ CAFEA DIN LUME» (2000 lei kilogramul!!!!).
 
Escrocherie calificată! Cum onctuosul Florescu «m-a făcut» ca la alba-neagra, nu pot decât să scot de pe pagina mea poza – pe care tot el mi-a cerut-o – și să descurajez orice vizită la magazinul acestui domn. Te întristează România și prin asfel de practici necinstite, din păcate larg răspândite. Țepari cu pretenții de «artiști», hoți cu aere de păstrători ai «tradiției». Tradiția șmecheriei și a șarlataniei…”
 
(Teodor Baconschi, pe pagina lui de FACEBOOK, 31 mai 2023)
......................................................................................................

Cu ibricul (175 lei) abia achiziționat de la Florescu -celebrul cafegiu- și cu o punguliță de cafea (200 de grame, niciunul în plus!) pusă neglijent deasupra, în sacoșa personalizată, domnul Teodor Baconschi se grăbește către casă.

„Oare ce gust o avea? Oare o fi așa de grozavă cum se spune? În orice caz, Florescu ăla... hai să zicem că a acoperit oarecum cu pungulița asta de cafea -cea mai scumpă din lume!- reclama pe care i-am făcut-o pozându-mă cu el! Să zică mersi că am acceptat! Acum, după ce va vedea lumea pozele, o să se înghesuie la intrarea în dugheana lui! Normal, că doar nu e de colea să treacă pe acolo un Baconschi -ramura bună! I-o cumpăra cineva țeparului ăstuia produsul de lux -auzi...2000 lei kilogramul de cafea? Ei bine, mie mi-a dat-o moca... interesant joc de cuvinte... MOCA... MOCCA... parcă așa se spune, că doar nu-i prima oară când îi fac reclamă... doar, cu aceeași generozitate, am recomandat, pe pagina mea de FACEBOOK, să cumpere plebea cartea lui Florescu... uite ce frumos am scris pe 11 martie 2015: «Propun CONFESIUNILE UNUI CAFEGIU (Gheorghe Florescu, Humanitas) ca manual alternativ de istorie a comunismului»... Și m-a ascultat poporul prost și a cumpărat cartea exact mahalaua aia violentă și ineptă, încolonată ca minerii odinioară... Mi-a dat Florescu și-atunci o punguliță cu cafea, dar nu de-asta, scumpă tare...”

Ajuns în sfârșit acasă, Teodor Baconschi a preparat cafeaua cea grozavă în ibricul de 175 de lei.. întâi se gândise să cheme și vreo doi prieteni... pe Maia Sandu, pe Olodimir Elenski, d-ăștia... dar apoi s-a răzgândit. În definitiv e cafeaua lui, pentru el special s-au scremut zibetele să scoată boabele prin delicatele lor rozete, până-au făcut hemoroizi din pricina efortului ...și el, ce naiba! de ce-ar fi așa de prost încât să împartă prețiosul produs cu alții? Las’ că pe dânsa, doamna Maia, poate că o cheamă la o limonadă, mai târziu...

Stând pe terasă, Baconschi a sorbit cafeaua în tihnă... bună rău... și era cât pe ce să se prăvălească sub farmecul cafelei ca odinioară sub farmecul doamnei Udrea... asta, însă, până a constatat că distracția n-a fost gratis, așa cum credea el, ci a costat fix 570 de lei. Asta l-a doborât sufletește! A încercat să-și recupereze banii dar perfidul ăla de Florescu a zis că-i dă banii, desigur, cu condiția SĂ RETURNEZE PRODUSELE...

Așa că, de când a primit răspunsul acesta obraznic, domnul Baconschi stă pe closet și așteaptă, răbdător, să iasă, la capătul procesului de digestie, prețioasele boabe de cafea pe care a avut imprudența de a le accepta... desigur, ca să le poată returna și să-și ia bănuții înapoi. Că doar n-o fi mare lucru... dacă poate o zibetă ineptă din Indonezia să scoată cafea pe rozetă, poate și un fost ministru de Externe, zic... Așa că domnul Baconschi se uită, din când în când, cu speranță, în vasul de toaletă, să vadă dacă n-a ieșit cumva vreun bob de cafea, în timp ce prin minte îi trec, de-a valma, cuvintele: „escroc”... „onctuos”... „țepar”... „hoț”... „șmecher”... „șarlatan”, cuvinte care se pare că ajută la constipație mai ceva decât orice laxativ. Din păcate însă, până acum -nimic!
...............................................................................................
P.S. Acest text este un pamflet nerușinat și vă rog să-l tratați, cu toată seriozitatea, ca atare!
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Pr. Bogdan Florin Vlaicu, dialog cu Ileana Bauer, doctor în teologie ortodoxă, monahul Filotheu Bălan și Prof. Florin Popescu, despre calculul datei Sfintelor Paști:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (4)
 • Radu Comsuta 07.06.2023 16:17
  Cunosc cartea d-lui Florescu, "confesiunile unui cafegiu", chiar am vrut să o fac cadou unui prieten, mare amator de cafea și de combinații cu ele. Ajunse să-și facă propriile rețete de cafea. Erau întotdeauna delicioase.

  Pe măsură ce citeam mă gândeam că d-l Florescu merita un buchet de flori pentru fapta nobilă de ai fi tras clapa celui mai nesuferit teolog actual. Asta până am văzut că e vorba de un pamflet.

  Oricum eu chiar sunt unii din clienții fideli al magazinului virtual de delicatese Florescu. Mă pot lăuda cu cinci comenzi făcute până acum. Deh, poate nu sunt chiar atât de fidel la doar cinci comenzi dar dacă mai fac încă cinci, am să dau o fugă la București ca să-mi dea și mie cartea dânsului cu autograf și, bineînțeles o poză împreună cu d-l Florescu, așa în ciuda lui Bakonski ca să nu se mai creadă doar el singurul privilegiat al delicateselor marca Florescu.

  Dacă doriți și dvs. o cafea selectă, Lokumi, un șerbet, sau ciocolată de casă, aruncați o privire aici:

  https://www.delicateseflorescu.ro
 • Arcas 07.06.2023 22:57
  Tovarășul Baconski are tot atâtea în comun cu Teo(Sfânta Treime)-logia precum are cu construcția de rachete intercontinentale. O fi făcut Facultatea de teologie. O fi având vreun doctorat în teologie. O fi scris ceva despre cineva pe care îl numește Dumnezeu. Dar nu are a face cu Teo(Sfânta Treime)-logia.
 • Nenea Iancu 07.06.2023 23:44
  Am înțeles că Florescu vinde și cafeaua Sf. Elena, mult mai ieftină decât "cea mai scumpă cafea din lume". Monsieur Bacosnky, voulez-vous...?
 • Carbid 08.06.2023 17:57
  Păi dacă tot e pamflet, iata și sceneta potrivită!
  https://www.youtube.com/watch?v=xI3AxVBt46M
 1. Manuela Hărăbor spulberă filmul lui Ciprian Mega, ”21 de rubini”: ”O mizerie neo-marxistă. Mă întreb de ce nu apare în film cel care a tăiat și a spânzurat în ultimii ani în interiorul BOR-ului și care încă nu a fost înlăturat, respectiv Vasile Bănescu”

 2. Premierul Slovaciei a fost împușcat de un progresist - transportat de urgență la spital - FOTO/VIDEO. Robert Fico s-a exprimat adeseori împotriva Ucrainei lui Zelenski și a războiului susținut de NATO și a respins Tratatul OMS și ”Circul Covid”. UPDATE

 3. Filmul lui Ciprian Mega, apărat cu năduf de NEPOMENITORI, schismaticii anti-BOR. Ce cred simplii ortodocși: Filmul este o interferență a zonelor demonice. Un preot nu ar trebui să fie regizor. Trebuie să aleagă: Dumnezeu sau Mamona?

 4. Noua Ordine Mondială: Marea ofensivă din septembrie (I) - Accelerarea Agendei 2030

 5. Pr. Călin Sămărghițan: ”21 de rubini” al lui Ciprian Mega

 6. Politicianul german homosexual Martin Neumaier s-a filmat cum linge toaletele publice și se unge cu fecale pe față - VIDEO Bizar

 7. Scandal monstru la Eurovision. Reprezentanta ”non-binară” a Irlandei a făcut un show satanist care i-a pus pe fugă chiar și pe fani

 8. Cel mai controversat și discutat film al momentului: 21 DE RUBINI - VIDEO INTEGRAL

 9. Elena Dulgheru: ”21 de rubini” - tabloul social este dominat de nedreptate, din care cu greu se străvede o firidă de speranță și de har izbăvitor

 10. Parlamentarii germani propun ca dronele rusești să fie doborâte de pe teritoriul României

Ultima oră

23:03

Un palestinian creștin-ortodox oferă detalii despre calvarul pe care îl îndură creștinii din Gaza - “Există o intenție clară de anihilare a poporului palestinian” - VIDEO

22:33

Pr. Bogdan Florin Vlaicu, dialog cu Ileana Bauer, doctor în teologie ortodoxă, monahul Filotheu Bălan și Prof. Florin Popescu, despre calculul datei Sfintelor Paști, semnificația sărbătorii Învierii, manifestările lui Hristos cel Înviat – VIDEO LIVE

22:19

DNA, primele precizări despre dosarul care l-ar viza pe Nicușor Dan. Reacția primarului Capitalei

21:02

Scrisoare spre știința prim-ministrului Marcel Ciolacu și către ministra Învățământului Ligia Deca - Despre rectorul plagiator Dan Marcel Iliescu de la Universitatea Ovidius din Constanța

20:32

Focuri de armă la granița României cu Ucraina: Un bărbat care încerca să treacă ilegal granița către România a fost împușcat în cap

19:38

Dr. Ana Mihalcea prezintă o descoperire a doctoriței Geanina Hagimă: Un document oficial al SUA - “Armele biologice reprezentate de bacterii modificate genetic producătoare de amiloid pot explica cheagurile imense” la injectați

17:35

Cum se simte Florin Piersic. Ce mesaj a transmis marele actor prin medici - “O să spună lucrurile pe care nu le-a spus până acum”

15:45

Vladimir Putin susține că Rusia nu a refuzat niciodată să negocieze cu Ucraina: ”Au aruncat acordurile noastre la coșul de gunoi”

14:57

De ce un Guvern Mondial ar fi Sfârșitul Lumii

14:25

Parteneriat Opoziția: Dincolo de aparențe – conflictul din Ucraina

13:18

Președintele Slovaciei: Robert Fico a scăpat de moarte "la mustață"

12:42

Declarația comună a președinților Federației Ruse și Republicii Populare Chineze

10:37

Proprietarii de vehicule electrice spun că mașinile lor îi îmbolnăvesc - o șoferiță susține că Tesla i-a provocat sângerări nazale, dureri corporale și căderea părului

10:21

Caravana Patrioți în Europa, organizată de AUR pentru prezentarea candidaților la alegerile din 9 iunie, a ajuns, joi, în Alba Iulia

09:14

Israelul anunță că trimite trupe suplimentare în Rafah și intensifică operațiunile militare