Luminița Arhire: BUCUREȘTI, KILOMETRUL 0 - MAGIA CRĂCIUNULUI CU BRAD DIN TRAFORAJ

De Luminița Arhire  /  

Foto: Facebook

Foto: Facebook

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un brad din traforaj, ei da... așa ceva Bucureștiul n-a mai avut. A fost nevoie de 30 de ani de democrație distilată ca să rezulte acest „Lumeee, lumeee! Brad de Crăciun obținut din RECICLAREA BRADULUI!!! Dai 7 lei și-l vezi, neamule!”
 
Această esență a esteticii, concepută-n atelierul de „magia Crăciunului” de la Fabrica de scobitori! Această sforțare a integralelor duble de sub coafura ondulată a lui Nicușor Dan! Acest „atâta am putut eu...!” Această „șarpantă pe scaune” cu JINGLE BELLS printre popi, pane, căpriori și clești! Această reinterpretare a globurilor, puse la presă și făcute rondele! Acest uriaș cuier cu ciucuri triști din luminițe ieftine! Această parodie a falnicului brad cu stea în frunte!

Urâțenie tristă și impotentă, demnă de noua administrație a Bucureștiului.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Pr. Bogdan Florin Vlaicu, dialog cu Ileana Bauer, doctor în teologie ortodoxă, monahul Filotheu Bălan și Prof. Florin Popescu, despre calculul datei Sfintelor Paști:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (4)
 • balaurul de aur 29.11.2021 19:47
  Poate cineva da din cand in cand, in jurul acestui "brad", cu un spray cu miros de pin. Ca sa completeze "realismul" situatiei. Este de neconceput atata micime intelectuala de tip " virtue signaling" ecologic, pentru ca, vezi bine, Primaria a "salvat" un brad de la taiere.
 • Andrei. 29.11.2021 22:24
  În alte țări nu există ecologismul acesta extremist și antihristic cum este la noi. Nașterea Domnului cred că ar fi trebuit întâmpinată cum se cuvine și adus un brad natural frumos în piață acolo la Universitate, că avem destui Slavă Domnului. Așa cum împodobeau părinții și bunicii noștri bradul așa trebuie să facem și noi să păstrăm tradițiile și să ducem obiceiurile mai departe. Bradul are o simbolistică deosebită, îl simbolizează pe Hristos și în colindele românești se vorbește despre bradul frumos și despre cetina tot verde din care se aud colindele cum cântă, dar nu se vede nicio cetină verde în acea construcție care este uscată, urâtă și nu are legătură cu tradiția noastră.

  https://m.youtube.com/watch?v=LnS6VTQzNt4
 • Mirror 29.11.2021 22:43
  Totuși ...! Conștient sau inconștient au nimerit o simbolistica tradițională pozitivă! Baza coronamentului cât și etajele ”bradului!” sunt în forma de OCTOGON ! Și nu oricare, ci tocmai OCTOGONUL STELAT !
  Nu se prea vede câte etaje are ”bradul”... 10-11-12 ?
  Creația este a unui meșter popular?
  1)Octogonul este simbolul geometric plan al Centrului.
  Prin Centru, după cum afirmă toate tradițiile , se face legătura între Cer și Pământ.
  Simbolul geometric plan al Cerului este cercul. Simbolul geometric plan al Pământului este pătratul.
  Simbolul geometric plan al Centrului este octogonul care face trecerea de la pătrat ( Pământ) la cerc (Cer) și reciproc.
  2) Interesant este, de asemenea, și faptul că forma schematică a octogonului este rezultatul juxtapunerii a două cruci: crucea greacă (+) și crucea Sf Andrei(X). Or,numele Sf Andrei derivă de la substantivul masculin andros care în limba greacă înseamnă Om. Stăpânul Centrului...
 • Mirror 30.11.2021 00:00
  Cum nimic nu e întâmplător...! Se pare că etajele ”bradului” sunt în număr de 9, adică tot atâtea câte sunt ierarhiile cerești. Deasupra cărora este steaua, sau Dumnezeu. Faptul că ”organizatorii” au încercuit acest ”brad” cu o așa incărcătură simbolistică și accesul la el se face cum se face, pare-se constituie un avertisment subtil prin care ne spune că ni se taie Calea către Cer. S-O CREADĂ ”EI” ;-)
  Sfânta Mărturisitoare Aspazia Oțel Petrescu ne vorbea despre ”nanoparticulă”, când nici nu se pomenea de nanometrie, despre faptul că există tehnologia necesară prin care se poate inlocui cunoașterea lui Dumnezeu din om, sau scânteia divină din om, cu o conștiință nanometrică fără cunoașterea lui Dumnezeu..
  Vedeți video dedesubt. unde spune și care este antidotul la toată această drăcie nano...

  https://www.youtube.com/watch?v=hkduUTTCPFg
 1. Manuela Hărăbor spulberă filmul lui Ciprian Mega, ”21 de rubini”: ”O mizerie neo-marxistă. Mă întreb de ce nu apare în film cel care a tăiat și a spânzurat în ultimii ani în interiorul BOR-ului și care încă nu a fost înlăturat, respectiv Vasile Bănescu”

 2. Premierul Slovaciei a fost împușcat de un progresist - transportat de urgență la spital - FOTO/VIDEO. Robert Fico s-a exprimat adeseori împotriva Ucrainei lui Zelenski și a războiului susținut de NATO și a respins Tratatul OMS și ”Circul Covid”. UPDATE

 3. Filmul lui Ciprian Mega, apărat cu năduf de NEPOMENITORI, schismaticii anti-BOR. Ce cred simplii ortodocși: Filmul este o interferență a zonelor demonice. Un preot nu ar trebui să fie regizor. Trebuie să aleagă: Dumnezeu sau Mamona?

 4. Noua Ordine Mondială: Marea ofensivă din septembrie (I) - Accelerarea Agendei 2030

 5. Pr. Călin Sămărghițan: ”21 de rubini” al lui Ciprian Mega

 6. Politicianul german homosexual Martin Neumaier s-a filmat cum linge toaletele publice și se unge cu fecale pe față - VIDEO Bizar

 7. Scandal monstru la Eurovision. Reprezentanta ”non-binară” a Irlandei a făcut un show satanist care i-a pus pe fugă chiar și pe fani

 8. Cel mai controversat și discutat film al momentului: 21 DE RUBINI - VIDEO INTEGRAL

 9. Elena Dulgheru: ”21 de rubini” - tabloul social este dominat de nedreptate, din care cu greu se străvede o firidă de speranță și de har izbăvitor

 10. Parlamentarii germani propun ca dronele rusești să fie doborâte de pe teritoriul României

Ultima oră

23:03

Un palestinian creștin-ortodox oferă detalii despre calvarul pe care îl îndură creștinii din Gaza - “Există o intenție clară de anihilare a poporului palestinian” - VIDEO

22:33

Pr. Bogdan Florin Vlaicu, dialog cu Ileana Bauer, doctor în teologie ortodoxă, monahul Filotheu Bălan și Prof. Florin Popescu, despre calculul datei Sfintelor Paști, semnificația sărbătorii Învierii, manifestările lui Hristos cel Înviat – VIDEO LIVE

22:19

DNA, primele precizări despre dosarul care l-ar viza pe Nicușor Dan. Reacția primarului Capitalei

21:02

Scrisoare spre știința prim-ministrului Marcel Ciolacu și către ministra Învățământului Ligia Deca - Despre rectorul plagiator Dan Marcel Iliescu de la Universitatea Ovidius din Constanța

20:32

Focuri de armă la granița României cu Ucraina: Un bărbat care încerca să treacă ilegal granița către România a fost împușcat în cap

19:38

Dr. Ana Mihalcea prezintă o descoperire a doctoriței Geanina Hagimă: Un document oficial al SUA - “Armele biologice reprezentate de bacterii modificate genetic producătoare de amiloid pot explica cheagurile imense” la injectați

17:35

Cum se simte Florin Piersic. Ce mesaj a transmis marele actor prin medici - “O să spună lucrurile pe care nu le-a spus până acum”

15:45

Vladimir Putin susține că Rusia nu a refuzat niciodată să negocieze cu Ucraina: ”Au aruncat acordurile noastre la coșul de gunoi”

14:57

De ce un Guvern Mondial ar fi Sfârșitul Lumii

14:25

Parteneriat Opoziția: Dincolo de aparențe – conflictul din Ucraina

13:18

Președintele Slovaciei: Robert Fico a scăpat de moarte "la mustață"

12:42

Declarația comună a președinților Federației Ruse și Republicii Populare Chineze

10:37

Proprietarii de vehicule electrice spun că mașinile lor îi îmbolnăvesc - o șoferiță susține că Tesla i-a provocat sângerări nazale, dureri corporale și căderea părului

10:21

Caravana Patrioți în Europa, organizată de AUR pentru prezentarea candidaților la alegerile din 9 iunie, a ajuns, joi, în Alba Iulia

09:14

Israelul anunță că trimite trupe suplimentare în Rafah și intensifică operațiunile militare