Luminița Arhire: BALTA PUTUROASĂ -UN CADRU IDEAL PENTRU BROSCĂRIA POLITICĂ

De Luminița Arhire  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dragi compatrioți... așa un „turkish delight”, bogat și cu un impresionant moț deasupra, nu puteau face guvernanții noștri nici dacă și-ar fi propus... adică, zic, dacă și-ar fi propus, tot s-ar fi scremut puțin, tot ar fi avut frământări abdominale, tot le-ar fi țâțâit fundul după... Pe când așa... ce vedem noi? O creație spontană, totală, uriașă și a cărei duhoare s-a răspândit din COALIȚ’E până în iatacul unde CIUMA ROȘIE tocmai executa „somnic pufos” și se bucura că nimeni nu o deranjează.

Așadar, ce-avem noi aici? Păi, avem așa: una bucată COALIȚ’E, formată din trei partide -PNL, USR PLUS și UDMR, cu un premier furnizat de „echipa câștigătoare” din PENELEU și doi vicepremieri- unul de la UDMR și altul de la USEREU cu PLUS în coadă. În opoziție, ocupând, cu fundul lui mare, banca de rezerve, PESEDEUL gras, leneș, somnolent, pe lângă care, ca un electron liber, se agită AUR, un șmecheraș care se tot foiește pe scaunele Parlamentului și nu-și găsește locul.

Buuuun... până aici lucrurile sunt clare. Să vedem mai departe...

În PENELEU e scandal intern, căci se ceartă echipa câștigătoare a premierului Cîțu cu echipa pierzătoare a fostul premier Orban. Nici la USR PLUS nu e liniște, căci între Dan Barna (doi metri înălțime) și Julien Cioloș (cam un metru șaizeci, dar pe vârfuri) există o firească rivalitate, bazată pe diferența de centimetri dar și pe diferența de comandă externă.

La PESEDEU, marele gânditor al stângii, Vasile Dâncu, ar cam vrea și dânsul să-i dea un brânci bizonului Ciolacu și să se pună el însuși în fruntea trebii, dar, precum ardeleanul adus în fața instanței la proces de divorț de nevasta exasperată că după 20 de ani de căsnicie e încă virgină, domnul Dâncu își zice: „no, eu pot s-o fac, eu știu și cum se face... dar ce atâta grabă?”

Fâșnețul AUR s-a istovit deja în lupte corp-la-corp cu Șoșoacă și acum caută ceva ce ar putea să-l legitimeze, astfel încât să ne imaginăm că e și el un fel de partid, sau ceva.

UDEMEREUL își spune în fiecare zi „fir-ai a dracului, mamaie Klaus, în ce gașcă m-ai băgat...” și strânge din dinți până la următoarea păruială din „guvernul meu”.

PESEDEU nu-i poate suferi pe PENELEU și USEREU, dar nici pe AUR nu-l prea iubește, că e cam alunecos... PENELEU și USEREU urlă pe toate posturile că PESEDEU e dușmanul poporului și că AUR e chiar mai rău, fiind complet nefrecventabil... AUR nu-i vrea nici pe unii, nici pe alții, ci-i spurcă, de câte ori prinde vreun microfon, pe toți!

Ei bine, ajungând noi în acest punct al istoriei noastre contemporane, iată ce s-a întâmplat: PENELEU i-a tras doi pumni în cap partenerei de guvernare USEREU și i-a făcut K.O. doi miniștri... dar nu zic că ăia erau nevinovați și n-ar fi meritat... USEREU a răbdat la prima cafteală, și-a aranjat coafura, s-a dat cu ruj și a continuat să iasă cu bătăușul, căci lovelele la dânsul erau... La al doilea afront, însă, USEREU a amenințat că bagă divorț... Vasilică Cîțu din „echipa câștigătoare” a zis „ba p-a mă-tii” și a vorbit la telefon cu mamițica Iohannis, care i-a zis „stai liniștit, fiule!” Iar pentru ca lucrurile să fie clare, când a încercat și nevasta violentată să se plângă la mamițica, aceasta a închis, nesimțitoare, telefonul. Disperată, cu hainele și frizura în dezordine, USEREU a urlat: „MOȚIUNE DE CENZURĂ!” dar, cum scandalul din familia „guvernul meu” era deja de notorietate publică, în loc de o singură moțiune s-au redactat trei: una a USEREULUI, smiorcăindu-se c-a încasat-o ... alta, cam nesigură, cam șovăielnică, a PESEDEULUI (care nici nu știa dacă să n-o lase cumva pentru la primăvară, când lucrurile se vor fi îndreptat de la sine) și a treia, cea mai zglobie, a lu’ AUR... Cum USEREU nu avea suficiente semnături pentru „lamentatio” proprie, s-a dus cu coada-ntre picioare la AUR, să-l roage să semneze moțiunea, dându-i voie să mai pună și el ceva dacă dorește, din propria-i moțiune, dar să scoată din document cele două-trei fraze în care AUR consemna: „e adevărat, soțul este cam abuziv, dar și matale ești cam curviștină”. AUR a fost de acord. Singura speranță a lui PENELEU a rămas acum PESEDEU... că poate nu vine la ședință... că poate nu e cvorum... că poate nu votează... că poate...

Recapitulare: Barna a înghițit broasca mezalianței cu PENELEU, apoi a înghițit alte și alte broaște de la bucătarul-șef Cîțu, până când i-au ieșit pe nas. Orban a anunțat că-l susține pe dușmanul lui de moarte, Cîțu, împotriva USEREULUI și a înghițit, cu acest prilej, conjuncturala broască. Premierul Cîțu a înghițit o vreme broaștele de la miniștrii USR PLUS, dar apoi nu i-a mai plăcut meniul și-a regurgitat, cu zgomot, toți amfibienii de pe esofag... în schimb, a înghițit broasca de la inamicul Orban, acceptându-i susținerea. PENELEU se pregătește să înghită broscoiul alfa de la CIUMA ROȘIE, dacă PESEDEU îl salvează pe providențialul Cîțu de la moțiune. Ciolacu va înghiți broasca de la Iohannis dacă acesta din urmă îl sună și-l roagă să-l scape pe Cîțu. George Simion a înghițit broasca lui Barnacioloș, semnând pe aceeași moțiune. Barnacioloșul a înghițit broasca de la AUR, acceptând semnăturile oamenilor lui George Simion. UDMR, răbdător, a mai și înghițit broaște, de la unii, de la alții, dar n-a rămas dator și le-a servit tuturor unele și mai grase. Iar acum strânge din dinți și înghite chibrituri, uitându-se lung la proștii cu care se află la guvernare.

Concluzie: are balta puturoasă suficiente broaște, slavă Domnului! 
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Pr. Bogdan Florin Vlaicu, dialog cu Ileana Bauer, doctor în teologie ortodoxă, monahul Filotheu Bălan și Prof. Florin Popescu, despre calculul datei Sfintelor Paști:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (1)
 • crazy bobz 04.09.2021 20:36
  Excelenta analiza! :))))
 1. Manuela Hărăbor spulberă filmul lui Ciprian Mega, ”21 de rubini”: ”O mizerie neo-marxistă. Mă întreb de ce nu apare în film cel care a tăiat și a spânzurat în ultimii ani în interiorul BOR-ului și care încă nu a fost înlăturat, respectiv Vasile Bănescu”

 2. Premierul Slovaciei a fost împușcat de un progresist - transportat de urgență la spital - FOTO/VIDEO. Robert Fico s-a exprimat adeseori împotriva Ucrainei lui Zelenski și a războiului susținut de NATO și a respins Tratatul OMS și ”Circul Covid”. UPDATE

 3. Pr. Călin Sămărghițan: ”21 de rubini” al lui Ciprian Mega

 4. Filmul lui Ciprian Mega, apărat cu năduf de NEPOMENITORI, schismaticii anti-BOR. Ce cred simplii ortodocși: Filmul este o interferență a zonelor demonice. Un preot nu ar trebui să fie regizor. Trebuie să aleagă: Dumnezeu sau Mamona?

 5. Noua Ordine Mondială: Marea ofensivă din septembrie (I) - Accelerarea Agendei 2030

 6. Scandal monstru la Eurovision. Reprezentanta ”non-binară” a Irlandei a făcut un show satanist care i-a pus pe fugă chiar și pe fani

 7. Cel mai controversat și discutat film al momentului: 21 DE RUBINI - VIDEO INTEGRAL

 8. Elena Dulgheru: ”21 de rubini” - tabloul social este dominat de nedreptate, din care cu greu se străvede o firidă de speranță și de har izbăvitor

 9. Parlamentarii germani propun ca dronele rusești să fie doborâte de pe teritoriul României

 10. Politicianul german homosexual Martin Neumaier s-a filmat cum linge toaletele publice și se unge cu fecale pe față - VIDEO Bizar

Ultima oră

23:03

Un palestinian creștin-ortodox oferă detalii despre calvarul pe care îl îndură creștinii din Gaza - “Există o intenție clară de anihilare a poporului palestinian” - VIDEO

22:33

Pr. Bogdan Florin Vlaicu, dialog cu Ileana Bauer, doctor în teologie ortodoxă, monahul Filotheu Bălan și Prof. Florin Popescu, despre calculul datei Sfintelor Paști, semnificația sărbătorii Învierii, manifestările lui Hristos cel Înviat – VIDEO LIVE

22:19

DNA, primele precizări despre dosarul care l-ar viza pe Nicușor Dan. Reacția primarului Capitalei

21:02

Scrisoare spre știința prim-ministrului Marcel Ciolacu și către ministra Învățământului Ligia Deca - Despre rectorul plagiator Dan Marcel Iliescu de la Universitatea Ovidius din Constanța

20:32

Focuri de armă la granița României cu Ucraina: Un bărbat care încerca să treacă ilegal granița către România a fost împușcat în cap

19:38

Dr. Ana Mihalcea prezintă o descoperire a doctoriței Geanina Hagimă: Un document oficial al SUA - “Armele biologice reprezentate de bacterii modificate genetic producătoare de amiloid pot explica cheagurile imense” la injectați

17:35

Cum se simte Florin Piersic. Ce mesaj a transmis marele actor prin medici - “O să spună lucrurile pe care nu le-a spus până acum”

15:45

Vladimir Putin susține că Rusia nu a refuzat niciodată să negocieze cu Ucraina: ”Au aruncat acordurile noastre la coșul de gunoi”

14:57

De ce un Guvern Mondial ar fi Sfârșitul Lumii

14:25

Parteneriat Opoziția: Dincolo de aparențe – conflictul din Ucraina

13:18

Președintele Slovaciei: Robert Fico a scăpat de moarte "la mustață"

12:42

Declarația comună a președinților Federației Ruse și Republicii Populare Chineze

10:37

Proprietarii de vehicule electrice spun că mașinile lor îi îmbolnăvesc - o șoferiță susține că Tesla i-a provocat sângerări nazale, dureri corporale și căderea părului

10:21

Caravana Patrioți în Europa, organizată de AUR pentru prezentarea candidaților la alegerile din 9 iunie, a ajuns, joi, în Alba Iulia

09:14

Israelul anunță că trimite trupe suplimentare în Rafah și intensifică operațiunile militare