Luminița Arhire: AOLEU! UNTOLD-UL MEU!

De Luminița Arhire  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


MOTTO: „Sute de spectatori au rămas pe dinafara  Cluj Arena la concertul susținut vineri seara la Untold de trupa americană Imagine Dragons, după ce nu au mai fost lăsați să intre, pentru că a fost atinsă capacitatea stadionului. Nimeni nu se aștepta la un asemenea succes de public. Cluj Arena s-a umplut rapid cu mult înainte de concert, iar spectatorii au ocupat inclusiv scările de acces, inclusiv cele de ieșire. Mulți au ascultat concertul de  pe scările exterioare ale stadionului. «Nu a fost loc să mai arunci un ac. Așa stadion plin ochi nu a mai fost niciodată la niciun concert», a spus un spectator.” (CLUJ 24. ro, 5 august 2023)

„115.000 de oameni au cântat la unison piesele celor de la Imagine Dragons. Rockerii americani au umplut stadionul în câteva minute. Pentru că au ajuns prea târziu, mii de spectatori au ascultat concertul din afara arenei. A fost si un mic incident pirotehnic din cauza unor artificii. Spectacolul a continuat după ce focul a fost stins.”(OBSERVATOR NEWS. ro, 5 august 2023)
...............................................................................................................
 
În 1985, pe stadionul „PETROLUL” din Ploiești, a fost un spectacol al Cenaclului Flacăra care a avut un sfârșit tragic. O furtună iscată din senin a smuls acoperișul scenei pe care se desfășura spectacolul, ploaia a început brusc iar mulțimea de tineri, compactă, s-a repezit către ieșire. A fost dezastru, căci 6 oameni au murit și 100 au fost răniți în învălmășeala și precipitarea de a se evacua stadionul.
 
Cu acest spectacol, Cenaclul Flacăra (cel vechi) și-a încheiat suita de manifestări itinerante, care cunoșteau, la acea dată, un nemaipomenit succes... căci nu s-a mai permis organizarea de noi manifestări iar Adrian Păunescu a fost repudiat.  Fiul acestuia, Andrei Păunescu, povestește următoarele: 

„Totul a început cu furtuna, nu aceea shakespeariană, ci una ruptă din ceruri și continuată pe stadion, unde acoperișul scenei s-a prăbușit și, ulterior, mulțimea s-a bulucit către porți. Acolo s-a închis murmurul și a cotropit urletul…” (Andrei Păunescu despre tragedia de pe stadionul „PETROLUL” din Ploiești, 1985) 

Pe stadion erau 10 000 de oameni... nu 70 000, ca pe Cluj Arena, ci de vreo șapte ori mai puțini.

Mai târziu, în plină „democrație” euro-atlantică, pe data de 30 octombrie 2015 avea să se petreacă, în clubul COLECTIV din București, o altă tragedie, înregistrând mult mai multe victime: un show pirotehnic modest, de interior, scăpat de sub control (aș zice, totuși, că nici astăzi circumstanțele  producerii incendiului nu sunt pe deplin lămurite) a dus la moartea a 65 de tineri și rănirea gravă a altor 150. 

În club erau circa 400 de persoane... (în spațiu închis, ce-i drept...) Și, la fel, în încercarea disperată de a se evacua, tinerii au călcat pe un covor de alți tineri. Ei bine, după incendiul de la COLECTIV, cu urmări atât de tragice, premierul Ponta a demisionat... la fel a făcut și primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone. Iar în mod tradițional, cetățenii deveniți brusc activi din punct de vedere civic au urât din ficați PESEDEUL și l-au diabolizat pe Piedone, care se presupune că avea coada îmbârligată cu acesta. Sloganul # CORUPȚIA UCIDE a răsărit pe străzile marilor orașe și a înflorit pe boxerii pentru circulat în metrou ai „marelui maestru al combinațiilor civice” Floooooorin Bădițăăăă!!! 

Imediat după dezastrul de la COLECTIV, preocupat de soarta Clujului său drag, primarul Emil Boc a dispus controale ca să se asigure că toate cluburile din oraș sunt O.K. în ceea ce privește situațiile de urgență care ar putea, Doamne ferește, apărea!!! A afirmat „că va trimite Poliția Locală să facă verificări suplimentare” și a fost necruțător în concluzii: „...se va trece la închiderea localurilor cu probleme.”

Au trecut 8 ani de atunci... și iată ce citim astăzi în presa clujeană: 

„Foarte fain Untold 2023. Mi-am luat bilet pentru Imagine Dragons, e gata concertul, încă nu am intrat. Toate intrările blocate, capacitatea depășită. Sunt curioasă cine îmi va da banii înapoi? Dar celor care au venit din țări străine?”(Diana Măluțan, pentru CLUJ 24. ro, 5 august 2023)

...și:
 
”Haos total la festivalul UNTOLD din Cluj-Napoca. În timpul concertului Imagine Dragons, mii de oameni au rămas blocați în afara arenei, pe teritoriul ei și în jurul ei nefiind posibilă deplasarea. Evident, s-au vândut mult mai multe bilete decât ar fi putut să încapă în parcul din centrul orașului Cluj-Napoca.” (Lovassy Cseh Tamás, pentru CLUJ 24. ro, 5 august 2023)

M-am uitat la marea de tineri de pe stadion... m-am gândit la intrările blocate, la scările pline-ochi de puștani... într-o asemenea aglomerație un oarecare incident care ar fi produs panică într-un punct, s-ar fi amplificat rapid.
 
La COLECTIV, au intrat 400 de persoane deși s-a declarat, pe propria răspundere, de către patronii clubului, o capacitate maximă de 80 de persoane... știu, o să-mi spuneți că erau într-un spațiu închis, iar eu voi răspunde că incidentul din 1985, de pe stadionul „Petrolul”-Ploiești, stă mărturie pentru realitatea tristă că pericolul există și în aer liber, nu trebuie neapărat să te afli între patru pereți. Oare câte bilete peste capacitatea stadionului au vândut organizatorii UNTOLD?  E o întrebare legitimă...  dar banii, din câte se spune, n-au miros...

Din fericire, primarul Emil Boc, mulțumit de fenomenul UNTOLD, a declarat după prima seară: „Calitatea actului artistic a fost absolut excepțională. Per ansamblu, lucrurile sunt de calitate. Evenimentul este sigur, deci nu am observat niciun fel de incident major.”

„Calitatea actului artistic a fost absolut excepțională” zice primarul Boc.  Și-apoi... de ce nu? Este vorba acolo de niște „monștri sacri” ai adolescenților, desigur... dar și de niște „artiști” cu un repertoriu chiar excepțional, adică de-un jeg lingvistic insuportabil... cu totul insuportabil. N-ar știut până ieri că „se egsistă” un „artist” numit Gheboasă. Într-un fel, neștiind că așa ceva este posibil, trăiam mai liniștită. Dar ieri l-am văzut și l-am auzit. Iar, în trena „artei” sale,  am văzut și auzit cum mii de fete din public rotunjeau frumos între buze „versurile” ... (sau nici nu știu cum să le spun ăstora): „Ooo, ce țigancă frumoasă / Cum dă din gă**ză / Filme de groază...”

Eu cred că așa zisul-artist nici nu contează în bâlciul ăsta... și câți or mai fi ca el, la fel de inepți, la fel de grobieni, la fel de neînsemnați, lăsând o urmă lipicioasă, scârboasă, de limacși în derivă pe ecranul cotidianului -ei vor dispărea așa cum au apărut... În timp ce miile de fete extaziate de mizeria rostogolită de pe scenă, acelea sunt protagonistele istoriei noastre, căci acelea abia acum deschid ușa și intră în viață. Iar ele reprezintă speranța României pentru viitor... adică, nu frumusețea și delicatețea amprentei feminine, nu decența și discreția, nu licărul din aburul misterului... nu, nu... căci acestea toate sunt depășite, ci versurile „PI**A MEA E O MAȘINĂRIE RĂZBOINICĂ/ CARE VREA SĂ ÎȘI FACĂ DREPTATE”, cu cacofonie cu tot, câștigând  premiul de poezie Mihai Eminescu, în anul de grație 2022!  
...............................................................................................
P.S. Anca Murgoci scrie așa pe platforma DC NEWS. ro: „În orice caz, Gheboasă este unul dintre cei mai apreciați trapperi din România. Iar versurile sale NU SUNT CAPODOPERĂ (mă gândeam și eu la asta, n.n.), dar nu sunt versuri care îndeamnă la consum de droguri, violențe, viol sau alte lucruri de acest fel (!!!!, n.n.)”. Îmi pare rău s-o contrazic pe distinsa jurnalistă, dar cred că n-a ascultat destul Gheboasă pentru a-și forma o opinie. Căci aceste nemuritoare „strofe” tot lui Gheboasă îi aparțin:
 
„...Astăzi avem droguri și pi**e/ Nimeni nu poate să reziste…/ Eu sunt Gheboasă din junglă/ În trecut am tras doar pungă/ Acuma tragem doar la dungă/ Și facem banii pe lângă/ ca să ne-ajungă.// Droguri și pi**e// Pe droguri și pi**e am golit un card/ Cre’ c-am făcut un infarct miocard...” etc.
 
Ei, cam așa, stimată Anca Murgoci...
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (3)
  • mariusmioc 06.08.2023 16:15
    Cam incultă, această Anca Murgoci. Comentează despre Gheboasă fără să fi studiat cu atenție opera acestuia. Incultură și diletantism!
  • Xenia 06.08.2023 16:40
    Tinerii noștri botezați ,ortodocsi, în loc să facă bisericile neîncăpătoare , se duc să se ,relaxeze" intr-un loc de unde vin tulburi.Asta se întâmplă dacă participă la o liturghie neagră.Si pentru că sunt copleșitor de mulți, și acolo și la paradele știm noi cui,va veni urgia.
  • Dumitru 8915 07.08.2023 09:03
    Despre paunescu , comandantul de regiment : " v-a prostit paunescu cu muzica FLOCK ? "
  1. În ce limbă bate "inima României" la Jocurile Olimpice de la Paris? – Fără pic de respect pentru "Team Romania"

  2. SATANISME pe față la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris. Cina cea de Taină cu TRANSSEXUALI - FOTO/VIDEO

  3. Clipul sinistru cu repetițiile pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024: Ritual ocult satanist și programare predictivă - VIDEO

  4. Dan Radovici: ROMÂNIA SCUFUNDATĂ. Opinie Invitat ActiveNews: "Nici o șansă să (mai) pocnească vestita mămăligă românească!"

  5. ”Cine conduce SUA?” Acad. Eugen Mihăescu: De dragul DEMOCRAȚIEI

  6. Părintele Mihail Săsăujan îl pune la punct pe prolectultistul Alexandru Florian în cazul Sfântului Mărturisitor Dumitru Stăniloae: ”Elie Wiesel” aplică manipulator o metodă lipsită de profesionalism care ”convine ideii otrăvite” a autorilor înșelători

  7. BĂIEȚII CU FUSTIȚE. Luminița Arhire: O ”FEREASTRĂ OVERTON” LA NOI ÎN OGRADĂ

  8. UN DRAM DE NORMALITATE: Comunicatul Mănăstirii Petru Vodă despre Șoșoacă - ”cel mai firesc gest al ultimelor luni”. REVISTA PRESEI

  9. ÎNCĂ UN PROFESOR HOMOSEXUAL VIOLATOR DE COPII! Acuzat de viol și abuz homosexual asupra unor minori, pederastul Sorin Spineanu Dobrotă, profesor la Liceul de elită Sf. Sava, a fost pus doar sub control judiciar. E un propagandist homosexualist notoriu

  10. Senatorii AUR Ionuț Neagu și Andrei Dârlău solicită declararea premierului Ungariei, Viktor Orban, drept persoană INDEZIRABILĂ în România. Măsura ar atrage automat expulzarea extremistului antiromân de la Băile Tușnad

Ultima oră

08:00

27 iulie: Sfântul Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon, ocrotitorul medicilor cinstiți și fără de arginți

23:30

SATANISME pe față la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris. Cina cea de Taină cu TRANSSEXUALI - FOTO/VIDEO

23:00

Părintele Mihail Săsăujan îl pune la punct pe prolectultistul Alexandru Florian în cazul Sfântului Mărturisitor Dumitru Stăniloae: ”Elie Wiesel” aplică manipulator o metodă lipsită de profesionalism care ”convine ideii otrăvite” a autorilor înșelători

22:00

MĂRTURISITORII: Cum a plecat la Domnul sfântul neomartir Constantin Oprișan (26 iulie 1959). MĂRTURII

21:00

Dan Radovici: ROMÂNIA SCUFUNDATĂ. Opinie Invitat ActiveNews: "Nici o șansă să (mai) pocnească vestita mămăligă românească!"

19:30

UN DRAM DE NORMALITATE: Comunicatul Mănăstirii Petru Vodă despre Șoșoacă - ”cel mai firesc gest al ultimelor luni”. REVISTA PRESEI

18:47

Fapte, informații, date și... cifre: Dan Cristian Turturică, PDG al TVR, și-a mărit salariul brut la 42.000 lei/luna (5000 EURO NET)

17:55

BĂIEȚII CU FUSTIȚE. Luminița Arhire: O ”FEREASTRĂ OVERTON” LA NOI ÎN OGRADĂ

16:40

”Cine conduce SUA?” Acad. Eugen Mihăescu: De dragul DEMOCRAȚIEI

15:44

Senatorii AUR Ionuț Neagu și Andrei Dârlău solicită declararea premierului Ungariei, Viktor Orban, drept persoană INDEZIRABILĂ în România. Măsura ar atrage automat expulzarea extremistului antiromân de la Băile Tușnad

14:45

Mihai Tîrnoveanu: Viktor Orban și-a început descălecarea în România în uniforma de husar a criminalilor de români

13:50

ÎNCĂ UN PROFESOR HOMOSEXUAL VIOLATOR DE COPII! Acuzat de viol și abuz homosexual asupra unor minori, pederastul Sorin Spineanu Dobrotă, profesor la Liceul de elită Sf. Sava, a fost pus doar sub control judiciar. E un propagandist homosexualist notoriu

13:31

Jocurile sunt făcute: Obama o sprijină pe Kamala (VIDEO)

12:23

e-Factura B2C: Fiecare român ar putea avea un cod pentru cumpărături

12:05

Jocuri Olimpice incendiare - Franța acuză: "Atac masiv pentru paralizarea Căilor Ferate"