Luminița Arhire: „VARA ASTA SE POARTĂ ALBUL”

De Luminița Arhire  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În timp ce Bucureștiul dospește într-o baltă de mizerie clipocitoare, învelit în duhori nemaipomenite, printre care sclipește, ca un diamant, parfumul fin, de uriașă groapă de gunoi... în timp ce locomotivele se prăbușesc din mers, lovite de apoplexie... în timp ce o cucoană, ministru al Sănătății, pregătește „loteria regretelor”, adică cea mai imbecilă inițiativă ce ar trebui să stimuleze populația să se vaccineze... în timp ce, în fiecare zi, fermierii mai aruncă o porție din legumele românești, roade ale unui efort inutil, pentru că sunt o marfă pe care nu o cumpără nimeni... în timp ce batalioanele de șobolani fac legea pe străzile capitalei, secondate de plutoane de gândaci tereștri și de forțele aeriene ale țânțărimii... în timp ce presa aliniată ne pregătește cu spor pentru cel de-al patrulea val al pandemiei... în timp ce vegetația dezvoltată haotic se înstăpânește în parcurile din capitală și din Timișoara... în timp ce liberalii au început să-și tragă capete-n gură, la propriu... ei bine, în timp ce se întâmplă toate astea, doi oameni obosiți -Vasilică Cîțu, premierul României și Nicușor Dan, primarul general (halal general!) al Bucureștiului- au plecat în concediu, iar un alt om obosit, președintele României, aflat la cel de-al doilea mandat, s-a-mbrăcat ca o mireasă, în straie complet albe (cămașă, pantaloni, curea, pantofi, ciorapi... n-am primit până la ora aceasta informații despre chiloți, dar, logic...) și s-a dus la petrecerea sașilor, că fraierilor de români, după cum se vede, nu prea le mai arde de petrecere.

Extenuat de strădania de a fi adus Bucureștiul într-un asemenea hal, Nicușor se pare c-a tăiat-o la relaxare în frumoasa și excesiv de pitoreasca Bulgarie. Vasilică Cîțu-rockerul, cel care nu ia prizonieri, vrea la Vama Veche, dar cu o lungă și satisfăcătoare escală, desigur, la vila de protocol din Neptun, în timp ce „mireasa” din fruntea statului a mers la Criț, ca invitat la Săptămâna Haferland. Vă mărturisesc că mie mi s-a-ntors stomacul pe dos văzându-l așa de alb într-o Românie pe care dânsul s-a străduit s-o facă atât de cenușie. Dar doamnei stilist Adina Buzatu i-a plăcut:

„Este bine îmbrăcat. Nu am văzut detaliile foarte bine, dar în general o apariție all-white, vara, este binevenită. Mă bucur că președintele a adoptat varianta aceasta, pentru că mulți dintre români au o teamă când vine vorba de pantalonii deschiși la culoare, ce să mai vorbim de cei albi. Cred că sunt niște reminiscențe de când eram mici și ni se spunea să nu ne murdărim. (i-auzi!!!! și-apoi, hei! unde să se murdărească... că doar nu umblă în calitate de pieton prin București... n.n.) Mi-a plăcut apariția lui. Este proaspătă, este potrivită vara, într-o duminică, la un astfel de eveniment, afară, de zi. Mi-ar plăcea să văd mulți bărbați îmbrăcați așa pe stradă”, (Adina Buzatu, stilist, citată de DC NEWS. ro, 1 august 2021)

Ei i-ar plăcea să vadă mai mulți bărbați îmbrăcați așa pe stradă... de exemplu, zic, pe Dan Barna... alb ca o lumânăroică de spermanțet... pe Iulian Bulai... alb ca un mucușor de Nicușor Dan... pe Vasilică Cîțu, alb ca Albul-ca-zăpada sau ca alte prafuri de aceeași culoare (ei, haideți că glumesc acum, doar nu mă luați în serios)...

Și mi-am amintit... În GLISSANDO, acel film de neuitat din 1982 al lui Mircea Daneliuc, potrivit scenariului, pe măsură ce sistemul opresiv se instaura din ce în ce mai hotărât, personajele care erau deja atinse de morbul schimbării - fie eroi principali, fie figuranți - apăreau îmbrăcate în alb. Astfel încât, cu cât se „conformau” mai exact, cu cât deveneau mai mămăligi, cu cât se curbau mai umili din coloană și cu cât strigau mai ascuțit „și eu!...și eu!” în slujba regimului, cu atât ținuta lor vestimentară devenea mai albă (nu-mi spuneți că „alb” nu suportă grad de comparație, vă rog, că uneori, suportă...).

Observând la un moment dat această evidență, un personaj exclamă: „Ah! Vara asta se poartă albul!”

Teme-te, Românie paralizată de căldură și indiferență... teme-te și încearcă să te trezești din somn. Căci eu cred că președintele Klaus, afișând ostentativ această îmbrăcăminte și având guvernul lui, parlamentul lui, servici'le lui, primarul lui general, Arafatu' lui, presa lui, justiț'ea lui și românii lui, a decretat deja, silabisind de pe-o hârtiuță și ajutându-se de o gestică bogată și inutilă, că „...vara asta se poartă albul”!!!
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Pr. Bogdan Florin Vlaicu, dialog cu Ileana Bauer, doctor în teologie ortodoxă, monahul Filotheu Bălan și Prof. Florin Popescu, despre calculul datei Sfintelor Paști:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (2)
 • Gina Lola Brigida 03.08.2021 14:43
  Păi doar suntem in zodia calului alb, iar călărețul poartă coroană și arc
 • rekk 03.08.2021 21:12
  Domnilor comentatori, io, care-s mai de la țară, probabil că nu văd „dăcât” :) realitatea imediată, că la sate e plin de animale, nu ne prea ocupăm cu neurolingvistica, și nici de domnu' Krișnamurti, ăla, nu prea avem habar (atentie, totuși, creștini, la avertismentele - în ceea ce privește religiile orientale - ale unui teolog precum Părintele Serafim Rose!), așa că personajul de la mijloc, din poză, nu mi se pare decât UN BOU tipic, unul căruia un țăran mai informat în ceea ce privește pericolele la modă, alea de infectare cu diverse bidiganii microscopice, îi va fi tras fo' două-trei bidinele de var, pentru o temeinică igienizare.

  Așa că acea cucoană stilistă, care se exprimă la fel de plastic & competent precum croitoresele de cartier de pe vremea copilăriei mele, ar putea să-și vâre opiniile direct în părtile moi, de sub șale, cu care gândește.
 1. Manuela Hărăbor spulberă filmul lui Ciprian Mega, ”21 de rubini”: ”O mizerie neo-marxistă. Mă întreb de ce nu apare în film cel care a tăiat și a spânzurat în ultimii ani în interiorul BOR-ului și care încă nu a fost înlăturat, respectiv Vasile Bănescu”

 2. Premierul Slovaciei a fost împușcat de un progresist - transportat de urgență la spital - FOTO/VIDEO. Robert Fico s-a exprimat adeseori împotriva Ucrainei lui Zelenski și a războiului susținut de NATO și a respins Tratatul OMS și ”Circul Covid”. UPDATE

 3. Pr. Călin Sămărghițan: ”21 de rubini” al lui Ciprian Mega

 4. Filmul lui Ciprian Mega, apărat cu năduf de NEPOMENITORI, schismaticii anti-BOR. Ce cred simplii ortodocși: Filmul este o interferență a zonelor demonice. Un preot nu ar trebui să fie regizor. Trebuie să aleagă: Dumnezeu sau Mamona?

 5. Noua Ordine Mondială: Marea ofensivă din septembrie (I) - Accelerarea Agendei 2030

 6. Scandal monstru la Eurovision. Reprezentanta ”non-binară” a Irlandei a făcut un show satanist care i-a pus pe fugă chiar și pe fani

 7. Cel mai controversat și discutat film al momentului: 21 DE RUBINI - VIDEO INTEGRAL

 8. Elena Dulgheru: ”21 de rubini” - tabloul social este dominat de nedreptate, din care cu greu se străvede o firidă de speranță și de har izbăvitor

 9. Parlamentarii germani propun ca dronele rusești să fie doborâte de pe teritoriul României

 10. Politicianul german homosexual Martin Neumaier s-a filmat cum linge toaletele publice și se unge cu fecale pe față - VIDEO Bizar

Ultima oră

23:03

Un palestinian creștin-ortodox oferă detalii despre calvarul pe care îl îndură creștinii din Gaza - “Există o intenție clară de anihilare a poporului palestinian” - VIDEO

22:33

Pr. Bogdan Florin Vlaicu, dialog cu Ileana Bauer, doctor în teologie ortodoxă, monahul Filotheu Bălan și Prof. Florin Popescu, despre calculul datei Sfintelor Paști, semnificația sărbătorii Învierii, manifestările lui Hristos cel Înviat – VIDEO LIVE

22:19

DNA, primele precizări despre dosarul care l-ar viza pe Nicușor Dan. Reacția primarului Capitalei

21:02

Scrisoare spre știința prim-ministrului Marcel Ciolacu și către ministra Învățământului Ligia Deca - Despre rectorul plagiator Dan Marcel Iliescu de la Universitatea Ovidius din Constanța

20:32

Focuri de armă la granița României cu Ucraina: Un bărbat care încerca să treacă ilegal granița către România a fost împușcat în cap

19:38

Dr. Ana Mihalcea prezintă o descoperire a doctoriței Geanina Hagimă: Un document oficial al SUA - “Armele biologice reprezentate de bacterii modificate genetic producătoare de amiloid pot explica cheagurile imense” la injectați

17:35

Cum se simte Florin Piersic. Ce mesaj a transmis marele actor prin medici - “O să spună lucrurile pe care nu le-a spus până acum”

15:45

Vladimir Putin susține că Rusia nu a refuzat niciodată să negocieze cu Ucraina: ”Au aruncat acordurile noastre la coșul de gunoi”

14:57

De ce un Guvern Mondial ar fi Sfârșitul Lumii

14:25

Parteneriat Opoziția: Dincolo de aparențe – conflictul din Ucraina

13:18

Președintele Slovaciei: Robert Fico a scăpat de moarte "la mustață"

12:42

Declarația comună a președinților Federației Ruse și Republicii Populare Chineze

10:37

Proprietarii de vehicule electrice spun că mașinile lor îi îmbolnăvesc - o șoferiță susține că Tesla i-a provocat sângerări nazale, dureri corporale și căderea părului

10:21

Caravana Patrioți în Europa, organizată de AUR pentru prezentarea candidaților la alegerile din 9 iunie, a ajuns, joi, în Alba Iulia

09:14

Israelul anunță că trimite trupe suplimentare în Rafah și intensifică operațiunile militare