Lovitură de Teatru de Ziua Z: Macron îl invită pe Putin în Franța

De Adrian Pătrușcă  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Rusia va fi invitată să participe la ceremoniile dedicate celei de-a 80-a aniversări a Debarcării Aliaților în Normandia din 6 iunie 1944.

Informația bombă a fost furnizată de postul de radio Europe 1.

O invitație oficială urmează să fie transmisă curând prin ambasada Rusiei de la Paris, a precizat sursa citată.

Este greu de crezut că Vladimir Putin va participa în persoană la eveniment (nu trebuie uitat că el riscă să fie arestat potrivit mandatului TPI), dar, dacă Moscova acceptă, este foarte posibil să avem o delegație rusă prezentă la ceremonie.

Deși URSS nu a avut o contribuție directă la Ziua Z, organizatorii festivităților s-au gândit să omagieze astfel rolul Moscovei în Al II-lea Război Mondial, mai spune postul de radio francez.

Invitația Rusiei (implicit a lui Putin) reprezintă o veritabilă lovitură de teatru diplomatică.

Până nu de mult, Macron era cel ce agita apele NATO propunând trimiterea de trupe Aliate în Ucraina, „pentru a ne asigura că Rusia nu poate câștiga”.

Chiar cu riscul unei escaladări catastrofale a conflictului.

Mai mult, Franța stabilise în principiu pozițiile pe care trupele sale urmau să le ocupe pe frontul ucrainean.

Și căuta cu disperare aliați care să i se alăture în această aventură.

În timp ce alți lideri occidentali începeau să se derobeze de la ajutorarea Ucrainei, Macron dimpotrivă, părea că încearcă să profite pentru a prelua el șefia taberei pro-Kiev.

Tot Franța declara mai ieri că prezența sportivilor ruși la Jocurile Olimpice de Vară de la Paris este „indezirabilă”, iar Macron personal afirma că Rusia va folosi competiția în scop propagandistic.

Este greu de crezut că invitația adresată Rusiei este efectul unei revelații bruște a lui Macron sau o inițiativă (exclusiv) personală.

(Dat fiind faptul că la festivitățile din 6 iunie urmează să participe lideri occidentali, este limpede că aceștia au fost informați dinainte și au acceptat să stea alături de delegația rusă.)

Uluitoarea cotitură diplomatică este rodul negocierilor secrete sau semi-oficiale despre care știm că se poartă de mai multă vreme între Occident și Rusia.

Dar, cu siguranță, ea a fost grăbită de atacul direct al Iranului asupra Israelului de sâmbătă noaptea.

Riscul unui Război devastator în Orientul Mijlociu pare să fi catalizat Procesul de Pace în Ucraina.

Și foarte probabil un aranjament global de securitate.

Adică o Nouă Ordine Mondială.

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

PREȘEDINTELE IRANULUI UCIS. ȘTIREA ȘI VIDEO ÎN DIRECT DIN ZONĂ:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (22)
 • Radesalu 16.04.2024 13:54
  Macaroană dă dovadă că este o mare cu_vă.
  Fără alte comentarii !
 • Codreanu 16.04.2024 14:43
  Și astfel devine oficial, occidentul a luat-o pe șubă pe banii noștri....ușor, ușor se restabilește echilibrul de forțe geopolitice.
  Putin nu are ce să demonstreze ducându-se in cuibul de năpârci occidental, cel mult acceptă trimiterea unei delegații ruse.
 • Sabin G 16.04.2024 18:14
  Care dacă joacă în altă ligă cu atât mai bine
 • Patriot Roman 16.04.2024 14:46
  Eu nu am incredere in Macron (sau in Mitsotakis,Zelensky, etc). Sa-l invite ca apoi sa-l aresteze conform mandatului de arestare de la Haga,nu e cv de neconceput avind in vedere perversitatea westului! Tineti minte ce a lasat Ștefan cel mare cu limba de moarte uramșilor lui? Sa se înțeleaga cu turcii că westul e gata totdeauna de tradare și nu se pot niciodata bizui pe ei-pe westici!
 • Orizont 16.04.2024 16:01
  Simulacrul planetar ca "playground" sau "reality show entertainment" pentru acele "spiritual host of wickedness in HEAVENLY places" ...
 • Tic 16.04.2024 21:52
  Subscriu.
 • Mars.60 Stefan 17.04.2024 13:49
  Cea mai buna observatie!
 • Orizont 16.04.2024 16:03
  Iesiti din matrix si aruncati-l in irelevanta. Nu mai alimentati nimic cu energia si atentia voastra.
 • Mars.60 Stefan 17.04.2024 13:50
  Cel mai bun sfat!
 • Mars.60 Stefan 17.04.2024 14:38
  Cel mai bun sfat!
 • Dorel Timpa 16.04.2024 16:18
  Heeey, macarena !
  Macaroane, totul e clar, nu ?

  De aici se vede cine e jupinul !
 • Wolf Edmond 16.04.2024 16:40
  Sunt convins că dintre toți invitații la conferință, Vladimir Putin va sosi primul la Paris și chiar în scara avionului se va preda jandarmilor francezi. Ca să fie bine totul, va fi însoțit de tot alaiul de persoane ruse puse pe lista arestabililor. Asta pentru că îl stimează foarte mult pe Macron și guvernul său de homalăi cu acte în regulă.
 • Flo 3087 16.04.2024 18:01
  azi i-a facut crema la harkovo si ieri la chasiv yar toata legiunea strainilor parcata acolo.....francezi ,sute-mii ...si vin alegeri pt parlamentul european ....
 • antitirani 16.04.2024 21:57
  Adica cum, nu-l aresteaza?
 • georg xanthu 16.04.2024 22:23
  Putin a fost si el un vizitator cuminte la cursurile akademiei Claus schwab,deci nu este departe nici el de aceste planuri de schimbare a lumii in folosul celor bogati.Putin atacä Ucrainä,dupä cum se vede,färä vlagä si färä convingere.El participä la un plan general intocmit probabil de acesti mari oameni ai viitorului lumii.Evreimea bogatä
  si globalisti plus rämäsite fläminde ale fostului comunism.O haitä ce cuprinde lumea..prin boli,räzboaie si o lume adormitä.
 • Quo vadis 16.04.2024 22:34
  Micron asta se crede destept...
 • Quo vadis 16.04.2024 22:36
  Micron asta se crede destept... crede ca Putin va veni in pas alergator sa fie arestat. Nici macar rusine nu are gerontofilul asta gretos.
 • Neanae 17.04.2024 00:47
  Oare să-l fi invitat pe Jelea și marioneta sa fi declinat invitația? Atunci Macrou’ având el un loc liber să-l fi onorat pe Putinache? Ca io altă explicație la astă chestie nu am !
 • Davinci 17.04.2024 02:37
  un text de muzica populară dar rearanjat suna cam așa:

  "Dealu-i deal si valea-i vale
  Curva-i curva pina moare."

  Sa nu mai spun de jigodia de Churchill ce ne-a făcut. Așa ca "MICRON" ramine un idiot cu pedigree si nu mai știe ce sa facă pentru a potoli Franța semi africana si islamica sa nu-l casapeze.
 • Floros 17.04.2024 12:23
  Macrou crede că Putin pune botul la vrăjeala lui ieftină he?
 • Mars.60 Stefan 17.04.2024 14:38
  Putin e si el un actor in cadrul vrajelii, nu de el trebuie sa ne ingrijoram, toata vrajeala e pentru noi si nu e ieftina deloc, costa vieti, ne poate costa viata daca noi punem botul la vrajeala lor (ex. "drepturile" lgbtq, plandemia, schimbari clismatice, Ucraina, Gaza). Totul face parte din marea inselare a lumii sau vrajeală a intunecatilor dusmani impotriva lui Dumnezeu, al caror scop este pierderea in iad a cat mai multor suflete omenesti.
 • Dorel Timpa 22.04.2024 11:19
  De ce nu-l cheama pe ciolanis,

  ca asta merge oriunde mai pica ceva de la masa celor bogati, o maslina, o scobitoare, o acadea
 1. Premierul Slovaciei a fost împușcat de un progresist - transportat de urgență la spital - FOTO/VIDEO. Robert Fico s-a exprimat adeseori împotriva Ucrainei lui Zelenski și a războiului susținut de NATO și a respins Tratatul OMS și ”Circul Covid”. UPDATE

 2. Filmul lui Ciprian Mega, apărat cu năduf de NEPOMENITORI, schismaticii anti-BOR. Ce cred simplii ortodocși: Filmul este o interferență a zonelor demonice. Un preot nu ar trebui să fie regizor. Trebuie să aleagă: Dumnezeu sau Mamona?

 3. Noua Ordine Mondială: Marea ofensivă din septembrie (I) - Accelerarea Agendei 2030

 4. Politicianul german homosexual Martin Neumaier s-a filmat cum linge toaletele publice și se unge cu fecale pe față - VIDEO Bizar

 5. Parlamentarii germani propun ca dronele rusești să fie doborâte de pe teritoriul României

 6. Eurovision câștigat de o ARĂTARE într-un nou afront homosexualist asupra muzicii și bunului simț

 7. Artistul ieromonah Savatie Baștovoi despre cei ”21 de rabini”: ”Nu filmul, ci CARTEA este forma cea mai potrivită de predică”

 8. Noua Ordine Mondială: Marea ofensivă din septembrie (II) - Starea de urgență planetară

 9. Marea minciună a lui Antihrist, dezvăluită: Francmasoneria, "religia mondială unică" - O opinie catolică (VIDEO)

 10. Președintele Iranului ar fi murit! - ACTUALIZARE din presa iraniană. Israelul susține că a fost un asasinat. MOSSAD? Elicopterul în care se afla Ebrahim Raisi s-a prăbușit în cursul zilei - VIDEO / ULTIMA FOTOGRAFIE OFICIALĂ

Ultima oră

20:29

Fostul director al CDC: “Este timpul să recunoaștem efectele secundare semnificative ale vaccinurilor Covid-19”

20:00

A apărut o lucrare unică: ISTORIA MIȘCĂRII LEGIONARE. 20 mai și 10 decembrie 1922 și 24 iunie 1927 în Istoria României

19:59

România, aproape de colapsul demografic: În 2022, din țara noastră au plecat peste 200.000 de persoane și aproape 19.000 de copii sub 15 ani

19:10

Profesorul Gheorghe Buzatu și Permanențele Istoriei. In Memoriam Gheorghe Buzatu (6 iunie 1939 – 20 mai 2013)

18:30

Pr. Ioan Istrati: ÎNALTUL PIMEN. 4 ani de la adormire (25 august 1929 - 20 mai 2020)

17:56

Ayatollahul Iranului, Ali Khamenei, amenință: “Dacă avem și cea mai mică dovadă că Israelul a fost implicat, vom reacționa dincolo de orice imaginație” - VIDEO

17:30

Ion Cristoiu înainte de alegerile din 20 mai 1990: Ion Iliescu vs Piața Universității și visul lui Gorbaciov: confirmarea Puterii comuniste prin intermediul alegerilor libere. România ar fi astfel un caz unic în lume. ISTORIA POST-DECEMBRISTĂ

16:56

Ortacul tot ortac! Miron Cozma, audiat la Parchetul General în dosarul Mineriadei, l-a îmbrâncit pe liderul Asociației Victimelor Mineriadelor, Viorel Ene: “Vezi că te bat”

15:38

Adrian Onciu: Drumul anevoios către negocieri de pace

15:00

George Simion, de Ziua Familiei: ”Să ne amintim că Referendumul pentru Familie din 2018 a fost SABOTAT de întreaga clasă politică: de la „tradiționalii” de la PSD, la cei PNL, la USR-PMP și Klaus Iohannis”

13:58

Azi i-a expirat Mandatul: Mai este legitim Zelenski?

13:43

Momentul când trupul neînsuflețit al președintelui iranian a fost recuperat de salvatori - VIDEO

13:35

Incendiu la Parchetul Vaslui. O angajată ar fi dat foc unor acte și ar fi încercat să se sinucidă

12:40

Cinci zile de doliu național în Iran. Prim-vicepreședintele Mokhber, desemnat președinte interimar

12:10

"Nu am fost noi". Israelul anunță că nu a fost implicat în moartea președintelui iranian