

Pe motiv că ar fi crescut rezistența la antimicrobiene, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila pregătește un ordin prin care să controleze orice antibiotic prescris sau eliberat din farmacii. Deși 70% din cazurile de infecții cu bacterii rezistente la antibiotice au fost infecții asociate asistenței medicale, măsurile se vor lua împotriva populației, farmaciile având interdicție de a mai elibera fără rețetă antibioticele. Mai mult, în mod abuziv, farmaciile vor fi obligate să raporteze la minister fiecare antibiotic vândut.
Accesul populației la medicamente antimicrobiene va fi drastic restricționat. Ministrul Alexandru Rafila vrea să controleze fiecare medic prescriptor și fiecare farmacie pentru a împiedica vânzarea către bolnavi a antibioticelor. În expunerea de motive a unui proiect de ordin, postat pe site-ul Ministerului Sănătății, se arată că în iulie 2022, Comisia Europeană , împreună cu statele membre, a identificat rezistența la antimicrobiene drept una dintre primele trei amenințări prioritare la adresa sănătății, estimându-se că peste 37.000 de persoane mor în fiecare an în UE/SEE, ca urmare directă a unei infecții din cauza bacteriilor rezistente la antibiotice.
”Impactul rezistenței la antibiotice asupra sănătății este comparabil cu cel al gripei, tuberculozei și HIV/SIDA combinate. În general, cele mai recente date arată tendințe de creștere semnificativă a numărului de infecții și decese atribuibile pentru aproape toate combinațiile de rezistență bacteriene-antibiotice, în special în mediile medicale. Aproximativ 70% din cazurile de infecții cu bacterii rezistente la antibiotice au fost infecții asociate asistenței medicale. În acest context, Comisia Europeană a adoptat, la sfârșitul anului 2020, Strategia farmaceutică pentru Europa. Aceasta are rolul de instrument de politică menit să abordeze provocările importante din domeniul sănătății și să adapteze sistemul farmaceutic al UE astfel încât acesta să poată răspunde nevoilor terapeutice ale pacienților, inclusiv în domeniul rezistenței la antibiotice. Strategia farmaceutică pentru Europa definește optimizarea utilizării medicamentelor antimicrobiene ca inițiativă esențială în combaterea rezistenței la antimicrobiene”, se precizează în fundamentarea proiectului de ordin al ministrului Sănătății.
Cu mandat de la UE
Consiliul Uniunii Europene a adoptat, la 1 iunie 2023, Recomandarea 9581/23/01.06.2023 privind intensificarea acțiunilor UE de combatere a rezistenței la antimicrobiene, mai precizează Ministerul Sănătății. Între măsurile recomandate se regăsește colectarea de date privind consumul de antimicrobiene la oameni prin monitorizarea prescrierii și eliberării acestora și furnizarea de feedback în timp util cu privire la tendințele de prescriere și eliberare a antimicrobienelor către profesioniști (medici, farmaciști) ,dar și către alte structuri interesate.
”La nivel național, situația este îngrijorătoare și necesită măsuri urgente. Astfel, datele ECDC indică un nivel crescut al acestei rezistențe în contextul în care România se află pe locul doi în UE la consumul de antibiotice de uz sistemic (n.r.după Grecia, fiind urmată îndeaproape de Franța, Cipru, Belgia și Italia). În aceste condiții, pentru îmbunătățirea cunoașterii fenomenului RAM din România, este necesară adoptarea unor măsuri legislative care să permită monitorizarea utilizării antibioticelor și ulterior să determine luarea unor măsuri care să genereze o reducere a utilizării excesive a antibioticelor dar și o mai bună folosire a acestora, în raport cu măsurile și acțiunile existente la nivelul UE”, susține Ministerul Sănătății.
Formulare speciale
Conform proiectului de ordin, medicii nu vor mai avea voie să prescrie antibiotice decât pe formulare speciale, în care vor fi trecute seria și numărul prescripției medicale, unice, generate la nivelul fiecărui prescriptor, unitatea sanitară identificată prin:denumire, adresă și număr de telefon, datele pacientului căruia îi sunt prescrise medicamentele, Cod Diagnostic, utilizat în cadrul Sistemului Informatic Unic Integrat al Asigurărilor de Sănătate din România, precum și medicamentul prescris, concentrația, forma farmaceutică, modul de administrare, cantitatea și durata tratamentului. Totodată, unitățile farmaceutice care eliberează antibiotice vor avea obligația să raporteze zilnic toate operațiunile efectuate cu aceste medicamente, utilizând sistemul electronic de raportare dezvoltat de Serviciul de Telecomunicații Speciale.
” În termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a prezentului ordin, unitățile farmaceutice au obligația de a-și adapta sistemul informatic propriu de gestiune în vederea respectării prevederilor ordinului. Ministerul Sănătății, ANMDMR și Institutul Național de Sănătate Publică au acces securizat la informațiile din sistemul electronic de raportare”, se arată în proiectul de ordin al ministrului Sănătății.
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Scopul lui Rahila nu este binele pacientului ci executarea lui.
Clasicele antibiotice, insa, cu spectru larg, peniciline, ampiciline, tetracicline etc raman inca singurele adecvate, cu conditia de a nu fi abuzate. Clasa antibioticelor noi, create chipurile tintit, pe caregorii specifice, tot mai inguste, de patogeni au contribuit la dezastru, nu doar din punct de vedere imunitar, ci prin toxicitate tot mai crescuta, de la o generatie la alta de antibiotice. Ele, asa cum si spune numele lor (anti-biotic), distrug nu doar patogenii, ci si celulele sanatoase si micro-organismele benefice din corp. Flora intestinala, de ex., se stie azi ca este parte si responsabila de functionarea normala a sistemului imunitar. O buna parte din medicatia administrata azi, pt a-si atinge tinta, si a nu fi distrusa in tranzit de diversele celule ale sistemului imunitar, contine substante imuno-depresive, producand o totala confuzie sistemelor/barierelor naturale de aparare, haos adica. Stimulate, pe de-o parte sa prolifereze anumiti anticorpi, iar pe de alta, sa-i deprime.
Realitatea este ca natura, cu exceptia probabil a unor situatii medicale de urgenta, ofera toate mijloacele si remediile pt mentinerea sau vindecarea santatii. Dar cum s-a impus, prin fortare, medicina alopata, "stiinta" atot-stapanitoare, bazata pe artificii, chimicale si biologie sintetica, tehnologii prostetice etc, iar sanatatea a devenit o marfa creatoare de profit imens, un intreg complex industrial ticalosit, parazitar, ucide programatic dreptul de acces la remediile si practicile naturiste sau alternative, cu intentia de a le transforma complet in ilegale. Asa ca...
Însă, niciun pacient care a fost tratat cu penicilină 100.000 unități la 12 ore nu merge la farmacie ca să se trateze cu 200.000 de unități la 6 ore. Tot cu 100000 de unități la 12 ore se va trata că asta ține el minte că a funcționat. Sunt însă medici care nici nu se uită în istoricul tău medical și îți trag cea mai tare doză din cel mai nou antibiotic, pentru că la ultima conferință a fost prezentat ca fiind foarte grozav și inovativ. Ca și mARN-ul din vaxxxin de altfel.
Și Remdesivirul a fost prezentat inițial ca fiind panaceul sigur al pacienților cu covid (deh, era și foarte scump) și a omorât pacienți pe capete.
Ritmul in care se dau legi intru construirea lagărului sanitaro-digital vad ca s-a accelerat, de parca actualul guvern vrea sa fie sigur ca lagarul va fi definitivat pana la alegeri. Ca, adica, nu vom avea scăpare chiar daca nu-i realegem pe ei.
Iar scapare nu vom avea, daca vom continua sa motaim la caldurica si sa speram ca maine ca fi mai bine.
Nu va fi mai bine maine - va fi mai rau
Am postat telgrafic, e adevarat, doua emoticoane -- unul, ppt "bine zis!", subscriu, iar semnul crucii s-a vrut pt un "Amin!" Imi pare rau.
Și, vacc în exces nu distrug organismul.
Am înțeles bine? Asta e ideea?
Pai dacă antibioticele în exces fac ravagii, vacc în exces de ce nu ar face ravagii și trebuie schematic făcute începând cu zecile încă de la nou-născuții și continuând până la moarte? Sau până determină moartea? - parcă așa e mai corect.
De fapt ce s-a constatat? Că se cheltuie prea puțin pe antibiotice și numărul deceselor de la bacterii rezistente la ele e prea mic față de cheltuieli colosal de mari pe vacc, cu decese direct proporționale cu sumele plătite?
Parcă așa se vrea afacerea.
Numai că “afacerea” Lui Dumnezeu e alta.
Doamne, miluiește.
Asta in mod sigur face parte din planul satanistilor, ca sa ingusteze cat mai mult cararea, astfel incat oile sa nu mearga decat pe calea creionata de ei, iar Rafila, dupa cum am mai vazut, nu este decat sluga lor fidela..
Stilul ăsta de creștere a costurilor e exacerbat mai ales în SUA, unde pentru orice fleac trebuie să ai rețetă și costurile tratamentului medical au ajuns la cer. Călcăm pe urmele Americii, dar în lucrurile rele.
Daca face asta, Rafila va omora mii de oameni nevinovati.
Sub pretextul luptei impotriva rezistentei la antimicrobiene, tarile vor plati in avans abonamente unor companii (ghici cui) care "investesc" in dezvoltarea unor medicamente noi.
http://tiny.cc/8slhvz
http://tiny.cc/bslhvz
MIHAI CANTUNIARI
11.12.2023 08:47
Tezaurul de seminte bio (zestrea genetica autohtona) nu au disparut din senin, ci ne-au fost furate dupa lovilutie de agentii multinationalelor de tip Monsanto si inlocuite cu OMG, organisme modificate genetic, nehranitoare si practic otravitoare. Asta mancam acum fara sa stim, cantitate fara calitate. Nutritionistii au remarcat ca nici 30 de mere mancate acum nu contin potentialul nutritiv si vitaminic al unui singur mar de acum 50 de ani.
Exact !