Liiceanu și ai lui... - FOTO. Luminița Arhire: GRUP STATUAR

De Luminița Arhire  /  

Plagiatorii navetiști București - Paris - Heidelberg și retur Pleșu și Liiceanu, fiul de NKVD-ist Patapievici, aghiotantul Anei Pauker, NKVD-istul Șora și turnătorul DIE/CIE Boia hrăniți în aer liber de Monica Lovinescu și Virgil Ierunca

Plagiatorii navetiști București - Paris - Heidelberg și retur Pleșu și Liiceanu, fiul de NKVD-ist Patapievici, aghiotantul Anei Pauker, NKVD-istul Șora și turnătorul DIE/CIE Boia hrăniți în aer liber de Monica Lovinescu și Virgil Ierunca

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


MOTTO: „Fundația Humanitas Aqua Forte și Editura Humanitas vă invită duminică, 17 decembrie, ora 12.30, la ceremonia de dezvelire a grupului statuar Lovinescu–Ierunca. Evenimentul va avea loc în Cotroceni, la intersecția dintre străzile dr. Grigore Romniceanu și dr. Petre Herescu, anunță un comunicat al organizatorilor. Închinat Monicăi Lovinescu (1923–2008) și lui Virgil Ierunca (1920–2006), cele mai importante voci ale exilului românesc, acest monument, operă a sculptorului Virgil Scripcariu, a fost inițiat și realizat de Fundația Humanitas cu sprijinul companiei Dedeman și este donat orașului București cu prilejul Anului Centenar Monica Lovinescu. Gabriel Liiceanu, reprezentant al Fundației Humanitas Aqua Forte, a pledat, în cadrul ședinței CGMB, pentru adoptarea proiectului, subliniind că Monica Lovinescu și Virgil Ierunca au fost repere ale societății românești în cea de-a doua parte a secolului XX.

«În timp ce, sub comunism, poporul român nu cunoștea libertatea cuvântului, întrucât gurile noastre erau absolut zăvorâte, ei au vorbit în locul nostru, făcându-ne să putem respira în epoca totalitarismului oxigenul adevărului. Asta a însemnat enorm, pentru că timp de 30 de ani, milioane de români au putut să înțeleagă ce se întâmplă cu ei, să își păstreze speranțele, să știe încă ce înseamnă a rosti adevărul, fără nicio cenzură. Acești oameni au însemnat enorm pentru România», a spus el.”(G4 MEDIA. ro, 12 decembrie 2023)
........................................................................................
Ei, dacă grupul statuar este chiar cel din fotografie, atunci trebuie să remarc că domnul Virgil Scripcariu este primul sculptor care a avut cu adevărat grijă de posteritatea personajelor sale. Adică, îngrijorat că păsările cerului nu vor găsi la timp „grupul”, a adăugat celor doi imortalizați, chiar dânsul, în imediata vecinătate și la înălțimea potrivită, pe câte-o cracă, zburătoarele care să-și facă datoria lor de păsări, întocmai și la timp, ca în orice relație firească dintre pasăre și statuie! Nu contează că au chipuri de oameni, aparatul digestiv cred că e, totuși, ca la aripate! Și plăcerea de a lansa „proiectile” bine țintite pe creștetul statuilor tot ca la aripate cred că se manifestă!

Sunt impresionată. Cred că, totuși, având în vedere cele de mai sus, artistul n-ar fi trebuit „învelească” cele două personaje într-o „pătură de tablă”, ci ar fi fost mai înțelept să le confecționeze două coifuri îndrăznețe... deoarece se știe, o formă conică, fără asperități, se curăță totuși mai ușor decât o pleată-n vânt, mai ales dacă pleata este de aramă și n-o poți spăla cu șampon HEAD & SHOULDERS!
...................................................................................
P.S. Ce impresionant a zis Liiceanu Gabriel „...întrucât gurile noastre erau ABSOLUT ZĂVORÂTE, ei au vorbit în locul nostru...”. De aceea cred eu că pentru a recupera perioada nasoală când avea „gura zăvorâtă”, distinsului filosof Liiceanu din 1990 „...încoace/ gura nu-i mai tace...”
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Vlad Țăranu, elevul prigonit pentru Basarabia, la ActiveNews:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (5)
 • vasile grozav 17.12.2023 16:13
  Figurile sinistre de pe crucile copacului sunt cei care l-au turnat pe Noica la securitate. Cu siguranță doua figuri ii reprezinta pe Pleșu su Liiceanu. Așteptăm ca porumbeii și alte zburătoare sa facă ceea ce societatea nu a putut face, adică sa-i acopere cu rahat, asa cum merita.
  PS. Lașii întotdeauna au gura zovorata , in momente de cumpănă, ca după ce momentul trece sa se afișeze ca mari filosofi în spațiul public luptand pe toate baricadele impotriva lucrărilor de doctorat plagiate ca să preamareasca plagiatul din filosofie și literatura.
 • Tic 17.12.2023 20:31
  Oricum ăștia doi nu meritau grup statuar!Statuile celor care chiar au însemnat ceva pt români sunt daramate,vandalizate,profanate,crucile eroilor din Valea Uzului sunt distruse ,iar ăștia doi care au stat la caldurica in Germania ,care au din gură pe banii americanilor ,sunt cinstiti si onorati!
  De ce nu au busturi cei care au făcut parte din rezistența anticomunistă ,cei ce au luptat cu arma în mână?
  De ce nu au busturi cei ce au trecut pe la canal,prin pușcării?
  Unde pupă Liiceanu ,nu e curat!
 • Floreas 17.12.2023 22:41
  Se rupe craca cu Plesu, e nevoie de o macara!
  Plesu e un filozof cu greutate.
 • Floreas 17.12.2023 21:54
  Parcurgand , in graba, titlurile editiei de azi am fost intrigat de titlul articolului d-nei Arghire’ grup sanitar’… Revenind la articol , am vazut ca titlul corect era ‘grup statuar’. Ajungind la gandul cel dintai am realizat ca ‘grup sanitar’ nu era departe de adevar! Cei doi imortalizati au facut, mult timp in exil, o propaganda josnica si defaimatoare la adresa tarii de la microfonul E.L. , vanzandu-si demnitatea pentru un pumn de arginti. Lipseste din grup ( poate pentru ca n-a trecut dincolo) un individ grizonat,imbracat impecabil, cu o voce mieroasa care a revenit in tara si care a reusit sa se insurubeze in partide , ONG-uri etc ajungand sa fie trimis, de dulap, sa huzureasca in Germania, ca ambasador. La vremuri noi, tot ei! ‘…sub co-munism, gurile noastre erau asolut zavorate’ dar mainile lor ( Liiceanu, Plesu) erau ocupate cu turnatorii la adresa discip-olului lor.( ‘M-au bagat intr-o mlasina ‘ ii scria disperat Noica lui Eliade) . Fii comunistilor evrei de ieri ( Tismaneanu, Florian, Patapievici etc) ne dau, fara rusine, lectii de moralitate, ne stabilesc pe cine sa cinstim si pe cine sa denigram conform agendei primite de la stapanii lor. Si pentru ca e decembrie, sa ne amintim minciuna ordinara propagata de E.L. cu cei 60-70 de mii de morti de la Timisoara si alte grozavii, toate cu scopul de a emotiona si a scoate in strada pu-li-mea nestiitoare! Planul agenturilor din Vest si Est nu putea fi dus la indeplinire daca nu il legitima iesirea multimii in strada! Este in gena noastra sa elogiem si sa omagiem tradatorii de tara si sa batjocorim jertfa celor morti in inchisorile comuniste si memoria patriotilor romani care s-au jertfit pentru patrie. Facem un erou dintr-un iredentist maghiar, spion al serviciilor unguresti si-l decoram , pe un tradator de tara (Pacepa) il absolvim si-i redam rangul si proprietatile, pe americanii care au bombardat Bucurestiul in 4 aprilie ii oblojim si le facem statuie! Avea dreptate sarbul ala (Miodrag Stanojevic) care ne-a pus stampila: poporul roman (este) „imbecil de tolerant” !
 • INJECTIA FINALA 18.12.2023 10:00
  Simbolistică masonizantă
  Un fel de mlaștină, baltă
  Pentru ucigași și urmașii lor
  Vor urla în gheenă în cor
  ..

  Unde ni's mucenicii, eroii
  Se bate pentru ei toaca'n cetate ?
  Nerusinați se cățără strigoii
  Pe crăcile slavei nemeritate

  Mâine vârcolacii vor fi ingropați
  Praf și cenușă, de'a pururi uitați
  Frații care'au suferit și murit
  Vor străluci în Raiul râvnit
Ultima oră

23:32

Papahagi a ținut o conferință despre el însuși: "Inteligența artificială și prostia naturală"

23:00

De ce preoții ortodocși de peste Prut vin la Patriarhia Română a Mitropoliei Basarabiei - Emisiune cu Pr. Eftimie Mitra. VIDEO

22:35

Dr. Geanina Hagimă: Note scrise în legătură cu ordinul privind eliminarea rujeolei, oreionului, rubeolei

22:00

Marele protopsalt Mihail Bucă a transmis imagini ale bombardamentului iranian chiar de la Sfântul Mormânt - VIDEO din Ierusalim și o CÂNTARE din drumul spre Muntele Athos: Meditație profundă

21:30

EMISIUNE ACUM: Vlad Țăranu, elevul de 16 ani pus la zid pentru ”Basarabia e România”: ”M-au întrebat pentru ce plâng și le-am spus: Pentru Dumnezeu, Neam și Țară!” LIBER la ActiveNews și Starea de Libertate - REDIFUZARE/VIDEO

21:09

Fotbalistul Ionuț Șerban internat de urgență pentru o stare de rău inexplicabilă. Sportivul de 28 de ani are nevoie de sânge grupa B(3) cu rh NEGATIV

20:37

Revista Familia Ortodoxă: De vorbă cu actorul Dan Puric despre starea neamului nostru

19:33

Noi decese ale unor persoane tinere din România: cadavrul unui bărbat de 40 de ani a fost găsit în Parcul IOR din București. Un tânăr a murit la festivalul de tatuaje organizat în Timișoara

18:05

David-Andrei Anghel, de la Liceul Internațional de Informatică din București, este cel mai bun elev-matematician din lume - Revista Profesionistă a Presei 8 – 12 aprilie 2024

17:41

În PE s-a votat Regulamentul care obligă România să primească imigranți: trebuie să le asigurăm locuințe și alte facilități

16:40

A murit un fost ministru de Interne - doar ce își serbase ziua de naștere. Doru Viorel Ursu a fost implicat în Mineriada FSN din iunie 1990

15:30

Riscul unui al III-lea Război Mondial dacă Israelul ripostează. Președintele Iranului: "Sioniștii vor primi un răspuns decisiv și mult mai puternic". Reacția Moscovei

14:56

Întrebarea-Cheie: Mai poate fi oprit Bibi?

14:22

Încă un preot candidează din partea AUR: Pr. Cătălin Axinte a primit acordul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților pentru alegerile locale

14:06

Medic din Moldova, doar un an de închisoare, cu suspendare, pentru moartea unui om, după ce cazul său a stat prin tribunale timp de cinci ani