LUAȚI-L PE ARAFAT! Av. Elena Radu: FALSUL șef al DSU continuă să ofere informații false despre numirea lui. Șeful DSU trebuie sa fie secretar de stat al MAI și este numit prin decizie a Prim-ministrului. Și nu este.

De Av. Elena Radu  /  

MAI, „LUAȚI-L DE AICI” PE ARAFAT!

MAI, „LUAȚI-L DE AICI” PE ARAFAT!

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Domnul Arafat este supărat tare, susținând ca are cineva ceva cu el și ca sunt fake news-uri că nu l-a numit nimeni șef la DSU.

Și o luă dânsul pe repede înainte și se apuca sa posteze dovada suprema: un ordin al MAI (captura foto mai jos).

Numai ca ordinul ala nu prea are nicio treaba cu OUG nr. 1/2014.

Prin OUG nr. 1 din 29 ianuarie 2014 (neconstitutionala, de altfel, ca incalca multe articole din Constituție și art 115 alin 4 - ca nu era nicio urgenta și art 115 alin 6 - ca afectează instituții fundamentale ale statului) s-a înființat DSU.

La art. 1 alin 2 din OUG nr 1/2014 se prevede:

„Departamentul este condus de un secretar de stat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, NUMIT PRIN DECIZIE a Prim-ministrului.”

Deci, șeful DSU trebuie sa fie secretar de stat al MAI și este numit prin decizie a Prim-ministrului.

În aceeași zi în care a fost adoptata OUG nr. 1/2014, respectiv la data de 29 ianuarie 2014, d-l Arafat:

- a fost eliberat din funcția de secretar de stat al Ministerului Sănătății (prin decizia nr. 19 a Prim-ministrului)

- a fost numit în funcția de secretar de stat al MAI (prin decizia nr. 20 a Prim-ministrului), NEFIIND numit șef al DSU.

În aceeași OUG nr. 1/2014, la art II alin 1 se prevede

"În scopul coordonării activităților privind organizarea, funcționarea și finanțarea Sistemului național de asistență medicală de urgență și de prim ajutor calificat, precum și a serviciilor profesioniste pentru situații de urgență se înființează Comisia interministerială pentru suport tehnic."

Dl. Arafat, ca secretar de stat, a fost numit președinte al Comisiei interministeriale pentru suport tehnic, prin decizia nr. 129 din 24 martie 2014 a Prim- Ministrului.

Nu exista nicio decizie a prim-ministrului publicata în Monitorul Oficial prin care sa fi fost numit dl Arafat șef al DSU.

Dovada ca nu exista deloc o astfel de decizie (chiar nepublicata în Monitorul Oficial) sta faptul ca dl Arafat a postat un ordin al MAI (prin care oricum nu este numit șef al DSU).

Oricum, persoana competenta sa îl numească șef la DSU era prim-ministrul, conform art. 1 alin 2 din OUG nr. 1/2014.

Drept urmare, nimeni nu are nimic cu dl Arafat, numai ca nu exista vreun act de numire ca șef al DSU, dansul victimizandu-se degeaba.

PS: Curtea de Apel Alba Iulia, în dosarul Monei Petruț deja a dat o Hotarare in acest sens.

Citiți: DE CE ARAFAT E ILEGAL ȘEFUL DSU. Curtea de Apel Alba Iulia a venit cu clarificări după bomba de azi prin care se constată că COMANDANTUL VACCINIST a semnat în fals toate deciziile PANDEMIEI. Posibile Capete de Acuzare, conform cititorilor ActiveNews

Captură Arafat:

 

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Monahul Filotheu – Cuviosul Arhim. Justin Pârvu și Sfinții Primului Sinod Ecumenic

România – Ukraina 3-0

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (3)
  • DanielaBMED 30.03.2022 13:15
    Ei iaca, ce avem cu dansul...?? S-a...”omis”.... Dar nu-i tarziu sa-l numeasca azi-maine actualul prim-ministru. Ca sa-si intre in drepturi depline, pe care nu le-a avut dar nu stia nimeni : nici el si nici primii- ministri care s-au tot perindat de atunci. Romanii inghit multe nemestecate. :(
  • Ada_Dor 31.03.2022 15:04
    Iaca CV-ul, vedeți și NATO, OMS și muuulte alte informații despre....... https://www.mai.gov.ro/wp-content/uploads/2021/10/CV-Raed-Arafat-Romana-2021.pdf
  • Rusi 31.03.2022 17:55
    Arafat trebuie sa raspunda penal.
Ultima oră

00:30

20 iunie: Sfântul Sfințit Mucenic Metodie, Episcopul Patarelor, Sfântul Ierarh Calist, Patriarhul Constantinopolului

23:49

AUR și-a decis calea în Parlamentul European: Europarlamentarii români vor activa în tabăra Giorgiei Meloni, care devine un jucător cheie în Europa

23:10

Studiu în Frontiers in Immunology: Persoanele “vaccinate” Covid testate pozitiv au un risc mult mai mare să moară decât cele nevaccinate

22:44

EXECUȚIA soților Rosenberg - 19 iunie 1953

21:33

Starea de Libertate: “Vreți RAZBOI? ÎL VEȚI AVEA CU NOI!” - Documentele de transmis urgent guvernanților pentru a-i împiedica să adopte un proiect de OUG care va arunca România într-un război devastator în care nu avem ce căuta - VIDEO

20:10

La Festivalul Mondial de Poezie „Mihai Eminescu“, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, i-a conferit Medalia de Aur Dionysius Exiguus poetului Knut Ødegård, Președintele Academiei Norvegiene de Literatură - FOTO

19:02

Conferință organizată de ASCOR Timișoara - Biofizicianul Virgiliu Gheorghe: “Efectele stresului pentru sănătatea biologică, psihologică și duhovnicească a omului contemporan”

17:43

Revoltător: Câțiva tineri cu icoane au fost ridicați și amendați de jandarmeria LGBT din Cluj pentru că protestau pașnic față de marșul “mândriei” homosexuale. George Simion: “Mai ai voie să fii creștin în România?”

15:36

Gestul teatral al lui Duda și Al III-lea Război Mondial

15:30

Armata Română nu vrea să trimită sistemul Patriot către Ucraina

13:50

Interviul care a trecut neobservat în presă. Aleksandar Vucic: ”Europa va fi în război în cel mult trei sau patru luni. Ne verificăm stocurile de petrol, făină și zahăr”

13:33

Bombă pe scena politică din Franța! Macron ar putea activa articolul 16

12:21

România preia comanda NATO în Marea Mediterană

12:07

Istoria Neamului ale Țasta de la Vădastra (XV): "Copereți-o, fi a dlacu, copereți-o!" - Apariția chiloților în sat

12:06

Dan Bittman la ”Pe Drept Cuvânt”: Nu aveam de niciunele, dar nu renunțam la visele noastre. Nu renunțăm la luptă! Merită să mori pentru libertate! - VIDEO