Joc de glezne și șenile: Vom trăi ca-n Sânul lui Abrams

De Adrian Pătrușcă  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Berlinul a căzut în cursa întinsă de Washington. Nu va fi nici o „Coaliție a Tancurilor”. Totul este o stratagemă pentru a împinge Europa cât mai adânc în războiul din Ucraina.

Când premierul german Olaf Scholz a anunțat în sfârșit, după săptămâni de presiuni americane, că va trimite tancuri Leopard 2 în Ucraina, Volodimir Zelenski a exultat, salutând nou-formata „Coaliție a Tancurilor”.

Presa occidentală a preluat și ea prompt formula mobilizatoare cu nume de joc video.

După ce entuziasmul primelor ore a trecut, se dovedește că însă că totul a fost mai degrabă o cursă americană în care Germania a căzut. Și după ea, toată Europa.

Efectul Ghiveciului de Tancuri asupra frontului

„Amestecătura” mai multor modele de tancuri NATO, fiecare cu un termen diferit de livrare, va produce mari dificultăți logistice Kievului, avertizează Washington Post.

În aceste condiții, experții militari nu sunt convinși că tancurile NATO vor avea un impact decisiv pe câmpul de luptă, la primăvară.

Comentând faptul că Germaniei i-a trebuit o perioadă lungă de timp de gândire, dacă să trimită tancuri în Ucraina, Franz Stefan Gadi, cercetător principal la Institutul Internațional pentru Studii Strategice din Londra, afirmă:

„Este improbabil că Leopard 2 vor juca un rol semnificativ în orice ofensivă care ar avea loc în primăvară.”

În opinia sa, influența tancurilor NATO, al căror număr este „limitat”, va depinde de antrenamentul ucrainenilor care vor forma echipajele și de cât de bine se vor integra noile formațiuni pe linia frontului.

La rândul său, Sonny Buttersworth, expert în domeniul tancurilor al publicației Janes, avertizează că amestecul diferitelor tipuri și sisteme de tancuri în Ucraina va reprezenta o mare problemă logistică.

De pildă, explică Buttersworth, tancurile britanice Challenger 2 folosesc o muniție diferită de standardele NATO.

Iar tancurile de producție germană Leopard 2 au „mici diferențe”, în funcție de țara care le folosea și care le va trimite acum în Ucraina.

De exemplu, Leopard 2 A4 aflate în dotarea armatei spaniole au sisteme diferite de tragere și de comunicare față de modelele din dotarea armatei finlandeze.

Expertul de la Janes declară:

„Ucraina va folosi câteva tipuri diferite de echipamente și se va confrunta cu necesitatea de a le întreține cu piesele de schimb potrivite pentru unitățile potrivite.”

Așadar, mult-trâmbițata „Coaliție a Tancurilor” este mai degrabă o formulă propagandistică, fără efecte majore pe câmpul de luptă. Cel puțin în următoarele câteva luni.

În schimb, efectele politice ale „Coaliției” ar putea fi decisive. Și neașteptate.

Afară-i vopsit gardul, înăuntru-i doar Leopardul

Tratând aceeași temă – a dificultăților create de folosirea mai multor tipuri de tancuri în Ucraina – CNN afirmă:

„Mulți analiști susțin că ar fi mai ușor pentru Ucraina să se rezume la un singur tip de tanc, și de aceea este atât de importantă decizia Germaniei de a permite trimiterea de tancuri Leopard.”

CNN citează o declarație a Sabrinei Singh, secretar adjunct de presă al Pentagonului, care anunță că tancurile Abrams „nu sunt disponibile pe stoc”pentru moment și că „va dura luni de zile până vor fi trimise” în Ucraina.

Ceea ce dă de bănuit că Statele Unite fac mai degrabă joc de glezne, împingând alte state, în special Germania, să trimită tancuri Ucrainei.

Promisiunea Washingtonului de a trimite tancuri Abrams a fost mai degrabă o momeală pe care Berlinul a mușcat-o.

De altfel, întreaga analiză a CNN este în realitate o pledoarie pentru ca forțele ucrainene să folosească un singur tip de tanc. Și acesta este – ați ghicit – tancul german Leopard 2.

Pentru că, explică postul american, tancurile Abrams sunt excepționale, dar foarte greu de întreținut și de manevrat. Adică o corvoadă, mai degrabă decât un ajutor.

Referindu-se la întreținerea tancurilor Abrams, Drew Thompson, cercetător principal invitat Școala de Politici Publice a Universității din Singapore, citat de CNN, afirmă:

„Este un lung lanț logistic care începe din Statele Unite.”

Piese componente cheie, care se uzează sau se strică în luptă, trebuie să fie înlocuite doar cu piese americane, explică Thompson. Aceste piese trebuie să fie trimise din Statele Unite la un depozit de reparații din Ucraina sau din Polonia. Și de acolo pe front.

Rezolvarea acestor complicate probleme logistice reprezintă un „risc ridicat pentru Statele Unite și pentru Ucraina”, spune expertul.

„Gândiți-vă ce victorie propagandistică ar însemna pentru președintele rus Vladimir Putin dacă pe câmpul de luptă din Ucraina ar apărea imagini cu tancuri americane scoase din uz.”

Și expertul conchide:

„Folosirea tancurilor Leopard, plecând de la o bază logistică europeană, este categoric preferabilă.”

Din toate cele de mai sus reiese că Statele Unite vor trimite în Ucraina, cândva, spre toamnă, câteva tancuri Abrams, în mod simbolic. Dacă nu vor uita. Sau nu vor apărea noi „dificultăți logistice”.

Greul aprovizionării cu tancuri îl va suporta Europa, unde se află câteva mii de tancuri Leopard 2, după cum explică același CNN.

Pare evidentă strategia Statelor Unite, de a folosi tancurile Abrams ca momeală pentru a înfrânge reticența Germaniei și a o împinge cât mai adânc în război.

Și, odată cu Germania, întreaga Europă.

Scopul stratagemei nu e nici el greu de intuit: distrugerea iremediabilă (după modelul Nord Stream) a relațiilor dintre Europa și Rusia.

Odată cu ele, și orice tentativă de emancipare a Bătrânului Continent față de Statele Unite.

Când războiul se va termina, când Ucraina va fi nimicită total și Europa dezindustrializată și distrusă economic, un nou Plan Marshall va ajuta Occidentul să trăiască iarăși ca în sânul lui Abrams.

Atunci vor urma alți 50 de ani de Pax Americana.

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Veridicitatea Datei Paștelui Ortodox - Minunea Mâinii Sfântului Damaschin:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (14)
  • mihaipopescu 27.01.2023 15:17
    "Berlinul a căzut în cursa întinsă de Washington. Nu va fi nici o „Coaliție a Tancurilor”. "
    - Din pacate nu.
    - Acum au hotarat sa trimita arme grele in Ucraina.
    - Dupa Tancuri vin Avioane de bombardament si Rachete care sa distruga Industria din Moscowa.

    Este clar acum. Razboiul e total.
    Au hotarat si hotaratea nu mai poate fi schimbata.
    Noi nu suntem liberi. Doar chiriasi pe un pamant care apartine unui om.
    Pentru catolici, toate statele sunt doar companii care să exploateze oamenii. Banii sunt apoi ascunși în sediul Vaticanului și cheltuiți pentru război și distrugere. Pământul este deținut de Papa Romei din anul 750, când domnitorul Pipin cel Tânăr și fiul său Carol cel Mare i-au dat Papei pământurile din vestul Europei pentru totdeauna.
  • Neptune 27.01.2023 15:24
    Istoria se repeta, cu alte tari in prim plan dar cu aceleasi rezultate pentru americani.
  • BLUE 27.01.2023 15:25
    Dar era prea clar de la început că ASTA e ideea: învrăjbirea IREMEDIABILĂ cu Rușii și distrugerea economică a întregii Europe!!! Ați uitat Planul Marshall??, doar l-au mai aplicat odată!!! Abia scăpase Europa din sclavia jigodiilor, acum au iscat TOATE ASTEA ca să o bage mai rău sclavă!!! CUM AU PUTUT GERMANII SĂ FIE ATÎT DE TÎMPIȚI ȘI SĂ NU VADĂ PLANUL JIGODIILOR????
  • Mars.60 Stefan 7649 31.01.2023 21:18
    ...pentru ca germanii, ca si celelalte neamuri, chiar daca vad planul jigodiilor, au structura statala infiltrata cu minionii jigodiilor... puterea jigodiilor sta in tiparnita "fara numar" de pe WS cu care au corupt toate guvernele lumii... francezii stiu de planul jigodiilor si de 4 ani si mai bine "si-o iau" de la jandarmii lui macrou aproape zilnic in proteste ineficiente... jigodiile stiu bine ca protestele oricat de mari ar fi sunt ineficiente... jandarmii au echipament rezistent si salarii bune... daca doar tzipi la un caine nu inseamna ca nu te musca mortal... daca vrei sa nu te muste fa ceva nu doar tzipa... popoarele nu sunt tampite, nici nemtii, nici rusii, doar jigodiile au turbat un pic...
  • mihaipopescu 27.01.2023 15:29
    " influența tancurilor NATO, al căror număr este „limitat”, va depinde de antrenamentul ucrainenilor care vor forma echipajele "---se antreneaza pe ele de 8 ani, doar era planuit. e doar lucru nemtesc.

    "avertizează că amestecul diferitelor tipuri și sisteme de tancuri în Ucraina va reprezenta o mare problemă logistică." -toate sunt NATO, deci functioneza impreuna.

    "tancurile Abrams „nu sunt disponibile pe stoc”pentru moment și că „va dura luni de zile până vor fi trimise” în Ucraina."- de ani de zile sunt aduse in Romania si Polonia, stocurile sunt sub pamant, uscate, la temperatura si umiditate controlata.

    "Piese componente cheie, care se uzează sau se strică în luptă, trebuie să fie înlocuite doar cu piese americane"--asta este problema cu tancurile capitaliste, Tunul Leopard poate trage numai 500 de slave, pe urma trbuie schimbata teava, nu se poate decat in Uzina mana si costa jumatate de tanc. La fel si alte piese, toate sunt facute de firme diferite care au pus in ele o viata limitata, sa vanda piese de schimb, pe care numai firma aceea are dreptul sa le inlocuiasca. ....Mecanicii pe Front nu au dreptul si orice mecanici din armata nu au dreptul nici sa fie de fata cand se schimba piesa...asa de secret este secretul de firma.

    "când Ucraina va fi nimicită total și Europa dezindustrializată și distrusă economic"--avem 500 Millioane de oameni care nu mai au nici lemn de foc, sau lemn de constructii, chiriile nu mai pot fi platite.
  • Radu Comsuta 27.01.2023 15:56
    Curva bătrână nu se dezice, a rămas tot așa parșivă cum a fost și până acum. Prin urmare va urma o fofileală americană care miroase deja de la o poștă. Nu m-aș mira să urmeze o "păruială" între aliați, de or să râdă rușii până or să se strice de atâta râs.
    Halal alianță.
  • BLUE 27.01.2023 15:58
    Acum vor păți și Europenii ce au făcut ei României de 3 decenii:ÎNROBIREA!! E o vorbă:"what goes around, comes around!!" Hai noroc!!!
  • Catalin1972 27.01.2023 17:51
    Un fluviu de apa la moara propagandei lui Putin ! Din punct de vedere propagandistic,e o dubla greșeală: în primul rand,duce inevitabil cu gândul la Marele Razboi de Aparare a Patriei care e o "religie" în Rusia și apoi ,data trecuta s-a terminat prost pentru germani...
  • beniamin jeflea 27.01.2023 17:58
    Prevestirile spun ca America de frica chinezilor se vor alia cu Rusia cand chinezii ajung la Ural...
  • beniamin jeflea 27.01.2023 17:59
    Prevestirile spun ca America de frica chinezilor se vor alia cu Rusia cand chinezii ajung la Ural...
  • Grigorie 27.01.2023 18:40
    Și când chinezii vor ajunge la muntii stâncoși dinspre vest cu cine se vor alia americanii? E o întrebare pe care ar trebui sa și-o pună la modul serios. W
  • Dorel Timpa 27.01.2023 22:45
    Americanii nu se dezminte,

    e "curve" pina la sfirsit.
    Da poate se deșteaptă pina la urma și naziștii celui de-al patrulea reich și le trag preșul de sub picioare lu zdrelenski & Co, și invoca și ei niste motive "logistice" ca sa nu mai trimită leoparzii in Ucraina. Atunci să te ții...
  • dejuan 28.01.2023 02:38
    "America Defeats Germany for the Third Time in a Century"
    February 28, 2022
    https://www.zerohedge.com/geopolitical/america-defeats-germany-third-time-century-mic-bare-ogam-conquer-nato
  • Corina George 28.01.2023 12:28
    Exista acțiune și reacțiune după cum bine știți. Aducerea altor priorități face ca sa se uite de pândemie de cei care au fost supuși vaxxinului și impus guvernelor marioneta ce nu au șira spinării. Se spunea de multe ori ca americanii folosesc o sintagma anume " este sau nu este în interesul americii."pare logic dar ascunde un cinism fără margini. Pe History Chanel americanii spuneau ca acolo unde este petrol vor și și ei. Dacă nu le place ceva și simt ca sunt prinși cu mita-n sac spun " ca nu este sau este în interesul americii." Farimitarea Europei era anunțată de la dezmembrarea Cehoslovaciei și a Iugoslaviei. Și asta pentru un KOSOVO liber care nu este nici azi recunoscuta de multe tari din Europa. SI se trăiește mai bine? Nu. România pare izolata complet avid conflicte la granița sau instabilități politice ca în Bulgaria pro rusa în vecii vecilor. Capii UE sunt aserviți americii care au cîștigat enorm bani în urma pandemiei și al acestui război. România se plinge de taxe de ROBOR și altele? Pai nu s-a angajat președintele PLANTA sa dea multi bani Ucrainei? Nu s-a angajat sa vina pe teritoriul României toți soldățeii din Europa care trebuiesc întreținuți și cazați? Nu ajuta el poporul Ucrainian cu bani, mișcare și de-ale soldatului plus după afirmațiile celor din armata americană ca sunt și persoane fizice romane care lupta acolo în Kiev. Și totul pe fondul opresiunii fata de comunitatea română inclusiv a ortodoxiei facindu-ne în curtea noastră de tot rahatul acest actoraș cu voce răgușită și mușchi mici ca Bucovina nu ne-a aparținut nicioata și am invadat-o în 1918? Mă gândeam la Ceaușescu ce ar fi zis. Nu s-ar fi băgat în mizeria asta avea cel putin o școală a vieții. Așa a procedat și cu invazia Rusiei în CEHOSLOVACIA> Însă azi sunt alte timpuri. Rușii au recunoscut ca sunt teritorii din România , Ungaria și Polonia luate de "zonele " din UCRaina. Mai ieri a apărut Costi Ioniță cu un mesaj pentru Romani de a ne lua teritoriile înapoi și au fost puși pe picior greșit așa zișii analiști militari aciuite pe bani frumoși pe la toate tv-eurile. Pina unde sa meargă nerușinarea lor în a face analize total aiurea... .Natativul din tv-euri este una ce Pina și pe Badea Mircea îl face sa fie mai realist ca ei în ceea ce privește Schengen și războiul din Ucraina. Va întreb ani văzut d-voastră pe frontul ala cum ucrainienii pleacă cu sute de blindate și fac un mare contraatac? Vezi cum se bat citiva prin păduri. RUSIA TODAY nu este admisă nici azi. SI vedeam pe doamna IOSUB sau cum o cheamă de la antena 3 ca atunci cind cineva spune ceva logic despre război în defavoarea Ucrainei spune " da dar nu sintem siguri." Orice însă împotriva Rusiei nu mai are nevoie de probe. O porcărie tipic românească la posturi conduse de pușcăriași. Realitatea și Antena CNN ca deh - dacă ar sta ei cum este văzut acest post unde Pina și americanii se uita la al Jazeera mă fac sa rid. America vinde gaz lichefiat iar așa zisele arme care au mai ajuns și prin alte părți după cum se vede pionieratul ceor din guvernul Ucrainian deci și armele trimise acolo pe griul Kievului. fac sa le fie bine yankeilor. Nu au război pe teritoriul lor , UE cumpara la greu armament bă chiar și România care cu tot ce are nu cred ca le trebuie rușilor mult. Sunt analize pertinente de ofițeri din armata română care știu de extinderea NATO și de căutarea cu Luminarea a unui război. Democrații americani au început întotdeauna război avind nevoie de bani. Se știa asta de cind a fost sabotat TRUMP> România este însă de un penibil fără margini. Gura mare a lui Orbán al Ungariei care iei apăra țară și o conduce pertinent mai are și liber în spațiul Schengen și sare la hitul Europei pentru ca dezaxatei de acolo au fost înregistrați la lacul Balaton de unguri pe cind făceau fiki fiki între ei sau cu dame de companie. Credeți ca rușii nu au filmat curvele de la Davos și matusalemicii care sunt între a se screme de un orgasm și a muri de inima? Cu siguranță ca da. Țiriac ar spune și mai detaliat cu sclerozatei dementi care veneau la o partida de mistreți pe fondul fatucelor aduse de Titi Ionescu pentru distracție și sunt mult bă chiar cunoscute bine. Mă uitam și la acuzele aduse lui Țiriac la ce bani are și ca nu a făcut nimic pentru România fiind cetățean german... referitor la spațiul Schenghen. Pai cu cine o tine omul ? Cu România? Cu Germania? Cu Ungaria? NU i se va întîmplă nimic. Știe prea multe. La fel și Nastase Adrian și multe alte Blandieni și Dinesti - asta avid și soacra rusoaica și socru ungur... Nu totul pentru a distruge o Europa care pare aroganta și de aici prețul răsturnării lui TRup. Au acceptat un Soros și pe Van Der Spume care acum lucrează și mai aprig pentru yankei. Dar România? România este vai de mama ei. Plina de hoți cu pedigree ba se dau și culți și pini de neologisme desfatindu-se în vile de neam prost precum Gâdea și alții care au trădat pe Dumnezeu în a- l avea alături pe marele Varan dator fata de statul Roman și nebăgat la pușcărie . Asistam la o lupta între servicii pe fondul delăsării unui popor care se vaită dar nu lipsește de pe pârtiile de schi din restaurante de lux și alte părți ale lumii urindu-ne fără jena ca ' LI SE RUPE." și au dreptate pentru ca vor fugi așa cum au fugit multi care s-au "adăpat" la conturile lui nea nicu. La cele 160 de miliarde datorii nu mai poți face nimic decit contrarevoluție , lovitura de stat și asta s-ar putea face dacă rușii cistiga războiul. . Și îl vor cistiga. Tot ce vedeți este o repetiție generală și minuțios gândita de ruși care vor sa distrugă și ei Europa trădătoare care nu mai au Dumnezeu care ne bage faina de gindaci pe bot , care fac experiemente cu vaxxinuri și mutații de covid care vor euroomarxism și desființarea proprietății private. Da sunt amintite astea toate și de marele regizor Andrei Șerban care trăiește intens acest absurd al zilelor noastre. Rusia sa apere valorile umane mai mult decit Europa care exporta euro marxism. Credeți ca în România interesează pe cineva de toate astea ? Sunt citiva dar restul sunt adepții bancului cu primarul fost LIS ... da LI SE RUPE> îmi este lehamite de mai toți care nu fac nimic. Valul trei văzut de Steinhardt al acelor oameni cumsecade ce sunt de fapt parte la probleme peste invazia hoardelor de bătăuși și de cretini. Televiziunile aduc tot felul de papagali care nu fac nimic. ce o face Ciuvică asta care locul lui era în spital fiind doctor nu de băgătorilor în seama aratindu-ne cit de deștept este sl și Bogdan Chireac alt monument de banditism. Dar gen Dobrițoiu mai ieri acuzat de spaare de bani împreună cu fiul sau? ei sint acum analiști militari oamenii de bine ai tarii. Nu domnilor Putin vor nu vor va cistiga. Va tocă Occidentul pe timp de frig și nu numai pentru sancțiunile date. Aș fi dorit sa aud și punctul lor de vedere dar ne-a fost tăiat cu buna știință ca sa abereze mai toți . Unii sa vinde la prosti și alții ca sa arate ce fideli sunt pe cind îmi aduc amintie cita benzina a fost furată de la Kogălniceanu de către îngerii romani. Suntem atitudine de neimportanți și de săraci plus prostia care nu doare . Mai bine dușman pe fata ca Pingelică decit apărători ca ăștia care nici limba română nu o vorbesc ca lumea. Da tancurile vor ajunge la. p ..livara ...și dac a vor ajunge va fi prea tirziu. Putin ramine dușmanul lor și uite cum a devenit de partea celor care nu mai vrem Europa numai vrem senili din alte tari care sa ne conducă care sa facă din viață noastră un ghiveci cu .... și perne. Dumnezeu mi-e teama ca iei întoarce fata de la noi. SI uite cum Clotilde jubilează spunând romanilor ca Eurrrrrropa nu mai are trrrrrrreaba cu Dumnezeu. Dar voi puteți crede. Este ceva învechit. Și Chitu ne spune de taxe și nimeni nu- l taxează pentru c e a făcut cu banii romanilor . Jeguri cu toții. Doamne spune-ne încotro sa mergem și nu-ți întoarce fata de la noi!
  1. Bomba silențioasă a lui Rafila: OMS anunță azi că ”tocmai a semnat cu România Strategia de Cooperare 2024 - 2030”. REACȚII

  2. Care este ultima dorință a lui Celine Dion – artista măcinată de o boală cruntă, depistată în 2022, s-a destăinuit fanilor

  3. La 38 de ani de la Cernobîl, Zelenski se dă de gol

  4. Analiza ”Prafului Saharian”: arsenic, bariu, nichel, zinc, fier, aluminiu. Cum au acționat alte state în timp ce oficialitățile din România tac mâlc. Documente de la Institutul de Inginerie Chimică din Bosnia

  5. REACȚIUNEA: Dorel Vișan, Mare Maestru cu grad 33 și jumătate al Ordinului Masonic Umaniterra din Cluj (FOTO/VIDEO)

  6. Noul comunism cu față climatică. Analiză înspăimântătoare a documentelor UE realizată de Prof. dr. av. Gheorghe Piperea și Arina Vasilescu, de la Piperea & Asociații: UNIUNEA EUROPEANĂ, CARBONUL ȘI NOI

  7. Canada: Un oficial din Alberta dezvăluie că “aproape toate” incendiile din provincie din acest an au fost provocate de om, nu de “schimbările climatice” - VIDEO

  8. Pr. Bogdan Florin Vlaicu, în dialog cu Ingrid Ileana Bauer, doctor în teologie ortodoxă, și Prof. Florin Popescu, despre calculul datei Paștilor, semnificația Duminicii Intrării Domnului în Ierusalim, Săptămânii Patimilor și a Învierii – VIDEO LIVE

  9. FDA semnalează că vaccinurile ARNm Covid pot provoca convulsii la copiii mici

  10. Sorina Pintea, fost ministru al Sănătății, condamnată la 3 ani și șase luni cu executare de Tribunalul Cluj

Ultima oră

22:35

FDA semnalează că vaccinurile ARNm Covid pot provoca convulsii la copiii mici

22:13

Pr. Bogdan Florin Vlaicu, în dialog cu Ingrid Ileana Bauer, doctor în teologie ortodoxă, și Prof. Florin Popescu, despre calculul datei Paștilor, semnificația Duminicii Intrării Domnului în Ierusalim, Săptămânii Patimilor și a Învierii – VIDEO LIVE

21:50

Care este ultima dorință a lui Celine Dion – artista măcinată de o boală cruntă, depistată în 2022, s-a destăinuit fanilor

19:47

Canada: Un oficial din Alberta dezvăluie că “aproape toate” incendiile din provincie din acest an au fost provocate de om, nu de “schimbările climatice” - VIDEO

19:26

Moldova va implementa votul prin corespondență. Alte țări care pot introduce acest tip de vot

18:16

Bomba silențioasă a lui Rafila: OMS anunță azi că ”tocmai a semnat cu România Strategia de Cooperare 2024 - 2030”. REACȚII

17:25

Un fotbalist de primă ligă, de 29 de ani, a anunțat că se retrage: A dat în judecată Pfizer și consideră că vaccinul Covid are legătură cu vătămările sale - “se află într-un calvar medical”

16:45

Procuratura a clasat dosarul penal deschis împotriva lui Mihai Tîrnoveanu. Revista Profesionistă a Presei

15:16

S-a stins Nicolae (Nic) Iliescu, publicist la Ziarul Național

14:31

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătății, condamnată la 3 ani și șase luni cu executare de Tribunalul Cluj

13:35

Noul comunism cu față climatică. Analiză înspăimântătoare a documentelor UE realizată de Prof. dr. av. Gheorghe Piperea și Arina Vasilescu, de la Piperea & Asociații: UNIUNEA EUROPEANĂ, CARBONUL ȘI NOI

12:44

Ce făcea Ceaușescu în ziua în care s-a născut Bănescu, 2.06.'66? Document în atenția CNSAS: PROCES VERBAL

12:02

La 38 de ani de la Cernobîl, Zelenski se dă de gol

12:00

Zece noi studii detaliază riscurile pentru sănătate ale tehnologiei 5G. Radiațiile telefoanelor mobile. Analiză realizată de Dr. Joseph Mercola (ENG/VIDEO/PDF)

11:56

Pr. Viorel Cojocaru: Patriarhia Română si Patriarhia Moscovei: dialoguri diplomatice nefinalizate referitor la teritoriul canonic dintre Prut și Nistru. Odiseea Mitropoliei Basarabiei în anii independenței de stat a Republicii Moldova