#JE SUIS NOSFE. Mărturisirile rockerului Alex. Oaie Gavril despre moartea subită a rapper-ului Darius Vlad Crețan. EXCLUSIV

De Alexandru Gavril  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


#JesuisNosfe

Vă salut dragii mei. Din cauză că am toate conturile blocate am avut timp să analizez și să reflectez evenimentele din aceste zile.

Pentru o întelegere mai corectă asupra celor spuse mai jos vă recomand să recitiți acest articol ca să înțelegeți cu ce se mănâncă termenul de Opoziție Controlată și cum se poate devoala:

OPOZIȚIE CONTROLATĂ.

O să vedeti mai încolo de ce. Plus că e bine să știți oricum.

CUM L-AM CUNOSCUT PE NOSFE

Încep, din păcate, cu evenimentul trist, chiar răvășitor pentru unii dintre noi, care m-a determinat să scriu acest text: moartea subită a lui Darius Vlad Crețan, aka Nosfe, din trupa Șatra Benz, la doar 37 ani. Am cântat în 2012 împreună cu el și cu Gabi Istrate, aka Shift, în clubul Zodiar din Galați. Pe vremea aia Shift încă nu Sus pe top cu piesa "Sus pe Toc” (la care l-am ajutat cu înregistrarea chitarelor).

- un feat cu Marius Moga.

Nosfe era invitat să cante cu noi piesa "Fără Regrete”, adaptare după celebrul "Lost Song” al lui Cat Empire.

Prin 2016 am colaborat cu Ale Blake la piesa "Turist”, unde era invitat și Nosfe. A fost mai pe acustic, mai pe feeling, doar eu cu chitara si ei cu vocea. Din păcate nu am nici o filmare de atunci. Vine 2018, când el deja era pe cai mari cu Șatra Benz, eu intrasem în gașca de la Vocea Romaniei. Și vine Untold, eram în Cluj. I-am întrebat pe băieți dacă au chef de chităreală pe niște piese. Mi-au dat piesele potrivite și le-am trimis o probă filmată cu telefonu’.  "Perfect, vii și dai cu noi din prima, fără repetiție, eventual trecem prin piese un pic la soundcheck”. Cum se face la case mai mari. La probe am repetat odată si aia a fost. Vine concertul, publicul eraun ocean iar sunetu’ – blană! Din experiența mea live vă zic că a fost cel mai intens concert din viața mea, ca energie a publicului. A fost și provocare fizică. N-am sărit vreodată într-un concert cât la alea 4 piese. Mi-a luat ceva secunde să-mi revin și să mă adaptez, efectiv NU ERAM PREGĂTIT PENTRU AȘA CEVA J))).

După concert, în backstage, i-am zis lui Nosfe fix așa:  "Bă, n-am văzut NICIODATĂ  în România trupă de rock sau de orice alt gen muzical la care interacțiunea cu publicul să fie la așa  nivel de energie, împărțită la așa mulți oameni deodată. Voi sunteți super roackeri, doar că încă nu vă dați seama”. S-a râs, s-a băut, s-a glumit. Oricum, pentru mine,  asta cu genurile muzicale este o aberație tot menită să divizeze oamenii. Cred că există doar muzică interpretată bine  sau prost. Restu’ e gargară.

Din păcate însă, fiindcă nu sunt cuminte și am rămas fără contul oficial, s-au dus și toate filmările: concerte, lecții, interviuri, emisiuni, tot. Am găsit la cineva 30 secunde de film, ca să vă faceți o idee ce nebunie frumoasă era la concertele lor.

Ne-am mai văzut de câteva ori, la diverse evenimente, mereu pe love si pe caterincă. La LukaBeats în studio, unde am tras chitara pentru o piesa a lui Domnul Udo cu SuperEDLOIV,  destul de actuala pentru aceste vremuri:

- la Shift sau la Liviu Teodorescu; la lansarea albumului solo KillaFonic, unde am cântat o piesa cu el.

Derulăm perioada cu pLandemia si cu mizeria socială venită la pachet. Suntem in 2022, deja devenisem persoană non-grata, care vorbea împotriva narațiunii oficiale. Șters de pe social media, dat afară din band-ul de la Vocea Romaniei etc. Din "Oaie, băiat super de treabă, prieten cu toată lumea și blană cu chitara, își face treaba super profi” am ajuns "nebunu’de Oaie, cum să fii prieten cu ăsta, nu vezi ce prostii aberează?”.

Fac o paranteză, în caz că nu stiți cine e Oaie, găsiți aici câteva informații.

ALEXANDRU GAVRIL - a.k.a. OAIE: INTERVIU CU MINE! Un rocker anti-sistem, autorul piesei-manifest We don't need no Vaccination, scrie la ActiveNews 

NOSFE ȘI STAREA ARTISTULUI ÎN PERIOADA DE MASCARADĂ

Au urmat "unfriend”-urile, "block”-urile si "unfollow”-urile. Cei mai mulți din mainstream și din zona de rock underground. Nu știu sigur cum a fost cu baietii din Șatra, cert este că după ce mi-au fost sterse conturile de Facebook si Instagram, Nosfe a rămas singurul  care mă urmărea pe contul nou.

Am vorbit pe whatsapp prin februarie 2021, după ce am lansat piesa cu Oaia la Mall:

L-am întrebat dacă știe niște băieți care fac animație, pentru că vreau să scot ceva foarte cretin. Mi-a recomandat pe unii pe care chiar o să îi caut în viitorul apropiat, fiindcă mai am  ceva pregătit pentru prietenii mei adormiți.

Era și pe canalul meu de  Telegram. Un grup cu dintr-ăștia Conspiraționisti, ca mine, în care se discută diverse teme și se trolează profi, plus  alte activități conspiraționiste, ca făcutul mișto de orice și de oricine, fără grija cenzurii. Un fel de experiment social, fiindcă am în agendă numere de telefon de la persoane de toate felurile, pozițiile și vârstele. Am zis că "hai să văd cine și cum s-a prins de toată prosteala și cum se poziționează”. Mulți au ieșit din prima, alții au mai rezistat câteva luni, alții observau de pe margine. S-au vorbit acolo toate tâmpeniile, toate "conspirațiile” care au devenit realitate”, dar la pachet cu tot ce știau foarte mulți oameni mari și cu multe informații reale. Tind să cred că Nosfe avea ceva date referitoare la toată mascarada cu zeru’ magic încât să știe că nu-i prea ok, mai ales dupa doza trei.  

Mor de ciudă că nu m-a întrebat măcar o dată: ”Uai, Coteț, tu ejneboon, cii cu tini, hai bem o bere să-mi zici ți mie ce și cum” (noi moldovenii ne păstrăm graiul dulși, mai ales când vorbim între noi).

Mi-e ciudă că mulți dintre cei care mă cunoșteau nu au făcut asta deși mă știau de ani de zile și aveam o relație foarte mișto cu toată lumea: și în mainstream, și în underground, și în zona muzicii electronice, și la trap, și la ursărie, peste tot.

Mi-e ciudă că foarte mulți oameni cu putere mult mai mare decât mine, și financiară și socială și  cu mult mai multă influență au ales să tacă și "să-și vadă în continuare de treabă”, știind că oameni din jurul lor aleg să-și distrugă viața până în situația în care s-a ajuns cu Nosfe.

Ați tăcut, iar tăcerea o să vă roadă, chiar dacă și "pauzele sunt muzică”. Nu e cazul vostru, veți avea mereu ceva între o măsea stricată și o bătătură în talpă. Vocea voastră interioară va zice cel puțin odată pe zi un "What If???”. Iar dacă nu va zice nimic înseamnă ori că ați murit, ori că disonanța cognitivă este pe roșu,  ori că nu aveți monolog interior. Din toate trei, ultima e cea mai sinistră. Mai luați o dată link-ul și ascultați cu atenție "Fără Regrete”, dacă NU ați înteles ce aveți de făcut de acum încolo.

TEORIA SUPRADOZEI – ALTĂ MANIPULARE ORDINARĂ!

Mi-e ciudă să știu că, dacă aveam ajutor, poate reușeam să-i fac pe mai mulți să se salveze. Poate și pe Nosfe. Dumnezeu să-l ierte! Mai avea așa de multe de spus, de cântat, de iubit, încât știu că nu e corect că el a tras bețisorul cel mai scurt!

Mi-e ciudă când, blocat fiind, citesc pe net comentarii venite din "tabăra conspiraționistă” în care se zice despre Nosfe că "era un drogat”. "a făcut supradoză”, "nevastă-sa promova vaccinul”, "și-a meritat soarta”, "uite ce nume are”. Mizerii. Oribil. Mi se îngroașă vena și nici nu pot să-i trolez și să le zic "Uăi, stați oleacă!”. Poate câțiva vor citi acest articol și le va mai veni un pic mintea la cap.

Mi-e ciudă că VOI, CEI CARE ȘTITI, lăsați ca lumea să poată face astfel de comentarii. ȘTIȚI ca moartea lui nu are nici o legătură cu drogurile și că omul era "ca un tanc”, ca să-l citez pe colegul său LukBeats. Știți că mizeria aia de ser deja face victime in rândul sportivilor, iar voi lăsați toți postacii să emită inepții despre omul pe care L-AȚI IUBIT atât de mult. Lăsați să apară la PRO TV articole în care se ridică ipoteza supradozei. Uitați câteva comentarii fix de pe pagina lor.