Izgonirea lui Adam din Rai s-a produs conform Legilor Fizicii

De Adrian Pătrușcă  /  

Arthur George Walker - Adam și Eva (1925)

Arthur George Walker - Adam și Eva (1925)

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Postul Paștilor, în care intrăm de luni, nu este altceva decât o tentativă de a ne reîntoarce în Rai, acolo de unde, la începutul vremurilor, am fost expulzați.

De aceea, duminica dinaintea începerii Marelui Post este dedicată Izgonirii lui Adam din Rai. Adică acelui moment în care Omul I-a întors spatele lui Dumnezeu. Pentru a ne reaminti ce am fost și ce-am ajuns.

Am mai scris că Omul a fost creat ca o ființă cu totul liberă, care poate inclusiv să-și respingă Creatorul.

Singurul lucru pe care Dumnezeu NU îl poate face este să-l oblige pe Om să facă ceva.

Paul Evdokimov notează: 

Biblia răspunde  formulei atee „Dacă Dumnezeu există, Omul nu este liber” prin afirmația: „Dacă Omul există, Dumnezeu nu mai este liber”.

Chiar și interdicția de a mânca din fructul oprit nu este de fapt o poruncă, ci mai degrabă un sfat părintesc din partea lui Dumnezeu.

Auziți: 

„Din toți pomii raiului poți să mănânci, dar din pomul cunoștinței binelui și răului să nu mănânci, căci, în ziua în care vei mânca din el, cu moarte vei muri.”

Același Evdokimov atrage atenția că Dumnezeu nu-i spune lui Adam: 

„Nu mânca din acel fruct pentru că vei fi pedepsit” ci: „Nu mânca din acel fruct pentru că vei muri”.

Pomul însă îi rămâne lui Adam perfect accesibil. Neîngrădit. Totul este la latitudinea lui.

Gestul Omului de a nu-L asculta pe Dumnezeu și de a mânca totuși din fructul oprit pare de o teribilă neghiobie: să ai toți pomii raiului la dispoziție (cu doar o singură excepție), să ți se dea lumea cu toate ale ei să o stăpânești și totuși să nu-ți fie de ajuns? Ce-ți mai trebuia un măr nenorocit?

Pentru a ne dumiri cum de această neghiobie a fost posibilă, să rememorăm cuvintele cu care a ispitit-o Șarpele pe Eva:

„Dumnezeu știe că în ziua în care veți mânca din el (rodul pomului – n.m.) vi se vor deschide ochii și veți fi ca Dumnezeu, cunoscând binele și răul.”

Așadar, ceea ce l-a făcut pe Om să cadă a fost tentația de a fi „ca Dumnezeu”.

Bartolomeu Anania explică magistral: Omului nu i-a fost de ajuns că fusese creat după chipul și asemănarea lui Dumnezeu, nu i-a fost de ajuns să fie chipul din oglindă al Creatorului.

A vrut să fie Chipul însuși.

Nu egalitate cu Dumnezeu a râvnit Omul, ci să-L înlocuiască pe Dumnezeu cu sine însuși. 

Aceeași tentație care a dus la prăbușirea lui Lucifer a provocat și căderea Omului.

De aceea, toate curentele filosofice, toate ideologiile și orânduirile lumii care urmăresc sau proclamă Moartea lui Dumnezeu și înlocuirea Lui cu Omul Nou sunt de cea mai pură sorginte demonică.

În realitate, când Omul vrea să răstoarne ordinea lumii, nu pe sine se pune în locul lui Dumnezeu, ci pe Satana.

De aceea, „expulzarea” lui Adam a fost ceva firesc: aproape un fenomen natural. Așa cum polii magnetici opuși se resping, Omul satanizat, „magnetizat negativ”, a fost proiectat în exterior.

Izgonirea din Rai a avut două direcții: în Afară și în Jos. În tentativa noastră de revenire, Postul înseamnă urcușul până la poarta Raiului și ține în bună măsură de noi.

Re-intrarea în Rai, însă, revenirea noastră la Locul Inițial, ține exclusiv de mila lui Dumnezeu. Și de minunea Învierii.

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Interviu cu Părintele Nicolae Tănase de după conferința ASCOR Constanța care a ”scandalizat” presa progresistă anticreștină și pe purtătorul ei de cuvânt:

De ce nu trebuie semnat Tratatul pandemic al OMS:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (6)
  • eu-noi 26.02.2023 10:11
    Just!... Multumim, D-le Adrian!
  • IC XC NI KA 26.02.2023 19:37
    Singuri singurei ne-am izgonit din rai ..dar CUM? am ratat șansa de a ne pocăi! Am rămas răzvrătiți .. Tu Doamne ești de vină! (ca și acum, de altfel, El e de vină pentru tot ce se întâmplă ..niciodată noi).

    “Adame, unde ești?" (îl căuta pentru spovedanie) și pauză .. nu tu pocăința, nu tu recunoaștere a greșelii, nu tu rugăciune de iertare ..nu tu nimic .. ba din contă.. “Femeia care mi-ai dat-o”, clar TU ești de vină că Tu mi-ai dat-o, ce nu știai ce-i poate capul ..

    Din mila Lui, prin Lucrarea Dumnezeului Întrupat iată ne-a fost redată șansa ratată odinioară in rai de a ne întoarce la El, de a ne CĂI ..
    Ea ne stă în față în tot timpul asta pământesc ..ratarea ei însă va duce la pierderea raiului din nou, numai că de data asta DEFINITIV!

    Pierderea raiul e întotdeauna ..pe mâna noastră! Căci pocăința e la purtător ..

    Lipsa pocăinței ne-a scos din ‘ecuația’ Lui Dumnezeu, când Dumnezeu dorea să o ‘rezolve’ .. căutându-l pe Adam în rai.

    În permanentă ne caută ..în permanență așteaptă întoarcerea noastră!

    Startul l-a dat tâlharul de pe cruce!

    Ceea ce nu a împlinit Adam .. a împlinit tâlharul cel aflat de-a dreapta Crucii Mântuitorului, care se îngrijea de iertarea păcatelor.. Pomenește-mă, Doamne…
    ”Așadar, un tâlhar a deschis raiul, iar nu un drept. Acesta fusese închis de Adam, mai întâi drept, apoi păcătos; și tot un păcătos, CĂIT, dar biruitor, l-a deschis din nou.” Sf. Efrem Sirul


    Așadar, consider că în aceste zile de maximă confuzie și MINCIUNĂ și ÎNȘELARE, când vorbim de izgonirea din rai nu putem să minimalizăm lucrarea vrăjmașului pliată la mare fix pe firea noastră căzută (!).. rezultanta se vede..

    “.. diavolul este mincinos și tatăl minciunii.”(Ioan 8,44)

    ***

    Ref. postire - Sf. Nicolae Velimirovici

    “..să deschidem bine ochii cât mai este vreme..

    Când omul își dă seama de harul care vine prin postire..
    Postirea îl face pe om puternic, hotărât și curajos, atât înaintea oamenilor, cât și înaintea dracilor. Postirea îl mai face pe om darnic, blând, milostiv și ascultător. 

    ..prin postire au ajuns cei mai mari eroi din istoria omenirii. Întrucât ei au cucerit ceea ce este cel mai greu de biruit- PE EI ÎNȘIȘI. Și, biruindu-se pe ei, ei AU BIRUIT lumea și pe satan.

    Alegerea comorilor cerești, potrivit acestui înțeles lăuntric, înseamnă îmbogățirea minților noastre cu cunoștințe despre existența lui Dumnezeu și despre voia Lui, și îmbogățirea inimilor și sufletelor noastre cu cunoașterea Evangheliei, pentru că numai aceste comori singure nu cad pradă vremelniciei, vătămării și furtului.

    Să fim ferm hotărâți că biruința cea de pe urmă nu va fi a diavolului și a slujitorilor lui, ci a lui Hristos, Împăratul și Stăpânul nostru. Atunci să ne grăbim să luăm arma cea biruitoare pe care ne-a dăruit-o El pentru luptă- postul cel drag- arma care se află în mâinile noastre este pentru noi strălucitoare și purtată cu măreție, dar pentru vrăjmașul nostru ea este înfricoșătoare și aducătoare de moarte.

    ..postirea este o ARMĂ, o armă foarte puternică împotriva duhului rău.

    Aceasta este postirea care duce la mântuire. Acesta este postul pe care îl propovăduiește Hristos, post fără fățărnicie, post care scoate duhurile cele rele și aduce omului biruință slăvită și roade bogate, atât în această viață, cât și în cea următoare.

    https://marturieathonita.ro/duminica-izgonirii-lui-adam-din-rai/
  • IC XC NI KA 26.02.2023 21:52
    Este foarte important să înțelegem cum am pierdut raiul ..numai așa vom ști ce avem de făcut ca să-l (re)dobândim.

    Doamne, ajută!
  • Poenaru2016 26.02.2023 19:46
    Foarte frumos articol și de suflet! Mulțumesc domnule Adrian ! Intr-un psalm scrie că Dumnezeu l-a făcut pe om cu puțin mai jos decât îngerii, dar omul a vrut să fie mai sus decât îngerii și a dat chix ! Acum vezi oameni care se coboară la nivel de animale.
  • brian duffy 26.02.2023 20:29
    pot fi de acord cu toate, dar sarpele ce cauta in rai?
    el nu era negativ magnetizat?
  • quest 27.02.2023 14:55
    Putem spune, topologic vorbind, ca Protoparintii nostri au fost izgoniti din Gradina Raiului (un loc de pe Pamant unde trebuiau sa creasca pentru a putea ulterior sa faca parte din comunitatea Imparatia lui Dumnezeu) si nu din Raiul care a fost construit/pregatit ulterior de catre Iisus Hristos (Mantuitorul) si care este localizat in Ceruri.
  1. CNSAS a declanșat procedura de verificare a lui VASILE BĂNESCU. Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei refuză să-și ofere datele instituției care cercetează trecutul său în raport cu Securitatea. DOCUMENT EXCLUSIV

  2. Interviu cu Părintele Nicolae Tănase de după conferința ASCOR Constanța care a ”scandalizat” presa progresistă anticreștină și pe purtătorul ei de cuvânt. IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, despre lucrarea de la Valea Plopului - VIDEO

  3. Israelul s-a răzbunat pentru atacul iranian din noaptea de 13-14 aprilie. Explozii în apropierea sitului nuclear de la Isfahan

  4. Progresistul sterp de la Patriarhie vs Tatăl a 500 de copii sau Mamona vs Dumnezeu. De ce Lumina de pe pieptul Părintelui Nicolae Tănase nu poate fi întinată de nici un Bănescu

  5. ASCOR Constanța, despre afirmațiile “scandaloase” ale Pr. Nicolae Tănase: “Discursul trebuie analizat în complexitatea conferinței pe care a susținut-o și nu într-o formă trunchiată”. Progresistul Vasile Bănescu a pierdut cea mai bună ocazie să tacă

  6. Noua Utopie climatică: Se pregătește scoaterea la mezat a Planetei – munți, păduri, câmpii, ape...

  7. Orwell a prezis Războiul Permanent de astăzi

  8. Răspunsul Părintelui Nicolae Tănase la acuzele nefondate ale goarnelor progresiste

  9. Producătorii români sunt discriminați în țara lor! Consiliul Concurenței, aliatul corporațiilor străine – Lidl, Penny, Auchan, Metro, Carrefour, Mega Image, Profi

  10. Directorul CIA: Ucraina va pierde războiul până la sfârșitul anului

Ultima oră

16:00

Un nou partid la orizont? Petru Romoșan: An electoral ciudat: anul independenților

15:40

OMS, ”profund îngrijorată” de răspândirea gripei aviare la oameni, după ce o persoană din Texas s-a infectat. Din 800 de cazuri înregistrate, jumătate ar fi fost mortale. NOUA PLANDEMIE?

15:15

Adrian Onciu, OPOZIȚIA: A doua diversiune ”suveranistă” pentru propulsarea lui Geoană la Cotroceni

14:40

PSD era să cadă din lac în drogat. Marcel Ciolacu: Negoiță să stea pe sectorul lui

13:42

Un renumit medic malaezian și-a cerut scuze public pentru că a recomandat vaccinul anticovid în perioada pandemiei: ”Vă rog să mă iertați. Sunt incapabil să vă ajut financiar, dar vă pot oferi sfaturi medicale”

13:41

Noua Utopie climatică: Se pregătește scoaterea la mezat a Planetei – munți, păduri, câmpii, ape...

11:40

Jurnalista Cristina Leordeanu sare în apărarea Părintelui Nicolae Tănase: ”Să vedem ce scrie în cartea vieții celor care îl atacă. Si care n-au construit pentru alții nici măcar un coteț”

11:15

Răspunsul Părintelui Nicolae Tănase la acuzele nefondate ale goarnelor progresiste

10:29

Descoperire uluitoare: Manuscrise ale lui Emil Cioran, niciodată publicate, aduse la București. 100.000 de euro, prețul de pornire a licitației

10:08

Producătorii români sunt discriminați în țara lor! Consiliul Concurenței, aliatul corporațiilor străine – Lidl, Penny, Auchan, Metro, Carrefour, Mega Image, Profi

09:53

La Dubai a plouat într-o zi cât într-un an. Cele mai abundente precipitații din ultimii 75 de ani - VIDEO

09:42

Directorul CIA: Ucraina va pierde războiul până la sfârșitul anului

08:30

Progresistul sterp de la Patriarhie vs Tatăl a 500 de copii sau Mamona vs Dumnezeu. De ce Lumina de pe pieptul Părintelui Nicolae Tănase nu poate fi întinată de nici un Bănescu

08:28

Israelul s-a răzbunat pentru atacul iranian din noaptea de 13-14 aprilie. Explozii în apropierea sitului nuclear de la Isfahan

08:00

19 aprilie: Sfântul Cuvios Ioan de la Lavra Veche; Sfântul Sfințit Mucenic Pafnutie