Iulian Capsali: UN FILM CARE ÎȘI CARĂ O CRUCE MAI MARE DECÂT POATE DUCE

De Iulian Capsali  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Câteva considerații aberante am citit despre filmul "21 de rubini", dintre care menționez pe scurt câteva flagrante:
 
Că ar fi un film făcut cu sprijinul Rusiei ca să denigreze Occidentul; tot Kremlinul este implicat prin Patriarhul Kiril ca să dea o lovitură capitală ortodoxiei românești, și în fine ultima, că procuroarea Nina din film o întruchipează de fapt pe Kodruța Koveși iar filmul este făcut ca să imprime votantului român un circuit subliminal ca stalinista Koveși să fie votată la următoarele alegeri prezidențiale*.
 
Cred că cei din urmă au văzut alt film! Nina este opusul "Slujirii": cinstită până la sacrificiu, se opune directivelor Sistemului și pierde absolut tot. În alt plan, cel teologic, pierde mai ales din cauza faptului că vrea să facă dreptate fără Dumnezeu (cum bine observă Pr. Mihai Aldea, care este și scriitor, într-o cronică în cheie eshatologică**), tot răul - inclusiv sinuciderea fratelui - venind de fapt de la o tară a societății românești, care separă Evanghelia de viața de zi cu zi.
 
Insistența cu care mama vrea să-și facă fiul seminarist prin mită, în ciuda sfaturilor unui bătrân înduhovnicit, fost deținut politic; avorturile la care este împinsă de soț; tot eșafodajul corupției administrației bisericești (care este doar parțial devoalat) ce încurajează simonia; toate acestea duc la îmbâcsirea vicioasă a societății ce alienează omul și-l duce implacabil la împietrirea sufletească.
 
Păcatul duce chiar la moarte - strigă preotul-regizor Ciprian Mega - iar faptul că procuroarea Nina pierde copilul în primele luni de sarcină iar partenerul o părăsește este și asta o consecință a secularizării căsătoriei, a scoaterii acesteia din rânduiala Bisericii, tinerii fiind încurajați chiar de câtre părinți să trăiască în concubinaj.
 
Păcatul omoară - simbolul pruncului pierdut - însuși viitorul acestui neam!
 
Revenind, Koveși este un produs total al Sistemului Globalist, o individă care a distrus economia românească și partidele pe modelul brevetat de CIA în Italia (Mani pulite), sistem care îi oferă protecție acum la Bruxelles într-o funcție care permite marii corupții din vârful Consiliului European (mai ales din plandemie, contracte secretizate de miliarde de euro) să înflorească în continuare, iar personajul Nina este împinsă de Sistem spre vârful ierarhiei, dar fiind o ființă funciarmente cinstită, care își face doar datoria, este înlăturată de Sistem și chiar arestată.
 
Nina este exact opusul lui Koveși.
 
În fine, să nu uit, ar mai fi și ideea stranie că Pr. Mega este un activist de genul "jurnaliștilor" Recorder, care vrea să denigreze Biserica și să-i distrugă credibilitatea în corpul social. Deci nu doar rublele Moscovei sunt folosite impur, dar și dolarii lui Soros. OMG!
 
Vorba unui prieten, acest film riscă să fie cel mai prost înțeles film din istoria cinematografiei românești.
PS: Un mare profesor de teologie de la o facultate importantă a țării, mi-a dat următorul mesaj:
 
"Hristos a Înviat! 21 de rubini nu este pentru oricine. Trebuie sa ai dinții tari, nu dinți de lapte. Nu este pentru religioși, nici pentru bigoți. Nu este pentru preoți cu mai puțin de 20 de ani de preoție; nu este pentru monahi.
Nu este pentru seminariști, nu este pentru cei care nu au văzut cu ochii lor anii 88-92.
Într-un cuvânt, e pentru bărbați și pentru femei cu virtutea bărbăției. E pentru cei duhovnicești."
 
* măsurătorile sociologului Mirel Palada arătau încă de anul trecut faptul că, în cazul în care Koveși AR INTRA ÎN
 
TURUL DOI (condiție esențială!) cu orice candidat actual la prezidențiale, câștigă alegerile. Ca și în cazul lui Nicușor Dan la primăria capitalei, partidele conduse de Sistem pot pune candidați modești și/sau controversați ca să iasă cine trebuie.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

ÎMPUȘCAREA LUI TRUMP. TRANSMISIE LIVE:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (12)
 • IC XC NI KA 10.05.2024 02:21
  “..E pentru cei duhovnicești."
  Corect!

  Dar asta e neapărată de bine? Cu cei neduhovnicești ce se întâmplă? Au o problemă? Și nu cred că-i doar problema lor ..când faci un astfel de film. Cred că-i fix problema celor duhovnicești dacă consideră că-i numai problema celor neduhovnicești.

  Mai comentam pe aici ..”Nu cred că e o problemă în asumarea realismului de către cei care știu cu ce se mănâncă viața asta.
  Întrebarea e daca pe cei care nu prea pot să-si asume realismul îi ajuta acest film să și-l asume sau se smintesc.”

  Pe cei neduhovnicești îi ajută acest film sau se smitesc? Ne-a răspuns “un mare profesor de teologie de la o facultate importantă a țării”, pe cate îl invităm să ia poziției fermă dacă consideră că Biserica e în pericol. Că nu toți sunt(em) duhovnicești.

  Și, clar, la toți ne trebuie o Biserică pe modelul Hristos, o Biserică lucrătoare, deopotrivă, atât pe ogorul neduhovniceștilor, cât și al duhovniceștilor, care oricând pot cădea..

  Și pe mulți alții clerici duhovnicești care, tot așa, îi invităm să ia poziție, să iasă să întărească cei de întărit.

  Una din două, ori e acaparată Biserica, corupția ca modus vivendi, depravarea maximă și atunci să iasă, nu să tacă complici, ori să tacă că uscăturii are orice pădure.

  Dar dacă asumarea realismului din Biserică nu este pentru oricine, cum facem ..că Biserica e pentru oricine.
  E Luptătoare, nu smintitoare. Sau?

  Hristos a Înviat!
 • IC XC NI KA 10.05.2024 09:42
  * Și pe mulți alții clerici duhovnicești pe care, tot așa, îi invităm să ia poziție, să iasă să întărească ce-i de întărit.
 • DanielaBMED ► IC XC NI KA 10.05.2024 15:13
  "...e pentru cei duhovnicești" - zice acel părinte duhovnicesc ( presupunem ). Păi foarte puțini oameni duhovnicești, cu adevărat duhovnicești, vizionează filme artistice. În cazul acestui film sunt și dânșii obligați să vadă scene de genul "pupături între lezbiene" și altele. Să le fie oare de folos ? Dar celor neduhovnicești ..?
  Toate exagerările filmului sunt făcute mai mult cu scop comercial. Tot fu vorba despre comerț astăzi, în pericopa evanghelica, la Sfânta Liturghie, când Mântuitorul a răsturnat tarabele din templu cu mânie dumnezeiască...
  Oare Dumnezeu dă "OK"-ul pentru existența acestui film ? Nu e vorba de realitățile crude demonice zugrăvite în film, ci de rolul "pedagogic" al filmului acestuia, pus în cântar cu sminteala pe care o poate aduce oricui, mai ales celor 99 %din oameni, cei... neduhovnicești...
  E tot comerț ( ! ) din nefericire, cu toate că nu mă număr printre cei duhovnicești, nu pot judeca corect. Citind despre film, văzând și câteva secvențe, am decis să nu mă uit la el. Unele "mâncăruri" pot fi atât de ...tari... încât să mă facă, fără să vreau, să... vărs. Nu mai suport nici violența pe ecrane, nici alte feluri de mizerii, chiar inspirate din realitate. Simt că mă mânjesc... :(
 • Wolf Edmond 10.05.2024 11:55
  Se acordă acestui film o importanță mult peste cea pe care o merită. Dacă pelicula a fost realizată în urmă cu mulți ani, dacă a fost modificată copios până în zilele noastre deturnând subiectul inițial și a fost lansată deliberat într-un an electoral și în contextul „măreței resetări” care ne bulversează existența, lăsați-o domnilor să moară pe limba ei. Repetatele articole care apar zi de zi în Active News despre această creație destul de amatoricească nu fac altceva decât să o fixeze și mai mult în mințile oamenilor și să creeze prea diverse, ciudate și persistente atitudini în funcție de niște interese care nu par a fi ale noastre, ale oamenilor obișnuiți. A fost un film făcătură, de nota 4,5 pe o scară de la 1 la 10 și atât. Pe mine personal nu m-a impresionat.
 • Wolf Edmond 10.05.2024 12:37
  Cre e marea și inedita noutate a acestui film? Că și în rândul preoților ortodocși e prezentă corupția?
  Imensa majoritate a oamenilor nu-și aleg meseria din pasiune ci aplicând axioma „meseria e brățară de aur”. Acolo unde sunt mulți bani, acolo e prezentă și corupția (și asta este o axiomă).
  Preotul dintr-un sat prin care mai umblu din când în când vine de pe terenul de fotbal direct la slujba pentru înmormântare. I se văd adidașii plini de noroi, pantalonii trening pe sub sutană și nu te poți apropia de el pentru că duhnește a transpirație peste care a dat cu deodorant fără să se spele înainte. El consideră că doar practică o meserie și că pasiunea nu e necesară. Este OM. Asta nu înseamnă că drept credincioșii nu mai vin la biserică. Vin, și după slujbă bârfesc. Asta e tot. Biserica rămâne BISERICĂ. A Domnului.
 • Mihai_T ► Wolf Edmond 10.05.2024 13:20
  Ceea ce spui despre acel preot mie mi se pare ca și cum satul ăla e situat pe o altă planetă. Eu aproape toți preoții pe care i-am văzut (fie că sunt la țară sau la oraș, fie că-s la parohie sau la mănăstire) au întotdeauna o igienă exemplară. Tot timpul sunt spălați, tot timpul au cămasă albă sub rasă - fie mirean, fie călugăr. Mai mult de atât, am văzut preoți care au un miros mai dezvoltat decât alți oameni.
 • Wolf Edmond ► Mihai_T 10.05.2024 14:34
  Te asigur că inclusiv la Bobotează circulă prin sat cu treningul și adidașii albi pe sub sutană. Cu diferența că atunci nu miroase. Persoanele în vârstă își fac cruce și se miră de cât de mult s-a emancipat această lume.
  Ceea ce este important însă, este faptul că nu preotul și zidurile reprezintă Biserica lui Hristos ci oamenii adunați în numele Lui. Ei onorează prezența Domnului între ei, inclusiv prin faptul că sunt îmbrăcați decent și curați.
 • DanielaBMED ► Wolf Edmond 10.05.2024 15:21
  Spunea Părintele Cleopa că oricât de păcătos ar fi un preot, sau nevrednic, chiar beat în șanț de-l vezi, să îi ceri binecuvântarea. Dumnezeu judecă pe fiecare, iar preoții vor fi judecați mai aspru decât ceilalți oameni. Acel preot, ca orice om de altfel, poate, în urma unei situații deosebite, sau a unei revelații, să se schimbe... să devină chiar sfânt... Exemple negative există destule, și sunt cele mai popularizate, însă preoția nu este o meserie sau o profesie, ci este o misiune dumnezeiască. Toți vom da socoteală, și preoții. Să ne rugăm, dacă suntem în stare de asta, unii pentru alții și...pentru preoți... ????
 • Davinci 10.05.2024 13:38
  Se face cum se face si vad ca nu se ia in calcul multe ce trebuiau a fi in primul plan pentru a spune ceva despre mizeria asta de film. Adică marea masa a preoților care au fost închiși si omoriti găsiți pe perretii de la Aiud si Gherla nu au însemnat nimic. SI cei care. au fost pe vremea domnitorilor si a comuniștilor chiar.... Nu toți au fost trădători. Au fost si pastori greco catolici ca Iulian Hossu a cărui viața a fost subiectul unui film semnat de Nicolae Mărgineanu. știți de el? l-ați uitat pentru mizeria asta care se vrea ca excepția sa fie regula? NU domnilor nu este doar tradatre in biserica ortodoxa. Sa fi uitat voi de Galeriu , Staniloae si Rugul Aprins? ORice patriot naționalist creștin are eticheta de legionar fascist... citind sa se spună ca naționalismul creștin nu este exclusivist. Nu place șmecherilor de politicieni analfabete trădători care fac orice pentru un post călduț si bine plătit sa amintesc de Eliade, CIoran, Tzutzea Codreanu, Ionescu, Paulescu , Pamfil Seicaru, Vasile Militaru, Vasile Voiculescu si mulți alții care au murit cu patria in mina cu credință lui Dumnezeu. Sa mai aduc aminte de Vulcanescu sau de Antonescu? Toți sint criminali nu Brucan care ar trebui judecat in lipsa sau Neulander Roman si mulți alții.
  O eroare special fact pentru ca acest film sa se alinieze cererilor globaliste ale UE unde orice mișcare de naționalistă trebuie exterminată. Știți cit de naționaliști sint evreii din Israel? PRiviti la ceea ce fac acolo.
  A nu sti nu este un pacat dar a nu raspunde oportunitatii de a sti este un mare parat.

  Așa ca societatea românească face prostii peste prostii si mai pun o cărămidă pentru criminalii ce conduc sau ascund adevarul.

  fiecăruia după suflet zic eu...

  Si domnule Capsali si alții iată lista preoților închiși si batjocoriți de comuniști... Despre ei nimic? Sau va place de masonul Dorel Vișan care vrea sa mai striga bani pentru nepoți si sa i se facă o stea pe nu știu ce alee.... CIta micime si jeg uman ascunde si el si alții ca el...
  Listă de preoți victime ale regimului comunist din România
  • Vasile Aftenie
  • Bartolomeu Anania
  • Ioan Bălan
  • Arsenie Boca
  • Adalbert Boroș
  • Gheorghe Calciu-Dumitreasa
  • Tit Liviu Chinezu
  • Alexandru Cisar
  • Horia Cosmovici
  • Ioan Dragomir
  • Ioan Duma
  • Alexandru Filipașcu
  • Valeriu Traian Frențiu
  • Gheorghe Drăgulin
  • Vladimir Ghika
  • Marcu Glaser
  • Gheorghiță Guțescu, preot gorjean din comuna Bălănești, dar cu parohie în localitatea Pișteștii din Deal. Profesorul Grigore Haidău, din municipiul Târgu Jiu, care a scris o lucrare despre părintele Guțescu.[1]
  • Iuliu Hirțea
  • Iuliu Hossu
  • Vasile Hotico
  • Gherasim Iscu, starețul de la Mănăstirea Tismana, a fost unul dintre principalii luptători împotriva comunismului din Oltenia. Acesta a fost unul dintre liderii Mișcării Naționale de Rezistență din Oltenia (MNRO), alături de generalul Ioan Carlaonț, care a condus această organizație, și a fost exterminat într-o închisoare comunistă.[1]
  • Ioan Iovan
  • Ilie Lăcătușu
  • Grigorie Leu
  • Áron Márton
  • Nicolae Mărgineanu (psiholog)
  • Hieronymus Menges
  • Ștefan Meteș
  • Octavian Moisin
  • Nicodim Munteanu
  • Lucian Mureșan
  • Zosim Oancea
  • Pompeiu Onofreiu
  • Augustin Pacha
  • Liviu Victor Pandrea
  • Arsenie Papacioc
  • Ioan Ploscaru
  • Anastase Popescu [2]
  • Nicolae Popoviciu
  • Visarion Puiu
  • Alexandru Rusu
  • János Scheffler
  • Joseph Schubert
  • Ioan Suciu (episcop)
  • Aladár Szoboszlay
  • Alexandru Todea
  • Sandu Tudor
  • Petroniu Tănase
  • Constantin Voicescu
  • Adrian Cărăușu, preot în satul Nadișa, comuna Strugari, jud. Bacău. [3][4]
  • Alexandru Ghiță [5]
  • Alexandru Nica [6]
  • Alexandru Șendrea [7]
  • Amos Florea [8]
  • Andrei Iancu [9]
  • Aurel Bazilescu [10]
  • Aurel Gliga [11]
  • Aurel Negoescu [12]
  • Axinte Iepure [13]
  • Benedict Ghiuș [14]
  • Boris Răduleanu [15]
  • Constantin Necșulescu [16]
  • Constantin Pătuleanu [17]
  • Constantin Sârbu, ucis în spital [18][19]
  • Cornel Tomescu [20]
  • Crăciun Oprea [21]
  • Dimitrie Balaur [22][23]
  • Dimitrie Bejan [24]
  • Diodor Todea [25]
  • Dumitru Bălașa, istoric, a refuzat să devină membru al Academiei Române [26][27][28]
  • Dumitru Argint [29]
  • Dumitru Biolănescu [30]
  • Dumitru Iliescu Palanca [31]
  • Dumitru Mihăilescu [32]
  • Dumitru Mitoiu [33]
  • Dumitru Moldovanu [34]
  • Dumitru Morega [35]
  • Dumitru Rădulescu [36]
  • Dumitru Uta [37]
  • Emanuel Păsculescu-Orlea [38]
  • Emilian Doicu [39]
  • Enache Graur [40]
  • Evmenie Moraru[41]
  • Honoriu Filimon [42]
  • Gheorghe Beșchea [43]
  • Gavriil Burzo [44]
  • Gavril Branea [45]
  • Gheorghe Cârstoiu [46]
  • Gheorghe Beldiman (preot) [47]
  • Gheorghe Cotenescu (1886-1965) [48]
  • Gheorghe Doară [49]
  • Gheorghe Dragomirescu [50]
  • Gheorghe Giurgiu [51]
  • Gheorghe Lungu [52]
  • Gheorghe Nițu (preot) [53]
  • Gheorghe Perian [54]
  • Gheorghe Popa (preot) [55]
  • Gheorghe Precupescu, unul dintre martirii care au fost prigoniți de comuniști și întemnițați din cauza credinței lor [56]
  • Gheorghe Purdea [57]
  • Gheorghe Vețeleanu [58]
  • Gheorghe Tarcea [59]
  • Grigorie Bogza [60]
  • Florea Mureșan [61][62]
  • Florea Mureșanu [63]
  • Ilarion Felea [64][65]
  • Ilie Imbrescu [66][67][68][69][70]
  • Ioan Coliță [71]
  • Ioan Datculescu [72]
  • Ioan Dovăncescu [73]
  • Ioan Duma [74]
  • Ioan Iovan [75]
  • Preotul Ioan Moldovan [76]
  • Ioan Neagoe [77]
  • Ioan Negruțiu [78][79]
  • Ioan Sărăcuțu [80]
  • Ioan Sevastre [81]
  • Ioan Șandra [82]
  • Ioan Tomuță [83]
  • Ion Băldescu-Popescu [84]
  • Ion Dobrotescu [85]
  • Ion Druțu [86]
  • Ion Iorgulescu [87]
  • Ion Lupșa [88]
  • Ionel Pavel (preot) a îndurat șapte ani de schingiuire și foamete în penitenciarele Jilava, Gherla, Pitești și la Canal.[89][90][91]
  • Ioniță Diaconescu [92]
  • Ilie Cioruță - preot, tuns în monahism [93][94]
  • Ilie Imbrescu [95]
  • Laurențiu Pop [96]
  • Laurian Moraru [97][98]
  • Lazăr Cârja [99]
  • Liviu Brânzaș [100]
  • Liviu Galaction Munteanu [101]
  • Marin Neamțu [102]
  • Marin Tănase [103]
  • Metodie Popescu [104]
  • Mihai Tipa [105]
  • Mihail Toderașcu [106]
  • Nicolae Adam [107]
  • Nicolae Anghel [108]
  • Nicolae Cantaragiu [109]
  • Nicolae Deliu [110]
  • Nicolae Iordănescu [111]
  • Nicolae Petculescu [112]
  • Nicolae Târcă [113]
  • Oprea Crăciun a plătit dragostea pentru credință cu opt ani de închisoare, în lagărele comuniste [114]
  • Panait Iordache [115]
  • Pascu Trif [116]
  • Paul Munteanu [117]
  • Pavel Glavan [118]
  • Petre Focșăneanu [119]
  • Petre Roșu [120]
  • Roman Braga [121][122][123][124]
  • Romul Grecu [125]
  • Sinesie Ioja [126]
  • Ștefan Smărăndescu [127]
  • Ștefan Stoica [128]
  • Toma Chiricuță [129]
  • Toma Gherasimescu [130]
  • Toma Suru [131]
  • Traian Moșic [132]
  • Valerian Zaharia, dat jos din ierarhie de comunisti, pentru ca "vorbea" prea mult, s-a retras la Biserica Podeanu din Bucuresti.[133]
  • Vasile Bârluțiu [134]
  • Vasile Cenușă [135]
  • Vasile Georgescu [136]
  • Vasile Păstrașcu [137]
  • Vasile Samoilă [138]
  • Vasile Țepordei (Basarabia) [139]
  • Viorel Todea [140]
  Susținători ai partizanilor
  • Dumitru Iliescu-Palanca [141]
  • Dumitru Laslău [142]
  • Gheorghe Cotenescu [143]
  • Ștefan Marcu [144][145]
  • Victor Paul [146]
  Autori de cărți
  • Liviu Brânzaș - „Raza din catacombă” [147]
  Preoți prigoniți în Basarabia
  • Vasile Țepordei (1908-2002) [148]
 • DanielaBMED 10.05.2024 15:35
  Dar chiar și ASTĂZI, în zilele noastre, există preoți de ispravă, care fac cinste Bisericii. Răul este însă lesne vandabil. Răul este și mai vizibil ochiului rău. Ce film artistic se poate face cu preoții care se străduiesc să meargă pe urmele Mântuitorului Hristos, să ne fie modele ? Așadar în se servesc toate cele rele pe ecrane. Luați, mâncați...???
 • Constantin-Alexandru Vasiliu 10.05.2024 22:36
  Hristos a Inviat!
  Nu am vazut filmul(inca!), mai astept si urmaresc - pe cat este posibil - opiniile oamenilor de tot felul: crestini sau nu, priceputi sau nu intr-ale cinematografiei, culturii, moralei...
  Am urmarit si pozitia Pr. Ciprian Mega, vis-a-vis de ceea ce reprezinta "21 de rubini", de coruptia si promiscuitatea din Societatea Romaneasca, deci, implicit din B.O.R.
  Intrucat, in secventele din film, dar mai cu seama in interviurile pe care le-a acordat, cu diferite ocazii, a facut afirmatii explicite si a adus acuzatii directe si extrem de grave, unor persoane aflate in viata si in functii de conducere, inclusiv din ierarhia bisericeasca, de la cel mai inalt nivel.
  Avand in vedere ca acuzatiile, vizeaza fapte penale de o gravitate deosebita, cum se face ca pana in acest moment, (desi a trecut ceva vreme de la lansarea filmului, iar Pr. Ciprian, continua sa repete acele afirmatii) nici-un organ de ancheta din Romania nu s-a auto-sesizat asa cum prevede expres si explicit legea?
  Cum de conducerea B.O.R., chiar prin nevolnicul sau purtator de cuvant, nu a anuntat nici-un fel de pozitie transanta?
  Se spune ca filmul vrea sa distruga Ortodoxia romaneasca!
  In practica medicala, in cazul unui membru cangrenat, acesta se amputeaza, pentru a salva restul trupului, si viata implicit!
  Poate ca a sosit momentul, ca noi, crestinii, fiii duhovnicesti ai Bisericii Ortodoxe, sa scoatem capul din nisip si sa cerem Patriarhului, ori sa faca ordine in ograda pe care o pastoreste - are la indemana toate parghiile posibile!, ori sa plece, si cu Mila lui Dumnezeu, pentru rugaciunile celor carora le pasa de Mantuirea personala si colectiva, ca Neam, sa alegem un alt Patriarh, capabil sa dea piept cu vrajmasii vazuti si nevazuti, slugile lui anti-Hrist!
  Doar smerenia, buna-cuviinta si multa rugaciune, pot sa mai scoata din mocirla Neamul Romanesc!
  Gandul cel bun!
  Sus inima!
  Doamne ajuta!
 • Mihai_T 11.05.2024 12:47
  Dacă n-ai văzut filmul, îți recomand nici să nu-l vezi. Nu știu ce ai putea câștiga sufletește văzând acest film, dar de pierdut poți pierde pe mai multe planuri:
  - pierzi vreo 2 ore;
  - îți afectezi creierul din cauza ecranului;
  - îți afectezi și ochii de la refreșul ecranului și luminozitate;
  - mai vezi și niște scene nepotrivite, inclusiv două cu pupături lesbiene;
Ultima oră

20:57

Un tânăr de doar 26 de ani a murit subit la 13 zile după primirea vaccinului Covid AstraZeneca – Clinica unde s-a vaccinat a recunoscut că nu l-a informat corect cu privire la gravitatea riscului prezentat de “vaccin”

19:06

Pe 16 iulie se împlinesc 970 de ani de la Marea Schisma - Geneza și evoluția Schismei de la 1054

19:00

”970 de ani de când Vestul s-a lepădat de Hristos și a devenit eretic”

18:14

Iohannis a promulgat legea: Supraviețuitorii Holocaustului au prioritate la restituirea imobilelor confiscate abuziv în perioada comunistă

17:04

Realegerea președintelui PE: AUR nu a votat-o pe Roberta Metsola – “Pentru proiecte precum Green Deal, achiziția vaccinurilor, certificatele verzi, războiul din Ucraina, conducerea CE trebuie trasă la răspundere, nu premiată cu alte funcții înalte”

15:53

Sorin Roșca Stănescu: Ostașii din fruntea României

15:33

Normalizarea Crimei: Funcția creează Organul și Propaganda Asasinul

15:21

BAROANE

14:41

Bomba lui Năsui. De ce nu a fost Iohannis la recepția de la Summitul NATO

14:09

Viktor Orban: Donald Trump are ”planuri bine întemeiate” pentru discuțiile de pace dintre Rusia și Ucraina

13:28

Un preot catolic din Irlanda a refuzat să împărtășească un ministru pro-avort. Pe când și la noi?

12:36

Ochiade discromate: Dulcețuri nostalgice din verile de odinioară

12:31

A plecat la ceruri maestrul Dan Zamfirescu, istoric literar, bizantinolog, editor și publicist, unul din doctrinarii naționalismului de dinainte de ’89

12:10

16 iulie: Ziua Marii Schisme. Biserica de la Roma se rupe de Biserica de la Constantinopol

12:00

16 iulie: Sfânta Muceniță Iulia. La Mulți Ani!