Iulian Capsali: UN FILM CARE ÎȘI CARĂ O CRUCE MAI MARE DECÂT POATE DUCE

De Iulian Capsali  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Câteva considerații aberante am citit despre filmul "21 de rubini", dintre care menționez pe scurt câteva flagrante:
 
Că ar fi un film făcut cu sprijinul Rusiei ca să denigreze Occidentul; tot Kremlinul este implicat prin Patriarhul Kiril ca să dea o lovitură capitală ortodoxiei românești, și în fine ultima, că procuroarea Nina din film o întruchipează de fapt pe Kodruța Koveși iar filmul este făcut ca să imprime votantului român un circuit subliminal ca stalinista Koveși să fie votată la următoarele alegeri prezidențiale*.
 
Cred că cei din urmă au văzut alt film! Nina este opusul "Slujirii": cinstită până la sacrificiu, se opune directivelor Sistemului și pierde absolut tot. În alt plan, cel teologic, pierde mai ales din cauza faptului că vrea să facă dreptate fără Dumnezeu (cum bine observă Pr. Mihai Aldea, care este și scriitor, într-o cronică în cheie eshatologică**), tot răul - inclusiv sinuciderea fratelui - venind de fapt de la o tară a societății românești, care separă Evanghelia de viața de zi cu zi.
 
Insistența cu care mama vrea să-și facă fiul seminarist prin mită, în ciuda sfaturilor unui bătrân înduhovnicit, fost deținut politic; avorturile la care este împinsă de soț; tot eșafodajul corupției administrației bisericești (care este doar parțial devoalat) ce încurajează simonia; toate acestea duc la îmbâcsirea vicioasă a societății ce alienează omul și-l duce implacabil la împietrirea sufletească.
 
Păcatul duce chiar la moarte - strigă preotul-regizor Ciprian Mega - iar faptul că procuroarea Nina pierde copilul în primele luni de sarcină iar partenerul o părăsește este și asta o consecință a secularizării căsătoriei, a scoaterii acesteia din rânduiala Bisericii, tinerii fiind încurajați chiar de câtre părinți să trăiască în concubinaj.
 
Păcatul omoară - simbolul pruncului pierdut - însuși viitorul acestui neam!
 
Revenind, Koveși este un produs total al Sistemului Globalist, o individă care a distrus economia românească și partidele pe modelul brevetat de CIA în Italia (Mani pulite), sistem care îi oferă protecție acum la Bruxelles într-o funcție care permite marii corupții din vârful Consiliului European (mai ales din plandemie, contracte secretizate de miliarde de euro) să înflorească în continuare, iar personajul Nina este împinsă de Sistem spre vârful ierarhiei, dar fiind o ființă funciarmente cinstită, care își face doar datoria, este înlăturată de Sistem și chiar arestată.
 
Nina este exact opusul lui Koveși.
 
În fine, să nu uit, ar mai fi și ideea stranie că Pr. Mega este un activist de genul "jurnaliștilor" Recorder, care vrea să denigreze Biserica și să-i distrugă credibilitatea în corpul social. Deci nu doar rublele Moscovei sunt folosite impur, dar și dolarii lui Soros. OMG!
 
Vorba unui prieten, acest film riscă să fie cel mai prost înțeles film din istoria cinematografiei românești.
PS: Un mare profesor de teologie de la o facultate importantă a țării, mi-a dat următorul mesaj:
 
"Hristos a Înviat! 21 de rubini nu este pentru oricine. Trebuie sa ai dinții tari, nu dinți de lapte. Nu este pentru religioși, nici pentru bigoți. Nu este pentru preoți cu mai puțin de 20 de ani de preoție; nu este pentru monahi.
Nu este pentru seminariști, nu este pentru cei care nu au văzut cu ochii lor anii 88-92.
Într-un cuvânt, e pentru bărbați și pentru femei cu virtutea bărbăției. E pentru cei duhovnicești."
 
* măsurătorile sociologului Mirel Palada arătau încă de anul trecut faptul că, în cazul în care Koveși AR INTRA ÎN
 
TURUL DOI (condiție esențială!) cu orice candidat actual la prezidențiale, câștigă alegerile. Ca și în cazul lui Nicușor Dan la primăria capitalei, partidele conduse de Sistem pot pune candidați modești și/sau controversați ca să iasă cine trebuie.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

INSTITUTUL NAȚIONAL AL COINCIDENȚELOR:

PREMIERĂ NAȚIONALĂ: VAXXED (III) - AUTORIZAT SĂ UCIDĂ. Filmul teribil despre morți subite, cancere galopante, vieți distruse. TRADUS ÎN ROMÂNĂ:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (10)
  • IC XC NI KA 10.05.2024 02:21
    “..E pentru cei duhovnicești."
    Corect!

    Dar asta e neapărată de bine? Cu cei neduhovnicești ce se întâmplă? Au o problemă? Și nu cred că-i doar problema lor ..când faci un astfel de film. Cred că-i fix problema celor duhovnicești dacă consideră că-i numai problema celor neduhovnicești.

    Mai comentam pe aici ..”Nu cred că e o problemă în asumarea realismului de către cei care știu cu ce se mănâncă viața asta.
    Întrebarea e daca pe cei care nu prea pot să-si asume realismul îi ajuta acest film să și-l asume sau se smintesc.”

    Pe cei neduhovnicești îi ajută acest film sau se smitesc? Ne-a răspuns “un mare profesor de teologie de la o facultate importantă a țării”, pe cate îl invităm să ia poziției fermă dacă consideră că Biserica e în pericol. Că nu toți sunt(em) duhovnicești.

    Și, clar, la toți ne trebuie o Biserică pe modelul Hristos, o Biserică lucrătoare, deopotrivă, atât pe ogorul neduhovniceștilor, cât și al duhovniceștilor, care oricând pot cădea..

    Și pe mulți alții clerici duhovnicești care, tot așa, îi invităm să ia poziție, să iasă să întărească cei de întărit.

    Una din două, ori e acaparată Biserica, corupția ca modus vivendi, depravarea maximă și atunci să iasă, nu să tacă complici, ori să tacă că uscăturii are orice pădure.

    Dar dacă asumarea realismului din Biserică nu este pentru oricine, cum facem ..că Biserica e pentru oricine.
    E Luptătoare, nu smintitoare. Sau?

    Hristos a Înviat!
  • IC XC NI KA 10.05.2024 09:42
    * Și pe mulți alții clerici duhovnicești pe care, tot așa, îi invităm să ia poziție, să iasă să întărească ce-i de întărit.
  • DanielaBMED ► IC XC NI KA 10.05.2024 15:13
    "...e pentru cei duhovnicești" - zice acel părinte duhovnicesc ( presupunem ). Păi foarte puțini oameni duhovnicești, cu adevărat duhovnicești, vizionează filme artistice. În cazul acestui film sunt și dânșii obligați să vadă scene de genul "pupături între lezbiene" și altele. Să le fie oare de folos ? Dar celor neduhovnicești ..?
    Toate exagerările filmului sunt făcute mai mult cu scop comercial. Tot fu vorba despre comerț astăzi, în pericopa evanghelica, la Sfânta Liturghie, când Mântuitorul a răsturnat tarabele din templu cu mânie dumnezeiască...
    Oare Dumnezeu dă "OK"-ul pentru existența acestui film ? Nu e vorba de realitățile crude demonice zugrăvite în film, ci de rolul "pedagogic" al filmului acestuia, pus în cântar cu sminteala pe care o poate aduce oricui, mai ales celor 99 %din oameni, cei... neduhovnicești...
    E tot comerț ( ! ) din nefericire, cu toate că nu mă număr printre cei duhovnicești, nu pot judeca corect. Citind despre film, văzând și câteva secvențe, am decis să nu mă uit la el. Unele "mâncăruri" pot fi atât de ...tari... încât să mă facă, fără să vreau, să... vărs. Nu mai suport nici violența pe ecrane, nici alte feluri de mizerii, chiar inspirate din realitate. Simt că mă mânjesc... :(
  • Wolf Edmond 10.05.2024 11:55
    Se acordă acestui film o importanță mult peste cea pe care o merită. Dacă pelicula a fost realizată în urmă cu mulți ani, dacă a fost modificată copios până în zilele noastre deturnând subiectul inițial și a fost lansată deliberat într-un an electoral și în contextul „măreței resetări” care ne bulversează existența, lăsați-o domnilor să moară pe limba ei. Repetatele articole care apar zi de zi în Active News despre această creație destul de amatoricească nu fac altceva decât să o fixeze și mai mult în mințile oamenilor și să creeze prea diverse, ciudate și persistente atitudini în funcție de niște interese care nu par a fi ale noastre, ale oamenilor obișnuiți. A fost un film făcătură, de nota 4,5 pe o scară de la 1 la 10 și atât. Pe mine personal nu m-a impresionat.
  • Wolf Edmond 10.05.2024 12:37
    Cre e marea și inedita noutate a acestui film? Că și în rândul preoților ortodocși e prezentă corupția?
    Imensa majoritate a oamenilor nu-și aleg meseria din pasiune ci aplicând axioma „meseria e brățară de aur”. Acolo unde sunt mulți bani, acolo e prezentă și corupția (și asta este o axiomă).
    Preotul dintr-un sat prin care mai umblu din când în când vine de pe terenul de fotbal direct la slujba pentru înmormântare. I se văd adidașii plini de noroi, pantalonii trening pe sub sutană și nu te poți apropia de el pentru că duhnește a transpirație peste care a dat cu deodorant fără să se spele înainte. El consideră că doar practică o meserie și că pasiunea nu e necesară. Este OM. Asta nu înseamnă că drept credincioșii nu mai vin la biserică. Vin, și după slujbă bârfesc. Asta e tot. Biserica rămâne BISERICĂ. A Domnului.
  • Mihai_T ► Wolf Edmond 10.05.2024 13:20
    Ceea ce spui despre acel preot mie mi se pare ca și cum satul ăla e situat pe o altă planetă. Eu aproape toți preoții pe care i-am văzut (fie că sunt la țară sau la oraș, fie că-s la parohie sau la mănăstire) au întotdeauna o igienă exemplară. Tot timpul sunt spălați, tot timpul au cămasă albă sub rasă - fie mirean, fie călugăr. Mai mult de atât, am văzut preoți care au un miros mai dezvoltat decât alți oameni.
  • Wolf Edmond ► Mihai_T 10.05.2024 14:34
    Te asigur că inclusiv la Bobotează circulă prin sat cu treningul și adidașii albi pe sub sutană. Cu diferența că atunci nu miroase. Persoanele în vârstă își fac cruce și se miră de cât de mult s-a emancipat această lume.
    Ceea ce este important însă, este faptul că nu preotul și zidurile reprezintă Biserica lui Hristos ci oamenii adunați în numele Lui. Ei onorează prezența Domnului între ei, inclusiv prin faptul că sunt îmbrăcați decent și curați.
  • DanielaBMED ► Wolf Edmond 10.05.2024 15:21
    Spunea Părintele Cleopa că oricât de păcătos ar fi un preot, sau nevrednic, chiar beat în șanț de-l vezi, să îi ceri binecuvântarea. Dumnezeu judecă pe fiecare, iar preoții vor fi judecați mai aspru decât ceilalți oameni. Acel preot, ca orice om de altfel, poate, în urma unei situații deosebite, sau a unei revelații, să se schimbe... să devină chiar sfânt... Exemple negative există destule, și sunt cele mai popularizate, însă preoția nu este o meserie sau o profesie, ci este o misiune dumnezeiască. Toți vom da socoteală, și preoții. Să ne rugăm, dacă suntem în stare de asta, unii pentru alții și...pentru preoți... ????
  • Constantin-Alexandru Vasiliu 10.05.2024 22:36
    Hristos a Inviat!
    Nu am vazut filmul(inca!), mai astept si urmaresc - pe cat este posibil - opiniile oamenilor de tot felul: crestini sau nu, priceputi sau nu intr-ale cinematografiei, culturii, moralei...
    Am urmarit si pozitia Pr. Ciprian Mega, vis-a-vis de ceea ce reprezinta "21 de rubini", de coruptia si promiscuitatea din Societatea Romaneasca, deci, implicit din B.O.R.
    Intrucat, in secventele din film, dar mai cu seama in interviurile pe care le-a acordat, cu diferite ocazii, a facut afirmatii explicite si a adus acuzatii directe si extrem de grave, unor persoane aflate in viata si in functii de conducere, inclusiv din ierarhia bisericeasca, de la cel mai inalt nivel.
    Avand in vedere ca acuzatiile, vizeaza fapte penale de o gravitate deosebita, cum se face ca pana in acest moment, (desi a trecut ceva vreme de la lansarea filmului, iar Pr. Ciprian, continua sa repete acele afirmatii) nici-un organ de ancheta din Romania nu s-a auto-sesizat asa cum prevede expres si explicit legea?
    Cum de conducerea B.O.R., chiar prin nevolnicul sau purtator de cuvant, nu a anuntat nici-un fel de pozitie transanta?
    Se spune ca filmul vrea sa distruga Ortodoxia romaneasca!
    In practica medicala, in cazul unui membru cangrenat, acesta se amputeaza, pentru a salva restul trupului, si viata implicit!
    Poate ca a sosit momentul, ca noi, crestinii, fiii duhovnicesti ai Bisericii Ortodoxe, sa scoatem capul din nisip si sa cerem Patriarhului, ori sa faca ordine in ograda pe care o pastoreste - are la indemana toate parghiile posibile!, ori sa plece, si cu Mila lui Dumnezeu, pentru rugaciunile celor carora le pasa de Mantuirea personala si colectiva, ca Neam, sa alegem un alt Patriarh, capabil sa dea piept cu vrajmasii vazuti si nevazuti, slugile lui anti-Hrist!
    Doar smerenia, buna-cuviinta si multa rugaciune, pot sa mai scoata din mocirla Neamul Romanesc!
    Gandul cel bun!
    Sus inima!
    Doamne ajuta!
  • Mihai_T 11.05.2024 12:47
    Dacă n-ai văzut filmul, îți recomand nici să nu-l vezi. Nu știu ce ai putea câștiga sufletește văzând acest film, dar de pierdut poți pierde pe mai multe planuri:
    - pierzi vreo 2 ore;
    - îți afectezi creierul din cauza ecranului;
    - îți afectezi și ochii de la refreșul ecranului și luminozitate;
    - mai vezi și niște scene nepotrivite, inclusiv două cu pupături lesbiene;
  1. Mărturii din Iad: Și-a dorit un Nürnberg al Covidismului – A fost răpit, arestat și e torturat ritualic

  2. Trump, mesaj șocant către Vladimir Putin: ”Te voi lovi atât de tare încât nu-ți va veni să crezi. Voi lovi chiar în centrul blestematei de Moscova”

  3. Emmanuel Todd: "Nu ne putem salva decât dacă acceptăm înfrângerea NATO în Ucraina"

  4. SONDAJ: Liderul AUR poate ajunge președinte! Marcel Ciolacu conduce pe moment, cu 23,4%, George Simion e pe locul al doilea, cu 19,8%, Mircea Geoană pe locul al treilea, cu 17,2%

  5. Masoneria subminează democrația din România. Eliminarea AUR pusă la cale ca o ofrandă a marii manifestări masonice de la Bistrița? Protest la sindrofia de 20 de ani de la ”aprinderea luminilor” Lojei din care fac parte mari oficialități locale - FOTO

  6. Emmanuel Todd (II): Motivele înfrângerii Occidentului: media, Euro, nihilismul – S-a dorit distrugerea națiunilor – Cu Trump sau cu Harris, va fi groaznic în ambele cazuri

  7. Șeful NATO: Vom sprijini Ucraina până când va negocia cu Rusia dintr-o „poziție de forță”

  8. Tragedie de Sfânta Parascheva: Părintele Constantin-Ciprian Axente, în vârstă de doar 37 de ani, a murit subit în urma unui infarct!

  9. Dacă noi vom tăcea, la anul, la Sfânta, pietrele vor cânta. În apărarea Tradiției Bisericii și a psalților înlăturați din Sfânta Liturghie la Cuvioasa Parascheva

  10. Elena Lasconi ne vinde ”economizorul”: ”Are jet puternic!” - VIDEO. De asemenea, un capac de WC care e perfect ”pentru spațiile mici” - NO COMMENT

Ultima oră

14:20

Ion Cristoiu: Delir! Nicolae Ciucă acuză PSD, partener de guvernare, că reprezintă interesele rușilor în România

13:40

Zoe Dantes vă oferă: ”Oameni sub vremuri” și ”Veșnicia iubirii”

13:39

Kamala Harris vs Donald Trump. Ce arată cel mai recent sondaj pentru Casa Albă

12:57

Ororile eutanasiei: Canada a devenit un poligon al morții

12:40

SRS: Ciucă derapează grav și pierde și mai mult teren

11:56

Motivul absurd pentru care o elevă de la o școală creștină din Australia a fost obligată să-și dea jos cruciulița de la gât

11:35

Bill Gates, judecat în Olanda pentru implicarea în inducerea în eroare a oamenilor cu privire la siguranța vaccinurilor COVID-19

10:45

Silviu Gurlui: Despre cele și cei care au împărțit lumea: schimbări climatice, inginerii climatice

10:19

Începe oficial campania electorală pentru alegerile prezidențiale - Candidați, calendar, reguli

10:07

Liga Studenților a obținut locul III la Gala Tineretului din România, la categoria Implicarea tinerilor români de pretutindeni, pentru proiectul ”Tu ce faci pentru românii din Basarabia și Bucovina de Nord?”

09:54

Președintele-Prompter lovește din nou

09:37

Și-a aruncat tatăl în aer! Procurorii au reținut-o pe Laura Crișan, fiica omului de afaceri Ioan Crișan, asasinat la Arad în urmă cu trei ani

09:21

Italia protestează față de Consiliul Europei, după un raport în care poliția italiană este acuzată de rasism: Atunci să-i ia pe romi și pe migranții ilegali la Strasbourg

08:05

24 octombrie: Sfântul mare Mucenic Areta, tatăl lui Arian. Sfinții Marcu, Sotirih și Valentin, ce pe pământ fiind târâți, așa s-au săvârșit

23:30

MESIANISMUL VECHI ȘI NOU (II). Leviathanul ca proiect global