Iulian Capsali: RENAȚIONALIZAȚI OMV-ul!

De Iulian Capsali  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Nu știu dacă ați fost atenți zilele trecute, dar OMV a fost la negocieri cu Ciolacu. Vor renegocierea legii Offshore: gazul să nu fie folosit pentru consum preponderent în România și taxele și redevențele să scadă pentru că, spun ei, energia verde va fi viitorul și gazul va fi nerentabil. Nu serios? Păi atunci nu mai investiți.

De fapt, gazul din Marea Neagră va asigura câștiguri enorme firmei austriece și nu statului Român, care nu a mai proiectat platforme de foraj marin de pe vremea lui Ceaușescu (Norvegia exploatează gazele prin firmele lor de stat).

Ciolacu a declarat că ar fi de acord cu modificările legii Offshore (oricum modificată și mai proastă decât varianta lui Dragnea, care nici ea nu era strălucită), dacă OMV-ul va face presiuni asupra președintelui Austriei ca să intrăm în Schengen.

Adică, vezi Doamne, a negociat dur. 

Sincer, nu știu dacă merită să intri în Schengen și să dai gazele pe mai nimic austriecilor. Eu sunt suveranist, prefer ca Statul Român să renaționalizeze OMV-ul și să redevină PETROM. Chiar în afara Schengen. Ne putem orienta spre BRICS, de pildă, o piață enormă cu state cu care am avut relații economice excepționale, pierdute, la ordinul SUA/UE, de peste 25 de ani. 

OMV-ul este o vulnerabilitate strategică la adresa României și o sursă enormă de corupție: neveste de ofițeri din SRI/SIE, de oameni politici, din justiție șamd sunt angajate pe sinecuri (salarii) enorme în firma austriacă.

Astfel se joacă împotriva intereselor vitale ale statului român.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

ÎMPUȘCAREA LUI TRUMP. TRANSMISIE LIVE:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (4)
 • Mars.60 Stefan 22.09.2023 16:35
  Toate avantajele economice si sociale de dezvoltare pe care le-a avut Romania in urma cu 30 de ani, neavand deloc datorie externa, au fost pierdute, la ordinul SUA/UE, parteneriatul cu acestea fiind adevarata vulnerabilitate strategică la adresa României și sursa ei enormă de corupție si ruina. Dar se vede treaba ca poporului roman ii place cum arata Romania partenera cu inchinatorii intunericului, tace, deci consimte sau se oripileaza cand indraznesti sa spui cat de mult pierdem din infratirea asta nefireasca cu astfel de "parteneri" neloiali. Si mai vrea si in Schengen unde crede el ca-i este "comoara" si umbla cainii cu covrigi in coada...
 • roman ortodox 23.09.2023 16:23
  Stefan, imediat sunt 34 deani și tu vorbești de 30 de ani. Unde sunt t cri 3 ani și 9 luni, in ce perioada i-ai incadra? Cum de faci o asemenea confuzie? Mai exact dacă vorbim de istorie.
 • Sascha 22.09.2023 19:23
  Cel puțin două greșeli conținute în articol :
  Petrom-ul poate fi re-naționalizat nu OMV-ul.
  "Presiuni asupra președintelui Austriei...". Eroare: constituțional, acesta, nu contează în ierarhia politică a statului austriac,fiind un personaj mai mult decorativ. Oricum, Alexander Van der Bellen este egal cu zero. Cel care contează, este cancelarul federal (primul ministru),cel care conduce efectiv Republica Austria. Acesta și-a spus,deja, punctul de vedere(constrâns și de contextul politic intern...),iar un personaj,mai mult decât jalnic,precum Ciolacu, nu are niciun fel de argumente cu care să dea cu pumnul în masă ( presupunând că ar fi în stare...).
 • roman ortodox 23.09.2023 16:26
  Greșeală. OMV e Petrom, același capital , același combustibil. Deci OMV și Petrom trebuie sa fie naționalizate. Militar ca în Venezuela. Statul român poate face asta, legea și Constituția tarii permite. AFARA CU TOTI AUSTRIECII OMV SI PETROM
Ultima oră

20:57

Un tânăr de doar 26 de ani a murit subit la 13 zile după primirea vaccinului Covid AstraZeneca – Clinica unde s-a vaccinat a recunoscut că nu l-a informat corect cu privire la gravitatea riscului prezentat de “vaccin”

19:06

Pe 16 iulie se împlinesc 970 de ani de la Marea Schisma - Geneza și evoluția Schismei de la 1054

19:00

”970 de ani de când Vestul s-a lepădat de Hristos și a devenit eretic”

18:14

Iohannis a promulgat legea: Supraviețuitorii Holocaustului au prioritate la restituirea imobilelor confiscate abuziv în perioada comunistă

17:04

Realegerea președintelui PE: AUR nu a votat-o pe Roberta Metsola – “Pentru proiecte precum Green Deal, achiziția vaccinurilor, certificatele verzi, războiul din Ucraina, conducerea CE trebuie trasă la răspundere, nu premiată cu alte funcții înalte”

15:53

Sorin Roșca Stănescu: Ostașii din fruntea României

15:33

Normalizarea Crimei: Funcția creează Organul și Propaganda Asasinul

15:21

BAROANE

14:41

Bomba lui Năsui. De ce nu a fost Iohannis la recepția de la Summitul NATO

14:09

Viktor Orban: Donald Trump are ”planuri bine întemeiate” pentru discuțiile de pace dintre Rusia și Ucraina

13:28

Un preot catolic din Irlanda a refuzat să împărtășească un ministru pro-avort. Pe când și la noi?

12:36

Ochiade discromate: Dulcețuri nostalgice din verile de odinioară

12:31

A plecat la ceruri maestrul Dan Zamfirescu, istoric literar, bizantinolog, editor și publicist, unul din doctrinarii naționalismului de dinainte de ’89

12:10

16 iulie: Ziua Marii Schisme. Biserica de la Roma se rupe de Biserica de la Constantinopol

12:00

16 iulie: Sfânta Muceniță Iulia. La Mulți Ani!