Iulian Capsali: "ORTODOXISMUL ADEVĂRAT"

De Iulian Capsali  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele PNL și al Senatului României, gen. Nicolae Ciucă, a declarat că va susține „tot ce este necesar” pentru ca românii „să resimtă” „ortodoxismul adevărat, nu fals” - conform Agerpres.

Foarte interesantă nu este stupiditatea declarației ("ism"-ul de la "ortodoxism" reprezintă ideologizarea credinței, or asta nu are legătură cu credința noastră și reprezintă particule minore, ultra-marginale, de tip "saccsiv" sau nepomenitori), ci personajele de care este înconjurat, care dau o cu totul altă semnificație declarației.

Deci o avem pe Sandra Pralong, reprezentanta directă a lui Soros în România, cea care a pus bazele Fundației la noi și care este ținută în coasta puterii, fiind consiliera lui Johannis. Obiectivele Soros sunt binecunoscute, nu mai insist.

De-a dreapta îi stă însă infatigabilul acoperit Marius Bostan, care deține cel mai imund și extremist site globalist din România (În Linie Dreaptă), fost ministru în guvernul marionetei Cioloș.

Bostan a absolvit Academia Națională de Informații "Mihai Viteazul", Colegiul Național de Informații, cu lucrarea de diplomă: "Introducere în activitatea de informații și contrainformații, Securitate națională și implicații - Matrici de securitate”. Să vedem ce înseamnă "securitate națională" în viziunea lui Marius Bostan.

Ca orice acoperit căruia Sistemul îi deschide băierele, Bostan s-a îmbogățit. Numai printr-o singură firmă, VMB Partners SA, MB a făcut afaceri CU STATUL, intermediind împrumuturi de 500 de MILIOANE DE EURO, din care își lua comisioane consistente. A fost membru în CA al (Rom)TELEKOM, în guvernul Ponta, iar "numirea pare să fi adus prosperitate familiei, dată fiind achiziționarea, din 2014 încoace a peste 400 mp clădiri în București, unde familia mai deținea un apartament de circa 100 mp" (cf. România Curată).

În Vrancea este proprietarul a zeci de hectare de teren agricol șamd.

În "matricile de securitate" națională intră, cum bine se știe, căpușarea banului public.

ILD, prin cel care ține financiar site-ul, Bostan, are puternice influențe din zona greco-catolică și prin Mihaela Florina Bărbuș, o ferventă anti-ortodoxă, cu care este prieten și partener de afaceri în firma Explore Asset Management SAI SA.

Amintesc, în paranteză, că datorită extremismului anti-ordodox, Mihaela Bărbuș a fost dată afară chiar de președintele Corneliu Coposu din PNȚ.

În Linie Dreaptă, ca site neoliberal (care susține corporațiile în detrimentul capitalului național, corporații care fac deja politicile în statul capturat de junta securistă care-i deservește) este evident și împotriva Tradiției Ortodoxe, și nu de azi, de ieri.

De fapt, pe acest site extremist se face presiune asupra BOR ca să se "modernizeze", adică să își modifice Predania pentru a deveni prizabilă în spațiul euro-atlantic. În capetele înfierbântate de idolatrie occidentală, a fi român ortodox este sinonim cu a fi putinist. Este singura idee (fixă), firul roșu care poartă toată filosofia acestor năimiți.

Cum putem rupe Ortodoxia de comuniunea cu restul Bisericilor autocefale, întrucât avem alte priorități geopolitice? Păi o occidentalizăm, facem o Biserică ca afară. Dacă nu e posibil în actualele condiții, mai întâi o rupem din interior. O "eviscerăm", cum s-a exprimat plastic prof. univ. Paul Dragoș Aligică, un alt nou "client" al ILD, alături de M. Neamțu.

Evident, extremiștii de la ILD au susținut cu frenezie sminteala mutării datei Paștelui ortodox odată cu catolicii, organizată din interiorul BOR de aripa intelectualilor lui Petrov, Baconschi - Papahagi, împreună cu purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, la care s-au raliat și câțiva ierarhi și preoți "reformiști", din păcate.

Spre liniștea credincioșilor, petiția generată de occidentalolatri a fost ignorată de Sf. Sinod.

Însă balonul de încercare a fost lansat.

În fine, uitați-vă la veselia din imagine și veți vedea cum Statul (Paralel) este în simbioză perfectă și directă cu Soros, ceea ce am afirmat de foarte mulți ani.

Care sunt obiectivele?

Păi generalul a spus-o direct: să facem un ortodoxism (sic!) adevărat, desigur cât mai euro-atlantic, ca ideologii de la ILD-ul lui Bostan, cu intelectualii lui Petrov și Vasile Bănescu, să-și vadă - Doamne ferește! - puse în operă ideile.

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

ÎMPUȘCAREA LUI TRUMP. TRANSMISIE LIVE:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (3)
 • IndiferentulProfitorMinoritarde30deani 12.10.2023 06:18
  Mai e putin si pe stadioane tinerii nostri vor striga din tot pieptul < Hai Ungaria!!! > Buna aparare responsabila presa si educatie ...soros gds si alti carnati infipti in gura popoirului roman de 30 de ani@@ Bravo generale!!!
 • siBemol14a 12.10.2023 09:26
  In Linie Dreaptă se ajunge de la Talmudul lui Soros (Pralong) la Ortodoxismul lui Ciucă(?).
 • IC XC NI KA 12.10.2023 12:33
  Nu vă neliniștiți. Chiar dacă susțin că vor face (așa este, vor), însă e cât se poate de clar că habar nu au ce putere (nu) au, și ce putere are rugăciunea .. noastră.

  Așa că a se citi în loc de “ortodoxismul adevărat, nu fals” - “ortodoxismul adevărat, UN fals”.

  Fiecare o “să resimtă” ce și cum .. după fapta sa.


  Doamne, miluiește.
Ultima oră

20:00

Măcelul continuă: Statele Unite reiau livrarea de bombe către Israel

19:43

Istoria Neamului ale Țasta din Vădastra (XXV): Pățania unchiului Gheorghe și a tușei Zica cu patul conjungal în noaptea nunții

19:38

Iulian Capsali: GLOBALISMUL ESTE MOARTE

19:32

Luminița Arhire: PARTENERUL STRATEGIC ÎN CAMPANIE PREZIDENȚIALĂ- FAZA PE ATENTATE

17:33

Shannen Doherty, starul din Beverly Hills, a murit la doar 53 de ani

17:32

Fotograful Evan Vucci, omul potrivit, la locul potrivit

16:10

Cei mai importanți ideri mondiali au exprimat solidaritate după tentativa de asasinare a lui Trump

16:01

Doi ani de la Experimentul Philadelphia: Atacul asupra lui Trump a deschis vraiște Porțile Iadului

15:59

Profitând de haosul din America, rușii au început să atace Ucraina cu bombe de trei tone

15:39

Rapperul Wiz Khalifa și-a aprins joint-ul în fața copiilor, la Costinești. VIDEO de la festivalul de drogăngeală Beach, Please!

15:31

De-a prinsa pe cocoțate cu ANI

15:25

OVIDIU PAPADIMA – o Flacără a „GÂNDIRII” românești

15:06

Adrian Onciu: Autorii morali ai tentativei de asasinat

14:15

Rusia, reacție tăioasă la tentativa de asasinat a lui Donald Trump: Mai bine ați finanța poliția americană cu banii pe care îi trimiteți în Ucraina

13:25

Zelenski se declară ”îngrozit” de atentatul împotriva lui Donald Trump