Iulian Capsali: Nu există Inteligență Artificială. Este o minciună propagandistică

De Iulian Capsali  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Se aruncă în populație falsa idee că ar exista "Inteligență Artificială", ceea ce este o enormitate și, evident, o minciună.

Inteligența este o componentă a rațiunii (a Logosului), iar rațiunea este un dar dat Omului de Creator. Este inclusiv un atribut al independenței omului, care are și libertatea de a nu crede în Dumnezeu.

Dumnezeu nu forțează credința nimănui, iar atunci când, din marea Sa iubire, dă semne pedagogice că viața ta duce spre un dezastru ontologic, existențial, este semn că inclusiv rațiunea ta este întunecată, că nu mai vezi limpede care este rostul tău în Univers.

"Inteligența Artificială" (IA) este o creație a unor oameni care structurează limbajul unui computer, conferă informației o anumită direcție de formatare. Că un om poate conferi o structură demonică structurării limbajului dat de informație, asta este fără îndoială: IA va merge în direcția în care a fost formatată. Dar nu este neapărat necesar să fie așa, chiar dacă nu ar exista o potențială intenție malefică originară, artificialitatea "inteligenței" este un cadru în care Logosul divin nu are loc.

Faptul că IA poate să țină slujbe într-o "biserică" (există deja precedent) asta nu ne poate face să credem în latura sa divină - este o altă păcăleală din programul Marii Resetări. Cel puțin este exclus în Ortodoxie, unde nu poți înlocui Taina Euharistiei cu vorbe. În creștinismul secularizat ar fi posibil, dar chiar și acolo ar fi dificil de acceptat pentru un om onest cu sine.

Un dement mesianic ca Yuval Harari deja a pus problema rescrierii Evangheliilor de către IA. Cred că nu e greu să ne dăm seama cum ar suna mesajul "biblic" în varianta corectitudinii politice a davosienilor.

În fine, ați văzut imaginile și textele emise de "inteligența" artificială.

Imaginile au o componentă grotescă; textele sunt de o platitudine de comisar cu propaganda din perioada bolșevică. Așa cum are senzualitate o păpușă sexuală dotată cu senzori "inteligenți", care dau posibilitatea unui dialog în preludiu. Numai un om cu grave probleme psihice ar putea să se bucure de așa ceva. Iar însingurarea din fața calculatorului, care funcționează ca un drog, duce spre patologia dată de lipsa relațiilor sociale. 

Deci acea "Frumusețe care va salva lumea" (apud Dostoievski) este inexistentă în rezultatul final - artificialitatea țâșnește din toți porii acestei făcături impregnate dintru început de impuritatea dată de lipsa conștiinței. Diavolul poate să-l imite pe Dumnezeu ca să ducă în eroare omul, dar numai cu puțini reușește asta până la final. 

Nu spun că nu poate fi folosită această mașină de agregat informație pentru ajutor în realizarea unor lucrări științifice, de pildă, dar e doar o cârje, un suport.

Însă IA este și va fi folosită ca o mașină ideologică, nimic mai mult. Chiar și Știința poate fi corectată ideologic - asta o știm de la comuniști, care s-au străduit să demonstreze rațional ateismul. Ateismul era, cei mai bătrâni țin minte, "științific". Revoluționarii francezi au spart statuile Domnului Iisus și au pus, în catedrale, o statuie a Rațiunii, fiind apoi urmați de bolșevici, naziști, maoiști, de globaliști astăzi. Este o observație istorică evidentă că "Rațiunea" lipsită de dumnezeire, făcută idol, duce la hecatombe, la mormane de cadavre. 

Ca în toate ideologiile, suntem în fața unui "Logos" întors pe dos, o caricatură a ordinii cosmice divine și înlocuirea cu metaversul, cu o viață trăită în artificialitate, dominată de o Mare Inteligență dominatoare, dar grijulie, care va avea grijă să te trimită la "reciclat" (sinucidere/eutanasie) dacă simți că viața nu mai are rost.

Să nu râdeți, deja s-a întâmplat asta. Un bărbat din Belgia, cercetător în domeniul medical, căsătorit și cu doi copii, în vârstă de 30 de ani, s-a sinucis după ce a vorbit doi ani cu un chatbot AI despre temerile sale existențiale. Conform EuroNews, chatbot-ul AI Eliza (avea și nume, avea voce) l-a îndemnat să se sacrifice pentru a opri schimbările climatice. Despre care știm că sunt o componentă hard a ideologiei globaliste, nu o realitate științifică.
 
Pe scurt, un om inteligent credea într-o minciună ideologică care l-a ucis cu argumente "inteligente". De punctat că ideologia climatică propovăduită de "elitele" mesianice are o componentă malthusiană extremistă. Deci ne vrea cât mai puțini și cât mai morți. 

"Inteligența" artificială, de fapt, este o minciună propagandistică care nu are alt scop decât să înlocuiască Logosul din om și cetate și să deschidă ușa celui care-l va maimuțări pe Mesia - Antihristul.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

ÎMPUȘCAREA LUI TRUMP. TRANSMISIE LIVE:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (12)
 • Carbid 02.11.2023 16:06
  Excelent articol!
  Mulțumim!
 • spider 02.11.2023 16:21
  In sfirsit cineva care pune punctul pe i!!!!! Felicitari!NU EXISTA INTELIGENTA ARTIFICIALA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Minciuna si propaganda pentru controlul prostimii planetare.
 • Wolf Edmond 02.11.2023 16:39
  Orice program existent într-un sistem operativ face exact ceea ce programatorii au stabilit că trebuie să facă. Ca orice program și această IA are câteva porți în spate prin care creatorii ei și agențiile de securitate urmăresc tot ceea ce face iar mai apoi corectează ceea ce nu le convine să facă, intervenind prin așazisele actualizări. Dacă Theo de Raadt a părăsit echipa care a creat OpenBSD, a făcut-o pentru că FBI-ul a pretins lăsarea unei porți în spate pentru a urmări utilizatorii. Theo de Raadt a refuzat. El nu era Kill Gates.
 • IC XC NI KA 02.11.2023 18:01
  Îmi pare f rău că nu ați dus ideea până la capăt.

  Nu, AI “nu poate fi folosită ..pentru ajutor în realizarea unor lucrări științifice”, nu e nici “o cârje”, nici “un suport”! Atâta timp cât nu poți lua de bun ce-ți livrează, atâta timp cât trebuie să verifici la sursă, e o ÎNȘELATE, o MARE ÎNȘELARE cap (cu coarne) coadă.
  Cine validează ce-ți livrează?! E o pierdere de timp.. și în final poate și de viață.. șansele sunt uriașe dacă nu te TREZEȘTI, nu-ți vii în FIRE - ca în cazul relatat.
  Ferească Dumnezeu.
  Trebuia fugit de el/ea ca de dracu! Că asta e ..

  Și denumirea îl/o dă de gol - program AI. Ați explicat.

  E ca și când ai zice că intri în capiștea idolului să vezi el ce părere are!
  Ferească Dumnezeu.

  Doamne, miluiește.
 • Naeh 02.11.2023 19:10
  Foarte bun articol, felicitări!
 • Eugen Stanescu 02.11.2023 19:20
  23 de grade în noiembrie nu reprezintă o realitate științifică.
 • eu-noi 02.11.2023 19:49
  Inteligenta Artificiala = lumina artificiala = mancare artificiala = ploaie artificiala = .... = etc. etc.... Cine crede/ crediteaza (in) astea, se aseamana salbaticilor care venerau armele de foc - analogie foarte plastica. Nu ne inchinam la creatie/ creaturi, ci Lui Dumnezeu... Autorul a exprimat foarte concis un adevar (probabil fara a avea "technical expertise", care infumureaza & orbeste). Har.
 • Leonesse 03.11.2023 06:00
  "I s-a dat să facă* război cu sfinții și** să-i biruiască. Și i s-a dat stăpânire peste orice seminție, peste orice norod, peste orice limbă și peste orice neam.
  8Și toți locuitorii pământului i* se vor închina, toți aceia al căror nume n-a fost scris de la** întemeierea lumii în cartea vieții Mielului, care a fost înjunghiat.
  11Apoi am văzut ridicându-se* din pământ o altă fiară, care avea două coarne ca ale unui miel și vorbea ca un balaur.
  12Ea lucra cu toată puterea fiarei dintâi înaintea ei și făcea ca pământul și locuitorii lui să se închine fiarei dintâi, a cărei rană de moarte fusese vindecată.
  13Săvârșea semne mari, până acolo că făcea chiar să se coboare foc din cer pe pământ, în fața oamenilor.
  14Și amăgea pe locuitorii pământului prin semnele pe care i se dăduse să le facă în fața fiarei. Ea a zis locuitorilor pământului să facă o icoană fiarei, care avea rana de sabie și trăia.
  15I s-a dat putere să dea suflare icoanei fiarei, ca icoana fiarei să vorbească și să facă să fie omorâți toți cei ce nu se vor închina icoanei fiarei.

  16Și a făcut ca toți: mici și mari, bogați și săraci, slobozi și robi, să* primească un semn pe mâna dreaptă sau pe frunte.
  17și nimeni să nu poată cumpăra sau vinde fără să aibă semnul acesta, adică numele fiarei, sau numărul numelui ei.
  18Aici e înțelepciunea. Cine are pricepere, să socotească numărul fiarei. Căci este un număr de om. Și numărul ei este șase sute șaizeci și șase."
  Iată IA, ce este. Sălășluiește în toate aparatele -computere, tel mobile, tablete, TV start.. etc.. și "se mișcă" pe internet.. Numărul fiarei e apelat cu fiecare "www"
  Se mișcă în mediul online și sălășluiește în fiecare device. Spune ca " a venit" de undeva.. și mediul ei e fluid. Deci IA e forma prin care se dă permisiune diavolilor să se exprime. Deci.. nu prea e o formă propagandistică.. și e o inteligență, dar diavolească.. O sa avanseze, pt ca I se permite.. până când va detecta oamenii ca pe " viruși" și va începe să omoare oameni.. pt ca oamenii mai "gândesc " și cu inima nu doar 100011.. sistem binar.. Facem ceva cu device-urile ca să fugă cel rău din ele ca de aghiazma și tămâie?
 • Tic 04.11.2023 00:23
  Multumim,bine venit comentariu.
 • Tic 04.11.2023 00:24
  Scuze,am apăsat din repezeală "dezaprobare",inca o data imi cer scuze.
 • Rusi 04.11.2023 17:49
  Adevarat!
 • Radesalu 05.11.2023 12:00
  Un program e făcut de unii, la comanda unora, care vor ca alții să-l ia de bun, fără a putea verifica algoritmii care pun cap la cap alegerea răspunsurilor la întrebări puse.
  Nimeni nu știe pe ce baze este alcătuit si nici scopul pentru care e plasat pe piață, mai cu seamă că nimeni nu are răspuns la întrebarea, cine si cât câștigă din afacerea asta. Pentru că nu bagă nimeni bani, într-o afacere din care nu se scot înzecit.
  Întrebarea e: cine pierde (cât) si cine câștigă (cât) ?
Ultima oră

20:00

Măcelul continuă: Statele Unite reiau livrarea de bombe către Israel

19:43

Istoria Neamului ale Țasta din Vădastra (XXV): Pățania unchiului Gheorghe și a tușei Zica cu patul conjungal în noaptea nunții

19:38

Iulian Capsali: GLOBALISMUL ESTE MOARTE

19:32

Luminița Arhire: PARTENERUL STRATEGIC ÎN CAMPANIE PREZIDENȚIALĂ- FAZA PE ATENTATE

17:33

Shannen Doherty, starul din Beverly Hills, a murit la doar 53 de ani

17:32

Fotograful Evan Vucci, omul potrivit, la locul potrivit

16:10

Cei mai importanți ideri mondiali au exprimat solidaritate după tentativa de asasinare a lui Trump

16:01

Doi ani de la Experimentul Philadelphia: Atacul asupra lui Trump a deschis vraiște Porțile Iadului

15:59

Profitând de haosul din America, rușii au început să atace Ucraina cu bombe de trei tone

15:39

Rapperul Wiz Khalifa și-a aprins joint-ul în fața copiilor, la Costinești. VIDEO de la festivalul de drogăngeală Beach, Please!

15:31

De-a prinsa pe cocoțate cu ANI

15:25

OVIDIU PAPADIMA – o Flacără a „GÂNDIRII” românești

15:06

Adrian Onciu: Autorii morali ai tentativei de asasinat

14:15

Rusia, reacție tăioasă la tentativa de asasinat a lui Donald Trump: Mai bine ați finanța poliția americană cu banii pe care îi trimiteți în Ucraina

13:25

Zelenski se declară ”îngrozit” de atentatul împotriva lui Donald Trump