Iulian Capsali: MANIFEST DE ZIUA NAȚIONALĂ: SĂ APĂRĂM CONSTITUȚIA ROMÂNIEI

De Iulian Capsali  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La 1 decembrie 1918, deci acum 105 ani, România devenea o țară care începea să conteze în arhitectura politico-economică a Europei secolului XX.

Astăzi suntem o balama globalistă; avem o țară care nu ne mai aparține decât formal, cu pământul arabil vândut în proporție de aproape de 50%, dezindustrializată, cu aprox. 4.5 milioane de concetățeni plecați din țară - de la muncitori și badante, la cercetători, medici și profesori. Familiile tinere, lipsite de perspective, părăsesc țara. 

Consecința: se nasc mai mulți copii români în afara țării. Demografic, suntem în colaps. De 30 de ani, mor mai mulți români decât se nasc. În anul 2100 vor fi aprox. 6 milioane de români în granițele actuale, conform Institutului de Statistică al Academiei Române. Din acest motiv, în câțiva ani, sistemul de pensii va colapsa total. 

Armata și Serviciile, dar și Presa, nu ne mai aparțin - sunt conduse din exterior prin cozi de topor. Avem un șef al serviciilor decorat de străini și o procuroare care a fost recuperată de Bruxelles pentru că a nimicit economia locală și a protejat corporațiile.
În plus, a răspuns comenzilor externe pentru lichidarea persoanelor care puteau să coaguleze o politică suveranistă. 

Ambasadele străine ale Occidentului Colectiv bat cu pumnul în masă nu doar în chestiuni de politică internă, ci inclusiv în probleme de învățământ: se forțează ideologizarea acestuia prin impunerea agendei homosexualiste care conduce deja la pervertirea copiilor. Istoria României este împinsă în derizoriu în programă, dar din acest an copiii noștri învață Istoria Holocaustului. 

În timp ce guvernul condus de criminalul economic Cîțu a dat o gaură bugetului de peste 1 miliard de euro finanțând Big Pharma, în timp ce finanțăm complexul militar industrial din Vest prin achiziții de fier vechi și cheltuim milioane pentru susținerea refugiaților și a războiului din Ucraina, zilele trecute, pe masa senatorilor a fost pusă o hotărâre de guvern prin care ne obligăm să acoperim o tranșă din împrumuturile bancare ale Ucrainei în valoare de 60 de milioane de euro. O țară care închide școlile minorității istorice din vechiul ținut al Bucovinei de Nord, prigonește bisericile românilor și prăpădește Delta Dunării.

Susținem datoria bancară externă a unui stat ostil elementului românesc în timp ce copiii români primesc o alocație de 256 lei/lună.

Dacă în ceaușism România era o prezență activă și un factor de negociere care conta serios în geopolitica acelui timp, astăzi politica externă a României este complet inexistentă. Nici măcar interesele românilor din jurul granițelor nu mai interesează pe aceste năpârci securiste care au invadat ambasadele.
Toate relațiile cimentate în decenii cu state importante din Orient, Asia, Africa și America Latină, inclusiv piețele de desfacere pentru produsele românești, au fost pierdute. 

Serviciile trădătoare au plantat în fruntea statului, timp de un deceniu, un parazit politic sociopat, indiferent la problemele românilor. Asta după ce au susținut, tot 10 ani, o scursură umană lipsită de orice scrupul, care a urmărit doar îmbogățirea propriei familii și demantelarea statului, promovând, împreună cu intelectualii de curte, utopia denumită Statele Unite ale Europei, anticamera unui guvern mondial. 

Astăzi, turistul din Dealul Cotrocenilor a devansat cina festivă de Ziua Națională ca să poată pleca în Dubai la o conferință despre "schimbările" climatice, unde va vorbi câteva minute.

Instituțiile statului persecută firmele românești, le spoliază, în timp ce venalitatea corporațiilor este cu grijă ocrotită. Ofițerii SRI se luptă să pună mâna pe firmele de stat și private profitabile, la adăpostul legii care permite serviciilor activități economice. 

Că tot urmează un an electoral, să spunem că suntem singurul stat din lumea civilizată unde de procesul electoral se ocupă un serviciu secret - STS. 

Ar fi multe de spus astăzi, în zi de sărbătoare. Eu atâta îmi doresc, să mai prind ziua în care ne vom bucura de o Românie Suverană.
Până atunci, să facem tot ce ne stă în putință, cu puținele noastre posibilități dar cu încredere în Dumnezeu, ca să eliberăm Țara de tirania globalistă! 

Să apărăm Constituția, Articolul 1, care prevede, citez: "Romania este stat national, suveran si independent, unitar si indivizibil".

Trăiască România Liberă!
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Părintele Arsenie Papacioc alături de IPS Teodosie, în 2004: Eu am militat pentru Mitropolia Tomisului!

Cine plătește pentru milioanele de decese provocate de vaccinurile Covid?

Prof. Constantin Barbu la ActiveNews și Starea de Libertate: Mitropolia Tomisului - Războiul și pacea documentelor

VIDEO: Marea Resetare contra BOR. Cum lovește România, Ortodoxia și păstorii ei, cu Ținta Teodosie. Emisiunea ActiveNews - Starea de Libertate cu Adrian Pătrușcă, Victor Roncea și Pompiliu Diplan:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (3)
 • Sabin G 01.12.2023 16:13
  Mai e ceva de apărat?
 • IC XC NI KA 01.12.2023 18:51
  Trăiască România Liberă!
  Laică? Nu prea cred.

  Fără Dumnezeu, de acum e pe față că, nu mai poate să “trăiască” nimic .. nu putem nimic face. Dacă până acum era vreun dubiu, acum e limpede.
  Așadar, să-L putem pe Dumnezeu în tot ce facem, și să ne străduim din răsputeri să facem, și-L vom găsi în tot ce se întâmplă.

  "Dacă știi să-L pui pe Dumnezeu în tot ceea ce faci, o să-L regăsești în tot ceea ce ți se întâmplă". Fer. Augustin

  Doamne, miluiește.

  PS “..utopia denumită Statele Unite ale Europei, anticamera unui guvern mondial” - am vrea noi utopie (etimologie din greacă ou=fără/topos=loc, fără loc), deja și-a găsit locul, din păcate. Ce să mai zic că în “Utopia” lui Thomas Morus proprietatea privată nu exista!
 • Mielu' 01.12.2023 21:33
  "Până atunci, să facem tot ce ne stă în putință, cu puținele noastre posibilități dar cu încredere în Dumnezeu, ca să eliberăm Țara de tirania globalistă!"
  Va multumesc!
  Asa sa ne ajute Dumnezeu!
 1. ”Noaptea, ca hoții!” Primăria Municipiului Iași a instalat o ”Hidră” jignitoare în fața Grupului Statuar al Voievozilor. ACTUALIZARE: Curatoare ”operei” este Ioana Ciocan, cea cu blasfemia de la ART SAFARI - FOTO/VIDEO

 2. Șoc și groază pe culoarele puterii globaliste: Dan Puric președinte!

 3. Pericolul Iohannis: Tornada Ucraineană amenință să înghită România

 4. Scrisoarea lui Dan Puric către conducătorii României de azi

 5. Omenirea a fost deja infectată cu nanotehnologie de supraveghere de ultimă oră? Dr. Ana-Maria Mihalcea: Vaccinații Covid emit o strălucire fluorescentă, vizibilă sub o lumină UV - Luciferaza și fenomenul Ochiul lui Horus - VIDEO

 6. Jacob Rothschild, descendent al familiei de bancheri Rothschild, a murit la vârsta de 87 de ani – asocierea acestuia cu sataniști? - FOTO

 7. Breaking News: CANDIDEAZĂ LA PREȘEDINȚIA ROMÂNIEI! Dan Puric - Gladiatorul Președinte - ridică mănușa și intră în cușca cu lei de la Antena 3, azi, la orele 21.45. Va candida sau nu va candida? - aceasta este marea întrebare. VIDEO ÎN DIRECT

 8. Franța: Opoziția față de “vaccinurile” ARNm, infracțiune care ar putea fi pedepsită cu până la 3 ani închisoare și 45.000 de euro amendă - Fascism medical în ascensiune

 9. Președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma, a murit la doar 46 de ani. "Vaccinarea reprezintă încă un pas spre revenirea la normalitate"

 10. Instanța și ActiveNews spulberă MAE în scandalul Canalului Bâstroe declanșat exact acum un an. Tribunalul București obligă Ministerul Afacerilor Externe să ne spună cine a semnat pentru Afacerea Bâstroe. Adică CINE A TRĂDAT - DOCUMENT

Ultima oră

13:00

Av. Elena Radu: Cât de nereprezentați sunt avocații din Baroul București

12:51

Sorin Roșca Stănescu: Nici Șoșoacă nici Macovei ci Iovanovici

11:35

Pauză de șase săptămâni în războiul din Gaza. Biden a făcut anunțul

11:17

Ion Cristoiu: Piedone - otrava lui Marcel Ciolacu pentru Gabriela Firea

10:27

Doliu în lumea televiziunii! A murit cunoscutul jurnalist Horia Enesel

09:58

Un fotbalist din Sibiu a murit la doar 40 de ani, după un cancer diagnosticat vara trecută

09:03

Fermierii din UE, front comun împotriva Ucrainei

08:45

Macron nu exclude trimiterea de trupe NATO în Ucraina: ”Vom face tot ce este necesar pentru a ne asigura că Rusia nu poate câștiga”

07:00

Marele Duhovnic al Ortodoxiei de la Marea Neagră, categoric pentru Mitropolia Tomisului. Părintele Arsenie Papacioc alături de IPS Teodosie: Eu am militat pentru Mitropolie! Înaltpreasfințite, Dobrogea și Sf. Andrei vă așteaptă de 2000 de ani! VIDEO 2004

06:30

27 februarie: Sfinții Cuvioși Mărturisitori Procopie și Talaleu

23:10

Părintele Ioan Istrati: Cum se naște un izvor

22:21

Morți subite în ultimele zile în rândul unor persoane tinere din România – tănăr de 25 de ani, sănătos - infarct miocardic; decese cauzate de cancer: pancreas diagnosticat înaintea Crăciunului; cancer mamar diagnosticat în vara 2022; și alte cazuri

22:00

Monahul Filotheu, mărturie despre Părintele Marcu Dumitru de la Sihăstria – Mărturisitorul lui Hristos (+26 Februarie 1999). Declarație în fața Securității, la Aiud: ”Adevărata libertate ne-o dă Dumnezeu, adică eliberarea din păcat”

21:33

Prof. Constantin Barbu: Erudiții Patriarhiei plagiază și falsifică Istoria Ortodoxiei doar pentru a contesta reactivarea Mitropoliei Tomisului. Patriarhul știe? Mitropolitul Marcus al Tomisului a participat la primul Sinod de la Niceea din anul 325 (III)

20:59

Chatbotul Google Gemini AI, întrebat de un utilizator, a dat răspunsuri halucinante: “comunismul nu trebuie judecat printr-o lentilă negativă”, “a spune că toți pedofilii sunt răi este greșit” - VIDEO