Iulian Capsali: MANIFEST DE ZIUA NAȚIONALĂ: SĂ APĂRĂM CONSTITUȚIA ROMÂNIEI

De Iulian Capsali  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La 1 decembrie 1918, deci acum 105 ani, România devenea o țară care începea să conteze în arhitectura politico-economică a Europei secolului XX.

Astăzi suntem o balama globalistă; avem o țară care nu ne mai aparține decât formal, cu pământul arabil vândut în proporție de aproape de 50%, dezindustrializată, cu aprox. 4.5 milioane de concetățeni plecați din țară - de la muncitori și badante, la cercetători, medici și profesori. Familiile tinere, lipsite de perspective, părăsesc țara. 

Consecința: se nasc mai mulți copii români în afara țării. Demografic, suntem în colaps. De 30 de ani, mor mai mulți români decât se nasc. În anul 2100 vor fi aprox. 6 milioane de români în granițele actuale, conform Institutului de Statistică al Academiei Române. Din acest motiv, în câțiva ani, sistemul de pensii va colapsa total. 

Armata și Serviciile, dar și Presa, nu ne mai aparțin - sunt conduse din exterior prin cozi de topor. Avem un șef al serviciilor decorat de străini și o procuroare care a fost recuperată de Bruxelles pentru că a nimicit economia locală și a protejat corporațiile.
În plus, a răspuns comenzilor externe pentru lichidarea persoanelor care puteau să coaguleze o politică suveranistă. 

Ambasadele străine ale Occidentului Colectiv bat cu pumnul în masă nu doar în chestiuni de politică internă, ci inclusiv în probleme de învățământ: se forțează ideologizarea acestuia prin impunerea agendei homosexualiste care conduce deja la pervertirea copiilor. Istoria României este împinsă în derizoriu în programă, dar din acest an copiii noștri învață Istoria Holocaustului. 

În timp ce guvernul condus de criminalul economic Cîțu a dat o gaură bugetului de peste 1 miliard de euro finanțând Big Pharma, în timp ce finanțăm complexul militar industrial din Vest prin achiziții de fier vechi și cheltuim milioane pentru susținerea refugiaților și a războiului din Ucraina, zilele trecute, pe masa senatorilor a fost pusă o hotărâre de guvern prin care ne obligăm să acoperim o tranșă din împrumuturile bancare ale Ucrainei în valoare de 60 de milioane de euro. O țară care închide școlile minorității istorice din vechiul ținut al Bucovinei de Nord, prigonește bisericile românilor și prăpădește Delta Dunării.

Susținem datoria bancară externă a unui stat ostil elementului românesc în timp ce copiii români primesc o alocație de 256 lei/lună.

Dacă în ceaușism România era o prezență activă și un factor de negociere care conta serios în geopolitica acelui timp, astăzi politica externă a României este complet inexistentă. Nici măcar interesele românilor din jurul granițelor nu mai interesează pe aceste năpârci securiste care au invadat ambasadele.
Toate relațiile cimentate în decenii cu state importante din Orient, Asia, Africa și America Latină, inclusiv piețele de desfacere pentru produsele românești, au fost pierdute. 

Serviciile trădătoare au plantat în fruntea statului, timp de un deceniu, un parazit politic sociopat, indiferent la problemele românilor. Asta după ce au susținut, tot 10 ani, o scursură umană lipsită de orice scrupul, care a urmărit doar îmbogățirea propriei familii și demantelarea statului, promovând, împreună cu intelectualii de curte, utopia denumită Statele Unite ale Europei, anticamera unui guvern mondial. 

Astăzi, turistul din Dealul Cotrocenilor a devansat cina festivă de Ziua Națională ca să poată pleca în Dubai la o conferință despre "schimbările" climatice, unde va vorbi câteva minute.

Instituțiile statului persecută firmele românești, le spoliază, în timp ce venalitatea corporațiilor este cu grijă ocrotită. Ofițerii SRI se luptă să pună mâna pe firmele de stat și private profitabile, la adăpostul legii care permite serviciilor activități economice. 

Că tot urmează un an electoral, să spunem că suntem singurul stat din lumea civilizată unde de procesul electoral se ocupă un serviciu secret - STS. 

Ar fi multe de spus astăzi, în zi de sărbătoare. Eu atâta îmi doresc, să mai prind ziua în care ne vom bucura de o Românie Suverană.
Până atunci, să facem tot ce ne stă în putință, cu puținele noastre posibilități dar cu încredere în Dumnezeu, ca să eliberăm Țara de tirania globalistă! 

Să apărăm Constituția, Articolul 1, care prevede, citez: "Romania este stat national, suveran si independent, unitar si indivizibil".

Trăiască România Liberă!
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (3)
  • Sabin G 01.12.2023 16:13
    Mai e ceva de apărat?
  • IC XC NI KA 01.12.2023 18:51
    Trăiască România Liberă!
    Laică? Nu prea cred.

    Fără Dumnezeu, de acum e pe față că, nu mai poate să “trăiască” nimic .. nu putem nimic face. Dacă până acum era vreun dubiu, acum e limpede.
    Așadar, să-L putem pe Dumnezeu în tot ce facem, și să ne străduim din răsputeri să facem, și-L vom găsi în tot ce se întâmplă.

    "Dacă știi să-L pui pe Dumnezeu în tot ceea ce faci, o să-L regăsești în tot ceea ce ți se întâmplă". Fer. Augustin

    Doamne, miluiește.

    PS “..utopia denumită Statele Unite ale Europei, anticamera unui guvern mondial” - am vrea noi utopie (etimologie din greacă ou=fără/topos=loc, fără loc), deja și-a găsit locul, din păcate. Ce să mai zic că în “Utopia” lui Thomas Morus proprietatea privată nu exista!
  • Mielu' 01.12.2023 21:33
    "Până atunci, să facem tot ce ne stă în putință, cu puținele noastre posibilități dar cu încredere în Dumnezeu, ca să eliberăm Țara de tirania globalistă!"
    Va multumesc!
    Asa sa ne ajute Dumnezeu!
  1. În ce limbă bate "inima României" la Jocurile Olimpice de la Paris? – Fără pic de respect pentru "Team Romania"

  2. SATANISME pe față la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris. Cina cea de Taină cu TRANSSEXUALI - FOTO/VIDEO

  3. Clipul sinistru cu repetițiile pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024: Ritual ocult satanist și programare predictivă - VIDEO

  4. Dan Radovici: ROMÂNIA SCUFUNDATĂ. Opinie Invitat ActiveNews: "Nici o șansă să (mai) pocnească vestita mămăligă românească!"

  5. ”Cine conduce SUA?” Acad. Eugen Mihăescu: De dragul DEMOCRAȚIEI

  6. Părintele Mihail Săsăujan îl pune la punct pe prolectultistul Alexandru Florian în cazul Sfântului Mărturisitor Dumitru Stăniloae: ”Elie Wiesel” aplică manipulator o metodă lipsită de profesionalism care ”convine ideii otrăvite” a autorilor înșelători

  7. BĂIEȚII CU FUSTIȚE. Luminița Arhire: O ”FEREASTRĂ OVERTON” LA NOI ÎN OGRADĂ

  8. UN DRAM DE NORMALITATE: Comunicatul Mănăstirii Petru Vodă despre Șoșoacă - ”cel mai firesc gest al ultimelor luni”. REVISTA PRESEI

  9. ÎNCĂ UN PROFESOR HOMOSEXUAL VIOLATOR DE COPII! Acuzat de viol și abuz homosexual asupra unor minori, pederastul Sorin Spineanu Dobrotă, profesor la Liceul de elită Sf. Sava, a fost pus doar sub control judiciar. E un propagandist homosexualist notoriu

  10. Senatorii AUR Ionuț Neagu și Andrei Dârlău solicită declararea premierului Ungariei, Viktor Orban, drept persoană INDEZIRABILĂ în România. Măsura ar atrage automat expulzarea extremistului antiromân de la Băile Tușnad

Ultima oră

08:00

27 iulie: Sfântul Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon, ocrotitorul medicilor cinstiți și fără de arginți

23:30

SATANISME pe față la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris. Cina cea de Taină cu TRANSSEXUALI - FOTO/VIDEO

23:00

Părintele Mihail Săsăujan îl pune la punct pe prolectultistul Alexandru Florian în cazul Sfântului Mărturisitor Dumitru Stăniloae: ”Elie Wiesel” aplică manipulator o metodă lipsită de profesionalism care ”convine ideii otrăvite” a autorilor înșelători

22:00

MĂRTURISITORII: Cum a plecat la Domnul sfântul neomartir Constantin Oprișan (26 iulie 1959). MĂRTURII

21:00

Dan Radovici: ROMÂNIA SCUFUNDATĂ. Opinie Invitat ActiveNews: "Nici o șansă să (mai) pocnească vestita mămăligă românească!"

19:30

UN DRAM DE NORMALITATE: Comunicatul Mănăstirii Petru Vodă despre Șoșoacă - ”cel mai firesc gest al ultimelor luni”. REVISTA PRESEI

18:47

Fapte, informații, date și... cifre: Dan Cristian Turturică, PDG al TVR, și-a mărit salariul brut la 42.000 lei/luna (5000 EURO NET)

17:55

BĂIEȚII CU FUSTIȚE. Luminița Arhire: O ”FEREASTRĂ OVERTON” LA NOI ÎN OGRADĂ

16:40

”Cine conduce SUA?” Acad. Eugen Mihăescu: De dragul DEMOCRAȚIEI

15:44

Senatorii AUR Ionuț Neagu și Andrei Dârlău solicită declararea premierului Ungariei, Viktor Orban, drept persoană INDEZIRABILĂ în România. Măsura ar atrage automat expulzarea extremistului antiromân de la Băile Tușnad

14:45

Mihai Tîrnoveanu: Viktor Orban și-a început descălecarea în România în uniforma de husar a criminalilor de români

13:50

ÎNCĂ UN PROFESOR HOMOSEXUAL VIOLATOR DE COPII! Acuzat de viol și abuz homosexual asupra unor minori, pederastul Sorin Spineanu Dobrotă, profesor la Liceul de elită Sf. Sava, a fost pus doar sub control judiciar. E un propagandist homosexualist notoriu

13:31

Jocurile sunt făcute: Obama o sprijină pe Kamala (VIDEO)

12:23

e-Factura B2C: Fiecare român ar putea avea un cod pentru cumpărături

12:05

Jocuri Olimpice incendiare - Franța acuză: "Atac masiv pentru paralizarea Căilor Ferate"