Iulian Capsali: MANIFEST DE ZIUA NAȚIONALĂ: SĂ APĂRĂM CONSTITUȚIA ROMÂNIEI

De Iulian Capsali  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La 1 decembrie 1918, deci acum 105 ani, România devenea o țară care începea să conteze în arhitectura politico-economică a Europei secolului XX.

Astăzi suntem o balama globalistă; avem o țară care nu ne mai aparține decât formal, cu pământul arabil vândut în proporție de aproape de 50%, dezindustrializată, cu aprox. 4.5 milioane de concetățeni plecați din țară - de la muncitori și badante, la cercetători, medici și profesori. Familiile tinere, lipsite de perspective, părăsesc țara. 

Consecința: se nasc mai mulți copii români în afara țării. Demografic, suntem în colaps. De 30 de ani, mor mai mulți români decât se nasc. În anul 2100 vor fi aprox. 6 milioane de români în granițele actuale, conform Institutului de Statistică al Academiei Române. Din acest motiv, în câțiva ani, sistemul de pensii va colapsa total. 

Armata și Serviciile, dar și Presa, nu ne mai aparțin - sunt conduse din exterior prin cozi de topor. Avem un șef al serviciilor decorat de străini și o procuroare care a fost recuperată de Bruxelles pentru că a nimicit economia locală și a protejat corporațiile.
În plus, a răspuns comenzilor externe pentru lichidarea persoanelor care puteau să coaguleze o politică suveranistă. 

Ambasadele străine ale Occidentului Colectiv bat cu pumnul în masă nu doar în chestiuni de politică internă, ci inclusiv în probleme de învățământ: se forțează ideologizarea acestuia prin impunerea agendei homosexualiste care conduce deja la pervertirea copiilor. Istoria României este împinsă în derizoriu în programă, dar din acest an copiii noștri învață Istoria Holocaustului. 

În timp ce guvernul condus de criminalul economic Cîțu a dat o gaură bugetului de peste 1 miliard de euro finanțând Big Pharma, în timp ce finanțăm complexul militar industrial din Vest prin achiziții de fier vechi și cheltuim milioane pentru susținerea refugiaților și a războiului din Ucraina, zilele trecute, pe masa senatorilor a fost pusă o hotărâre de guvern prin care ne obligăm să acoperim o tranșă din împrumuturile bancare ale Ucrainei în valoare de 60 de milioane de euro. O țară care închide școlile minorității istorice din vechiul ținut al Bucovinei de Nord, prigonește bisericile românilor și prăpădește Delta Dunării.

Susținem datoria bancară externă a unui stat ostil elementului românesc în timp ce copiii români primesc o alocație de 256 lei/lună.

Dacă în ceaușism România era o prezență activă și un factor de negociere care conta serios în geopolitica acelui timp, astăzi politica externă a României este complet inexistentă. Nici măcar interesele românilor din jurul granițelor nu mai interesează pe aceste năpârci securiste care au invadat ambasadele.
Toate relațiile cimentate în decenii cu state importante din Orient, Asia, Africa și America Latină, inclusiv piețele de desfacere pentru produsele românești, au fost pierdute. 

Serviciile trădătoare au plantat în fruntea statului, timp de un deceniu, un parazit politic sociopat, indiferent la problemele românilor. Asta după ce au susținut, tot 10 ani, o scursură umană lipsită de orice scrupul, care a urmărit doar îmbogățirea propriei familii și demantelarea statului, promovând, împreună cu intelectualii de curte, utopia denumită Statele Unite ale Europei, anticamera unui guvern mondial. 

Astăzi, turistul din Dealul Cotrocenilor a devansat cina festivă de Ziua Națională ca să poată pleca în Dubai la o conferință despre "schimbările" climatice, unde va vorbi câteva minute.

Instituțiile statului persecută firmele românești, le spoliază, în timp ce venalitatea corporațiilor este cu grijă ocrotită. Ofițerii SRI se luptă să pună mâna pe firmele de stat și private profitabile, la adăpostul legii care permite serviciilor activități economice. 

Că tot urmează un an electoral, să spunem că suntem singurul stat din lumea civilizată unde de procesul electoral se ocupă un serviciu secret - STS. 

Ar fi multe de spus astăzi, în zi de sărbătoare. Eu atâta îmi doresc, să mai prind ziua în care ne vom bucura de o Românie Suverană.
Până atunci, să facem tot ce ne stă în putință, cu puținele noastre posibilități dar cu încredere în Dumnezeu, ca să eliberăm Țara de tirania globalistă! 

Să apărăm Constituția, Articolul 1, care prevede, citez: "Romania este stat national, suveran si independent, unitar si indivizibil".

Trăiască România Liberă!
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Monahul Filotheu – Cuviosul Arhim. Justin Pârvu și Sfinții Primului Sinod Ecumenic

România – Ukraina 3-0

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (3)
 • Sabin G 01.12.2023 16:13
  Mai e ceva de apărat?
 • IC XC NI KA 01.12.2023 18:51
  Trăiască România Liberă!
  Laică? Nu prea cred.

  Fără Dumnezeu, de acum e pe față că, nu mai poate să “trăiască” nimic .. nu putem nimic face. Dacă până acum era vreun dubiu, acum e limpede.
  Așadar, să-L putem pe Dumnezeu în tot ce facem, și să ne străduim din răsputeri să facem, și-L vom găsi în tot ce se întâmplă.

  "Dacă știi să-L pui pe Dumnezeu în tot ceea ce faci, o să-L regăsești în tot ceea ce ți se întâmplă". Fer. Augustin

  Doamne, miluiește.

  PS “..utopia denumită Statele Unite ale Europei, anticamera unui guvern mondial” - am vrea noi utopie (etimologie din greacă ou=fără/topos=loc, fără loc), deja și-a găsit locul, din păcate. Ce să mai zic că în “Utopia” lui Thomas Morus proprietatea privată nu exista!
 • Mielu' 01.12.2023 21:33
  "Până atunci, să facem tot ce ne stă în putință, cu puținele noastre posibilități dar cu încredere în Dumnezeu, ca să eliberăm Țara de tirania globalistă!"
  Va multumesc!
  Asa sa ne ajute Dumnezeu!
Ultima oră

00:30

20 iunie: Sfântul Sfințit Mucenic Metodie, Episcopul Patarelor, Sfântul Ierarh Calist, Patriarhul Constantinopolului

23:49

AUR și-a decis calea în Parlamentul European: Europarlamentarii români vor activa în tabăra Giorgiei Meloni, care devine un jucător cheie în Europa

23:10

Studiu în Frontiers in Immunology: Persoanele “vaccinate” Covid testate pozitiv au un risc mult mai mare să moară decât cele nevaccinate

22:44

EXECUȚIA soților Rosenberg - 19 iunie 1953

21:33

Starea de Libertate: “Vreți RAZBOI? ÎL VEȚI AVEA CU NOI!” - Documentele de transmis urgent guvernanților pentru a-i împiedica să adopte un proiect de OUG care va arunca România într-un război devastator în care nu avem ce căuta - VIDEO

20:10

La Festivalul Mondial de Poezie „Mihai Eminescu“, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, i-a conferit Medalia de Aur Dionysius Exiguus poetului Knut Ødegård, Președintele Academiei Norvegiene de Literatură - FOTO

19:02

Conferință organizată de ASCOR Timișoara - Biofizicianul Virgiliu Gheorghe: “Efectele stresului pentru sănătatea biologică, psihologică și duhovnicească a omului contemporan”

17:43

Revoltător: Câțiva tineri cu icoane au fost ridicați și amendați de jandarmeria LGBT din Cluj pentru că protestau pașnic față de marșul “mândriei” homosexuale. George Simion: “Mai ai voie să fii creștin în România?”

15:36

Gestul teatral al lui Duda și Al III-lea Război Mondial

15:30

Armata Română nu vrea să trimită sistemul Patriot către Ucraina

13:50

Interviul care a trecut neobservat în presă. Aleksandar Vucic: ”Europa va fi în război în cel mult trei sau patru luni. Ne verificăm stocurile de petrol, făină și zahăr”

13:33

Bombă pe scena politică din Franța! Macron ar putea activa articolul 16

12:21

România preia comanda NATO în Marea Mediterană

12:07

Istoria Neamului ale Țasta de la Vădastra (XV): "Copereți-o, fi a dlacu, copereți-o!" - Apariția chiloților în sat

12:06

Dan Bittman la ”Pe Drept Cuvânt”: Nu aveam de niciunele, dar nu renunțam la visele noastre. Nu renunțăm la luptă! Merită să mori pentru libertate! - VIDEO