Iulian Capsali: MĂCAR PUȚINĂ UMILINȚĂ

De Iulian Capsali  /  

Captură: Digi 24

Captură: Digi 24

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Să mă iertați că, precum știți, eu sunt mai lipsit de diplomație în chestiuni ce țin de problemele cetății, dar părerea mea este că preoții, monahii și ierarhii care au făcut propagandă pentru vaccinare și NU ȘI-AU CERUT PUBLIC IERTARE nu doar pentru că au propagat o minciună creată de elitele globaliste pentru supunerea lumii, dar pentru nenorocirea pe care au produs-o oamenilor care au avut încredere în cuvântul lor, ar trebui să se lipsească de autoritatea duhovnicească.

Adică pot să cugete despre economie, cultură, sport, despre ce doresc, pot trăi bine și lipsiți de orice îndoieli, dar nu ar mai trebui să aibă fii sau fiice duhovnicești pe care să-i îndrume în viață când s-au dovedit incapabili să vadă o minciună cât Cosmosul de mare. Nu pot să cred că un om care are nu doar o grilă teologică asupra lumii, adică o minimă sensibilitate eshatologică, dar măcar puțin simț critic, nu i-a sărit în ochi impostura, manipularea și teroarea socială prin frica inoculată clipă de clipă.

Repet, ca să nu fiu acuzat pe nedrept de judecată asupra clerului, mai ales că suntem într-un post al bucuriei: sunt și ei oameni care au greșit din diverse motive pe nu stăm să le dezbatem aici. Dar dacă nu și-au cerut PUBLIC IERTARE, mai ales acum când s-a văzut nu doar că totul a fost planificat, dar că sănătatea celor vaccinați a avut de suferit grav, chiar fatal, atunci ar trebui măcar să se retragă din spațiul public. Să nu dea sfaturi duhovnicești.

De la "intelectualii creștini" nu pot avea pretenții, că au alte preocupări: ei vor să schimbe lumea. Grupurile de pe Facebook gen Sinaxa erau grotești; intervențiile lor publice pentru restrângerea totală a drepturilor și libertăților, pentru pașaportul covid, vaccinare forțată, disprețul și oprobiul îndreptat spre IPS Teodosie sau alți ierarhi mărturisitori (nu mă pot abține să nu-i consider jigodii morale și să-mi pară rău de ce vor pătimi din cauza cerbiciei lor) au rămas în panoplia abjecției cu care și-au necinstit neamul. Despre scursurile din presă, chiar nu-mi fac iluzii o secundă că vor recunoaște vreodată public răul făcut.

Clericii au însă o altă misiune și de aceea nu cred că fără pocăință reală, publică (așa cum au făcut și recomandările) în această chestiune fundamentală, pot să mai călăuzească viața unui creștin. Nu mai spun că trebuie să ai mare tupeu ca să fii în continuare "vedetă" media și să te reverși histrionic pe ecrane.

Pe mine mă uimește să văd chiar un stareț din Sf. Munte care a recomandat public nu doar vaccinarea, dar a făcut reclamă în România la Pfizer, că ține neabătut sinaxe și dă sfaturi de viață românilor. Nici usturoi n-a mâncat, nici gura nu-i miroase.

Cred că cei asemenea lui, inclusiv ierarhii care s-au făcut goarne ale terorii biomedicale, ar trebui măcar să tacă mulți ani de acum înainte, dacă nu sunt capabili de metanoia.

Iar noi, cei care am rezistat și am denunțat fărădelegea, să nu ne treacă prin cap că am făcut acte de eroism. Ne-am făcut doar datoria de creștini și/sau de cetățeni - vorbesc de cei care sunt deiști sau necredincioși. Mai ales noi, creștinii, să nu care cumva să ne umflăm în pene cu "meritele" noastre, că știm fiecare câte parale facem. Iar Domnul Hristos are un fel foarte didactic în a ne aduce la adevărata dimensiune, atunci când ne credem deasupra celorlalți.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (12)
  • crazy bobz 29.11.2023 00:16
    Amin!
  • Tic 29.11.2023 00:36
    Nu avem nici un merit domnule Capsali ,aveti dreptate!La câtă deznădejde si teama si furie am avut ,ce merite au fost?Nici unul!Domnul are într-adevăr grijă a ne arăta unde ne este locul si bine este sa nu ne sumetim .
    Am donat unei mănăstiri de maici din Ardeal inainte de demonie o suma de bani destul de bună ,ca apoi sa aflu ,acum doi ani ,ca s-au înțepat cu toatele ,ca asa au trebuit să facă ascultare dupa cum le-au spus mai marii bisericii!
    Mă gândesc că banii aveau un rost mai bun de ii donam unui adăpost de animale!
  • DanielaBMED 29.11.2023 13:12
    Exagerati ! Animale... : (( Ca monah chiar ca trebuie sa faci ASCULTARE.
  • Arcas ► DanielaBMED 04.12.2023 23:35
    Cu părere de rău, dar în astfel de cazuri, ascultarea nu valorează mai mult decât o ceapă degerată!
  • Radu Comsuta 29.11.2023 07:50
    Foarte bine ați spus d-le Capsali. Și Iisus le-a spus ucenicilor săi să zică: ”Așa și voi, când veți face toate cele poruncite vouă, să ziceți: Suntem slugi netrebnice, pentru că am făcut ceea ce eram datori să facem” (Luca 17, 10).
  • NSD 29.11.2023 09:56
    Părintele Dumitru Staniloaie spunea: “… se înmulțesc aștia care nu par atei și iau măști de creștini.”
    C. Valentina, scria: “Sunt creștini cu măști pe față / Le tot schimbă deseori, / Însă doar la suprafață / Totul pare în culori. Duminică-i cu masca-ntinsă / Și smerită de creștin, / Săptămâna întreagă însă / E cu masca de păgân.”
  • BLUE 29.11.2023 11:42
    Dle Capsali,am văzut multe videoclipuri, cu tot felul de profeții ale unor sfinți părinți dinainte, și m-a frapat ca-n mai multe spunea că Sfîntul Munte _ acum ținut în brațe de Maica Domnului _ va fi lăsat, da' nu datorită slăbiciunii ei,ci doar datorită pierderii credinței de acolo... Dacă ziceți că și cineva de acolo a putut face propaganda aia criminală,păi cam încep să înțeleg de ce Maica Domnului "îl va lăsa din brațe"...
  • DanielaBMED 29.11.2023 13:00
    UNII s-or fi pacalit si au facut reclama vaxinului nestiind ce fac... Acum si-or fi dat seama ca au gresit, dar iertare ca sa-si ceara in fata unui popor intreg...e mai greu... Trebuie sa ai O OBISNUINTA sa ceri iertare ! - o obisnuinta de zi de zi. ” jigodii”, ”scursuri” nu sunt insa termeni pe care sa ii foloseasca crestinii. In mare, cred ca aveti dreptate.
  • iclita 29.11.2023 13:21
    Bine zis! Mă tem, însă, că niciunul dintre cei cu musca pe căciulă nu citește asta... S-a pierdut discernământul, da.
  • INJECTIA FINALA 29.11.2023 16:17
    Excelent articol, frate.

    Am însă rezervele exprimate de fratele NS.

    Prefer totuși termenul de dreptate, în loc de răzbunare.

    Altfel comentariul NS mi se pare impecabil
  • singur ortodoxia 29.11.2023 23:32
    Mi-a plăcut articolul. Felicitări. Dar, iertați, mi se pare mult sa li se ceară pocăință publica. Daca au făcut-o sub epitrahilul duhovnicului e foarte bine. Sa vii sa faci mărturisire publica e eroism și nu știu dacă eu am dreptul sa le cer deși ar ajuta pe multi. Starețul din Sf Munte a fost implicat în grele incercarcari după ce a construit cu fonduri europene aducătoare de blestem. I-a dat Dumnezeu și un atac de cord in drum spre slujirea-si legitimarea-schismaticilor din Ucraina la ordinul șefului de la Constantinopol. Vorba unui mare duhovnic "..și uite așa ajungi ecumenist...".
    Cu ultima idee sunt total de acord: sa nu ne infoiem, căci slugi netrebnice suntem, și dacă nu ne-ar tine mila Domnului vai capul nostru...
    Mulțumesc pentru articol.
  • Arcas 04.12.2023 23:42
    Pocăința publică este corespondentul publicității făcute otrăvirii în timpul pandemoniei!
Ultima oră

23:30

SATANISME pe față la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris. Cina cea de Taină cu TRANSSEXUALI - FOTO/VIDEO

23:00

Părintele Mihail Săsăujan îl pune la punct pe prolectultistul Alexandru Florian în cazul Sfântului Mărturisitor Dumitru Stăniloae: ”Elie Wiesel” aplică manipulator o metodă lipsită de profesionalism care ”convine ideii otrăvite” a autorilor înșelători

22:00

MĂRTURISITORII: Cum a plecat la Domnul sfântul neomartir Constantin Oprișan (26 iulie 1959). MĂRTURII

21:00

Dan Radovici: ROMÂNIA SCUFUNDATĂ. Opinie Invitat ActiveNews: "Nici o șansă să (mai) pocnească vestita mămăligă românească!"

19:30

UN DRAM DE NORMALITATE: Comunicatul Mănăstirii Petru Vodă despre Șoșoacă - ”cel mai firesc gest al ultimelor luni”. REVISTA PRESEI

18:47

Fapte, informații, date și... cifre: Dan Cristian Turturică, PDG al TVR, și-a mărit salariul brut la 42.000 lei/luna (5000 EURO NET)

17:55

BĂIEȚII CU FUSTIȚE. Luminița Arhire: O ”FEREASTRĂ OVERTON” LA NOI ÎN OGRADĂ

16:40

”Cine conduce SUA?” Acad. Eugen Mihăescu: De dragul DEMOCRAȚIEI

15:44

Senatorii AUR Ionuț Neagu și Andrei Dârlău solicită declararea premierului Ungariei, Viktor Orban, drept persoană INDEZIRABILĂ în România. Măsura ar atrage automat expulzarea extremistului antiromân de la Băile Tușnad

14:45

Mihai Tîrnoveanu: Viktor Orban și-a început descălecarea în România în uniforma de husar a criminalilor de români

13:50

ÎNCĂ UN PROFESOR HOMOSEXUAL VIOLATOR DE COPII! Acuzat de viol și abuz homosexual asupra unor minori, pederastul Sorin Spineanu Dobrotă, profesor la Liceul de elită Sf. Sava, a fost pus doar sub control judiciar. E un propagandist homosexualist notoriu

13:31

Jocurile sunt făcute: Obama o sprijină pe Kamala (VIDEO)

12:23

e-Factura B2C: Fiecare român ar putea avea un cod pentru cumpărături

12:05

Jocuri Olimpice incendiare - Franța acuză: "Atac masiv pentru paralizarea Căilor Ferate"

11:35

Carmen Iohannis, ținută de 5.000 de euro, la Paris - FOTO