Iulian Capsali: MĂCAR PUȚINĂ UMILINȚĂ

De Iulian Capsali  /  

Captură: Digi 24

Captură: Digi 24

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Să mă iertați că, precum știți, eu sunt mai lipsit de diplomație în chestiuni ce țin de problemele cetății, dar părerea mea este că preoții, monahii și ierarhii care au făcut propagandă pentru vaccinare și NU ȘI-AU CERUT PUBLIC IERTARE nu doar pentru că au propagat o minciună creată de elitele globaliste pentru supunerea lumii, dar pentru nenorocirea pe care au produs-o oamenilor care au avut încredere în cuvântul lor, ar trebui să se lipsească de autoritatea duhovnicească.

Adică pot să cugete despre economie, cultură, sport, despre ce doresc, pot trăi bine și lipsiți de orice îndoieli, dar nu ar mai trebui să aibă fii sau fiice duhovnicești pe care să-i îndrume în viață când s-au dovedit incapabili să vadă o minciună cât Cosmosul de mare. Nu pot să cred că un om care are nu doar o grilă teologică asupra lumii, adică o minimă sensibilitate eshatologică, dar măcar puțin simț critic, nu i-a sărit în ochi impostura, manipularea și teroarea socială prin frica inoculată clipă de clipă.

Repet, ca să nu fiu acuzat pe nedrept de judecată asupra clerului, mai ales că suntem într-un post al bucuriei: sunt și ei oameni care au greșit din diverse motive pe nu stăm să le dezbatem aici. Dar dacă nu și-au cerut PUBLIC IERTARE, mai ales acum când s-a văzut nu doar că totul a fost planificat, dar că sănătatea celor vaccinați a avut de suferit grav, chiar fatal, atunci ar trebui măcar să se retragă din spațiul public. Să nu dea sfaturi duhovnicești.

De la "intelectualii creștini" nu pot avea pretenții, că au alte preocupări: ei vor să schimbe lumea. Grupurile de pe Facebook gen Sinaxa erau grotești; intervențiile lor publice pentru restrângerea totală a drepturilor și libertăților, pentru pașaportul covid, vaccinare forțată, disprețul și oprobiul îndreptat spre IPS Teodosie sau alți ierarhi mărturisitori (nu mă pot abține să nu-i consider jigodii morale și să-mi pară rău de ce vor pătimi din cauza cerbiciei lor) au rămas în panoplia abjecției cu care și-au necinstit neamul. Despre scursurile din presă, chiar nu-mi fac iluzii o secundă că vor recunoaște vreodată public răul făcut.

Clericii au însă o altă misiune și de aceea nu cred că fără pocăință reală, publică (așa cum au făcut și recomandările) în această chestiune fundamentală, pot să mai călăuzească viața unui creștin. Nu mai spun că trebuie să ai mare tupeu ca să fii în continuare "vedetă" media și să te reverși histrionic pe ecrane.

Pe mine mă uimește să văd chiar un stareț din Sf. Munte care a recomandat public nu doar vaccinarea, dar a făcut reclamă în România la Pfizer, că ține neabătut sinaxe și dă sfaturi de viață românilor. Nici usturoi n-a mâncat, nici gura nu-i miroase.

Cred că cei asemenea lui, inclusiv ierarhii care s-au făcut goarne ale terorii biomedicale, ar trebui măcar să tacă mulți ani de acum înainte, dacă nu sunt capabili de metanoia.

Iar noi, cei care am rezistat și am denunțat fărădelegea, să nu ne treacă prin cap că am făcut acte de eroism. Ne-am făcut doar datoria de creștini și/sau de cetățeni - vorbesc de cei care sunt deiști sau necredincioși. Mai ales noi, creștinii, să nu care cumva să ne umflăm în pene cu "meritele" noastre, că știm fiecare câte parale facem. Iar Domnul Hristos are un fel foarte didactic în a ne aduce la adevărata dimensiune, atunci când ne credem deasupra celorlalți.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Părintele Arsenie Papacioc alături de IPS Teodosie, în 2004: Eu am militat pentru Mitropolia Tomisului!

Cine plătește pentru milioanele de decese provocate de vaccinurile Covid?

Prof. Constantin Barbu la ActiveNews și Starea de Libertate: Mitropolia Tomisului - Războiul și pacea documentelor

VIDEO: Marea Resetare contra BOR. Cum lovește România, Ortodoxia și păstorii ei, cu Ținta Teodosie. Emisiunea ActiveNews - Starea de Libertate cu Adrian Pătrușcă, Victor Roncea și Pompiliu Diplan:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (14)
 • crazy bobz 29.11.2023 00:16
  Amin!
 • Tic 29.11.2023 00:36
  Nu avem nici un merit domnule Capsali ,aveti dreptate!La câtă deznădejde si teama si furie am avut ,ce merite au fost?Nici unul!Domnul are într-adevăr grijă a ne arăta unde ne este locul si bine este sa nu ne sumetim .
  Am donat unei mănăstiri de maici din Ardeal inainte de demonie o suma de bani destul de bună ,ca apoi sa aflu ,acum doi ani ,ca s-au înțepat cu toatele ,ca asa au trebuit să facă ascultare dupa cum le-au spus mai marii bisericii!
  Mă gândesc că banii aveau un rost mai bun de ii donam unui adăpost de animale!
 • DanielaBMED 29.11.2023 13:12
  Exagerati ! Animale... : (( Ca monah chiar ca trebuie sa faci ASCULTARE.
 • Arcas ► DanielaBMED 04.12.2023 23:35
  Cu părere de rău, dar în astfel de cazuri, ascultarea nu valorează mai mult decât o ceapă degerată!
 • Radu Comsuta 29.11.2023 07:50
  Foarte bine ați spus d-le Capsali. Și Iisus le-a spus ucenicilor săi să zică: ”Așa și voi, când veți face toate cele poruncite vouă, să ziceți: Suntem slugi netrebnice, pentru că am făcut ceea ce eram datori să facem” (Luca 17, 10).
 • NSD 29.11.2023 09:56
  Părintele Dumitru Staniloaie spunea: “… se înmulțesc aștia care nu par atei și iau măști de creștini.”
  C. Valentina, scria: “Sunt creștini cu măști pe față / Le tot schimbă deseori, / Însă doar la suprafață / Totul pare în culori. Duminică-i cu masca-ntinsă / Și smerită de creștin, / Săptămâna întreagă însă / E cu masca de păgân.”
 • BLUE 29.11.2023 11:42
  Dle Capsali,am văzut multe videoclipuri, cu tot felul de profeții ale unor sfinți părinți dinainte, și m-a frapat ca-n mai multe spunea că Sfîntul Munte _ acum ținut în brațe de Maica Domnului _ va fi lăsat, da' nu datorită slăbiciunii ei,ci doar datorită pierderii credinței de acolo... Dacă ziceți că și cineva de acolo a putut face propaganda aia criminală,păi cam încep să înțeleg de ce Maica Domnului "îl va lăsa din brațe"...
 • 1821 29.11.2023 12:01
  Parinte, noi cei care ne-am opus si am avertizat, nu ne impaunam cu asta, dar ne trebuie si noua o COMPENSARE pentru UMILINTELE URIASE PE CARE LE-AM SUFERIT fiindca nu am fost la fel cu celelalte ''oite''.
  Deci, a reaminti ca ne-am opus si am AVERTIZAT , NU este un gest reprobabil ci necesar !
 • singur ortodoxia 29.11.2023 23:37
  Compensarea la Cer. Nu aici. In veșnicie.
 • DanielaBMED 29.11.2023 13:00
  UNII s-or fi pacalit si au facut reclama vaxinului nestiind ce fac... Acum si-or fi dat seama ca au gresit, dar iertare ca sa-si ceara in fata unui popor intreg...e mai greu... Trebuie sa ai O OBISNUINTA sa ceri iertare ! - o obisnuinta de zi de zi. ” jigodii”, ”scursuri” nu sunt insa termeni pe care sa ii foloseasca crestinii. In mare, cred ca aveti dreptate.
 • iclita 29.11.2023 13:21
  Bine zis! Mă tem, însă, că niciunul dintre cei cu musca pe căciulă nu citește asta... S-a pierdut discernământul, da.
 • INJECTIA FINALA 29.11.2023 16:17
  Excelent articol, frate.

  Am însă rezervele exprimate de fratele NS.

  Prefer totuși termenul de dreptate, în loc de răzbunare.

  Altfel comentariul NS mi se pare impecabil
 • singur ortodoxia 29.11.2023 23:32
  Mi-a plăcut articolul. Felicitări. Dar, iertați, mi se pare mult sa li se ceară pocăință publica. Daca au făcut-o sub epitrahilul duhovnicului e foarte bine. Sa vii sa faci mărturisire publica e eroism și nu știu dacă eu am dreptul sa le cer deși ar ajuta pe multi. Starețul din Sf Munte a fost implicat în grele incercarcari după ce a construit cu fonduri europene aducătoare de blestem. I-a dat Dumnezeu și un atac de cord in drum spre slujirea-si legitimarea-schismaticilor din Ucraina la ordinul șefului de la Constantinopol. Vorba unui mare duhovnic "..și uite așa ajungi ecumenist...".
  Cu ultima idee sunt total de acord: sa nu ne infoiem, căci slugi netrebnice suntem, și dacă nu ne-ar tine mila Domnului vai capul nostru...
  Mulțumesc pentru articol.
 • Arcas 04.12.2023 23:42
  Pocăința publică este corespondentul publicității făcute otrăvirii în timpul pandemoniei!
 1. ”Noaptea, ca hoții!” Primăria Municipiului Iași a instalat o ”Hidră” jignitoare în fața Grupului Statuar al Voievozilor. ACTUALIZARE: Curatoare ”operei” este Ioana Ciocan, cea cu blasfemia de la ART SAFARI - FOTO/VIDEO

 2. Scrisoarea lui Dan Puric către conducătorii României de azi

 3. Șoc și groază pe culoarele puterii globaliste: Dan Puric președinte!

 4. Pericolul Iohannis: Tornada Ucraineană amenință să înghită România

 5. Omenirea a fost deja infectată cu nanotehnologie de supraveghere de ultimă oră? Dr. Ana-Maria Mihalcea: Vaccinații Covid emit o strălucire fluorescentă, vizibilă sub o lumină UV - Luciferaza și fenomenul Ochiul lui Horus - VIDEO

 6. Breaking News: CANDIDEAZĂ LA PREȘEDINȚIA ROMÂNIEI! Dan Puric - Gladiatorul Președinte - ridică mănușa și intră în cușca cu lei de la Antena 3, azi, la orele 21.45. Va candida sau nu va candida? - aceasta este marea întrebare. VIDEO ÎN DIRECT

 7. Franța: Opoziția față de “vaccinurile” ARNm, infracțiune care ar putea fi pedepsită cu până la 3 ani închisoare și 45.000 de euro amendă - Fascism medical în ascensiune

 8. Președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma, a murit la doar 46 de ani. "Vaccinarea reprezintă încă un pas spre revenirea la normalitate"

 9. Jacob Rothschild, descendent al familiei de bancheri Rothschild, a murit la vârsta de 87 de ani – asocierea acestuia cu sataniști? - FOTO

 10. Instanța și ActiveNews spulberă MAE în scandalul Canalului Bâstroe declanșat exact acum un an. Tribunalul București obligă Ministerul Afacerilor Externe să ne spună cine a semnat pentru Afacerea Bâstroe. Adică CINE A TRĂDAT - DOCUMENT

Ultima oră

10:27

Doliu în lumea televiziunii! A murit cunoscutul jurnalist Horia Enesel

09:58

Un fotbalist din Sibiu a murit la doar 40 de ani, după un cancer diagnosticat vara trecută

09:03

Fermierii din UE, front comun împotriva Ucrainei

08:45

Macron nu exclude trimiterea de trupe NATO în Ucraina: ”Vom face tot ce este necesar pentru a ne asigura că Rusia nu poate câștiga”

07:00

Marele Duhovnic al Ortodoxiei de la Marea Neagră, categoric pentru Mitropolia Tomisului. Părintele Arsenie Papacioc alături de IPS Teodosie: Eu am militat pentru Mitropolie! Înaltpreasfințite, Dobrogea și Sf. Andrei vă așteaptă de 2000 de ani! VIDEO 2004

06:30

27 februarie: Sfinții Cuvioși Mărturisitori Procopie și Talaleu

23:10

Părintele Ioan Istrati: Cum se naște un izvor

22:21

Morți subite în ultimele zile în rândul unor persoane tinere din România – tănăr de 25 de ani, sănătos - infarct miocardic; decese cauzate de cancer: pancreas diagnosticat înaintea Crăciunului; cancer mamar diagnosticat în vara 2022; și alte cazuri

22:00

Monahul Filotheu, mărturie despre Părintele Marcu Dumitru de la Sihăstria – Mărturisitorul lui Hristos (+26 Februarie 1999). Declarație în fața Securității, la Aiud: ”Adevărata libertate ne-o dă Dumnezeu, adică eliberarea din păcat”

21:33

Prof. Constantin Barbu: Erudiții Patriarhiei plagiază și falsifică Istoria Ortodoxiei doar pentru a contesta reactivarea Mitropoliei Tomisului. Patriarhul știe? Mitropolitul Marcus al Tomisului a participat la primul Sinod de la Niceea din anul 325 (III)

20:59

Chatbotul Google Gemini AI, întrebat de un utilizator, a dat răspunsuri halucinante: “comunismul nu trebuie judecat printr-o lentilă negativă”, “a spune că toți pedofilii sunt răi este greșit” - VIDEO

20:30

26 februarie 1950: Prima victimă a Experimentului Pitești. In Memoriam Academician Radu Ciuceanu: Cum a fost asasinat bestial studentul ”cu față de copil”, Corneliu Niță

20:00

ADEVĂRATA BIOGRAFIE A AGENTULUI BOLȘEVIC MIHAI ȘORA: Documente CC al PCR, CNSAS, DSS, CIE, DIE, SIE, MAE, MEN

19:50

Jacob Rothschild, descendent al familiei de bancheri Rothschild, a murit la vârsta de 87 de ani – asocierea acestuia cu sataniști? - FOTO

19:00

Pr. Petru Marcel Suciu despre Vasile Bănescu pe marginea unei facturi E.ON: ”Sensurile unor Hotărâri ale Sfântului Sinod sunt denaturate de purtătorul de vorbe patriarhal care încearcă să le alinieze unui curent corect politic” - FOTO