Iulian Capsali: LUMINĂ LINĂ

De Iulian Capsali  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pe lângă frumusețea Canonului de Pocăință al Sfântului Andrei Criteanu, pe care vă invit să îl experiați din plin în aceste zile în biserici, vă mai propun ceva:

Cei care nu au în casă o candelă, să-și cumpere (o găsiți la toate pangarele mai garnisite din bisericile mari) și să o aprindă în casă, pe o poliță, lângă o icoană.

Candela are funcția ei veghetoare în casa creștinului, pe care mulți o trec cu vederea. Am văzut că nu sunt foarte mulți preoți care o recomandă stăruitor mirenilor din parohie. Candela a devenit desuetă pentru creștinul de azi, care mai degrabă arde candele în format electronic decât să-și păteze degetele de ulei.
Diavolii urăsc lumina candelei, care le aduce în față legătura noastră cu Dumnezeu.
Ca tot ce este bun, lumea de azi subestimează lucrarea acesteia.

Și în unele biserici ortodoxe vedem oroarea înlocuirii candelei cu un mic bec plasat în sticla colorată, adică se plasează falsul secularist în locul văpăii ce pâlpâie ca viața noastră în mâinile Proniei, asta nu poate să aducă decât întristare. Trăirea autentică și Taina este înlocuită de pastișa kitsch, ceea ce este, cred eu, nedemn pentru Casa Domnului.

Cu îngăduința voastră fac propunerea ca să ne umplem casele cu Lumina lui Hristos nu doar de Înviere, ci permanent. Și să facem această mică jertfă care aduce mult har unei case.

Poate că aceste mici flăcărui bineprimite de Domnul, vor schimba puțin din atmosfera care otrăvește această societate. Că o candelă nu o aprinzi fără o mică rugăciune, iar toate aceste lumini de har pot să schimbe multe nu doar în sufletele noastre tiranizate de false probleme, care ne împrăștie mintea, dar pot aduna energiile sufletești chiar în casele, satele, orașele și în tot neamul nostru aflat la răscruce.

Dacă nu știm noi, va viersui lumina lină din candelă pentru noi:

Cu noi este Dumnezeu!
Înțelegeți, neamuri și vă plecați
Căci cu noi este Dumnezeu!
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

INSTITUTUL NAȚIONAL AL COINCIDENȚELOR:

PREMIERĂ NAȚIONALĂ: VAXXED (III) - AUTORIZAT SĂ UCIDĂ. Filmul teribil despre morți subite, cancere galopante, vieți distruse. TRADUS ÎN ROMÂNĂ:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (2)
  • NSD 19.03.2024 21:13
    CU NOI ESTE DUMNEZEU! DOAMNE AJUTA!
  • Nicolae Dan 19.03.2024 22:03
    Prea Sfântă și Înaltă Treime, primește dragostea mea înaintea Ta și arde în focul Dumnezeirii Tale fărădelegile mele și șterge mulțimea răutăților mele și dă-le îngropării și uitării Tale, Doamne. Amin

    Prea Sfântă Născătoare de Dumnezeu, fă bine primită lumina darului meu și o du înaintea Fiului și Dumnezeulului nostru pentru iertarea păcatelor noastre! Amin!
Ultima oră

22:30

142 de ani de la adormirea lui Ion Andreescu, la numai 32 de ani (15 februarie 1850 - 22 octombrie 1882). A fost contemporan cu Eminescu și Grigorescu. MARI ROMÂNI / VIDEO

21:30

MESIANISMUL VECHI ȘI NOU (I)

21:13

Cunoscutul avocat Florentin Țuca organizează prima ediție a Dezbaterilor ”Pe Drept Cuvânt”

20:55

Încă un preot a murit: Anunțul a fost făcut de Episcopul Hușilor

19:48

Lovitură de teatru: Kamala Harris prinsă cu Plagiatul

19:14

Unul dintre cei mai vechi jurnaliști de investigație a murit astăzi, în urma unui AVC

19:00

A apărut Institutul Național al Coincidențelor. Este propus director Valeriu Gheorghiță iar președinte Raed Arafat - VIDEO EXCLUSIV

18:45

23 octombrie: Sfântul Apostol Iacov, ruda Domnului, întâiul episcop al Ierusalimului; Sfântul Cuvios Macarie Romanul

18:30

22 octombrie: Sf. Ier. Averchie, episcopul Ierapolei, cel întocmai cu Apostolii; Sfinții 7 tineri din Efes

17:50

AUR a fost scos din secțiile de vot pentru diaspora. Reacția lui George Simion: “Este un nou atac al sistemului împotriva noastră”

17:08

Ucraina a pierdut un SFERT din populație în Război

16:01

Pacea din Ucraina depinde de rezultatul alegerilor din SUA, afirmă Zelenski

15:34

Lovitură grea primită de Kamala! După ce s-a lăudat că a lucrat la McDonalds, compania a dezmințit

14:49

Se demolează Cathedral Plaza. Nicușor Dan a câștigat procesul - VIDEO

14:40

Marcel Ciolacu nu o lasă pe Ligia Deca să-l demită pe rectorul de la Ovidius, Dan Marcel Iliescu, de dragul fiului și nurorii lui? Petiție Online pentru demiterea ”rectorului plagiator” Dan Marcel Iliescu