Iulian Capsali: LUMINĂ LINĂ

De Iulian Capsali  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pe lângă frumusețea Canonului de Pocăință al Sfântului Andrei Criteanu, pe care vă invit să îl experiați din plin în aceste zile în biserici, vă mai propun ceva:

Cei care nu au în casă o candelă, să-și cumpere (o găsiți la toate pangarele mai garnisite din bisericile mari) și să o aprindă în casă, pe o poliță, lângă o icoană.

Candela are funcția ei veghetoare în casa creștinului, pe care mulți o trec cu vederea. Am văzut că nu sunt foarte mulți preoți care o recomandă stăruitor mirenilor din parohie. Candela a devenit desuetă pentru creștinul de azi, care mai degrabă arde candele în format electronic decât să-și păteze degetele de ulei.
Diavolii urăsc lumina candelei, care le aduce în față legătura noastră cu Dumnezeu.
Ca tot ce este bun, lumea de azi subestimează lucrarea acesteia.

Și în unele biserici ortodoxe vedem oroarea înlocuirii candelei cu un mic bec plasat în sticla colorată, adică se plasează falsul secularist în locul văpăii ce pâlpâie ca viața noastră în mâinile Proniei, asta nu poate să aducă decât întristare. Trăirea autentică și Taina este înlocuită de pastișa kitsch, ceea ce este, cred eu, nedemn pentru Casa Domnului.

Cu îngăduința voastră fac propunerea ca să ne umplem casele cu Lumina lui Hristos nu doar de Înviere, ci permanent. Și să facem această mică jertfă care aduce mult har unei case.

Poate că aceste mici flăcărui bineprimite de Domnul, vor schimba puțin din atmosfera care otrăvește această societate. Că o candelă nu o aprinzi fără o mică rugăciune, iar toate aceste lumini de har pot să schimbe multe nu doar în sufletele noastre tiranizate de false probleme, care ne împrăștie mintea, dar pot aduna energiile sufletești chiar în casele, satele, orașele și în tot neamul nostru aflat la răscruce.

Dacă nu știm noi, va viersui lumina lină din candelă pentru noi:

Cu noi este Dumnezeu!
Înțelegeți, neamuri și vă plecați
Căci cu noi este Dumnezeu!
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

ÎMPUȘCAREA LUI TRUMP. TRANSMISIE LIVE:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (2)
  • NSD 19.03.2024 21:13
    CU NOI ESTE DUMNEZEU! DOAMNE AJUTA!
  • Nicolae Dan 19.03.2024 22:03
    Prea Sfântă și Înaltă Treime, primește dragostea mea înaintea Ta și arde în focul Dumnezeirii Tale fărădelegile mele și șterge mulțimea răutăților mele și dă-le îngropării și uitării Tale, Doamne. Amin

    Prea Sfântă Născătoare de Dumnezeu, fă bine primită lumina darului meu și o du înaintea Fiului și Dumnezeulului nostru pentru iertarea păcatelor noastre! Amin!
Ultima oră

20:57

Un tânăr de doar 26 de ani a murit subit la 13 zile după primirea vaccinului Covid AstraZeneca – Clinica unde s-a vaccinat a recunoscut că nu l-a informat corect cu privire la gravitatea riscului prezentat de “vaccin”

20:06

Pe 16 iulie se împlinesc 970 de ani de la Marea Schisma. Geneza și evoluția Schismei de la 1054 - de Teodor M. Popescu. Despre erezia filioque și ortodoxia isihasmului - Monahul Filotheu și Pr. Bogdan Vlaicu (VIDEO)

19:00

”970 de ani de când Vestul s-a lepădat de Hristos și a devenit eretic”

18:14

Iohannis a promulgat legea: Supraviețuitorii Holocaustului au prioritate la restituirea imobilelor confiscate abuziv în perioada comunistă

17:04

Realegerea președintelui PE: AUR nu a votat-o pe Roberta Metsola – “Pentru proiecte precum Green Deal, achiziția vaccinurilor, certificatele verzi, războiul din Ucraina, conducerea CE trebuie trasă la răspundere, nu premiată cu alte funcții înalte”

15:53

Sorin Roșca Stănescu: Ostașii din fruntea României

15:33

Normalizarea Crimei: Funcția creează Organul și Propaganda Asasinul

15:21

BAROANE

14:41

Bomba lui Năsui. De ce nu a fost Iohannis la recepția de la Summitul NATO

14:09

Viktor Orban: Donald Trump are ”planuri bine întemeiate” pentru discuțiile de pace dintre Rusia și Ucraina

13:28

Un preot catolic din Irlanda a refuzat să împărtășească un ministru pro-avort. Pe când și la noi?

12:36

Ochiade discromate: Dulcețuri nostalgice din verile de odinioară

12:31

A plecat la ceruri maestrul Dan Zamfirescu, istoric literar, bizantinolog, editor și publicist, unul din doctrinarii naționalismului de dinainte de ’89

12:10

16 iulie: Ziua Marii Schisme. Biserica de la Roma se rupe de Biserica de la Constantinopol

12:00

16 iulie: Sfânta Muceniță Iulia. La Mulți Ani!