Iulian Capsali: GONZALO LIRA A FOST UCIS DE REGIMUL ZELENSKI

De Iulian Capsali  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jurnalistul Alex Rubinstein confirmă, pe contul de la X (Twitter), decesul scriitorului, regizorului și reporterului free-lancer Gonzalo Lira - cetățean american și chilian - și a postat o notă scrisă de mână primită de la acesta pe data de 4 ianuarie.

„Spune-i surorii mele:

Am avut pneumonie dublă (ambii plămâni), precum și pneumotorax și un caz foarte sever de edem (umflarea corpului). Toate acestea au început la jumătatea lunii octombrie, dar au fost ignorate de (cei care mă țin în) închisoare. Au recunoscut doar că am avut pneumonie la o audiere din 22 decembrie. Sunt pe cale să fac o procedură pentru a reduce presiunea edemului în plămâni, care îmi provoacă dificultăți extreme de respirație, până la punctul de a leșina după o activitate minimă, sau chiar dacă vorbesc 2 minute."


Declarația tatălui lui Gonzalo:


„Nu pot să accept felul în care a murit fiul meu. A fost torturat, șantajat, izolat timp de 8 luni și 11 zile, iar Ambasada SUA nu a făcut nimic pentru a-mi ajuta fiul. Responsabilitatea acestei tragedii aparține dictatorului Zelensky cu acordul unui președinte american senil, Joe Biden”.

„Gonzalo Lira, Sr. spune că fiul său a murit la 55 de ani într-o închisoare din Ucraina, unde era deținut pentru crima de a critica guvernele Zelensky și Biden”, a scris Tucker Carlson pe platforma de socializare X (fostă Twitter).

Acesta a adăugat că, în ciuda cetățeniei americane a lui Lira, administrația americană „a susținut în mod clar întemnițarea și torturarea acestuia”.

Astăzi antreprenorul american Elon Musk s-a adresat președintelui ucrainean Vladimir Zelensky, cerându-i să explice arestarea și încarcerarea lui Gonzalo Lira. Musk și-a exprimat opinia cu privire la această problemă în urma postării lui Carlson pe platforma X, afirmând că Lira a fost „torturat într-o închisoare din Ucraina din iulie, pentru crima de a-l fi criticat pe Zelensky”.

În ultimul scurt interviu public (foto captură) dat jurnalistului Alex Cristoforou în martie anul trecut, Gonzalo Lira a spus că a fost reținut de SBU (securitatea ucraineană) în Harkov, că i-au fost confiscate laptopul și telefonul, iar autoritățile ucrainene i-au spus că nu poate vorbi despre cele întâmplate în ultimele zile și nici nu are voie să părăsească țara. „Sunt bine fizic, sunt puțin șocat. Am fost reținut de SBU vineri, 15 aprilie, puțin după unu după-amiaza, ora Ucrainei”, a declarat reporterul. Lira și-a exprimat recunoștința pentru cei care au arătat grijă față de integritatea lui, dar a remarcat că există persoane care "merită mai multă atenție”. "Ei contează mai mult - a spus el în ultimul interviu - pentru că despre unii dintre ei nu se știe unde se află, iar alții au fost uciși”.

Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească!
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

ÎMPUȘCAREA LUI TRUMP. TRANSMISIE LIVE:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (2)
 • dumbirish01 13.01.2024 23:12
  Understand what's going on... https://bogdanherzog.ro/capitolul-29-logica-geopolitica-a-lichidarii-lui-nicolae-ceausescu/
 • Mielu' 14.01.2024 04:26
  @DUMBIRISH01

  Va multumesc pt aceasta postare si premiera. ????
  Ma bucur ca, intr-un tarziu, cineva prezinta altae explicatii (alta logica, mult mai plauzibila, cred eu), ancorate in tabloul de ansamblu al schimbarilor/miscarilor placilor tectonice ale geopoliticii din anii '80, decat cele standard sau cliseu, rezumate la un aspect sau altul local. Deci contextualizarea mult mai precisa.
  Felicitari aitorului!
  Voi cauta sa-mi procur cartea dansului.
  Nestiind detaliile cartii (sunt in curs de a viziona complet si clipul video de pe blogul autorului) daca a luat in considerare sau nu si aceast amanunt -- respectiv pista influentei Cuba-Castro, care probabil a iritat foarte mult pe fostii sai sustinatori, relatie care presupun ca a contribuit intr-o anumita masura la reorientarea lui Ceausescu spre Orientul Mijlociu si de la Israel la Iran. Outch!
Ultima oră

20:57

Un tânăr de doar 26 de ani a murit subit la 13 zile după primirea vaccinului Covid AstraZeneca – Clinica unde s-a vaccinat a recunoscut că nu l-a informat corect cu privire la gravitatea riscului prezentat de “vaccin”

19:06

Pe 16 iulie se împlinesc 970 de ani de la Marea Schisma - Geneza și evoluția Schismei de la 1054

19:00

”970 de ani de când Vestul s-a lepădat de Hristos și a devenit eretic”

18:14

Iohannis a promulgat legea: Supraviețuitorii Holocaustului au prioritate la restituirea imobilelor confiscate abuziv în perioada comunistă

17:04

Realegerea președintelui PE: AUR nu a votat-o pe Roberta Metsola – “Pentru proiecte precum Green Deal, achiziția vaccinurilor, certificatele verzi, războiul din Ucraina, conducerea CE trebuie trasă la răspundere, nu premiată cu alte funcții înalte”

15:53

Sorin Roșca Stănescu: Ostașii din fruntea României

15:33

Normalizarea Crimei: Funcția creează Organul și Propaganda Asasinul

15:21

BAROANE

14:41

Bomba lui Năsui. De ce nu a fost Iohannis la recepția de la Summitul NATO

14:09

Viktor Orban: Donald Trump are ”planuri bine întemeiate” pentru discuțiile de pace dintre Rusia și Ucraina

13:28

Un preot catolic din Irlanda a refuzat să împărtășească un ministru pro-avort. Pe când și la noi?

12:36

Ochiade discromate: Dulcețuri nostalgice din verile de odinioară

12:31

A plecat la ceruri maestrul Dan Zamfirescu, istoric literar, bizantinolog, editor și publicist, unul din doctrinarii naționalismului de dinainte de ’89

12:10

16 iulie: Ziua Marii Schisme. Biserica de la Roma se rupe de Biserica de la Constantinopol

12:00

16 iulie: Sfânta Muceniță Iulia. La Mulți Ani!