Istoria Neamului ale Țasta din Vădastra (V): Rondurile de flori din București

De Roland Cătălin Pena  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


De la prietenul meu din copilărie Marcel Ivan, din neamul ale Bătrânaicu, aflu că Mihalache a avut un copil, pe Marcel, asistent / tehnician medical.

În București au locuit în zona Facultății de Construcții Civile din Tei / Parc Plumbuita.                

Am fost prima dată la București când eram mititel, cu Tita, care era președinte la CAP, cu un „Buceag” al Cooperativei. Ca prin vis îmi aduc aminte că m-au impresionat florile de pe mijlocul bulevardelor.

Tot ca prin vis îmi amintesc că scopul deplasării a fost ca să aranjeze cumpărarea casei învățătorului Grigorescu cu moștenitorii acestuia. Sper că nu mă înșel, dar casa unde era sediul CAP-ului deja era cumpărată de la moștenitorii Căpitanului, care fusese boierul locului și al cărui nume îl poartă balta, secată pe vremea lui Ceaușescu și refăcută de primarul Sorin Rădulescu.

Tita și Măița au avut doi copii: George (tata) născut în 1936 și Dumitra-Dida, botezată de coana Dida a lui Mitrică, născută în 1943.

Gheorghe a avut doi copii: Pe Florea (Floricel ale Drăgan), însurat cu Elena (Lenuța) ale Boieradu, fata lui Costică (Costea) zis Stuparul, crescător de albine și invalid de război, și pe Fontița, măritată cu Genel, care stăteau pe linia (ulița) Sârbilor unde Genel avea atelier de tâmplărie în curte,  fiul lui Costică ale Tingirică.

Leana, măritată cu Costică ale Pațacu, a avut trei fete: Mița, căsătorită, cu Florea Stroe de la Stăvaru, multă vreme influent șef al Întrerpinderii de Construcții Metalice din Corabia; Georgeta, măritată cu Mărgărit ale Nucu și Aurica, care a rămas în casa părintească și s-a măritat cu Ștefan (Fane) Oanță de la Vădăstrița

Geta (moașa mea) s-a luat din mare dragoste cu Ion ale Toma lui Nae, unul dintre bețivii și leneșii de vază ai Vădăstrii.

Tita zicea că Ion (Moșoiu) semăna cu unul dintre înaintașii lui, Lișoiu, care era atât de leneș că vara dormea în pârâu cu capul pe mal.

Moșoiu a fost trimis prin anii 50 la Facultatea de directori de un an de SMT (viitoare SMA – Stațiunea pentru Mecanizarea Agriculturii) care se făcea la actala Universitatea de Științe Agricole din București.

După absolvire, a fost numit director la SMT Ciorogârla. N-a rezistat decât câteva luni, pentru că s-a îmbătat și a intrat cu un tractor cu șenile în gardul mănăstirii din localitate.

Ion și Geta au avut un singur copil, Cornel (zis Raj), sudor de meserie care a lucrat o vreme în București și la Uzina de Vagoane din Caracal, până s-a dedicat total băuturii.

(Va urma)

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

UN „CONDENS” EFECTUAT CU UN AVION MILITAR LA MARE:

DOVEZI CHEMTRAILS DE LA ARMATA SUA:

ARTICOL PE ACTIVENEWS

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (1)
  • ceapistul 07.06.2024 09:38
    WTF tocmai am citit ????
    Tot felu de injghebaturi din Baragan , irelevante AF .
    Cat despre scorneala -ALE- pusa intre numele taranilor (in loc de A LUI cutare) , sa ma scuzati dar este din cale afara de penibil.
    Au aparut in Baragan printre ciulini tot felu de lorzi si loarde , vericule ?
Ultima oră

13:30

Claudia Marcu: Roboții pun stăpânire pe Europa. Dictatura inteligenței artificiale - Control absolut al populației

13:20

Cornel Nistorescu: Cine-i Nicu Ștefănuță și de ce?

12:30

Elena Solunca: Când credința devine lucrătoare prin iubire. Gând de Duminică – Vindecarea slugii sutașului

11:30

Un pumn în nas pentru idioții utili cu ”E DOAR CONDENS”. Armata SUA obligată să recunoască oficial pulverizările chemtrails de pesticide toxice, întreprinse fără acordul populației. CUM ARATĂ AVIONELE DE CHEMTRAILS ÎN INTERIOR - FOTO US AIR FORCE

07:00

21 iulie: Sfinții Cuvioși Rafael și Partenie de la Agapia Veche. Sf. Cuv. Simeon și Ioan Pustnicul; Sfântul Proroc Iezechiel

23:00

”Îl rog fierbinte pe Dumnezeu să aibă grijă de România!”. Marele actor Radu Beligan s-a născut la 14 decembrie 1918, ”odată cu România Mare” și de Sf. Mc. Filimon, ocrotitorul artiștilor, și a plecat la Domnul pe 20 iulie 2016, de Sf. Ilie. VIDEO-POVESTE

22:00

Virgiliu Gheorghe: BĂRBĂȚIĂ DUHOVNICEASCĂ

21:19

Părintele Arsenie Papacioc, blândețea și bunătatea întruchipată

20:15

Polițist de frontieră mort subit în baie la 47 de ani

19:44

Pentru cei care se plâng de căldură îmbrăcați sumar vedeți cum a oficiat IPS Teodosie rugăciunile pentru ploaie la 40 de grade Celsius în mijlocului câmpurilor aride din Constanța - FOTO

18:46

Cea mai rușinoasă coadă din istoria Europei (VIDEO)

18:35

20 Iulie: Adrian Păunescu ar fi împlinit 81 de ani. Ascultă cele mai frumoase scrieri ale poetului între care și celebrul Doamne, ocrotește-i pe Români! VIDEO

17:45

20 iulie 1927: Moartea Regelui Ferdinand ”Întregitorul” și urcarea Regelui Mihai pe tronul României

16:30

Mănăstirea Petru Vodă: Comunicat despre Diana Iovanovici Șoșoacă

15:16

”Regele fițelor” găsit mort în casă fără urme de violență