Istoria Neamului ale Țasta din Vădastra (IV): Bodârca în pantofi cu toc, spre balul de la Sinaia al subofițerilor

De Roland Cătălin Pena  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Bodârca era din neamul ale Bătrânaicu, de pe linia Sârbilor din Vădastra.

Prin anii 1920-1930, Mitrică l-a invitat pe fratele său, Burtosu, străbunicul meu, să-i însoțească, pe el și pe Bodârca, la balul subofițerilor care se ținea la Sinaia.

Pentru așa mare eveniment, Mitrică nu s-a uitat la bani și i-a cumpărat Bodârcăi pantofi cu toc. S-au aranjat ei ce s-au aranjat și au luat-o spre locul unde se ținea balul.

Însă, ghinion, cum ar zice, în zilele noastre, președintele Iohannis. Bodârca nu putea să meargă, cu dat dracu, mai ales la deal și pe pietre cubice, cu tocuri... Așa că cei doi frați au dus-o, la brațetă, mai mult pe sus, la bal.

Bodârca n-a mai putut merge vreo săptămână, dar pentru câteva ore fusese cucoană mare, pe tocuri și cu pălărie. De atunci rămăsese cu obiceiul să poarte pălării și pe bătătură la Vădastra.

Revenind la genealogie, Mitra a vut un băiat, nu prea știa nimeni cu cine, Petrică, care în copilăria mea venea de la Năsăud cu nevastă-sa Rafila, unde era băgat în casă, și cu copilul lor Adi, care era puțin mai mic decât mine.

Țin minte că Rafila a reușit să mă îmbete pe la șase ani cu vișinată, iar cu Adi fumam, peste câțiva ani, țigări „Tractor” pe care le ascundeam sub gardul dintre cele două curți de care povestii.

Nuți a avut o fată, Magdalena, asistentă medicală în Caracal, care a avut un băiat, însurat într-o țară nordică, nu mai știu care, și care ar fi murit acolo de o boală rară.

Virgil, colonelul, a fost însurat cu o doamnă, Madi, cu care locuia într-un apartament pe Calea Griviței, în care am stat când am dat la facultate. Mai aveau o casă la Breaza și o Dacia 1100. N-au avut copii. I-au moștenit niște nepoți din partea surorii sale Geta.

Nu-mi amintesc dacă Mihalache a avut urmași, dar știu că pe soția lui o chema Lili.

(Va urma)

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

UN „CONDENS” EFECTUAT CU UN AVION MILITAR LA MARE:

DOVEZI CHEMTRAILS DE LA ARMATA SUA:

ARTICOL PE ACTIVENEWS

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (0)
Ultima oră

13:20

Cornel Nistorescu: Cine-i Nicu Ștefănuță și de ce?

12:30

Elena Solunca: Când credința devine lucrătoare prin iubire. Gând de Duminică – Vindecarea slugii sutașului

11:30

Un pumn în nas pentru idioții utili cu ”E DOAR CONDENS”. Armata SUA obligată să recunoască oficial pulverizările chemtrails de pesticide toxice, întreprinse fără acordul populației. CUM ARATĂ AVIONELE DE CHEMTRAILS ÎN INTERIOR - FOTO US AIR FORCE

07:00

21 iulie: Sfinții Cuvioși Rafael și Partenie de la Agapia Veche. Sf. Cuv. Simeon și Ioan Pustnicul; Sfântul Proroc Iezechiel

23:00

”Îl rog fierbinte pe Dumnezeu să aibă grijă de România!”. Marele actor Radu Beligan s-a născut la 14 decembrie 1918, ”odată cu România Mare” și de Sf. Mc. Filimon, ocrotitorul artiștilor, și a plecat la Domnul pe 20 iulie 2016, de Sf. Ilie. VIDEO-POVESTE

22:00

Virgiliu Gheorghe: BĂRBĂȚIĂ DUHOVNICEASCĂ

21:19

Părintele Arsenie Papacioc, blândețea și bunătatea întruchipată

20:15

Polițist de frontieră mort subit în baie la 47 de ani

19:44

Pentru cei care se plâng de căldură îmbrăcați sumar vedeți cum a oficiat IPS Teodosie rugăciunile pentru ploaie la 40 de grade Celsius în mijlocului câmpurilor aride din Constanța - FOTO

18:46

Cea mai rușinoasă coadă din istoria Europei (VIDEO)

18:35

20 Iulie: Adrian Păunescu ar fi împlinit 81 de ani. Ascultă cele mai frumoase scrieri ale poetului între care și celebrul Doamne, ocrotește-i pe Români! VIDEO

17:45

20 iulie 1927: Moartea Regelui Ferdinand ”Întregitorul” și urcarea Regelui Mihai pe tronul României

16:30

Mănăstirea Petru Vodă: Comunicat despre Diana Iovanovici Șoșoacă

15:16

”Regele fițelor” găsit mort în casă fără urme de violență

15:00

Pandemia informatică globală - Bill Gates și Microsoft aruncă lumea în haos